Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co nas czeka w następnych aktualizacjach

Juri.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 534
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

No, jeśli tak będzie gra wyglądała, to gadzina niech się schowa :)

I to wszystko na 1 rdzeniu xD!

Opublikowano

@up

Havoc pracuje na kilku rdzeniach

Havok tak, na 2. 1 z którego jednocześnie korzysta WoT i 2 osobny. Za to tekstury HD będą dalej na 1.

Opublikowano

Zanim wprowadza wszystkie tekstury HD nastąpi optymalizacja.

Zapewne tak, WG mówiło coś, o optymalizacji dla gorszych komputerów w 9.0, w przyszłości może i obsługa wielu rdzeni... Pożyjemy zobaczymy, ja na razie mam te swoje 80-120fps i mi to spokojnie wystarcza

Opublikowano

• Roaming- lato, jesień

• Klient będzie zawsze jeden, tylko kontent będzie można ściągać osobno, w 9.0 nie będzie takiej możliwości, bo dochodzi tylko 12 czołgów HD

• HAVOC będzie, ale nie w 9.0, wieże będą odlatywać po wybuchu amunicji bez HAVOC-a bo odpowiada za to serwer

• patch będzie ważył 2-3 G , a sam klient o 1 G więcej niż teraz, wielordzeniowość nie w 9.1 ani w 9.2

• Malinowka i Cichy Brzeg , Perłowa Rzeka i Siewierogorsk zostały poprawione

• PzIV będzie podzielony na 3 czołgi(3,4,5 tier), StugIII na 2 (4,5 tier)(uprzedzając pytania- „darmochy nie będzie”)

• nie będzie zmniejszenia obrażeń dla złotej amunicji w ramach rebalansu(dyskutowano taką możliwość)

• bitwy narodowe prawdopodobnie wypadną a zastąpią je bitwy historyczne

• w historycznych bitwach raczej nie będzie plutonów ani dwóch konfiguracji jednego czołgu dla bitwy

• w 9.0 nie będzie dodany żaden popularny mod, następne w kolejce to nazwy czołgów na minimapie

• różne(nowe )korpusy czołgów w 9.2 albo później

• chińskie czołgi na bazie T-54 nie będą na razie poprawiane

• w 9.0 nie będzie zmiany systemu kamuflażu, ale będzie zmiana współczynników kamuflażu dla poszczególnych typów czołgów(nie będzie nerfa kamuflażu TD w 9.0, ale w niedalekiej przyszłości jest planowany)

• wszystkie nowe czołgi wprowadzane będą od razu w HD

• w 9.0 nie będzie żadnych nerfo-upów czołgów

• nowy premium MT Japonii to jeden z prototypów/wariantów STA/STB

• Na jakim stadium rozwoju znajduje się europejska gałąź czołgów???--- Na zerowym stadium.

• Kompanie raczej chcemy zlikwidować , na pewno nie będziemy ich promować

• Evilly- SU85i będzie ogólnodostępny , SU76i , PzIV Hydro to czołgi dostępne poza sklepem(zadania bojowe, nagrody)

znalezione na oficjalnym forum wota

860331433165800174608.png

Opublikowano

juri, nie czytałem wcześniejszych postów dlatego mam pare pytań.

1. czy to w następnej aktualizacji dadzą havoka

2. czy to w następnej aktualizacji będą nowe animacje gąsienic , rozwalanie budynków.

3. czy to w next aktualizacji będzie wprowadzony wolumetryczny ogień. ?

Opublikowano

juri, nie czytałem wcześniejszych postów dlatego mam pare pytań.

1. czy to w następnej aktualizacji dadzą havoka

2. czy to w następnej aktualizacji będą nowe animacje gąsienic , rozwalanie budynków.

3. czy to w next aktualizacji będzie wprowadzony wolumetryczny ogień. ?

1. Tak, w 9.0 (który wyjdzie w marcu)

2. Animacje gąsienic będą tylko po stronie clienta, w rozgrywce nic się nie zmieni. Rozwalanie budynków, to część havoka. Rozwalasz część i zsypuje Ci się "Gruz" który następnie możesz pchać itp. Do tego odlatujące wieże itp.

3. Nie.

Opublikowano

Tyle dobrze :) Mój kochany sporcik dalej będzie op.

Owszem, fajnie się gra sportem, jednak źle przeciwko sportowi :/ Wyjdzie na to, że nigdy go nie znerfią.

Opublikowano

Owszem, fajnie się gra sportem, jednak źle przeciwko sportowi :/ Wyjdzie na to, że nigdy go nie znerfią.

Znając WG i tak może być. Ja mam to szczęście, że na 6t nie gram (tylko artę mam 6t i sport&hellcat). Pożyjemy zobaczymy, może go znerfią, a może nie... Nie od nas to zależy. Mi to wisi czy go znerfią czy nie, tak źle, tak nie dobrze.

- tryb bitew historycznych (Kursk, Operacja Balaton i Ardeny)

- zmiany w grafice: nowe shadery pozwalające na bardziej realistyczną grafikę powierzchni (woda, stal, idt.)

- czołgi zmienione na wersję HD: T-34/85, IS, T-54, Panther, Tiger I, Maus, Sherman, Hellcat, M103, Churchill I, Centurion 7/1, Tortoise ( Maus – hell yeah, pewnie pracowali z rok na jago przebudową na HD ^^)

- latające wieżyczki po trafieniu w ammo rack’a

- aktywne niezależne zawieszenie (każde koło reagujące na powierzchnie)

- nowe okno ustawień graficznych

- mapy zmienione z powodu złego balansu gry: Cichy Brzeg [znowu icon_wink.gif ], Perłowa Rzeka, Malinówka i Severogorsk

- poprawiona jakość soundtracków – [ hell yeah - dalej zajmujemy się rzeczami kompletnie zbędnymi ]

A tutaj porównanie grafiki z WoT'a do grafiki w "grze" WT:GF która wygląda jak wot na najniższych ustawieniach graficznych w 2008 roku (wiem kiedy powstał WoT)

wot_screens_tanks_ussr_is4_image_05.jpg

CV2V7zw.jpg

Beka z fanboyow WT twierdzących że ich gra ma lepszą grafę xD

Opublikowano

Podziwiam zdolność do wymyślenia czegoś takiego jak porównanie screen'a z dopracowanej mapy i screen'a z hangaru. Na to bym nie wpadł ;)

Opublikowano

Podziwiam zdolność do wymyślenia czegoś takiego jak porównanie screen'a z dopracowanej mapy i screen'a z hangaru. Na to bym nie wpadł ;)

Brawo ja ^^ Dla naszych gier wszystko ^^

Top: W 9.0 jednak nie będzie havoka

Opublikowano

- rozdzielenie Pz IV nastąpi na pewno w tym roku (a może nawet w 9.0)
- SerB powiedział, że działo M68 może być za ciężkie, ale na razie nikt się tym nie zajmuje
- nie będzie twardego limitu TD w bitwie
- SerB potwierdza, że w drzewku EU różne nacje nie będą odizolowane od siebie
- w drzewku EU czołg po zmianie konfiguracji nie będzie zmieniać nacji
- M103 zostanie przerobiony na HD w pierwszej partii, gdyż jest to jedyny wprowadzony do aktywnej służby HT USA
- Tortoise zostanie przerobiony na HD w pierwszej parii, gdyż jest dobrze znany, natomiast T-34/85 i IS sąsymbolami sowieckiej rosji
- Storm stwierdził, że wielordzeniowość nie da takiego przypływu wydajności, jaki wszyscy oczekują. Dodał również, że nie ma uniwersalnego rozwiązania. Obecnie pracują m.in. nad wielordzeniowością CPU i GPU, ulepszoną trawą, drzewami i krzakami, lepszym AA, nowym renderze wody, optymalizacją rendera krajobrazu, większą szczegółowością modeli oraz nowymi efektami.
- w BH nie będzie można zmieniać konfiguracji pojazdu
- w BH póki co nie będzie artylerii
- według WG Sturmtiger powinien zostać TD
- możliwe, że gdy zostanie nam mało pocisków, a ktoś wysadzi nam ammorack, wieża nie odpadnie, albo zrobi to ze znacznie mniejszą siłą, ale raczej nie zostanie to wprowadzone, abyśmy mogli podziwiać więcej latających wież
- póki co w planach nie ma wsparcia dla układów SLI ze stajni AMD
- WG opracowywało system spotowania na podstawie oczekiwań co do rozgrywki na samym początku tworzenia gry
- możliwe, że niektóre czołgi premium będą mogły walczyć w BH
- Obj 103 być może pojawi się w grze, a jak już, to raczej na VII tierze
- KV-3 i KV-4 mogą założyć działo D-25 mimo, że czołgi były projektowane przed zaprojektowaniem działa z powodów balansu
- gdy ammorack nam eksploduje, nie będziemy musieli płacić za pociski, które wyniosły naszą wieżę na orbitę
- SerB stwierdził, że nie było projektów pokroju KV-4/KV-5 z działem 130+ mm
- kiedyś tam ujrzymy drugą linię sowieckich SPG z derpami, ale najpierw ujrzymy nowe czołgi USA, GB, Francji oraz drzewko EU
- SerB stwierdził, że modele HD nie będą pobierane na kalkulatory
- nie będzie można kupywać złota na innym serwerze w trakcie korzystania z roamingu
- Storm powiedział, że ścieżka muzyczna nie ma nic wspólnego z pozostałymi dźwiękami w grze, gdyż muzycy nie nagrywają silników czołgów
- nad wylatującymi w kosmos wieżami pracowało dwóch ludzi – jeden zajmował się efektami, a drugi fizyką, poza tym jednocześnie zajmowali się też innymi rzeczami związanymi z grą

No i przeogromny Q&A o 9.0 po angielsku: TUTAJ

Opublikowano

- nowa fizyka ruchu zostanie zaimplementowana w patchu 9.1 albo 9.2
- zmiany dotyczące renderu czołgów zmienią się dla wszystkich modeli, nie tylko dla HD
- dźwięki obracanej wieży, czy też dźwięk pracującej przekładni usłyszymy już w patchu 9.1-9.2; dźwięki zostaną najwyraźniej przerobione dla wszystkich czołgów od razu
- Maus oraz IS-7 nie dostaną ani buffa, ani nerfa
- nie będzie japońskich HT w 2014
- trajektoria odlatujących wież będzie zawierała element losowości
- wieże będą odpadały wszystkim czołgom w grze, natomiast niezależne zawieszenie będzie działało tylko w czołgach HD
- FV4202 zostanie zamieniony na inny czołg (najprawdopodobniej Vickers MBT Mk.I) – i NIE! Nie zostanie czołgiem premium, kto to wymyśla swoją drogą ffs?!
- mechanizm wielo-wieżowy został przesunięty na rok „nikt-nie-wie-jaki”
- jak na razie postanowiono nie usuwać Komarynu
- podział StuGa i PZ4 był spowodowany BH – dodatkowo nowe modele StuGa i PZ4 będą ostatnimi modelami stworzonymi w LD
- nowe zbiorniki premium? Jak byndom to byndom.
- „znikające pociski” jeszcze nie zostały potwierdzone; Storm twierdzi iż bug ten jest zupełnie odmienny od tego z pociskami przelatującymi przez czołg
- wychył Sturera i SU-101 nie zostanie zwiększony
- nowy system spotowania i nowe skill zostaną wprowadzone w przyszłości (+rebalans obecnych skilli)
premium T-54 zostanie wprowadzony nie wcześniej niż w patchu 9.3
- patch 9.0 nie będzie zawierał, żadnego upgrade’u HD elementów map
- w 2014 zostanie wprowadzony premium TD US
- rebalans LT? Na pewno w 2014, ale poczekajcie na nowego LT VIII t.
- zasada penetracji dotycząca np. włazów nie zostanie zmieniona; chodzi o zadawany mniejszy dmg celując np. we wspomniany właz dowódcy
- wsparcie dla technologii Crossfire zostanie zaimplementowane
- wielordzeniowość również, havok będzie z niej korzystał
- statystki nie wskazują jakoby tier VIII trafiał częściej do bitew z X tierem
- możliwość wykluczenia niektórych map z puli nie zostanie wprowadzona, ponieważ wprowadza dodatkowe problemy do mechanizmu MM
- to że będziesz miał 3 różne PZ4 i 2 StuGi w patchu 9.0 oznacza również, że będziesz miał 5 różnych załóg
- zawartością nowego patcha będą również nowe hangary; zarówno ten standardowy jak i premium
- nie będzie żadnej nowej mapy w 9.0
- w drużynówkach będzie można wybrać domyślne wyposażenie dla danej mapy, ale niestety nie zostanie to wprowadzone w 9.0
- w 2014 zostanie wprowadzony niemiecki czołg MT premium (najprawdopodobniej tier VIII)
- nie zostało jeszcze postanowione, czy do BH zostaną dopuszczone pojazdy premium
- zostanie dodana funkcja benchmarku

Opublikowano

No ciekawe co będzie z 3 linią niemieckich td. Sturmtiger chyba ma tylko trolla 380mm D:

Opublikowano

No ciekawe co będzie z 3 linią niemieckich td. Sturmtiger chyba ma tylko trolla 380mm D:

Zgadzam się ciekawe. Jeśli 183mm brytyjskie bije po 2k, to ciekaw jestem po ile on będzie bił... 

Opublikowano

A największy kaliber ma T92, czyli artyleria USA X tieru. 240mm. A Sturmtiger 380mm. Jaka będzie:

• Celność
  • Czas przeładowania
  • Czas celowania
  • Cena pocisków
  • Amunicja gold

tego działa?

Opublikowano

• Celność - Mała

Czas przeładowania - Duży

Czas celowania - Duży

Cena pocisków - Bardzo duża

Amunicja gold - Chodzi o pene, dmg czy cene?

Opublikowano

• Celność - Mała - Jak mala?
  • Czas przeładowania - Duży - Jak duży?
  • Czas celowania - Duży - Jak duży?
  • Cena pocisków - Bardzo duża - Jak duża?
  • Amunicja gold - Chodzi o pene, dmg czy cene? - Ogólnie. Jak bardzo będą przekokszone? Ile będą kosztować?

Opublikowano

• Celność - Mała - Jak mala?
  • Czas przeładowania - Duży - Jak duży?
  • Czas celowania - Duży - Jak duży?
  • Cena pocisków - Bardzo duża - Jak duża?
  • Amunicja gold - Chodzi o pene, dmg czy cene? - Ogólnie. Jak bardzo będą przekokszone? Ile będą kosztować?

WG o tym nic nie pisało. 

Opublikowano

WG o tym nic nie pisało. 

Wiem. Ale ciekawi mnie jak to rozwiążą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...