Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co nas czeka w następnych aktualizacjach

Juri.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A gdyby zrobili tak wszyscy to buraczki nie będą miały w co grać i zostaną w ten sposób zmuszone do kupna nowego kompa, co pozwoli zrobić grafikę na wyższym poziomie. I wszyscy będą szczęśliwi.

Nie wszyscy, bo nie wszystkich stać. Załóżmy, że jestem biedakiem i nie leży +/- 2k 50cm od mojego lapka, jak ja mam kupić sobie nowy komputer? Zostałoby mi grać w stare gry.

Odeszliśmy od tematu, proszę już dalej tego nie ciągnąć. 

• Odpowiedzi 534
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

- niedługo zostaną wprowadzone nowe efekty dźwiękowe

- nie ma 100% pewności że konfrontacje zostaną usunięte

- nie ma w planach wprowadzenia nowych funkcji dla konta premium WTF? Chociaż... lepiej wprowadzić je osobno.

- nie ma planów co do zmiany mapy Ruinberg

- nie ma prac nad stratą synchronizacji serwera i klienta, Storm stwierdza że takie błędy się są powodowane przez WG tylko przez ISP

- na razie nie zostaną ujawnione listy czołgów na konkretne bitwy historyczne\

- nie zostaną ujawnione szczegóły "baz klanów"

- Storm nie wie dokładnie kiedy (czy) kółko celownika artylerii zostanie naprawione

- w 8.11 nie zmieniła się szansa na uszkodzenie krytyczne modułu

- brak planów buffa penetracji IS-6 przypominam: 175 penetracji na VIII tierze

- w 2014 nie zostaną wprowadzone MT USA możliwe do zbadania(regularne)

- na razie nie ma planów na zmiany w Super Pershingu

- KW-5 nie dostanie buffa(obecnie radzi sobie lepiej niż zazwyczaj)

- MBT-70 nie zostanie wprowadzone

- SU-122-44 nie zostanie zbuffione i dobrze a Storm uważa że wręcz potrzebuje nerfa kapitan oczywisty ratuje świat!

- rozdzielenie KW-1Siema będzie kiedy będzie(coś koło 9.1/9.2)

- aktualnie WG stara się poprawić dźwięki dział silnika itp. a rodzynkami w stylu dźwięku pocisku przechodzącego przez drzewo będzie później nie mogę się doczekać testów tego elementu.

- pamiętniki devsów będą pokazywać plany na 2014

- Havok będzie używał oddzielnego rdzenia(SS: jeśli dobrze to zrozumiałem)

- WG stara się nie zmuszać graczy ze słabymi komputerami do kupienia nowych, tylko tak rozdzielać siły aby gra była komfortowa i dla tych ze słabymi i dla tych z mocnymi

- devsi paczą na opcję opcjonalnego pobierania tekstur HD

- jednym z tegorocznych priorytetów jest dopracowanie atmosfery na mapach zarąbiście pomagają w tym paski HP, niewidzialne ściany i niewidzialne krawędzie skał

- Evilly potwierdza mapy: Kharkov, Stalingrad, Konigsberg i Minsk

- w ramach poprawiania atmosfery ma być wprowadzona pogoda te moje gry słowne

- nowe odmiany Ruinberga i Himmelsdorfu zostały dobrze przyjęte

- Evilly potwierdza japoński VIII MT premium, ZSRR premium VIII MT "lekki T-54", i niemiecki premium "wczesna wersja Pantery"(SS: prawie na pewno fałsz) oraz stwierdza że w 2 połowie 2014 pojawią się nowe gałęzie technologiczne(SS: prawie na pewno fałsz)

- Evilly stwierdza że jednym z nowych gałęzi będzie jakaś brytyjska najpewniej alternatywne wieżowe TD

- Evilly stwierdza że niektóre brytyjskie czołgi(SS: liczba mnoga!) tieru X zostaną zamienione na coś innego

- zmiana FV4202 nie pojawi się wcześniej niż w połowie roku

- przedłużenie niemieckich i amerykańskich LT do tieru VIII nie nastąpi w pierwszej połowie tego roku

- KW-1S zostanie rozdzielone na 2 czołgi(SS: około 9.2) na tierze 6 i 7(SS: jednym z wariantów jest przeniesienie na VII jako "lżejszy IS"

- nie ma planów co do wyświetlania nazw pojazdów na minimapie, ale może zostać to wprowadzone

- nie ma planów aby zbanować XVM i ukarać jego użytkowników

tłumaczenie własne (AVE JA!) z FTR

Opublikowano

To ja walnę dobre tłumaczenie od TJ:

- WG zamierza niedługo ulepszyć system powiadomień dźwiękowych (pomagających graczowi ustalić, co się dzieje)
- jeszcze nie podjęto ostatecznej decyzji, czy tryb konfrontacji zostanie usunięty
- obecnie nie ma w planach dodania nowych profitów graczom premium
- nie ma w planach rebalansu mapy Ruinberg
- Storm stwierdził, że przypadki utraty synchronizacji klienta z serwerem są spowodowane nie przez WG, a ISP
- na razie nie dowiemy się, jakie konkretne modele czołgów będą wymagane do udziału w BH
- na razie WG nie zdradzi nam nic na temat „baz” dla trybu CW
- Storm nie wie do końca, kiedy bug z celownikiem arty zostanie naprawiony
- w 8.11 nie zmieniła się szansa na trafienie krytyczne modułu
- IS-6 nie dostanie buffa do penetracji
- w tym roku nie będzie nowej gałęzi MT USA
- obecnie brak planów co do rebalansu Super Pershinga
- KV-5 nie dostanie buffa
- MBT-70 nie zostanie wprowadzony do gry
- SU-122-44 nie będzie póki co rebalansowany, ale statystycznie zasługuje na lekkiego nerfa
- KV-1S najprawdopodobniej zostanie utemperowany w 9.2 – podobno ma zostać rozdzielony na VI i VII tier (akurat w to wierzyć mi się zbytnio nie chce)
- devsi WG pracują nad nowymi dźwiękami gąsienic, silników, wystrzałów i trafień, może kiedyś nawet doczekamy się dźwięków pocisków przechodzących przez drzewa
- zapowiadane Dzienniki Developerów mają wyjawić ich konkretne plany na ten rok
- Havok będzie działać na osobnym rdzeniu (o ile komputer takowy posiada of kozzz)
- WG ma dość trudny orzech do zgryzienia – nie może zmuszać graczy do upgrade swoich kalkulatorów, dlatego próbuje jakoś umożliwić komfort grania zarówno słabym komputerom, jak i tymi mocniejszym
- devsi rozważają możliwość ściągania zawartości HD osobno
- jednym z priorytetów WG w tym roku jest zapewnienie odpowiedniej atmosfery walki, m.in. poprzez mapy
- Evilly potwiedza pojawienie się tych map: Charków, Stalingrad, Konigsberg oraz Mińsk
- WG zamierza dodać efekty pogodowe na innych mapach
- alternatywne wersje map Ruinberg i Himmelsdorf mają bardzo pozytywną opinię wśród graczy
- Evilly potwierdza, że w tym roku ujrzymy japoński prem tier VIII MT, sowiecki prem tier VIII MT (lekki wariant T-54), oraz niemiecki prem MT będący wczesną wersją Pantery (to chyba jednak fake, w końcu po co, skoro jest już tyle zwykłych Panter + prem Pantera/M10?)
- Evilly potwierdza, że w tym roku będą nowe brytyjskie czołgi
- Evilly stwierdził, że niektóre brytyjskie czołgi X tieru mogą zostać zastąpione przez coś innego (FV4202 może zostać zastąpiony przez Vickers MBT, FV215b (120) jest kompletnie niehistoryczny, więc prawdopodobnie też zostanie przez coś zastąpiony)
- wymienione wyżej zmiany na pewno nie nadejdą przez końcem tego półrocza
- innym priorytetem WG jest przedłużenie niemieckiej i amerykańskiej linii LT do VIII tieru, to też raczej się nie stanie przed końcem tego półrocza
- jeszcze nie zdecydowano, czy WG doda nazwy czołgów na minimapie (bitch, please! Od czego jest minimapa od locastana?)
- WG najwyraźniej odwidziło się zbanować XVM

żeby nie było, antywarn: Ciekaw jestem, czym zastąpią meda brytyjskiego, bo mi już nie wiele zostało do 9t, a jeśli 9t jest tak zajebisty i 8, to szybko wbije Xt, a nie zamierzam się bawić z tym shitem, co jest aktualnie.

Opublikowano

- minikampania CW niedług(SS: dzięki Mick42 za to info, ale nie jest pewne czy będzie ona tylko dla serwera SEA)

- ASAP będzie jutro wieczorem

- co do widea o odnawianiu T-34, odnowiony czołg jest dość rzadki gdyż nie zostało dużo T-34/76

Dalsza część "zabawy w tłumacza" z FTR

Opublikowano

Nie, ale z łatwością może zrobić grafikę na dzisiejszym poziomie. A gdyby zrobili tak wszyscy to buraczki nie będą miały w co grać i zostaną w ten sposób zmuszone do kupna nowego kompa, co pozwoli zrobić grafikę na wyższym poziomie. I wszyscy będą szczęśliwi.

Koleś rozpędz się a ściana Cię sama znajdzie. W jakim ty świecie żyjesz. ? Siedzisz na forum i cwaniakujesz . Myślisz ze każdy ma takiego kompa a nie innego od widzi mi się. To że tobie tatuś kupił to jedno. Fajny pogląd ze wszystkie buraczki grają na słabym sprzęcie. Dla mnie ty jesteś buraczkiem , ale tym życiowym.

Opublikowano

Koleś rozpędz się a ściana Cię sama znajdzie. W jakim ty świecie żyjesz. ? Siedzisz na forum i cwaniakujesz . Myślisz ze każdy ma takiego kompa a nie innego od widzi mi się. To że tobie tatuś kupił to jedno. Fajny pogląd ze wszystkie buraczki grają na słabym sprzęcie. Dla mnie ty jesteś buraczkiem , ale tym życiowym.

Tia, z pewnością do tej pory mogłem osiągnąć sukcesy życiowe, znaleźć dobrze płatną pracę...

A tak wgl. nie mam dobrego kompa. Mam 7 letniego laptopa, nadal nieźle działającego, ale z fajerwerków graficznych i tak bym nie skorzystał.

Fakt, nie wszystkie buraczki mają słabego kompa, ale od nich rozlegnie się największy płacz.

Siedzę na forum i cwaniakuję? No i jeszcze oprócz tego przemycam śnieg do Rosji. Dlatego nie ma.

A zresztą nie rozumiem nagonki na dzieci którym rodzice kupują komputery. Pomyśl przez chwilę i zastanów się - w jaki sposób dziecko mogłoby załatwić sobie pieniądze na komputer(byle jaki, nie mówiąc już o porządnym)?

Opublikowano

Tia, z pewnością do tej pory mogłem osiągnąć sukcesy życiowe, znaleźć dobrze płatną pracę...

A tak wgl. nie mam dobrego kompa. Mam 7 letniego laptopa, nadal nieźle działającego, ale z fajerwerków graficznych i tak bym nie skorzystał.

Fakt, nie wszystkie buraczki mają słabego kompa, ale od nich rozlegnie się największy płacz.

Siedzę na forum i cwaniakuję? No i jeszcze oprócz tego przemycam śnieg do Rosji. Dlatego nie ma.

A zresztą nie rozumiem nagonki na dzieci którym rodzice kupują komputery. Pomyśl przez chwilę i zastanów się - w jaki sposób dziecko mogłoby załatwić sobie pieniądze na komputer(byle jaki, nie mówiąc już o porządnym)?

Na truskawkach :D , ale co za różnica jaki komp ? Gra na 10 fps'ach jest burakiem to jego sprawa , nie każdy był odrazu najlepszy.

I fakt faktem nie każdego stać na lepszy komp (mówię o tych które by pociągnęły wota na wysokich) , ja bym radził poczekać aż zoptymalizują grę ;)

Opublikowano

Polecam obejrzeć nową fizykę; http://www.youtube.com/watch?v=uDunV2yVyjA#t=505

Buff Mausa nadchodzi.

Te niezniszczalne budynki... gameplay, ale żałuje. Chociaż gdyby tak było nie byłoby kampienia się za rogiem, tylko zburzyłoby się budynek i przejechało obok. Gameplay byłby bardziej dynamiczny. Cóż, szkoda.

PS dużo ludzi narzeka że w WT czołgi będą się przewracały. Jak się obejrzy ten filmik to ktoś mówi że w 8.0 został ustalony maksymalny kąt obrotu 60 stopni, ale ma się to zmienić na brak limitu.

Opublikowano

- WG nie doda do charakterystyk czołgu jego momentu obrotowego
- po zmianie fizyki skille będą wpływać na ruch czołgu tak samo, jak obecnie
- problem z zawieszeniem T-26 jest taki, że jest ono bardzo skomplikowane
- parametr tarcia powierzchniowego jest kalkulowany w punktach styczności pod zawieszeniem, a nie na całej powierzchni styku gąsienicy z podłożem
- sztywność zawieszenia będzie kalkulowana na podstawie tego, jak bardzo ściśnięte są sprężyny
- to, że wieże wielu czołgów nie były przymocowane na stałe do kadłuba (spoczywały dzięki swojej masie) będzie brane pod uwagę przy kalkulowaniu wystrzału wieży w kosmos
- im więcej pocisków HE w magazynie, tym wyżej poleci wieża icon_biggrin.gif
-czołgi bez wieży niestety będą biedne – WG na razie nie zamierza dodać im jakichś zastępczych efektów blow up (np. rozerwanie na strzępy)
- nie będzie można rozczłonkować czołgów na więcej części (poza odlatującą wieżą)
- dodatkowe wyposażenie na czołgu, które będzie mogło odpaść (np. zbiorniki z paliwem) nie będzie liczyć się jako dodatkowy pancerz
- nie ma w planach uczynienia map  w WoT całkowicie zniszczalnymi
- Storm potwierdza, że zawieszenie wzbogaci się o nowe parametry
- zdobyczne czołgi prawdopodobnie nie będą mogły uczestniczyć w BH (przecież w takim razie cała idea zdobycznych czołgów w WoT mija się z celem!)
- Jagdtiger 8,8 nie pojawi się w BH
- Storm potwierdza, że Sherman Firefly będzie regularnym pojazdem odblokowywanym z drzewka
- ulice na zimowym Himmelsdorfie dają taką samą przyczepność, jak na letnim – wszystkie zmiany są wyłącznie wizualne
- Storm stwierdza, że różniące się celności dział na poszczególnych czołgach są historyczne (gdyż to zależało również od np. sposobu zamontowania działa)
- Sturmtiger nie pojawi się w tym roku
- Jagdtiger 8,8 nie dostanie opcjonalnego zawieszenia Porsche
- eksperymentalne i rzadkie sowieckie czołgi w BH (KV-13, KV-2)? „Jeśli już się pojawią, to będą baaardzo rzadkie.”
- WG nie znalazło żadnych projektów MT z zakładów Kruppa i Rheinmetall
- przyczepność czołgu przy wjeżdżaniu pod górę będzie zależeć od wielu czynników, takich jak np. kąt podjazdu, czy rodzaj terenu
- prawdopodobnie po dachowaniu czołg nie będzie mógł dalej walczyć (nawet jeśli z powrotem stanie na gąsienicach)
- ciężarówki z filmiku ASAP będą penetrowalne tak jak teraz, poza tym będzie je można zniszczyć przez taranowanie (czyli tak jak teraz)
- devsi bardzo chcieli wprowadzić Havoka w 9.0, ale niestety cały misterny plan poszedł w pizdu
- odpadnięte wieże będą mogły służyć jako osłona
- duże odłamki zniszczonych budynków nie zapewnią nam osłony
- Storm potwierdza, że pojawi się sowiecki wysoko tierowy prem MT (lekki T-54)
- zimowe mapy nie dostaną zniszczalnych pod zbyt dużym naporem struktur lodowych
- zatopionego czołgu nie można zniszczyć, ale taki z wybitą do zera załogą już tak
przerobiona Prochorówka miała być w 9.0, ale została przełożona
- Storm stwierdził, że nowy system fizyki ruchu nie oznacza nerfa do mobilności LT
- Storm stwierdził, ze w dzisiejszym ASAP w celach testowych zwiększono ilość ruchów małych obiektów
- ciężarówki na mapach otrzymają nowy model zniszczeń (np. przebijanie ich pociskami AP nie będzie ich zrównywać z ziemią)
- Havok będzie używać pozostałych rdzeni procesora, o ile takie gracz będzie posiadać w swoim komputerze
- Storm stwierdził, że możliwym jest, aby system indywidualnych ogniw gąsienic pojawiał się tylko w twoim czołgu oraz w hangarze – devsi będą sprawdzać, jak bardzo zasobożerny jest ten bajer
- modele HD przyniosą bardziej szczegółowe tekstury spodu czołgu
- jeśli twój czołg postanowi sobie wybuchnąć i wystrzeli wieżę na orbitę, a następnie ta wieża spadając rozwali twojego kolegę z drużyny, nie będzie to liczone jako teamkill
- WG nie ma zamiaru ujawniać parametrów zawieszeń

Opublikowano

- modele HD przyniosą bardziej szczegółowe tekstury spodu czołgu

A po co to, kolejne gb, żeby dostać coś, czego i tak nie widać ?

Lepiej jakby, lagi usunęli i nowy serwer do pobierania postawili.

Witaj w World of Lags, gdzie spód czołgu jest ważniejsze od optymalizacji! "Lepiej jakby lagi usunęli" Kup nowy komputer i problem fpsów rozwiązany. Z serwerem się zgodzę, to co było ostatnio to kabaret...

Opublikowano

Modele HD są modelami w całości, a nie w połowie. Spód będzie widać, bo będą wywroty o 180º. Do tego nie jest to dużo - pare porigonów. Góra kilkanaście = ze 2MB... Naprawde nie macie na co narzekać.

A co do lagów: WoT mi działa jak ta lala teraz, za to w LoLu mam pinzorda 9000. Narzekacie... Ja mam wooden internet, bo radiówka 8Mb, a wy do 100Mb macie i narzekacie.

Opublikowano

Modele HD są modelami w całości, a nie w połowie. Spód będzie widać, bo będą wywroty o 180º. Do tego nie jest to dużo - pare porigonów. Góra kilkanaście = ze 2MB... Naprawde nie macie na co narzekać.

A co do lagów: WoT mi działa jak ta lala teraz, za to w LoLu mam pinzorda 9000. Narzekacie... Ja mam wooden internet, bo radiówka 8Mb, a wy do 100Mb macie i narzekacie.

bo ludzie lubia koloryzowac

maja 60 jest ok ale gdy maja 61 to juz sa okropne lagi i nie da sie grac

WG zamiast zajmowac sie bzdurami tylko HD to zrobili by cos by zwiekszysz poziom rozgrywki na randomach bo od 8,1 jest coraz to mniej frajdy z gry

860331433165800174608.png

Opublikowano

bo ludzie lubia koloryzowac

maja 60 jest ok ale gdy maja 61 to juz sa okropne lagi i nie da sie grac

WG zamiast zajmowac sie bzdurami tylko HD to zrobili by cos by zwiekszysz poziom rozgrywki na randomach bo od 8,1 jest coraz to mniej frajdy z gry

A w WoWP właśnie wychodzi 1.2.

Wprowadzono nowy algorytm mechanizmu losującego, który tworzy bitwy dla początkujących bez udziału doświadczonych graczy.

Oddałbym cały Havok za tą jedną jedyną rzecz.

Opublikowano

A w WoWP właśnie wychodzi 1.2.

Oddałbym cały Havok za tą jedną jedyną rzecz.

W wocie jest (lub miało być) coś tego samego typu. Pierwsze 20 bitew będzie tylko z ludźmi które mają do 20 bitew. To nie jest to, że retardy grają z retardami, patrzy to jedynie na liczbę bitew.

Opublikowano

W wocie jest (lub miało być) coś tego samego typu. Pierwsze 20 bitew będzie tylko z ludźmi które mają do 20 bitew. To nie jest to, że retardy grają z retardami, patrzy to jedynie na liczbę bitew.

20 bitew?! Dlaczego WG nie skorzysta z inicjatywy graczy i nie wykorzysta np. WN8... nie musieliby prawie nic robić, wszystko jest gotowe.

A raz spotkałem jakiegoś retarda z ponad 20 000. Pięknie błyszczący się na czerwono w XVM n00b po 20 sekundach rozbił się czy też tam wpadł do wody.

Opublikowano

- pojazdy kołowe nie zostaną wprowadzone do gry (np. coś takiego, szkoda troszkę)
- chowając się za fragmentami zniszczonych budynków, nie ukryjesz swojej sylwetki (kolorowa otoczka)
- będzie można strącać z wieży zamontowane na niej KM
- w BH „Kursk” będzie można użyć zwykłej pantery VII tieru
- wieża po odpadnięciu prawdopodobnie stanie się niezniszczalna, ale prawdy dowiemy się dopiero na teście
- spadający gruz z budynków nie będzie nam psuć kamo
- spadające gruzy nie będą uszkadzać czołgów, a przynajmniej w pierwszym teście nowej fizyki
- fotki nowego okna ustawień graficznych są niekompletne, m.in. brakuje możliwości ustawiania FOV
- nie będzie można osobno zapisywać do pliku swoich ustawień graficznych
- „dynamiczna rozdzielczość” w nowym oknie ustawień graficznym bazuje na zmianie rozdzielczości obrazów 3D przy zachowaniu takiej stałem rozdzielczości GUI (czyli np. interfejs jest w rozdzielczości 1920×1080, podczas gdy podłoże jest w rozdzielczości 800×600)

Opublikowano

- załoga w bitwach historycznych będzie działać tak samo jak na randomach(SS: czyli będzie możliwe użycie twojej 6-perkowej załogi w bitwach historycznych)
- (co do pytania wyżej) Q: "To niesprawiedliwe!" Jeśli to ma być niesprawiedliwe, to randomy też są... A: "Na początku w imię sprawiedliwości zrobimy 100% szans na wygraną dla ruskich, a jeśli bitwa będzie bez ruskich będzie to na 100% remis"
- SerB ma mało czasu na grę, bo dużo podrużuje i je za dużo kawioru?
- jednym z powodów braku przelewów golda między kontami jest organ ustawodawczy państwa tego do końca nie rozumiem
- Q: "Czy będą materialne lufy dział?" A: "Chcesz materialnych luf dział? Dołącz do armii" ja tam czekam na możliwość strzelania przez budynek w przypadkach, gdy działo wychodzi ze ściany. Fun gwarantowany

tłumaczenie własne z FTR

Opublikowano

wiadomo kiedy bedzie test wot 9.0?

Jak będzie to będzie.

Nie wiadomo ;/

BH pierwsze przecieki.

Na początek dwa screeny interfejsu:

i1JOxlj.jpg

qSdEFZH.jpg

A teraz co nieco o samych bitwach.

Jak już wiemy, na początek dostaniemy trzy bitwy historyczne. Będzie je można wybrać w taki sam sposób, jak np. bitwy drużynowe, czy treningowe. Oto one (pamiętajcie, że te informacje nie są oficjalne):

1. Walki nad jeziorem Balaton – prawdopodobnie będą się rozgrywać na mapie „Karelia”. Skład drużyn:

Sowieci: IS, T-34, T-34- 85, ISU-152, SU-100 i SU-76.

Niemcy: StuG III, Tiger II, Panther, Pz IV, Jagdtiger i Jagdpanther.

2. Bitwa na łuku Kurskim. Obwiśle dodam, że będą się rozgrywać na mapie „Prochorówka”. Skład drużyn:

Sowieci: SU-152, KV-1S, SU-85, T-34, T-70 i Su- 76.

Niemcy: Ferdinand, Pz IV, Panther, Tiger I, StuG III, Pz II i Pz III.

Well , it is necessary to say that in terms of unequal battle techniques? think net.Nakonets something the Germans would NADZHIBAT !

3. Ofensywa w Ardenach – wszystko będzie się dziać na mapie „Erlenberg”. Skład drużyn:

USA : M10 Wolverine, M18 Hellcat, M36 Jackson, M4A3E8 Sherman, M4A3E2 Sherman Jumbo.

Germany : Jagdpanther, Pz IV, Panther, Tiger I, StuG III, Tiger II.

- Storm potwierdza, że część czołgów będzie mieć realistyczne dźwięki silnika bazujące na historycznych oryginałach, a reszta maszyn pewnie je zapożyczy

- według WG pocisk wystrzeliwany w zupełnie innym k

qSeUZ5T.jpg

ierunku, niż wskazywałby na to kierunek działa nie jest bugiem. Jest to rezultat spawnowania się pocisku w jarzmie (T_J: tak, pocisk przy wystrzale spawnuje się w jarzmie) przy strzelaniu bez celowania

oBJUxJL.jpg

- waaaait… WG znalazło jeszcze lepszą wymówkę na sytuację powyżej: „Taka sytuacja jest rezultatem kompromisu pomiędzy mechaniką gry a historycznym realizmem.”

(T_J: Istna komedia. Sam kilka razy doświadczyłem tego problemu, gdy po zwariowanej przejażdżce zatrzymywałem się i zanim mogłem strzelać w normalnym kierunku, to musiałem czekać kilka sekund, aż celownik wróci tam gdzie trzeba =] a dużego pingu i lagów nie było. Problem póki co jest dość rzadki, ale mimo wszystko warto mieć włączony celownik serwerowy, chociaż… w niektórych przypadkach i on się myli. Pytanie tylko – kiedy WG dostrzeże problem?)

- okazjonalne desynchronizacje pomiędzy klientem, a serwerem są nieuniknione przy obecnym rozwoju sieci internetowej

- bug z pociskami trafiającymi poza celownik satelitarny zostanie naprawiony w 9.0

- rosyjskie głosy załogi nie zostaną przerobione

Opublikowano

20 bitew?! Dlaczego WG nie skorzysta z inicjatywy graczy i nie wykorzysta np. WN8... nie musieliby prawie nic robić, wszystko jest gotowe.

A raz spotkałem jakiegoś retarda z ponad 20 000. Pięknie błyszczący się na czerwono w XVM n00b po 20 sekundach rozbił się czy też tam wpadł do wody.

NP mając 666 WN8 grałbyś tylko z tymi panami lub jw przedziale np. 500-600 i teoretycznie gdy wpyrzedziłbys w rozwoju swoich "towarzyszy" "niedoli" powinieneś wskoczyć na np. 700-800 i tak dalej i tak dalej aż do jakis kolosalnych statystyk.

Ale nie ma tak kolorow skoro gra dostosywała by przeciwników do twojego poziomu czyl tego 666 , byli by na twoim poziomie zachowywali by sie podobnie powini by mieć odpowiednią wiedze ... i własnie dlatego prkatycznie nie rozwijałbys się , teraz sie pewniesz zdziwisz co ja pieprze otóż odpowiadam : Koleżanke :D

Ale tak na serio chodzi mi o to ze gra dopasowywała by przeciwników do towjego poziomu , no i teraz nie wiem jakby to powiedzieć :

Dosyć dziwne by było gdybym napisał że byli by twoim lustrzanym odbiciem 1 na 100 na pewno ale nie kazdy .

Posiadali maksymalne umiejętności jak na swój poziom , też nie zabradzo bo od umiejętności zależy też czy jesteś wyspany czy masz dobry dzień czy nie jesteś głodny ... i takie tam co zaniża twoje umiejętności więc to odpada .

Byli twoimi kolnami ... to nie chiny ...

Ale do rzeczy bo zarczynam gadac od rzeczy :

W pewnym momencie zatrzymałbyś się , dajmy na to na 1000 eff i co by mieli kiedyś 1300 też by teraz mieli 1000 eff dlaczego ? Bo walczyli by z tak samo dobrymi przez co osiagali by słabsze wyniki zaniżajac staty do pewnego progu .Ale co z prosami , ci też ,walczyli by z inym prosami po 2000 eff aż osiagneli by dajmy na to 1500 niżej nie zejdzie bo jak wyżej napisałem.

Była o tym dyskuja na forum głównym tam masz chyba 20 stron o tym .

I małe info dot. arty :

w 9.0 WG naprawi bug, przez który pociski lądują Wam poza celownikiem satelitarnym =]

Informacja ta została potwierdzona przez Storm’a. Co jak co, ale taki byk wymagał poprawki.

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

dodam cos do wypowiedzi up'a

ile musieli by czekac ludzie z effi/wn8 2/3k+ az znajda godnych siebie przeciwnikow? Dodatkowo, oplacaloby sie zanizac swoje staty, aby grac z retardami. Teraz jest bardzo dobrze, jedynie co mozna by ulepszyc to zeby sznasa na wygrana byla zawsze rowna okolo 50 procent, a nie tak jak jest czasami, po 15 lub 80 procent na wygrana.

Opublikowano

- jeszcze nie podjęto decyzji, jak będzie funkcjonować załoga w drzewku EU
- dziwne czołgi na opublikowanych screenach interfejsu BH to tylko testowe zapychacze
- w BH drużyny będą mogły różnić się ilością graczy
- dziś opublikowana lista pojazdów mogących uczestniczyć w BH jest wciąż rozwijana i jeszcze zostanie zmieniona (być może np. M10/Panther będzie mógł tłuc się w Ardenach, mi to osobiście pasi =])
- czy wiecie, jakie działo dostanie Tiger I w BH? Otóż rosyjscy gracze nie wiedzą. Ja też nie. Obstawiam haubicę 10,5 cm.
- 9.0 przyniesie dwie główne nowości: modele HD i bitwy historyczne
- w tym tygodniu nie ujrzymy serwera testowego 9.0

PS Był nowy kod, ale już nie aktualny, dlatego nie daję. Sorki, nie moja wina że forum off, kogo miałem na skype/gg, temu kod dałem.

- obydwa Tygrysy na VII tierze używają tej samej wieży, ale ten ze stajni Porsche gorzej opuszcza działo (-6 w porównaniu do -7 Henschela), zostanie to poprawione (prawie na pewno to Tiger P dostanie buffa)
- możliwe, że Święta Dolina zostanie usunięta na zawsze z randomów – prace nad nią trwają, ale jest to cholernie skomplikowane, więc nie ma gwarancji sukcesu (największym, a zarazem jedynym jej problemem jest fakt, że zarzyna komputery i jest stanowczo za mała)
- Q: “Czy możemy ufać waszym odpowiedziom na pytania graczy?” A: “Oczywiście że nie.”
- na niskich tierach MM losuje mało map, aby nowi gracze mogli łatwiej zapoznać się z grą
- nowe shadery na czołgach HD będą baaardzo zauważalne
- obecnie devsi skupiają się na wypuszczeniu 9.0 na światło dzienne, ich następnym celem będą graficzne ulepszenia trawy, krzaków i drzew
- z każdym patchem będzie dodawanych coraz więcej modeli HD – w 9.0 zostanie dodanych tylko 12, gdyż cały system modeli uległ zmianie i devsi muszą się do niego przyzwyczaić
- WG wprowadzi zbiorowe paczki gotowych części modeli, tak aby np. te same działa na różnych czołgach nie różniły się od siebie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...