Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co nas czeka w następnych aktualizacjach

Juri.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ogólnie z zarabiarek polecam su-122-44 - przyjemny czołg w graniu. Bynajmniej dla mnie.

kv-5 to jakiś nie wypał, KV-4 już lepsze jest.

Co do SP to penetracji więcej i była by kosa.

Lowe-buffa miał dostać,ale nie wiem czy nadal warto kupić go.

T34- CHwalą czołg grając na wierze,bo jak wyjedzie na otwarte pole to już lipa

//Ale to taka moja opinia//

• Odpowiedzi 534
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Na serwie testowym cały czas wyskakuje mi bląd ,,Server Busy'' i tylko na tym tescie mi sie to trafilo oco z tym dokladnie chodzi ?

Battlefield play for free <3 :3

Opublikowano

Na serwie testowym cały czas wyskakuje mi bląd ,,Server Busy'' i tylko na tym tescie mi sie to trafilo oco z tym dokladnie chodzi ?

serwer pełny :)

Opublikowano

Najbardziej ciekawią mnie zmiany na mapach Erlenberg, Redshire i Autostrada.

Ciekawe też jak gra będzie prezentowała się od strony graficznej.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Zapewne lepiej :)

- odznaki mistrzowskie nie będą nagradzane kredytami i expem
- w zdobycznym KV-1 nie montowano działa 8,8 cm, tylko 7,5 cm L/48
- nerf alfa dmg dla topowych TD nie oznacza obniżenia kosztów ich pocisków
- Q: “Czy kiedykolwiek rozważaliście wydać grę w wersji sandbox z otwartym światem?” A: “Wiesz, nie tworzymy gier dla studentów i uczniów szkoły podstawowej, tylko dla dorosłych ludzi, którzy osiągają sukcesy w życiu i nie mają czasu na długie potyczki i eksploracje. Studenci i uczniowie szkoły podstawowej – idźcie grać w World of Warcraft.” (Gra dla dorosłych ludzi… oczekiwania vs rzeczywistość? icon_razz.gif )
- Q: “Dlaczego nie ma żadnego premium TD USA?” A: “A czy jest taki wymóg w regulaminie gry?”
- wszelkie ostatnie działania w kwestii CW (np. kampanie) mają uczynić ten tryb bardziej przyjaznym dla zwykłych graczy
- niemiecki premium tier VIII MT? “Jak będą takie plany, na pewno wam o tym powiemy.”
- T-54 będzie miał prawdopodobnie 2 alternatywne kadłuby: z pancerzem frontowym 120 mm (wersja modelu z 8.11) oraz z pancerzem przednim 100 mm (obecna wersja modelu)
- możliwe, że T-44-85 w ogóle się nie pojawi: “Lepiej wsadzić coś porządnego na VIII tier, niż ten.. crap.” (WG podobno znalazło jakiegoś kandydata)
- możliwe, że ekran misji zostanie dodany do okna ładowania bitwy
- w 8.11 zostało zmienione pole widzenia, gdyż wcześniej było różne dla różnych rozdzielczości ekranu – teraz jest wszędzie takie same
- SerB sucho żartuje sobie z

www.dom1n.com/newsy/bitwy-narodowe-uk-vs-reszta/ 

w bitwach narodowych
- roaming jest wciąż dopieszczany
- jak będzie to będzie: Sturmtiger, duże mapy oraz chińskie TD/SPG
- Storm twierdzi, że 8.11 nie powinno spowodować spadków FPS, a wręcz przeciwnie dla niektórych starych komputerów
- to już pewne na 100%, że WG usunie niszczycielom bonus do kamo po wystrzale, poza tym w przyszłości duże działa będą bardziej demaskować czołg. Doczekać się tego mamy w 9.0, albo 9.1

Opublikowano

- według Storm’a nie ma potwierdzonych przypadków spadków FPS na mapie Ukryta Wioska
- Storm potwierdza, że sowieckim kandydatem na premium tier VIII MT jest

ftr.wot-news.com/2014/01/05/t-54-model-1949-light-tank-variant/ 

- Storm stwierdził, że pole widzenia w 8.11 jest już takie, jakie powinno być. Obecnie ten efekt nie jest poprawnie wykonany a my już się do tego przyzwyczailiśmy
- devsi naprawili bug, przez który niektóre letnie sowieckie kamuflaże wyglądają czasem jak „za bardzo wyprane”
- SerB sądzi, że inspiracją do zaprojektowania Chi-Ri byli Niemcy
- TD na bazie Chi-Ri w WoT? “Bez komentarza.”
- po 8.11 WoT wciąż będzie miał inną wersję BigWorld, co WoWp
- developerzy nie będą komentować sytuacji na chińskim serwerze (VK7201 do kupienia za 200$ i wiele, wiele innych kwiatków), gdyż chiński biznesplan jest niezależny od decyzji WG
- SerB powiedział, że bitwy garażowe X tieru są jednym z rozważanym wariantów, ale nie wiadomo jeszcze ile czołgów będzie potrzeba do rozgrywki – to wszystko dopiero będzie ustalane

Nie zabijcie mnie za tą godzinę którą powinienem czekać przed f5, ale idę spać, a chcę żebyście mieli szybko info :)

Opublikowano

- według Storm’a nie ma potwierdzonych przypadków spadków FPS na mapie Ukryta Wioska

- Storm potwierdza, że sowieckim kandydatem na premium tier VIII MT jest

ftr.wot-news.com/2014/01/05/t-54-model-1949-light-tank-variant/ 

- Storm stwierdził, że pole widzenia w 8.11 jest już takie, jakie powinno być. Obecnie ten efekt nie jest poprawnie wykonany a my już się do tego przyzwyczailiśmy

- devsi naprawili bug, przez który niektóre letnie sowieckie kamuflaże wyglądają czasem jak „za bardzo wyprane”

- SerB sądzi, że inspiracją do zaprojektowania Chi-Ri byli Niemcy

- TD na bazie Chi-Ri w WoT? “Bez komentarza.”

- po 8.11 WoT wciąż będzie miał inną wersję BigWorld, co WoWp

- developerzy nie będą komentować sytuacji na chińskim serwerze (VK7201 do kupienia za 200$ i wiele, wiele innych kwiatków), gdyż chiński biznesplan jest niezależny od decyzji WG

- SerB powiedział, że bitwy garażowe X tieru są jednym z rozważanym wariantów, ale nie wiadomo jeszcze ile czołgów będzie potrzeba do rozgrywki – to wszystko dopiero będzie ustalane

Nie zabijcie mnie za tą godzinę którą powinienem czekać przed f5, ale idę spać, a chcę żebyście mieli szybko info :)

Jest jeszcze opcja "edytuj", ale dzięki za info.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

- na potrzeby bitew historycznych czołgi nie będą miały zmienianych charakterystyk – będą takie, jak na randomie
- dopiero w 8.11 dokonano zmian w interfejsie WoT, gdyż wymagało to wcześniejszych zmian w innych aspektach gry
- strzelając, masz większe szanse zadać średni dmg, niż maksymalny/minimalny
- co do problemów z balansem w bitwach narodowych: “Nacja sama w sobie nie jest jako tako beznadziejna, albo OP – ale poszczególne jej czołgi już tak. Jeśli zajdzie taka potrzeba, zbalansujemy te pojazdy.”
- w 8.11 zostanie znacznie zaostrzony system kar za TK, ale SerB zapewnia, że nie będziemy banowani za przypadkowe trafienia w sojuszników
- Storm twierdzi, że nie ma nic dziwnego w tym, że luki pomiędzy kołami są różne w T-54, Type 59 i WZ-120 – w końcu to różne kadłuby, więc mogą wystąpić różnice
- nie będzie żadnej rekompensaty za zmiany w Type 59
- Type 59 został przedłużony, aby wszystkie klony T-54 były wymodelowane poprawnie
- T-54 w 8.11 to odpowiednik wczesnej wersji kadłuba tego czołgu
- nic nie kombinowano przy mantlecie IS-3 (gracz narzekał, że teraz łatwo jest go przebić)

że nie mam nic lepszego do roboty, pogrubiłem ważniejsze.

Opublikowano

Nie rozumiem xD

Opublikowano

Nie rozumiem xD

Ilość zadawanego DMG będzie bliższa średniej. Tzn, jeżeli działo zadaje 390 obrażeń, to strzelając będziesz częściej zadawał 390, niż mniej lub więcej (działo ma granice dmg, może strzelić mocniej, może słabiej).

Opublikowano

Ilość zadawanego DMG będzie bliższa średniej. Tzn, jeżeli działo zadaje 390 obrażeń, to strzelając będziesz częściej zadawał 390, niż mniej lub więcej (działo ma granice dmg, może strzelić mocniej, może słabiej).

Aha dzięki :D + zajebista sygna xD

Opublikowano

- Q: “Po co znerfiliście alfa dmg TD do 750, skoro sowieci i tak mają już tyle na VIII tierze?” A: “Idź być sowietofobem gdzie indziej!”
- bitwy narodowe zostały zaimplementowane z inicjatywy Storm’a
- Q: “Bitwy narodowe były proponowane już w 2011 roku, ale dopiero teraz się na to zdecydowałeś. Dlaczego?” (Storm) A: “Dostałem awans.”
- jeśli BN będą niezbalansowane, zostanie to poprawione
- World of Warships ma swoją własną wesję silnika BigWorld
- WoT zostanie przerobiony tak aby działał na renderze WoWp
- jeśli zostaniesz uszkodzony przez sojusznika, nie dostaniesz żadnej nagrody, jeśli przetrwasz bitwę
- w zasadzie mówiąc BN są eksperymentem – ich opracowanie to była kwestia chwili
- medal „Tankist-Sniper” zostanie zmieniony, tak aby można go było otrzymać dopiero po oddaniu 8 wymaganych strzałów
- medal “High caliber” nie będzie zmieniany
- stary render WoT już nie będzie wspierany ani rozwijany
- raczej do końca tego roku mamy ujrzeć możliwość celowania bez automatycznej poprawki na odległość – będziemy sami ją ustalać (tak jak w BF, gdzie trzeba zaiste wyżej podnieść lufę, aby pocisk doleciał tam gdzie chcemy). Funkcja ta będzie opcjonalna.

źródło :

http://www.dom1n.com/silentstalker-blog/qa-28-01-2014/

860331433165800174608.png

Opublikowano

Te nowe tryby bitew mnie urzekły? Coś więcej na ten temat ktoś powie? :)

Nacja vs nacja i tyle. Ruskie czołgi na niemców itp. Na 5-6t kv-1 ze sportem zapewne miażdżą.

Opublikowano

Nacja vs nacja i tyle. Ruskie czołgi na niemców itp. Na 5-6t kv-1 ze sportem zapewne miażdżą.No t

tak, tak wiem. To też jest eleganckie. Ale mi chodzi o te historyczne... To jakie specjalne mapy będą (Stalingrad, Berlin czy Omaha)? Kurde bo aż mnie to zaciekawiło bo coś miesiąc temu u faji mi się o uszy obiło, ale nie wierzyłem :P

­graphic.png

Opublikowano

tak, tak wiem. To też jest eleganckie. Ale mi chodzi o te historyczne... To jakie specjalne mapy będą (Stalingrad, Berlin czy Omaha)? Kurde bo aż mnie to zaciekawiło bo coś miesiąc temu u faji mi się o uszy obiło, ale nie wierzyłem :P

W bitwach historycznych, będą brały udział czołgi, które rzeczywiście brały udział w danej walce, na danej mapie, z tym wyposażeniem i liczbą pocisków co było na prawdę. Np T-34 vs Tiger, ale nie będzie to 15vs15, tylko np. 15x T-34 vs 4x tigery.

Chyba xD

btw

Hetzer, nasz kochany „Podżegacz”.

Lekki, nisko-profilowy TDek IV tieru zbudowany na podwoziu PzKpfw 38(t), który de facto jest czechosłowackim LT-38.

Łatwość produkcji, niska sylwetka i rykoszetujący pancerz – to główne zalety tego niemieckiego pojazdu. Dzięki dostępności PzKpfw 38(t) udało się wyprodukować od kwietnia 1944 do końca wojny w maju 1945 – 2584 sztuki.

Oj Hetzer, Hetzer… Zaraz… Jaki Hetzer?! Przecież to Jagdpanzer 38(t)

E10+Hetzer+2.jpg

E-10 Hetzer był projektem mającym zastąpić dotychczasowe rozwiązania bazujące na podwoziu PzKpfw 38(t). Przeprojektowane podwozie 38(t) zostało m.in. powiększone, klasyfikując się tym samym jako pojazd o masie od 10 do 25 ton. Zmieniło również nazwę z PzKpfw 38(t) – tschechisch/czeskie, na PzKpfw 38(d) – deutsch/niemieckie.

Nowe podwozie miało służyć jako podstawa do produkcji nowych lekkich niszczycieli oraz nowej linii Waffenträger’ów uzbrojonych w ciężkie działa przeciwlotnicze.

Tak więc skąd to zamieszanie?

Jagdpanzer 38(t), nieoficjalnie przejął nazwę Hetzer, od łudząco do niego podobnego prototypu E-10, a stało się to przez zwykły ludzki błąd. Bałagan w dokumentacji sprawił, że w raportach produkcyjnych 38(t) został omyłkowo nazwany Hetzer. Mineły 2 miesiące, aż sprawa uległa sprostowaniu.

Heinz Guderian w nieformalnym piśmie do Hitlera stwierdza, że nieoficjalna nazwa „Hetzer”, stała się bardzo popularna wśród wojskowych i przyjęło się ją używać zamiast Jagdpanzer 38(t). Powojenni historycy, zmyleni tym faktem, również używali nazwy Hetzer, co spowodowało zatarcie prawidłowej nazwy w wielu opracowaniach. W oficjalnych dokumentach Jagdpanzer 38(t) nigdy nie został nazwany Hetzer’em.

Dlatego też WG planuję zastąpienie nazwy Hetzer, na Jagdpanzer 38(t).

http://www.dom1n.com/artykuly/hetzer/

I tak będę mojego pupila nazywać hetzer :) Dzisiaj na nim w 5 bitew 20 fragów zrobiłem, z czego 2 bitwy były na 6t i 1 na 5t

- jeśli uszkodzisz w bitwie sojusznika, nie dostaniesz złagodzenia kary nawet jeśli w zasadzie wygrasz sam tą bitwę

- możliwe, że Dicker Max i Churchill III (oraz inne wybrane czołgi premium) pojawią się w BH

- WG nie ma zbytniego pojęcia na temat powojennych japońskich czołgów

- nowe brytyjskie głosy załogi zostaną wymienione w końcowych patchnotach

- WG eksperymentowało ostatnio z polem widzenia kamery zależnym od jej przybliżenia, ale zapomniano to usunąć w kliencie testowym

- nie będzie buffa dla T34

- WoT od 8.10 nie trawi zbytnio komputerów z podkręconymi parametrami, ale nie zostanie to naprawione w 8.11

- nie ruszacie FV4202, podczas gdy T-54 jest zmieniany? “Straszne.”

- kąt przedniej dolnej płyty w Type 59 może się zmienić

- na razie nikt nie pracuje nad nową mechaniką pocisków HESH, ale takowa zmiana jest w planach

- w tym roku na pewno nie ujrzymy nowych czołgów z Japonii i Chin

- „lekki T-54” zostanie wprowadzony w tym roku

- będą zmiany w trybie 7/42, np. selekcja składu czołgów w zależności od mapy

- SU-76I nie będzie zwykłym czołgiem premium, tylko prezentem/nagrodą

- M46 Patton nie straci topowego działa, pomimo jego niehistoryczności

- nie ma w planach rebalansu sowieckiego działa 100 mm D-54

- nie będzie rekompensaty za zmiany w Type 59

- Storm sądzi, że kamuflaż w WoT został poprawnie zaimplementowany (nie będzie tak jak w WT: GF, gdzie można w zasadzie zrobić różowy czołg i oblepić go zdjęciami)

- będziemy mogli tuningować swoje czołgi, np. dodawać skrzynki z narzędziami, dodatkowe ogniwa gąsienic itp. Te dodatki raczej będą tylko wizualne

- w BH będzie limitowana złota amunicja, a cała mechanika będzie identyczna, jak w zwykłych randomach

- WT E-100 dostanie nerfa HP, zabiorą mu 200pkt

- T-54 na teście #1, nie jest jeszcze ukończony; ostatecznie będzie tak samo wysoki jak Type 59

- prace nad nowym prem T-54 VIII tieru jeszcze się nie rozpoczęły, jedyne co wiadomo to to, iż będzie to (być może!) jego lekka modyfikacja ze zredukowanym pancerzem (80mm z przodu, wieża 180mm) > do poczytania TUTAJ

- kłoda T-54 została przełożona na bok, tak jak to było w prawdziwym modelu ze 120mm pancerzem przednim

jbUnpXK.gif

- model T-54, po 3 latach żmudnej pracy, jest w końcu „historyczny” – i nie ma to związku z przygotowaniami do wprowadzenia modeli HD

- najwyraźniej złoty kamuflaż na serwerze testowym działa prawidłowo (to, że zostaje na stałe w garażu)

- Storm twierdzi, że to nie tak że WT E-100 pozwala 40% pomidorom na zbijanie 5k dmg. Owszem jest różnica pomiędzy WT i innymi TDkami, ale jest ona znacznie mniejsza.

- powierzchnia mapy Windstorm to 1000x1000m

- nie ma żadnych zmian w systemie kamuflażu, ani też nie będzie (na razie) jakichś głębszych zmian

- nie będzie żadnych zmian w Bitwach Narodowych pomiędzy testem patcha 8.11, a jego finalną wersją

- patch 9.0 jest opracowywany równolegle z wersją 8.11

- teoretycznie możliwe jest utworzenie odznaczenia gloryfikującego niszczenie TDków

- możliwe, że w przyszłości każdy nowy pojazd będzie testowany w sposób w jaki obecnie dzieje się to z premium; wg Storma każda nowa mechanika musi przejść dwie rundy testów

- model kolizyjny Lowe nie został zmieniony

- mechanizm, w którym stockowy czołg miałby niższy tier niż czołg elitarny, został porzucony już dawno temu i nie będzie wprowadzony

- jak na razie nie ma w planach buffa albo nerfa FV TD, czy też IS-7

- obecne nerfy TDków spowodowane są dogłębnymi testami TDków X tieru

- możliwe, iż WT E-100 czekają dalsze zmiany poza tymi w 8.11; więcej zmian będzie wymagało więcej testów, co przekłada się na czas, którego nie ma zbyt wiele przy wprowadzaniu patcha 8.11

- Q: „Po stracie 200HP, WT E-100 będzie ssał! Plan wypuszczenia OP TDka, aby wielu ludzi przekonwertowało wolne doświadczenie, a następnie jego znerfienie wypalił ,,|,,” A: „Oczywiście. Kupiłem sobie cztery jachty i trzy Bentleye. Ah, zapomniałbym o złotym kiblu.”

- opcja wykluczenia niektórych map z puli MM została porzucona. Powodem tego jest fakt, zbyt dużego przesilenia mechanizmu MM.

- jak na razie, pula HP wszystkich TDków nie zostanie znerfiona

Opublikowano

- Storm potwierdza, że w przyszłości obszar dynamicznego renderowania będzie okręgiem o promieniu 700m
- w planach jest całkowite przerobienie czatu na nowy system, dzięki czemu wyeliminuje to różne bugi (np. brak synchronizacji kontaktów przy dużym obciążeniu serwera)
- BN nie powinny zwiększyć czasu stania w kolejce do bitwy
- kąt nachylenia przedniej płyty w Type 59 zmieni się aż o 0,5 stopnia w 8.11
- w 9.0 nie ujrzymy ulepszeń dla trybu 7/42
- devsi rozważają, aby dodać do minimapy nazwy czołgów
- SU-152 nie dostanie działa OBM-53 (wczesna wersja działa BL-10)
- Storm nie uważa nerfu WT E-100 za formalność
- nie będzie +/- 1 MM
- Jagdtiger i jego brat premium różnią się niektórymi parametrami, gdyż devsi nie chcieli tykać prem tanka, kiedy to jakiś czas temu grzebali przy niemieckich czołgach
- wsparcie dla wielu rdzeni nie przyjdzie w 9.0 – było to już zapowiadane wcześniej. Poza tym… według Storma niewiele ludzi na to czeka

45242357.jpg
- według Storma tryb hardcore w WoT nie jest rozwijany, gdyż nie ma to zbytniego sensu
- bitwy historyczne jednak będą posiadały działający MM (wcześniej rozważano z góry ustalone składy maszyn) – czołgi na potrzeby BH będą miały specjalne wagi MM, a ilość danych pojazdów w bitwie będzie ograniczona
- nie będzie więcej wersji Pz III w WoT, jedyne co WG zrobi to przerobi Pz III A
- Panzery i Stugi na pewno będą miały alternatywne kadłuby
- Q: “Więcej Panzerów ukradzionych z WT?” A (Storm): “Phi! Prosto od Hitlera!”

Opublikowano

- WG podpisało kontrakt z Twitch’em, co ma znacznie usprawnić nadawanie z gry na żywo
- w 9.0 będzie zawartych 12 modeli HD, część Havoka oraz niezapowiedziane wcześniej nowości dla garażu i załogi
- jest duża szansa na to, że mechanizm działania HESH nie będzie w ogóle tykany
- w 9.0 wieże zaczną wylatywać w powietrze po eksplozji amunicji. No może poza Mausem, którego wieża po prostu wypadnie, bo jest za ciężka usmiech.gif poza tym możliwe, że inne części czołgu również będą odpadać po wybuchu
- alternatywne kadłuby będą niedługo, ale nie w 9.0
- devsi myślą na temat wprowadzeniu elementów PvE (boty)[Z połowa graczy gra jak boty albo nawet gorzej wiec WG może sobie zaznaczyć ten pomysl za zrealizowany :D]
- artyleria i TD made in China mają tak mały priorytet, jak to tylko możliwe – nawet japońskie SPG mają większy
- Razer prawdopodobnie wypuści serię akcesoriów w motywie uniwersum WG
- WG stara się ulepszyć cybersport w WoT, ale z kolei nie opłaca im się wspierać transmisji mniejszych turniejów takich, jak ESL, czy – devsi nie są zadowoleni z mapy Karelia, więc prawdopodobnie będą znów przy niej grzebać
- WG wciąż zastanawia się, co zrobić z XVM i noobmeter’em
- w World of Tanks nie będzie dużych zniszczalnych obiektów (jak np. mosty w WoWp)
- mod pokazujący przeładowujące czołgi na mapie został potraktowany BanHammer’em
- WG ma narzędzie pozwalające przeskanować twój komputer w poszukiwaniu nielegalnych modów, ale jest rzadko używane (np. wtedy, kiedy gracz jest intensywnie raportowany przez drużynę)[Jakoś nie chce mi się w to wierzyć ale skoro o tym wspomnieli to zaczna jakies pracy w kierunku pozbycia sie botow i innych oszustów]
- dowódcy CW/cybersportu otrzymają tryb dowodzenia, w którym m.in. będą mogli rozrysowywać taktyki na mapie
- będzie można wskazać punkt na minimapie wyłącznie członkom plutonu
- czołgi Christie znów zostały odłożone na później
- trzecia kampania CW pojawi się na początku drugiego kwartału roku
- interfejs WoWp i WoT nie zostanie zunifikowany (kto zadaje takie głupie pytania?)
- interfejs bitw treningowych nie zostanie zmieniony
- nie będzie brytyjskiego prem MT VIII tieru
- prędzej się zestarzejemy, niż WG weźmie się za FV4202
- będzie można znów zdobyć M60
- będziemy dostawać komunikaty w grze, gdy dostaniemy PM na forum albo na stronie gry
- T23 prawdopodobnie nie będzie na sprzedaż (och, czyżby za słabe działo?), poza tym w grze nie może zasuwać tyle samo do przodu, co na wstecznym – może jechać „tylko” ~30 km/h do tyłu
- T-54 będzie miał 2 możliwe kadłuby
- Pz III też będzie miał alternatywne kadłuby

Źródło: DoM1N

860331433165800174608.png

Opublikowano

- możliwość uszkadzania modułów zależy tylko od kalibru pocisku, a nie od jego typu
- silnik może zostać podpalony przez każdy strzał, natomiast zbiorniki z paliwem zapalą się dopiero wtedy, gdy zostaną zniszczone (czerwone)
- formuła na dmg na za niepenetrujące trafienie HE: bazowy dmg/2 – grubość pancerza * 1,3 * 1,X (X – wpływ oslony przeciwodłamkowej)
- w 9.0 ujrzymy modele HD m.in sławnych niemieckich czołgów
- WG zorientowało się, że jest kartoflem i prawdopodobnie znów udostępni supertest dla EU
- WG śledzi boty, prosi też aby raportować takich delikwentów w bitwie aby ułatwić im pracę

Źródło: DoM1N

Jak piszecie za mnie podawajcie źródło, bo mnie Domin o to prosił ;)

Opublikowano

Juri. Prośba taka,jak możesz to edytuj główny temat bo się można pogubić czytająć 30x to samo co iinni wstawiają-dzięki

Jak wypuszczą 8.11 to zrobię osobny temat dot. 9.0+

Główny temat jest chyba estetycznie, nie wiem w czym można się pogubić.

- niektóre nacje (np. Francja, USA) mają wystarczająco dużo materiału na drugą linię SPG, ale WG nie chce ich wprowadzać

- Tank Grotte raczej nie pojawi się w grze

- jeśli zakupiłeś kamuflaż i zmieniłeś go na inny przed 8.11, nie będziesz mógł go odzyskać, gdyż serwer nie przechowuje takich danych

- T23 MT nie będzie zasuwać 56 km/h do tyłu, bo tak (Za to kochamy WG xD)

- WG ma pomysły na zmiany w mechanizmie kamuflażu, ale to wciąż tylko koncepcje

- T-54 w 8.11 posiada kadłub z 1945 roku

- jeszcze wiele wody w Wołdze upłynie, nim ujrzymy japoński tier X HT

- kiedyś tam będziemy mogli nadawać na żywo prosto z klienta gry

- wieża czołgu Conqueror ma lepsze kąty nachylenia pancerza, więc jest mocniejsza od tej w Centurionie mimo mniejszych nominalnych wartości

- nie będzie żadnych zmian w MM (np. VIII tier nie będzie walczyć tylko ze sobą)

- WG nigdy nie obiecywało nam czołgu premium z dużym działem (~150mm)

- devsi chcieli kiedyś stworzyć czołg premium łącząc czołg KV-1S z działem 152mm, ale zorientowali się, że ociera się to o sci-fi

- nie będzie można przenieść kamuflażu na inny czołg

- wieża T-54 jeszcze będzie zmieniana – finalną wersję ujrzymy wraz z 8.11

- nie ma w planach trzeciej tury testu 8.11

- SerB nie widzi sensu w tym, aby dodać wsparcie “API Mantle” w WoT

- nie będzie specjalnych bitew tylko dla czołgów premium

- bug w oknie załogi (test 8.11) zostanie naprawiony wraz z wejściem 8.11 w życie

Opublikowano

- nie ma sztywnej zależności pomiędzy kalibrem pocisku a zadawanym dmg
- D.W. 2 niezbalansowany? „Jeśli wykresy to pokażą, naprawimy go.”
- depresja dział na brytyjskich SPG to „parametr balansu”
- jako pierwsze ujrzymy w wersji HD czołgi masowo produkowane oraz legendarne
- nie ma w planach oddzielnego klienta HD, aaaale może się to kiedyś zmienić
- kiedyś tam ujrzymy wsparcie dla wielordzeniowych układów GPU
- według SerB’a tylko 15% graczy serwera RU ma mniej niż 18 lat, a średnia wieku na rosyjskim serwerze wynosi 32 lata (swoją drogą sprawdzono to za pomocą płatnej? ankiety)
- SerB stwierdził, że wszystkie masowe pomysły od graczy na zwiększenie skilla pomidorów sprowadzają się do jednego: „Błagam, ja tak bardzo nie lubię czerwonych warzyw w drużynie!”
- przywrócenie stalinowskich inskrypcji okazało się dobrym biznesem dla WG…
- … a na dodatek na serwerze EU nie zauważono żadnego spadku dochodów po wprowadzeniu tychże inskrypcji
- podczas świątecznego eventu „rozdano” niecałe 10k czołgów IS-6

koniec testów 8.11
10 lutego 2014

wprowadzenie patcha 8.11
11 lutego 2014
Opublikowano

- jeśli jeden z czołgów ma załogę z 100% kamo, a drugi czołg ma załogę z 100% perkami na zasięg widzenia, nie można ustalić jednoznacznie, który z nich ma przewagę
- WG nie wprowadzi blokady spustu przy celowaniu w sojusznika
- devsi uruchomili trzecią turę testów 8.11, gdyż znaleźli nowe bugi i chcieli sprawdzić efekty swoich prac naprawczych

- Yurko2F wyjaśnia zasadę działania kamuflażu:

“Kamuflaż jest współczynnikiem. Jako przykład dajmy czołg z wartością kamuflażu 0,5. W praktyce oznacza to, iż inny czołg z zasięgiem widzenia 400 m zobaczy ten pierwszy w odległości 400*0,5 = 200 m. Strzelanie i poruszanie się zwiększa ten współczynnik, podczas gdy kamuflaż wizualny, siatka i skill go redukują.”

- WZ-132 otrzyma w 8.11 bardziej realistyczne gąsienice (obwiśle dodam że nowe to te niespoczywające na skrajnych kołach nośnych):

WZ132Change_zpsdd3278b6.gif

Nie zabijecie mnie za tą niecałą godzine od ostatniego posta :>?

Opublikowano

heh spiesza sie z havockiem zeby zdazyc przed open beta w WT ...  

Kombinuja za duzo , rebalans td to komedia , minimalnie nerfia dziala 150 mm a TD ktore sa op czyli FV i WT zostaja nietkniete ... bo ROZJECHANIE celownika w WT ktory nadal skupia w 1.7s to nefr ?  Dalej to pizga jak Kapitan Bomba z laserowej dzidy co 2s po 560 i zawsze celnie . 

POZEGNANIE ZWOT I REST ... I POWROT

Opublikowano

heh spiesza sie z havockiem zeby zdazyc przed open beta w WT ...  

Kombinuja za duzo , rebalans td to komedia , minimalnie nerfia dziala 150 mm a TD ktore sa op czyli FV i WT zostaja nietkniete ... bo ROZJECHANIE celownika w WT ktory nadal skupia w 1.7s to nefr ?  Dalej to pizga jak Kapitan Bomba z laserowej dzidy co 2s po 560 i zawsze celnie . 

Aż mi cię żal człowieku.

(WaffelTraktor) Ten TD nie ma pancerza, mobilność średnia, camo gorsze od Mausa, magazynek ładuje prawie minutę, a w tym czasie nawet E 100 cie zjedzie z fulla do zera.

(FV) Słaba mobilność, brak pancerza, camo nie najlepsze, działo zgrywa 3.4, każdy ruch wieżą to od razu padaczka celownika, celność 0.4, częste strzały za 700-800 przy przeładowaniu 25sec.

WaffelTraktor to TD który ma na celu stanąć na granicy zasięgu renderowania i piździć. Jeżeli ten TD jest dla ciebie taki "OPOPOP NERFIĆ BO MNIE ZABIŁO!!!!1" to trochę dziwne...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...