Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co nas czeka w następnych aktualizacjach

Juri.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W końcu rebalans  FV4202 :D

Dokładnie. Mam nadzieję, że coś konkretnego dadzą za to, bo zbieram teraz na centka 9/1, to zanim zbadam Xt 9.2 na 100% będzie :)

• Odpowiedzi 534
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Czy zmieni się coś z ruskimi medami ?

- T-54 ma mieć taki ammorack, co Type 59

- niemiecki premium MT VIII tieru: Pantera z L/71? Evilly: „Prawie dobrze!”

- Leopard 1, AMX 50B oraz FV4202 dostaną małego buffa (Ja: To Leopard wymaga buffa O_O ?)

- wymiana FV4202 na inny czołg? „Czekaj na informacje pod koniec roku”

- wspomniano, że odświeżona Prochorówka ma nadejść w 9.2. Storm dodał, że mapa zostanie taka sama, tylko będzie zawierać więcej śladów walki (wraki, zniszczone działa itp.). Jeżeli chcecie wiedzieć jak może to wyglądać, to więcej informacji tutaj: KLIK

- Storm potwierdza, że małe nazwy czołgów na minimapie nadejdą (neutralny: ktoś mi powie od ilu aktualizacji ma to XVM? :P)

- kilka modeli HD zostanie dodanych w 9.2 – z powodu zmiany planów, po prostu się nie wyrobili

- co do wydajności gry: „Nie ma na razie rozwiązania, z którym byśmy wiązali nadzieję”

- KV-1S zostanie podzielony na dwa czołgi dopiero w 9.3, pomimo że było to zapowiadane jakiś rok temu: „Dopiero teraz pojawiła się taka możliwość”, jest to powiązane z wprowadzeniem tego czołgu w wersji HD

- do teraz developerzy pracowali nad strategią „jak zrebalansować czołgi w przyszłości”

- Hellcat zostanie zrebalansowany w tym samym patchu co KW-1S (9.3)

- Ostrzał Artyleryjski najprawdopodobniej będzie materiałem eksploatacyjnym w Trybie Twierdze

- „Nie zostały zapowiedziane żadne zmiany” dla FV215b (120)

- W wakacje pojawi się misja, w której można zdobyć nisko tierowy czołg premium, ale na pewno nie będzie to Te-Ke

- Pociski 183mm HESH nie zostaną usunięte z FV215b (183)

Opublikowano

A co z M48 Patton? Teraz według statystyk to jeden z najgorszych X tierów :/

Najgorszym Xt jest FV med. Patton nie jest najgorszy.

Opublikowano

Patton nie jest najgorszy.

Patton jest fajny, przyjemny, robi się nim genialne wyniki.

Ale... jest po prostu słaby.

Co z tego, że zrobiłem na nim 8k dmg w jednej bitwie, skoro czołg jest prostu słaby.

Według mnie powinien dostać buffa do przeładowania, camo i celności (do 0.34) oraz max speed do 48. Wtedy byłby GENIALNY

Opublikowano

- ostatnimi czasy devsi testowali eksplodujące obiekty na mapie Ensk (np. wagony kolejowe, beczki), aczkolwiek nie pochwalili się wnioskami z tych testów
- Malinówka znów oberwie rebalansem w ciągu następnych 2 patchy, gdyż devsi nie są zadowoleni z efektów ostatnich przeróbek
- zapowiadany wczoraj podział KV-1Siema na tier VI i VII prawdopodobnie nie jest prawidłowy, gdyż czołg ten ma zostać podzielony na tier V i VI
- wielu ludzi wciąż narzeka na temat jarzma Maus’a – Storm stwierdził, iż nie zgadza się z tymi zarzutami (w pewnej pozycji działa jarzmo zostawia lukę i jest to historyczne)
- niektóre tiery X dostaną małego buffa w 9.2, ale póki co nie dowiemy się jakie – pełna lista pojawi się wraz z serwerem testowym…
- … który oczywiście będzie, jak będzie icon_wink.gif

Opublikowano

A ja mam jedno zasadnicze pytanie xD Kiedy zwieksza kase za przegrane i wygrane bitwy w Ameryce?! Ja moim M103 za wygrana bitwe i to jeszcze x2 jestem na - a co dopiero przegrac nim bitwe.... co to ma byc

tumblr_me3px1cAsX1rll4sdo1_500.gif                                                             

Opublikowano

A ja mam jedno zasadnicze pytanie xD Kiedy zwieksza kase za przegrane i wygrane bitwy w Ameryce?! Ja moim M103 za wygrana bitwe i to jeszcze x2 jestem na - a co dopiero przegrac nim bitwe.... co to ma byc

W 9.2 usuwają ten tryb, aby go udoskonalić. A tak btw., po co grasz w ten tryb xD?

Opublikowano

Według mnie powinien dostać buffa do przeładowania, camo i celności (do 0.34) oraz max speed do 48. Wtedy byłby GENIALNY

Coś jeszcze? A może frytki do tego? 

Ten czołg ma być normalny, a nie genialny. Nie ma co narzekać. Czołg radzi sobie przeciętnie w stosunku do innych- bynajmniej patrząc po statystykach -i tak ma być. 

@Edit:

Korzystałem z tego:

http://www.noobmeter.com/tankStats/eu

Wyszukaj sobie MT X i posortuj od "OP Rating". Patton zajął 6 z 11 miejsc. 

x

Opublikowano

Patton nie jest najgorszy.

Patton jest fajny, przyjemny, robi się nim genialne wyniki.

Ale... jest po prostu słaby.

Co z tego, że zrobiłem na nim 8k dmg w jednej bitwie, skoro czołg jest prostu słaby.

Mi by wystarczył tylko buff do opancerzenia wieży, tak żeby zamiast 7/8 wchodziło w nią 3/8 strzałów xD.

Opublikowano

Dzisiaj na tapecie głównie tryb Stronghold:
- mapy w trybie Stronghold będą dobierane losowo ze wszystkich w grze poza trybem spotkaniowym i szturmem 
- zastępstwa dowódcy będzie miał takie same możliwości, co dowódca z wyjątkiem zaszczytu utworzenia farmy
- bonusy dla graczy („rezerwy”) będą się kumulować z innymi bonusami z eventów w grze
- nie będzie budynków umożliwiających dostęp do dowolnego czołgu
- implementacja trybu Stronghold zostanie podzielona na 2 fazy – pierwsza z max lvl 4 (bezstresowy grind, zapoznanie się z trybem) oraz następna do lvl 10 z możliwością potyczek między klanowych (T_J: szczegóły w ASAP)
- bazy klanów nie będą „w sąsiedztwie”. W przypadku chęci ataku na inny klan, po prostu się go wybiera. Poza tym będzie można wybrać czas dnia, w jakim inne klany będą mogły zaatakować sojuszniczą farmę
- możliwe, że w potyczkach w trybie Stronghold będą brać udział drużyny po 10 graczy – testy pokażą
- średni poziom potyczki (max tier VI) pozwala na użycie LT V i VI tieru, ale może się to zmienić – testy pokażą
- co się stanie, gdy przegrasz bitwę obronną swojej farmy? Niektóre budynki zostaną uszkodzone (i będzie trzeba je naprawić) i ubędzie nieco surowców na rzecz zwycięzcy potyczki.
- nie można całkowicie zniszczyć farmy
- sprzęt eksploatacyjny (np. pole minowe, czy ostrzał artyleryjski) będą dostępne wyłącznie w bitwie
- tuż przed bitwą będzie można zdecydować, gdzie ma zostać postawione pole minowe
- ostrzał artyleryjski (i inne podobne) będą działać na zasadzie wyboru sektora na minimapie
- możliwe, że kompanie zostaną całkowicie usunięte z gry – ich los zostanie osądzony po wprowadzeniu Strongholdu
- w potyczkach nie będzie limitów punktów czołgów (tak jak to jest na kompaniach)
- w przeciwieństwie do potyczki, przy atakowaniu wrogiej farmy będzie wcześniej wiadome, na jakiej mapie rozegra się bitwa
- reguły zdobywania XP i kredytów w potyczkach są takie same, jak w kompaniach
- Stronghold nie będzie źródłem zdobywania golda („chcesz golda, to graj CW”)
- przy atakowaniu/bronieniu farmy będą używane X tiery
- jesli jako dowódca klanu, zaprosisz do niego ludzi, rozwiniesz farmę a następnie wszystkich wywalisz, musiałbyś jakoś sam poradzić sobie z utrzymaniem farmy
- do efektywnego zdobywania bonusów w Strongholdzie klan będzie musiał mieć chociaż 34 członków
- nie będzie można rozpocząc potyczki bez pełnego składu (15 ludzi)
- statystyki Stronghold będą osobne, tak jak to jest z BH
- w Strongholdzie nie będzie mgły wojny
- bonusy z rezerw farmy będzie otrzymywać każdy gracz bez względu na to, czy pomagał tę farmę rozwijać, czy nie

Opublikowano

W 9.2 usuwają ten tryb, aby go udoskonalić. A tak btw., po co grasz w ten tryb xD?

A jak już ten tryb dopracują to będe miał stary M103 ^^ czy od nowa? A tak btw. to gram nim bo lubie  :P  xD

tumblr_me3px1cAsX1rll4sdo1_500.gif                                                             

Opublikowano

- WoT: Blitz niedługo doczeka się aktualizacji 1.1
- Storm wciąż jest na wakacjach, ale mimo to potwierdza, że WG zidentyfikowało problem z wrakami widmo 
- Storm stwierdził, że wraki widmo na serwerze testowym były rzadsze i występowały mniej systematycznie. Wszystkiego nie da się uniknąć, tak więc problem osiągnął apogeum po wprowadzeniu w życie 9.1
- nowa fizyka ruchu naprawi problem, przez który czołgi czasem robią combo i obracają się 360 stopni wokół własnej osi
- Storm poleniuchuje na wakacjach jeszcze jakieś 2 tygodnie
- devsi nie wprowadzili funkcji zamrażania konta (premka nie jest odliczana z konta, podczas gdy gracz leniuchuje na wakacjach), gdyż byłoby to dla WG nieopłacalne
- WoT: Blitz na Androida? „Jeszcze kilka miesięcy”
- dzisiejszy mikropatch miał naprawić problem z listą znajomych, gdzie widziałeś ich jako offline, mimo iż byli online, a nawet na tym samym klastrze. Uniemożliwiało to wysłanie zaproszenia do plutonu.

Opublikowano

- havoka nie ma w planach dotyczących 9.2
- oryginalnie havok miał być wprowadzony w patchu 9.0 (stąd też pochodziła ekscytacja twórców, iż 9.0 będzie przełomowe, hrhrhr)
- termin wprowadzenia havoka nie jest znany, wszystko zależy od tego jak szybko devsi poskładają wszystkie jego elementy w kupę (podejrzewam, że możemy się spodziewać fizyki pod koniec 2014)
Crytek zaprzeczył jakoby miał problemy finansowe
- Malinówka doczeka się poważnych zmian, albowiem usunięte zostaną budynki dolnego capa. Zostaną one jednak zastąpione jakąś zasłoną, podobnie jak to ma miejsce na górnym capie (być może są to przygotowania do wprowadzenia havoka, gdzie jak wiemy, budynki będą ulegały destrukcji)

Opublikowano

W 9.1 wprowadzili fajne zmiany, Mapy są ciekawsze a niedzielni gracze do dziś nie wiedzą gdzie pakować się swoją maszyną ;) ping już tak nie skaczeto kolejny plus :) Jedynym minusem jest jeszcze gorszy MM, albo mam drużynę uber pr0 graczy i wygrywam 15;0 albo zostaje sam bo wszyscy giną w pierwszych 4 minutach.. W poprzednich patchach siły były mniej więcej wyrównane :) 

Jak wejdzie Havoc wszyscy będziemy musieli uczyć się tej gry od nowa ;)

signature.png

Opublikowano

W 9.1 wprowadzili fajne zmiany, Mapy są ciekawsze a niedzielni gracze do dziś nie wiedzą gdzie pakować się swoją maszyną ;) ping już tak nie skaczeto kolejny plus :) Jedynym minusem jest jeszcze gorszy MM, albo mam drużynę uber pr0 graczy i wygrywam 15;0 albo zostaje sam bo wszyscy giną w pierwszych 4 minutach.. W poprzednich patchach siły były mniej więcej wyrównane :)

Jak wejdzie Havoc wszyscy będziemy musieli uczyć się tej gry od nowa ;)

MM nie został zmieniony. Zdarzają się bitwy 15:0, lub 0:15, ale to rzadkość. Najlepiej grać z kimś dobrym w plutonie, wtedy można samemu bitwę wygrać. Np. z @kYRA. mi się zajebiście gra. Nie raz sami flankę przejęliśmy.

- problem z wyświetlaniem znajomych w liście kontaktów wciąż istnieje

- to samo się tyczy wraków widmo – gracze wciąż raportują występowanie tego problemu 

- Blitz nie jest związany ze zwykłym WoT-em, ale do mobilnych czołgów można zalogować się poprzez pasy z PC

- nie będzie unifikacji pomiędzy czołgami pecetowymi, a mobilnymi

- europejski oddział WG wciąż nie raczył poinformować nas o oficjalnym starcie WoT: Blitz

- WoT: B na Androida nadejdzie w ciągu kilku następnych miesięcy

Opublikowano

Garść informacji z wewnętrznej korespondencji pomiędzy pracownikami Wargaming.

Pogoda

Idea zaimplementowania pogody w World of Tanks istnieje już od jakiegoś czasu i tym samym jest testowana.
Czego dotyczą testy?
- zamieć śnieżna na mapach Himmelsdorf, Siewierogorsk i Wichura – jednakże zamieć istnieje nadal tylko w formie konceptu
- pustynna burza – testowana na Piaszczystej Rzece
- bitwy nocne na mapach Karelia, Westfield i Malinówka

Jak miałoby to działać?
W zamierzeniu efekty pogodowe mają być aktywowane w określonym czasie np. pomiędzy 7:30, a 10:00 minutą meczu i trwać do jego końca. Kolejny wariant zakładał ich działanie od samego początku bitwy. Testy odbywały się głównie po stronie serwera, w formie obliczeń, bez żadnych specjalnych efektów wizualnych. W rezultacie objawiało się to tym, iż czołgi znikały na środkowym polu Malinówki w odległości 70m od naszego pojazdu. Testy więc przełożono na później i zapewne zostaną wznowione po integracji silnika z havokiem.
W WoT na XBoxa efekty te wprowadzono bez większych problemów z początkowymi współczynnikami redukującymi widoczność dla burzy piaskowej/zamieci śnieżnej/bitew nocnych ustawionymi odpowiednio na 50/65/40%. Są to wartości poglądowe i w rzeczywistości nie zostaną one wprowadzone.

Z powyższych testów zrodził się jeden, pozytywnie odebrany, rodzynek – Himmelsdorf zimą, gdzie wprowadzony został efekt opadu śniegu.

Fizyka, grafika i „wielka migracja”

Devsi przygotowują klienta pod coś co nazywają „wielką migracją” – wielki update fizyki. Jednakże na razie programiści głowią się nad poprawnym oddaniem oświetlenia, albowiem głównym problem jest to, iż na niektórych modelach (T34) światło odbija się od powierzchni w ten sposób, że czyni je plastikowym.

Powstają nowe modele HD, jednak nie wszystko idzie bezproblemowo; np. przy składaniu ISa wystąpiły pewne problemy z mapowaniem tekstur itp.
Kolejność w jakiej tworzone są modele HD to: zawieszenie, gąsienice, boki, przód, tył, kadłub, wieża, spód. Nad jednym modelem najczęściej pracuje trzech/czterech devsów, następnie czwarty/piąty składa wszystko w całość. Jak nietrudno się domyśleć powoduje to czasami problemy, ponieważ nie zawsze model kolizyjny zgadza się z wizualnym.

Obecnie występuje nawet bug dotyczący spodu czołgu. Jednakże zostanie on wyeliminowany w momencie przejścia wszystkich modeli pojazdów na HD.

Kolejna część tego co nas (być może) czeka.
Pierwsza część do poczytania TUTAJ.

Przewracające się czołgi

Problem związany ze spodem czołgu powiązany jest właśnie z przewracaniem kadłuba. Generalnie jeśli czołg średni zderzy się z lekkim przy pełnej prędkości, nie spowoduje to wysłania go na orbitę okołoziemską. Pojazd po prostu zostanie zniszczony, wybuchnie, a siła zderzenia przesunie go o parę metrów. W celu przewrócenia pojazdu, należy osiągnąć punkt krytyczny dźwigni. Współczynnik za to odpowiedzialny nie jest jednak przypisany do samego pojazdu, a do gąsienic i to w nich tkwi siła kinetyczna. Zaoszczędzono w ten sposób transfer serwera.
Dlatego też doświadczając laga kadłub wtapia się w ziemię, podczas gdy gąsienice nadal twardo jadą przed siebie.
Kolejnym problemem powiązanym z tymi obliczeniami są podskakujące czołgi. Czasami czołg ni stąd ni zowąd zaczyna podskakiwać, niczym latynowski lowrider.
Podsumowując, siła kinetyczna musi przekroczyć masę pojazdu, aby ten mógł się przewrócić.

Boty

Jeśli dany delikwent otrzyma w ciągu doby 25 raportów odnośnie używania bota – trafia do supportu. Czas oczekiwania na analizę danego gracza może wynieść nawet do tygodnia czasu. Dziennie WG RU otrzymuje 17500 raportów o botach, z czego zaledwie 3% to potwierdzone przypadki skutkujące banem lub resetem konta.

- następną nagrodą w mini kampanii będzie Grosstraktor
- możliwe, iż WoT na XBoxa doczeka się boxa nazwanego „paczką Wolności” (no wiecie, Freedom, tak bałdzo murykanie ją kofają) zawierającą: Super Pershinga odzianego w specjalną skórkę (amerykańska flaga itp.) oraz

spoiler

- być może doczekamy się odwzorowania lodu na mapach, na razie we wstępnych fazach testowych; koncepcja jest taka, aby pojazd tracił na manewrowości i sile hamowania, jednakże nie będzie to takie ślizganie jak w War Thunder
- podczas premiery WT:GF, Storm i inni producenci z Mińska pojechali zobaczyć swojego największego konkurenta; odnotowali jako problematyczne ślizganie się czołgów, jednakże bardzo spodobały im się większe mapy
- devsi chcą popełnić nową mapę odwzorowującą dżungle z Południowej Ameryki, ale nie chcą kolejnej „Smoczej Grani” – pomysł w fazie wstępnej
- najwyraźniej poruszanie tematu Ukrainy może być powodem bana. Istnieje klan, który jawnie wspiera ukraińskich separatystów na serwerze RU. WG nie wie na razie co z nimi zrobić, ale jeśli zaczną uprawiać politykę w grze, zostaną zbanowani.
- sezon wakacyjny w Mińsku jest w pełni, a produkcja WoWs została nieznacznie przyśpieszona poprzez niewielki transfer zasobów ludzkich do zespołu odpowiedzialnego za tą produkcję
- istnieje pomysł wprowadzenia tzw. trybów „zabawy” – Karl, piłka nożna, na stałe lub jako zawartość możliwą do wykupienia

Źródła:

http://www.dom1n.com/silentstalker-blog/devsy-grzebia/

http://www.dom1n.com/newsy/devsy-grzebia-cz-ii/

- WoT: B bije rekordy popularności w Rosji
- Tanitha potwierdza, że WG nie przestanie dodawać czołgów do gry
- w tym roku nie będzie nowych francuskich czołgów
- nie ma już zniżek na amunicję premium, gdyż można ją kupić za kredyty
- devsi rozważają dodanie jakichś smaczków/bonusów dla starych graczy. Być może ujrzymy coś takiego jeszcze w tym roku
- w tym roku nie będzie europejskiego drzewka czołgów
- pomysł dodania TOGa II do WoT wyszedł od jednego z devsów, który odwiedził muzeum w Bovington
- devsi rozważają, czy w ogóle wydać roaming
- w 9.3 będzie patchem LT – cała gałąź lekkich dla USA, LTTB oraz RU251 (niemiecki LT VIII tieru)
- WG współpracuje z Sony aby wypromować film „Fury” – premiera ma być w Listopadzie, a towarzyszyć ma jej też jakiś event w grze
- sowiecki LT VIII tieru jest opisany w grze jako „LTB” zamiast „LTTB” (w tłumaczeniu: czołg lekki z grubym pancerzem)

Opublikowano

- jeszcze nie wiadomo, jakie działo będzie miał LTTB (rozważane są 57, 76 i 85 mm)
- sowiecki LT VII tieru? „Nie mogę nic powiedzieć” (Oryginalnie LTTB miał być odblokowywany od jakiegoś VII tieru, np. KV-13, ale możliwe, że zostanie przesunięty tier niżej, gdyż na VIII byłby historycznie zbyt słaby) 
- nie ma w planach podmiany WT E-100 na coś innego
- devsi potwierdzają, że niemieckim prem MT VIII tieru będzie Pantera z długą 8,8 cm
- devsi nie znaleźli jeszcze materiału na japoński prem MT VIII tieru (SS sądzi, że mógłby nim być STA-2B, czyli pewnie jakaś wariacja obecnego w grze STA-1) (T_J: W sumie to ciężko o jakikolwiek prem VIII tieru)
- devsi przeciągają jak mogą z podjęciem decyzji, czy kiedyś dostaniemy możliwość przeszkolenia np. radiooperatora na ładowniczego
- devsi póki co nie ujawnią, jak miewa się obecnie odrestaurowywany Maus w Kubince

Źródło: http://www.dom1n.com/silentstalker-blog/qa-30-06-2014/

Opublikowano

- jeszcze nie jest w 100% pewne, czy nowe LT USA pojawią się w 9.3 (T_J: Znowu się zaczyna)
- brak informacji na temat ewentualnego pojawienia się M47 Patton’a w grze 
- FV4202 doczeka się jakichś zmian, ale na pewno nie wcześniej, niż przed końcem tego roku
- Storm wyjaśnia, że w pacznotach z supertestu wkradł się błąd – czołgi HD będą wyświetlane w HD na wszystkich czołgach, tylko na tych poza graczem rozmiar tekstur będzie zmniejszony o 50% (T_J: Czyli jednak nie HD)
- zmiany powyżej wprowadzono, aby odciążyć pamięć grafiki – Storm wyjaśnia, że różnicę da się zauważyć na dystansie do 1,5 m
- Storm nie może potwierdzić, że zmiana powyżej zmniejszy lagi przy spotowaniu czołgów HD
- FV215b (183) dostał nerfa do pocisków premium, gdyż inne nerfy nie rozwiązałyby problemu anihilacji jednym strzałem. Ba, ta zmiana była dobrze wykalkulowana pod przebijanie HT od przodu
- Storm wyjaśnia, że brytyjska Godzilla była zbalansowana na pociskach AP, ale devsi nie spodziewali się, że wszyscy rzucą się na pociski HESH. 230 mm penetracji wciąż wystarczy na anihilację papierowych czołgów oraz mocniejszych od tyłu i boku
- IS-3 HD nie będzie w 9.2
- nie ma w planach połączenia serwera koreańskiego z azjatyckim (T_J: Tak się na pewno nie stanie, gdyż oni się tam nawzajem niezbyt lubią)
- VK 45.02 Ausf. B być może znów dostanie buffa do przedniego pancerza kadłuba (górna i dolna płyta) (T_J: I tak jest już kompletnie niehistoryczny, więc w sumie to nie ma znaczenia)
- australijski Sentinel na pewno nie pojawi się w tym roku, ale nie będzie brytyjskiej linii LL (T_J: Raczej na pewno się pojawi, jego ikonka jest już od bardzo dawna w grze)
- możliwe, że do WoT zostanie dodana inskrypcja australijskich jednostek

Opublikowano

- sprawa T-44-85 została odłożona
- chińskie TD będą, ale nie w tym roku
- w planach jest ogólny rebalans LT
- IS-3 po przeróbce na HD otrzyma „historyczny” pancerz kadłuba
- kiedyś tam będą włoskie i inne europejskie czołgi
- koncept europejskiego drzewka (wliczając załogi) jest już gotowy, devsi powiedzą nam o nim w swoim czasie
- kiedyś tam będą nowe gałęzie francuskich HT i MT, wliczając w to AMX-30
- nie ma w planach dodania niemieckiego NbFz do gry
- doczekamy się jeszcze przynajmniej jednej gałęzi MT USA
- kiedyś tam będzie Sturmtiger
- nie tylko Niemcy będą mieli czołgi superciężkie (T_J: np. japoński O-I)
- zwykłe czołgi nie będą mogły uzyskać statusu premium
- nie ma w planach dodanie amfibii i mobilnych miotaczy płomieni
- być może bitwy garażowe pojawią się w tym roku
- idea ukrywania swoich statystyk została porzucona
- będzie można pisać na czacie bitewnym jeszcze w czasie ładowania bitwy (T_J: Tak, jak w WoWp – KLIK)
- devsi chcą wprowadzić statusy gracza (czyli w bitwie/w garażu/AFK/itd.)
- mapy Mińsk i Konigsberg wciąż są opracowywane
- trwają eksperymenty nad większymi mapami
- kiedyś tam WG ulepszy minimapę (T_J: W sumie to i tak nie muszą, skoro modowi Locastana nie dorówna i tak – szkoda tylko, że tak mało graczy o nim wie)
- kiedyś tam być może będą bitwy nocne
- 30-sto sekundowe odliczanie do bitwy nie zostanie zmienione
- jest pomysł, aby wprowadzić pociski dymne, ale są z tym duże problemy (T_J: KLIK)
- długość śladów gąsienic zostanie przedłużona, ale nie będą one permamentne
- kiedyś tam będą zmienne efekty pogodowe
- devsi nie testują 64-bitowego klienta WoT
- możliwe, że mechanizm działania pocisków HESH zostanie przerobiony

Opublikowano

- Chrysler “K” jako amerykański premium HT? A (Tanitha): „Nic mi nie wiadomo na ten temat. Jednakże, uzbieram nieco informacji na temat tej maszyny i prześlę to do developerów.”

OPaw5KL.jpg

- formuła przyznawania tzw. „kill marks” jest skomplikowana i na pewno nie zostanie opublikowana
- brak nowości na temat zmian w ciężkich czołgach Porshe
- możliwe, że do końca roku nie wszystkie czołgi zostaną przerobione na HD (T_J: to nie jest możliwe, to jest pewne)
- jest zbyt wcześnie, abyśmy się dowiedzieli, jakie czołgi WG da nam w następnym roku
- czy kiedyś w końcu ujrzymy mechanizm wielu wież/dział? A (Tanitha): „Kiedyś było to rozważane, ale w większości przypadków drugie mniejsze działo niewiele by pomogło, skoro główne nie daje rady. Nie mam pojęcia, czy jest to dalej rozwijane.”
- skrót nazwy Sturer Emil zostanie zmieniony z durnego Pzsfl.V na coś lepszego, np. St.Emil
- angielskojęzyczna czołgowa wikipedia jutro W KOŃCU zostanie zaktualizowana, informacja jest dość pewna:

qrNUTpO.png

- nie ma w planach buffa dla SP
- devsi ciężko pracują, abyśmy mogli w kontaktach poprawnie widzieć, czy nasi znajomi są/nie są online
- Szósty zmysł działa tak, jak należy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...