Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

-= MeumCraft.pl =- [RPG][Autorska Mapa][Autorskie Pluginy][Role Play][1.7.2] Start pełnej wersji - 19.02.2014 !

meumcraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak ,oczywiście przepraszam panią 18 latke ,jeśli to raczki to pokręciłem(12 lat) myślałem ,że to tak jakaś natalia numerek ale jednak nie (gdyby ktoś nie zrozumiał ,to to jest sarkazm)

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

tak ,oczywiście przepraszam panią 18 latke ,jeśli to raczki to pokręciłem(12 lat) myślałem ,że to tak jakaś natalia numerek ale jednak nie (gdyby ktoś nie zrozumiał ,to to jest sarkazm)

"12 latke"? Jesteś dziwny...

Tylko obrażasz na lewo i prawo a sam lepszy nie jesteś, co można wywnioskować po stylu twojego pisania... Żałosne.

Weź lepiej przestań się wypowiadać w tym temacie skoro "już nie grasz".

Anime.png

Opublikowano

Kto ci powiedział ,że nie gram ?

Mój styl pisania jest żałosny?To spójrz w lustro-,- nie będę się starał poprawnie pisać bo szczerze mówiąc mam to gdzieś w internecie:P

Opublikowano

Mój styl pisania jest żałosny?To spójrz w lustro-,- nie będę się starał poprawnie pisać bo szczerze mówiąc mam to gdzieś w internecie:P

Wow. I nagle zacząłeś pisać normalnie, gz. "napisałeś" w jakimś poście, o ile to można nazwać "napisaniem", że już nie masz zamiaru grać:)

Anime.png

Opublikowano

Wow. I nagle zacząłeś pisać normalnie, gz. "napisałeś" w jakimś poście, o ile to można nazwać "napisaniem", że już nie masz zamiaru grać :)

Nie. On nie napisał normalnie. Jeszcze długa droga zanim dojdzie do dostatecznego poziomu.

Spójrz w lustro? Co masz na myśli?

Życie nie ma sensu, lecz śmierć tym bardziej

Opublikowano

A nic ty też lepiej spójrz to się dowiesz:P

Uwierz mi dawno przerosłem was poziom i zrozumiałem ,że w internecie nie warto się na nic silić.

Koniec tego oftopu bo zaraz będę miał bana a więc zadam pytanie jak na temat przystało:o czym may gadać o 15?

Opublikowano

A nic ty też lepiej spójrz to się dowiesz:P

Uwierz mi dawno przerosłem was poziom i zrozumiałem ,że w internecie nie warto się na nic silić.

Koniec tego oftopu bo zaraz będę miał bana a więc zadam pytanie jak na temat przystało:o czym may gadać o 15?

Spojrzałem w lustro. Niestety tylko zobaczyłem swoje odbicie. Nic strasznego, nic zaskakującego.

Przepraszam, lecz właśnie to robisz. Rozmawiasz z nami. 

Przecież wiesz o tym.

Opublikowano

Podejść was umiemy, bo jesteście dosyć przewidywalni. 

Dobra, niektórzy. A Blade itd? 

Ktoś wbija na serwer, a Szotu. " Chcesz do Novy Regny? "

Tak, dokładnie tak jest.

Jeżeli słowo "podejść" to znaczy, że przyjść do nas i zostać złapany do więzienia to masz racje :)

Anime.png

Opublikowano

Nie chce czytać tego całego spamu, więc może powie mi ktoś kiedy jest Start albo chociażby clos/open Beta ?

Nikt tego nie wie. Po pewnym incydencie beta została zamknięta i czekamy na kontynuacje.

Opublikowano

Nie będzie już więcej testów, mam nadzieję, że za kilka dni ruszymy z oficjalnym serwerem, może nie będzie 100% wolny od błędów, ale będzie to niebo a ziemia jeśli chodzi o poprzednie "bety". Poniżej macie changelog z ostatnich dni:

- Zmianie ulegną sprawy związane przed wszystkim z udziałem administracji w życiu serwera (zależy nam na jak największej automatyzacji) co zniweluje konflikty i roszczenia do minimum.

- Cyklicznie pojawiające się eventy, które będą pomagały lub utrudniały życie graczom, dla przykładu podczas eventu nieurodzaju, rosliny mają jedynie 50% szans na wydanie plonów.

- Przepisany został plugin na klasy i ograniczenia, 99% luk w craftowaniu zostało wyeliminowanych a reszta dokładnie uporządkowana według klas np. tylko kamieniarz może robić kamienne schody, drwal drewniane itd.

- Dodano brakujące na becie klasy takie jak sadownik, plantator, kucharz, jubiler, zbrojmistrz, piekarz, tkacz, kowal, murzarz, inzynier, kupiec itd. łącznie jest teraz ponad 25 klas do wybrania!

- Zostaną przydzielone klasy polityczne.

- Wprowadzone zostały 2 nowe waluty - honor oraz punkty sms, honor nie jest już reprezentowany przez gwiazdy netheru, występuje w postaci wirutalnej i nie można go stracić

- Wprowadzenie mikro płatności opierających się na systemie punktów sms

- Nowa, większa, lepiej zrobiona mapa, której odkrycie zajmie wam na prawdę dużo czasu, a każdy będzie mógł znaleźć miejsce na swoją osadę!

- Wprowadzenie nowych przedmiotów pozyskiwanych jedynie dzięki przynależności do danej nacji np. miód, winogrona, żywica. 

- Regulaminy obecne na stronie www nie są w całości adekwatne do tego jak wygląda gra na serwerze (zostaną one jak najszybciej zmienione i dostosowane do nowych zasad)

- Przez pierwsze 2 tygodnie gry, walka między graczami jest wyłączona!

- Ograniczone zostało nadawanie flag dla cuboidów (od teraz jedynie powitanie oraz pożegnanie)!

- Dodany został system wyświetlający obecną rangę gospodarczą, polityczną i duchową gracza po prawej stronie ekranu

- Usunięto błąd z "uciekaniem" poza obszar gry

- Dodanie prostego, bardzo wygodnego skupu przedmiotów poprzez inventory! (wersja alpha)

- Dodano rzetelnie rozpisane informacje na spawnie, zwiększono przyjazność serwera dla nowych graczy (przekaz informacji)

- Od teraz jedynie odpowiednie klasy, mogą tworzyć odpowiednie narzędzia! np. jedynie drwal może stworzyć siekierę!

- Dodano nowy kanal chatu /h, dostępny jedynie dla klas kupieckich !

- Za budowle nie jest już nadawany honor! 

- Przy założeniu miasta lub wioski, nadawany jest polityczny tytuł Soltysa lub Burmistrza!

- Zwierzęta pojawiają się w każdym miejscu na mapie!

- Po śmierci w lawie gracz nie jest teleportowany do Boskiej Wioski

- Dodano rangę Zbójca, jej wybór jest ostateczny, może awansować na herszta, za zabijanie graczy nie otrzymuje kar, za zabicie gracza otrzymuje złoto, herszt może założyć obóz bandytów.

- Dezaktywacja regulaminu wojennego

- Tymczasowa dezaktywacji regulaminu klas duchownych

- Rangi polityczne otrzymują honor po zalogowaniu się równo co 24 godziny, to znaczy, że jeśli otrzymujesz 10 honoru dziennie, to będąc offline 4 dni, dalej otrzymasz 10 honoru !

Opublikowano

Nie będzie już więcej testów, mam nadzieję, że za kilka dni ruszymy z oficjalnym serwerem, może nie będzie 100% wolny od błędów, ale będzie to niebo a ziemia jeśli chodzi o poprzednie "bety". Poniżej macie changelog z ostatnich dni:

- Zmianie ulegną sprawy związane przed wszystkim z udziałem administracji w życiu serwera (zależy nam na jak największej automatyzacji) co zniweluje konflikty i roszczenia do minimum.

- Cyklicznie pojawiające się eventy, które będą pomagały lub utrudniały życie graczom, dla przykładu podczas eventu nieurodzaju, rosliny mają jedynie 50% szans na wydanie plonów.

- Przepisany został plugin na klasy i ograniczenia, 99% luk w craftowaniu zostało wyeliminowanych a reszta dokładnie uporządkowana według klas np. tylko kamieniarz może robić kamienne schody, drwal drewniane itd.

- Dodano brakujące na becie klasy takie jak sadownik, plantator, kucharz, jubiler, zbrojmistrz, piekarz, tkacz, kowal, murzarz, inzynier, kupiec itd. łącznie jest teraz ponad 25 klas do wybrania!

- Zostaną przydzielone klasy polityczne.

- Wprowadzone zostały 2 nowe waluty - honor oraz punkty sms, honor nie jest już reprezentowany przez gwiazdy netheru, występuje w postaci wirutalnej i nie można go stracić

- Wprowadzenie mikro płatności opierających się na systemie punktów sms

- Nowa, większa, lepiej zrobiona mapa, której odkrycie zajmie wam na prawdę dużo czasu, a każdy będzie mógł znaleźć miejsce na swoją osadę!

- Wprowadzenie nowych przedmiotów pozyskiwanych jedynie dzięki przynależności do danej nacji np. miód, winogrona, żywica. 

- Regulaminy obecne na stronie www nie są w całości adekwatne do tego jak wygląda gra na serwerze (zostaną one jak najszybciej zmienione i dostosowane do nowych zasad)

- Przez pierwsze 2 tygodnie gry, walka między graczami jest wyłączona!

- Ograniczone zostało nadawanie flag dla cuboidów (od teraz jedynie powitanie oraz pożegnanie)!

- Dodany został system wyświetlający obecną rangę gospodarczą, polityczną i duchową gracza po prawej stronie ekranu

- Usunięto błąd z "uciekaniem" poza obszar gry

- Dodanie prostego, bardzo wygodnego skupu przedmiotów poprzez inventory! (wersja alpha)

- Dodano rzetelnie rozpisane informacje na spawnie, zwiększono przyjazność serwera dla nowych graczy (przekaz informacji)

- Od teraz jedynie odpowiednie klasy, mogą tworzyć odpowiednie narzędzia! np. jedynie drwal może stworzyć siekierę!

- Dodano nowy kanal chatu /h, dostępny jedynie dla klas kupieckich !

- Za budowle nie jest już nadawany honor! 

- Przy założeniu miasta lub wioski, nadawany jest polityczny tytuł Soltysa lub Burmistrza!

- Zwierzęta pojawiają się w każdym miejscu na mapie!

- Po śmierci w lawie gracz nie jest teleportowany do Boskiej Wioski

- Dodano rangę Zbójca, jej wybór jest ostateczny, może awansować na herszta, za zabijanie graczy nie otrzymuje kar, za zabicie gracza otrzymuje złoto, herszt może założyć obóz bandytów.

- Dezaktywacja regulaminu wojennego

- Tymczasowa dezaktywacji regulaminu klas duchownych

- Rangi polityczne otrzymują honor po zalogowaniu się równo co 24 godziny, to znaczy, że jeśli otrzymujesz 10 honoru dziennie, to będąc offline 4 dni, dalej otrzymasz 10 honoru !

No w końcu coś wiadomo, najbardziej cieszy mnie naprawienie schodków propsy xD

"- Po śmierci w lawie gracz nie jest teleportowany do Boskiej Wioski"

A jak zginie normalnie? bo nie rozumiem, jakiś bug był?

"- Nowa, większa, lepiej zrobiona mapa, której odkrycie zajmie wam na prawdę dużo czasu, a każdy będzie mógł znaleźć miejsce na swoją osadę!"

+1

Moglibyście krótki opisać jak zostać zbójcą, albo klasą ponad ... szkolną? w sensie po 1 lvlu szkoleń (Np. Jestem górnikiem i chce zostać kowalem, tylko jak?)

ach_96055.png

"Gram w LoLa bo nie działa mi DotA 2" - Mrostry0407

Opublikowano

Bardzo fajnie, ucieszyłem się, że serwer wraca pełną parą. I dużo zostało dodanych fajnych rzeczy. 

Popełniłem wiele błędów na becie do czego się przyznaje. Ale już ich nie popełnie.

Czekam z kolegami. Powodzenia.

Pozdrawiam, Archerowy i inni.

Nowicjusz
Opublikowano

Mam pytanie dotyczące tych ostatnich aktualizacji: czy kupiec może od teraz coś kopać/niszczyć?

Opublikowano

Kurde lubię was ,ale przeginacie promocje na czyimś serwerze-,-

-administracja jest wybrana nowa

-walki były poprostu objawem nudy ,teraz tego nie będzie ,po za tym jest non pvp wszyscy co mają wiedziec wiedza:)

-sponor dostanie od cholery już na pełnej wersji:)

Pozdrawiam gracz dwustronny.

Opublikowano

Kurde lubię was ,ale przeginacie promocje na czyimś serwerze-,-

-administracja jest wybrana nowa

-walki były poprostu objawem nudy ,teraz tego nie będzie ,po za tym jest non pvp wszyscy co mają wiedziec wiedza:)

-sponor dostanie od cholery już na pełnej wersji:)

Pozdrawiam gracz dwustronny.

Typowe obiecanki. Nie może być porządku ani prawdziwego RPG na serwerze który przyjmuje każdego chętnego, bo z tych chętnych przynajmniej 50% będzie nieogarniętymi n00bami i grieferami. Bo oczywiście Wam chodzi o ilość graczy, żeby ich było jak najwięcej. Tyle, że ilość a jakość do dwie różne rzeczy. To że nie rozumiecie tego sprawia, że wychodzi takie gówno. Przez takie osoby normalni gracze zaczną uciekać a serwer zmieni się w frakcyjnego survivala jak to widzieliście na becie tutaj. Natomiast co do muFFina to wszyscy u nas z radością przyjęli jego powrót bo to gracz związany z naszym serwerem sporo ponad rok i o ile wiadomo, nie zamierza już wiązać się z Meumcraftem. Tym bardziej że u nas może liczyć na większe korzyści i to za darmo.

AVERNUS MINECRAFT RPG - SZUKAJ NAS W GOOGLE 

bfqrkz.png

Opublikowano

@Peblo9000  Niech będzie i 99% griferów i noobów, ale przynajmniej tutaj ktoś gra, a nie jak u was 3 osoby z czego 2 to admini i modzi. Dziękuje, dobranoc i proszę Cię o opuszczenie tego tematu, wyraziłeś już swoja opinie. Chyba że liczysz na odwet z naszej strony... chociaż nie radzę :)

radiator0.jpg

Opublikowano

Aj tam aj tam ,zawsze znajdą się dzieci ,ale to też ludzi.

Hmm mufinn mówił co innego:P

Może wcześniej mówił coś innego mówił.

bfqrkz.png

Opublikowano

@Peblo9000  Niech będzie i 99% griferów i noobów, ale przynajmniej tutaj ktoś gra, a nie jak u was 3 osoby z czego 2 to admini i modzi. Dziękuje, dobranoc i proszę Cię o opuszczenie tego tematu, wyraziłeś już swoja opinie. Chyba że liczysz na odwet z naszej strony... chociaż nie radzę :)

Na Meumcrafcie w tej chwili gra coś około... zero graczy? Tak to wygląda. A u nas faktycznie nocami zdarzają się 1-2 osoby. Po wyłączeniu WL mieliśmy full i pchali się ciągle nowi ludzie, tyle że my nie chcemy takich osób o jakich pisałem. Polecam raz jeszcze przymyśleć znaczenie słów, że ilość nie zawsze znaczy jakość. Poz względem ilości i tak z resztą nie macie szans z masówkami na 1000 graczy.

BTW: Rozwala mnie to logo Silvanii . W ogóle zajebiście że Meumcraftem zarządzał gość którego serwer upadł. Pomimo, że był "najlepszym RPG w Polsce" hehe. Niezła komedia.

bfqrkz.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...