Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

-= MeumCraft.pl =- [RPG][Autorska Mapa][Autorskie Pluginy][Role Play][1.7.2] Start pełnej wersji - 19.02.2014 !

meumcraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zanim to przeczytasz to wiedz, że to nie tylko moja opinia. Mniej to na uwadze i wiedz, że jej nie zmienię.

Po co są beta testy? Beta testy są po to, aby beta testerzy mogli wyszukać błędy, których nie znaleźli twórcy. One są tylko i wyłącznie po to. 

Teraz zerknijmy na serwer. I podzielmy to myślnikami:

- Wchodzisz

- Rejestrujesz się

- Logujesz

- Wybierasz klasę i nację

- Dochodzisz do wioski

- Zauważasz błąd, drugi błąd, trzeci błąd, czwarty, piąty, szósty, siódmy...

Droga administracjo. Jesteście za przeproszeniem UPOŚLEDZENI?! Tu nawet nie ma 30% gry! Co mamy testować? Przecież błędy widać od razu po wejściu. Jak mniemam to nie jesteście ślepi i chyba o nich wiecie. Ale jak wiecie to po kij otworzyliście serwer? Tutaj nie trzeba szukać błędów - one są położone na tacy. 

Nawet dalszych klas nie ma. Bonusów też nie ma. Szkołę robiliście podczas beta testów. PRAWIE NIC Z TEGO CO MIAŁO BYĆ NIE MA. Czy wy naprawdę uważacie, że taki serwer jest wystarczający, aby na nim grać? Czy wy naprawdę uważacie, że na taki serwer czekaliśmy?

Życie nie ma sensu, lecz śmierć tym bardziej

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Serwera nie polecam dlaczego?

muFFinStudio Ramulf PLmuFFinPL, większość osób powinno kojarzyć gdyż jest to jedna i ta sama osoba, to znaczy ja.

Kupiłem konto Ramulfa po to, żeby Arcybiskup Ramulf wyglądał lepiej niż, Arcybiskup muFFinStudio. Skąd ta pewność arcybiskupia??

Otóż miałem być na oficjalnym serwerze Biskupem ponieważ jestem, to znaczy byłem sponsorem serwera. Miałem dostać wyspę, Boski Pokój i Biskupa.

Oficjalnym, oficjalnym.

A co z betą?? Otóż sponsor który przekazuje 350 złotych na serwer nie dostaje nawet wiaderka... Nie ma nic, co by pokazywało go w lepszym świetle.

Kiedy pisałem do Historyka, po prostu mnie zlał, skoro on ma na mnie wyje***e to ja na serwer również.

Już Poncjusz z Avka jest lepszy od Was, przynajmniej dawał coś w zamian. Dostać jak najwięcej, dać hmm skłamałbym mówiąc najmniej skoro nie dostałem nic. Albo jest się sponsorem i ma się z tego korzyści i na oficjalu i na becie skoro się za nią również płaci albo ma się to gdzieś.

Za czasów RadiatoRa było lepiej, był z odpisywaniem jaki był ale zawsze mogliśmy się dogadać, aż się chciało wysyłać kasę. Jednak teraz tego nie ma.

Gram pierwszy raz na serwerze MeumCraft, słyszałem same plusy o nim. A ja się pytam gdzie one są?

Pozdrawiam i życzę znalezienia innego debila, który będzie płacił za błoto.

Opublikowano

Reszta. Oglądacie ten temat i czytacie co piszemy. Zgadzacie się z tym i "polubiacie". A co nam da wasze polubienie? Ruszcie się i napiszcie swoją opinie na temat serwera. Im więcej opinii tym lepiej. Może administracja jako tako się ogarnie lub odda serwer komuś bardziej odpowiedzialnemu. Jak będziecie tak stać i po prostu grać to Eveer pomyśli, iż wszystko jest dobrze. Serwer nadal będzie rozwijać się w takiej prędkości i oficjal zobaczymy za pół roku... także nie dokończony.

Ludzie - gracie na serwerze. Jesteśmy klientami. Niezadowolonymi klientami. A Ty Eveer jesteś sprzedawcą i oddałeś nam do ocenienia i lekkiego poprawienia prawie nie zrobiony produkt. Można było się spodziewać, że nie wszystkim się to spodoba.

Opublikowano

Serwer jest niedopracowany i tak jak prosiłeś @Up. Napiszę swoją opinię. O adminach, serwerze i tym całym... Ykhym, ykhym.

Serwer rozwija się powoli, a to co zobaczyłem nawet na BECIE. To prędzej jest Alpha nie beta. Bo nie ma nawet 50% progressu. Tak, hejtujcie. Ale to prawda. Co jest:

- Klasy 

- Przywileje i Honor.

- Nacje

- Mapa

- Wioski/Miasta.

+ Doliczyć do tego błędy, bugi. Jest ich wiele. 

No nic. Da radę grać, ale te rzeczy to nie jest to co jest opisane. Wiem, że w Becie nie będzie wszystkiego, ale bez przesady. 

Bardziej mi chodzi o administrację.

Silxen i Krokus - To oni są adminami? Nie ma ich prawie wgl. Krokus to nie wiem co robi prócz ogarnięcia czatu przez 10 + min. Silxen... Tutaj już bez komentarza, bo ten admin. Jak mówię. Bez komentarza.

Ssuchar - To jest admin, który jedyny pomaga graczom, no czasami Eveer, ale on głównie "ogarnia pluginy". Chyba. Robi on coś jest on przynajmniej raz dziennie i ogarnia jeśli spamują itd itp.

Eveer - Tu się nie wypowiem, aż tak często go nie ma, ale czasem pomaga jednak to nie wystarcza. Bo spytałem się o to czy wejdzie na ts, żeby pomóc. Odpowiedź "Nie." Dziękujemy 3 razy na nie.

To jest MOJA opinia, wasza może być inna.

W sumie najgorsza jest możliwość ustawienia no-pvp. 

Opublikowano

Co do startu to mam pewne obawy widząc jak rozwija się projekt Silvanii.Ogólnie to nie narzekałbym tak na obecny produkt Meumcrafta.Wiadomo było,że po zmianie administracji sam proces tworzenia serwera wydłuży się.Myślę,że administratorzy uruchomili ten w około 10% skończony produkt tylko ze względu na wasze narzekania na to,że nie było serwera.I teraz narzekacie?Dajcie im w spokoju pracować,a nie krytykujecie ich  to może pełna edycja okaże się bardzo udana.Nie było serwera-narzekacie.Jest serwer narzekacie.Nie rozumiem tego.Zakładam,że każdy administrator widzi błędy.Ludzie to tylko beta.Zamiast narzekać cieszcie się,że w ogóle uruchomili tą open betę,bo mogli pracować w spokoju bez narażania się na falę krytyki i wydać za kilka miesięcy od razu pełną wersję.To wy zniechęcacie ludzi do tworzenia serwerów rp przez ciągłe krytykowanie ich pracy.W KOŃCU ZDENERWUJECIE KOGOŚ I PROJEKT DANEGO SERWERA UPADA TYLKO,ŻE POTEM DOCHODZICIE DO WNIOSKU,ŻE NIE MA GDZIE GRAĆ,BO NIE MA INNYCH SERWERÓW.Lepiej byłoby,abyście sprawdzali po kilka razy dziennie przez następne kilka miesięcy temat z zapowiedzią niż grali na malutkim preludium tego co nastąpi na pełnej edycji?.Administratorzy nie angażują się tak bardzo,bo i tak nastąpi reset wszystkiego..Administratorzy nie angażują się tak bardzo,bo i tak nastąpi reset wszystkiego.Poczekajmy,a zobaczymy co z tego wyjdzie,za wcześnie na jakąkolwiek krytykę.Na koniec powtarzam-TO JEST TYLKO WCZESNA BETA I BŁĘDY SĄ NA PORZĄDKU DZIENNYM.

Opublikowano

Co do startu to mam pewne obawy widząc jak rozwija się projekt Silvanii.Ogólnie to nie narzekałbym tak na obecny produkt Meumcrafta.Wiadomo było,że po zmianie administracji sam proces tworzenia serwera wydłuży się.Myślę,że administratorzy uruchomili ten w około 10% skończony produkt tylko ze względu na wasze narzekania na to,że nie było serwera.I teraz narzekacie?Dajcie im w spokoju pracować,a nie krytykujecie ich  to może pełna edycja okaże się bardzo udana.Nie było serwera-narzekacie.Jest serwer narzekacie.Nie rozumiem tego.Zakładam,że każdy administrator widzi błędy.Ludzie to tylko beta.Zamiast narzekać cieszcie się,że w ogóle uruchomili tą open betę,bo mogli pracować w spokoju bez narażania się na falę krytyki i wydać za kilka miesięcy od razu pełną wersję.To wy zniechęcacie ludzi do tworzenia serwerów rp przez ciągłe krytykowanie ich pracy.W KOŃCU ZDENERWUJECIE KOGOŚ I PROJEKT DANEGO SERWERA UPADA TYLKO,ŻE POTEM DOCHODZICIE DO WNIOSKU,ŻE NIE MA GDZIE GRAĆ,BO NIE MA INNYCH SERWERÓW.Lepiej byłoby,abyście sprawdzali po kilka razy dziennie przez następne kilka miesięcy temat z zapowiedzią niż grali na malutkim preludium tego co nastąpi na pełnej edycji?.Administratorzy nie angażują się tak bardzo,bo i tak nastąpi reset wszystkiego.Na koniec powtarzam-TO JEST TYLKO WCZESNA BETA I BŁĘDY SĄ NA PORZĄDKU DZIENNYM.Administratorzy nie angażują się tak bardzo,bo i tak nastąpi reset wszystkiego.

A ja powtarzam. Na betę daje się prawie, lub całkowicie zrobiony produkt. Takie coś to nawet nie jest beta. To wczesna Alpha jeżeli ma być wszystko to co zapowiadali. 

Gdy zacząłem ciężko "atakować" Eveera to on wreszcie się ruszył i naprawił kilka błędów W JEDEN DZIEŃ. A więc... wiem co piszę. 

Serwer RP to nie byle jaki serwer i trzeba troszkę od niego wymagać. Jeżeli ktoś temu nie podoła to niech tworzy survival + frakcję, bo widocznie nie nadaje się na RP.

Administracja prawie wcale się nie angażuje, a ja nie widzę powodu aby miała się gorzej starać. Nawet gdybym nie grał na serwerze i widział tą prędkość pracy to nadal bym tak pisał.

Opublikowano

Ja nie narzekałem. TYLKO. W spokoju czekałem na serwer. Nie wiem jak inni. Ale ta wypowiedź jest bez sensu. Narzekano na: zmianę GŁÓWNEGO ADMINA i reszty, podanie startu bety i nie wywiązanie się z tego. Admini sami podali betę mimo tego, że nikt nie narzekał. Pierwsza beta, która trwała 15 min. To było straszne. Cała mapa cuboid, spawn zryty, mapa są i totemy. Klas nie ma itd. 

Opublikowano

Nie poczuwaj się tak kolego, bo ja tobie nic nie sprzedaje i do niczego cię nie zmuszam, nie chcesz nie graj, to już chyba dobrze wiesz. Jeśli macie problem z rozwojem bety możecie poczekać na oficjalne otwarcie serwera, tym bardziej wyrażanie niekonstruktywnie negatywnych opinii w postaci spamu "admin weź się rusz i zrób wszystko na raz" nie przyniesie żadnych pozytywnych efektów. Meumcraft jaki opisany jest na stronie lub w zapowiedzi to utopijna wizja, która jest bardzo trudna do zrealizowania, podjąłem się próby reaktywacji tego serwera jedynie z sympatii do historyka i jego pasji kreowania tego świata oraz dla dużej ilości ludzi czekających na start jakiejkolwiek wersji. Nie czuje potrzeby tłumaczenia się przed wami, jednak widzę, że bez tego chyba się nie obejdzie, w dniu 25 stycznia podjęliśmy z Pawłem decyzję, że samodzielnie stworze cały serwer od 0 gdzie Paweł będzie content designerem, chodź miałem już wcześniej zajmować się pluginami to 26 stycznia otrzymałem dane potrzebne do przekierowania domeny meumcraft.pl, schematów z totemami i kilka innych podstawowych rzeczy. Rozstawienie totemów na mapie zajęło 2 dni, (w tym czasie zdążyłem zająć się jedynie prostym pluginem na ograniczenia craftowania, wydobywania itd.) przypominam też, że beta miała startować pod koniec stycznia, co był dead linem, wyznaczonym bądź co bądź przez was (Paweł nie chciał sprawiać wam kolejnego zawodu), aktywacja głównego serwera oraz jego skonfigurowanie zajęło kolejne 2 dni + przekierowanie domeny na nowy hosting +24h = jedynie możliwość podłączenia się do serwera, praktycznie 0 rzeczy zaimplementowanych. W końcu 2 lutego, na kacu po studniówce, która miałem w sobotę ;p wystartował meumcraft (w tym czasie był wgrane tylko podstawowe rzeczy, na prawdę podstawowe), jednak przez kolejne 2 noce zmagałem się z okropnymi lagami, które sami pamiętacie ... musiałem napisać kolejny plugin na ograniczenia craftowania, wydobywania zgodnie z klasami + plugin wiosek + ogarnięcie jakiś ludzi do pomocy. Sam nie znałem tez wcześniejszych edycji, więc nie mogłem opierać się tutaj na doświadczeniu. Po 10 dniach walki z lagami i ogromnymi bugami, takimi na prawdę sytymi udało się wprowadzić honor do gry + przywileje do kupienia + podstawowe szkoły + naprawić sporo błędów, których oczywiście dalej jest masa, do tego Paweł ma teraz sesję więc nie może służyć mi pomocą w rozwiązaniu niektórych problemów, np. jak zdobywać honor. I tak pewnie większość z was, napiszę teraz, że była kupa czasu na zrobienie tego i tamtego, nie macie jednak racji bo moje życie, nie jest widocznie tak przykre jak wasze, żebym poświęcał po 10 godzin dziennie na pomaganie graczom, którzy "utkneli" gdzieś u kogoś w wiosce ... Bezczelnością jest stwierdzenie, że ja wam coś sprzedaję i jesteście niezadowolonymi klientami, albo pisanie, że "za czasów RR" było lepiej, w oczach ludzi myślących wychodzicie na bandę ignorantów, którzy nie mają pojęcia o czym w ogóle mówią. Tak jak już pisałem, gra na serwerze jest darmowa i ja robiłem wszystko i będę robił dalej, żeby grało wam się jak najlepiej. Więc przemyślcie sobie swoje żałosne zachowanie i zaaplikujcie jakąś maść na ból dupy, bo coś wam się chyba poprzestawiały priorytety, żeby mnie rozliczać i narzekać jak to nie jest chujowo i tragicznie.

Z poważaniem, Eveer.

Opublikowano

A ja powtarzam. Na betę daje się prawie, lub całkowicie zrobiony produkt. Takie coś to nawet nie jest beta. To wczesna Alpha jeżeli ma być wszystko to co zapowiadali. 

Gdy zacząłem ciężko "atakować" Eveera to on wreszcie się ruszył i naprawił kilka błędów W JEDEN DZIEŃ. A więc... wiem co piszę. 

Serwer RP to nie byle jaki serwer i trzeba troszkę od niego wymagać. Jeżeli ktoś temu nie podoła to niech tworzy survival + frakcję, bo widocznie nie nadaje się na RP.

Administracja prawie wcale się nie angażuje, a ja nie widzę powodu aby miała się gorzej starać. Nawet gdybym nie grał na serwerze i widział tą prędkość pracy to nadal bym tak pisał.

Tylko takim wytykaniem nakręcasz falę krytyki,a administrator to też człowiek i jeżeli przesadzisz to czasami możesz go zniechęcić tak bardzo,że straci zupełną chęć do rozwijania swojego projektu.To jest jedna z głównych przyczyn upadania tego typu serwerów,wiem to z własnego doświadczenia.Ty zresztą też powinieneś coś o tym wiedzieć,bo z tego co pamiętam swoje za uszami masz,więc lepiej skończ tą bezsensowną nagonkę.

Opublikowano

Nie poczuwaj się tak kolego, bo ja tobie nic nie sprzedaje i do niczego cię nie zmuszam, nie chcesz nie graj, to już chyba dobrze wiesz. Jeśli macie problem z rozwojem bety możecie poczekać na oficjalne otwarcie serwera, tym bardziej wyrażanie niekonstruktywnie negatywnych opinii w postaci spamu "admin weź się rusz i zrób wszystko na raz" nie przyniesie żadnych pozytywnych efektów. Meumcraft jaki opisany jest na stronie lub w zapowiedzi to utopijna wizja, która jest bardzo trudna do zrealizowania, podjąłem się próby reaktywacji tego serwera jedynie z sympatii do historyka i jego pasji kreowania tego świata oraz dla dużej ilości ludzi czekających na start jakiejkolwiek wersji. Nie czuje potrzeby tłumaczenia się przed wami, jednak widzę, że bez tego chyba się nie obejdzie, w dniu 25 stycznia podjęliśmy z Pawłem decyzję, że samodzielnie stworze cały serwer od 0 gdzie Paweł będzie content designerem, chodź miałem już wcześniej zajmować się pluginami to 26 stycznia otrzymałem dane potrzebne do przekierowania domeny meumcraft.pl, schematów z totemami i kilka innych podstawowych rzeczy. Rozstawienie totemów na mapie zajęło 2 dni, (w tym czasie zdążyłem zająć się jedynie prostym pluginem na ograniczenia craftowania, wydobywania itd.) przypominam też, że beta miała startować pod koniec stycznia, co był dead linem, wyznaczonym bądź co bądź przez was (Paweł nie chciał sprawiać wam kolejnego zawodu), aktywacja głównego serwera oraz jego skonfigurowanie zajęło kolejne 2 dni + przekierowanie domeny na nowy hosting +24h = jedynie możliwość podłączenia się do serwera, praktycznie 0 rzeczy zaimplementowanych. W końcu 2 lutego, na kacu po studniówce, która miałem w sobotę ;p wystartował meumcraft (w tym czasie był wgrane tylko podstawowe rzeczy, na prawdę podstawowe), jednak przez kolejne 2 noce zmagałem się z okropnymi lagami, które sami pamiętacie ... musiałem napisać kolejny plugin na ograniczenia craftowania, wydobywania zgodnie z klasami + plugin wiosek + ogarnięcie jakiś ludzi do pomocy. Sam nie znałem tez wcześniejszych edycji, więc nie mogłem opierać się tutaj na doświadczeniu. Po 10 dniach walki z lagami i ogromnymi bugami, takimi na prawdę sytymi udało się wprowadzić honor do gry + przywileje do kupienia + podstawowe szkoły + naprawić sporo błędów, których oczywiście dalej jest masa, do tego Paweł ma teraz sesję więc nie może służyć mi pomocą w rozwiązaniu niektórych problemów, np. jak zdobywać honor. I tak pewnie większość z was, napiszę teraz, że była kupa czasu na zrobienie tego i tamtego, nie macie jednak racji bo moje życie, nie jest widocznie tak przykre jak wasze, żebym poświęcał po 10 godzin dziennie na pomaganie graczom, którzy "utkneli" gdzieś u kogoś w wiosce ... Bezczelnością jest stwierdzenie, że ja wam coś sprzedaję i jesteście niezadowolonymi klientami, albo pisanie, że "za czasów RR" było lepiej, w oczach ludzi myślących wychodzicie na bandę ignorantów, którzy nie mają pojęcia o czym w ogóle mówią. Tak jak już pisałem, gra na serwerze jest darmowa i ja robiłem wszystko i będę robił dalej, żeby grało wam się jak najlepiej. Więc przemyślcie sobie swoje żałosne zachowanie i zaaplikujcie jakąś maść na ból dupy, bo coś wam się chyba poprzestawiały priorytety, żeby mnie rozliczać i narzekać jak to nie jest chujowo i tragicznie.

Z poważaniem, Eveer.

Kto powiedział, że nie chcę grać? Kto rozkazał ci otworzyć serwer właśnie w lutym? Kto kazał ci milczeć przez ten cały czas? Czemu administratorzy nie pracują, tylko bawią się i przy tym nie odpisują graczom (wiem, że dostają multum wiadomości na pw).

Nie wieżę, że nie dali ci wskazówek do tego, jak stworzyć serwer. Żeby wiedzieć jak to ma wyglądać.

Nie potrzebujemy ciebie na serwerze. Potrzebujemy ciebie do tworzenia plików. Po to masz resztę administracji.

Mylisz się - sprzedajesz. A raczej prezentujesz. Tworzysz produkt do którego trochę osób będzie wpłacało pieniądze. 

Nie urozmaicaj swojej sytuacji. Czy ktoś każe ci siedzieć po nocach?

10 dni walki z lagami? Hahhaahah. Naprawienie dużych bugów? Hhahahah. Udam, że tego nie widziałem.

"W oczach ludzi myślących"? No wiesz... Nie tylko osoby, które są twojego zdania potrafią myśleć.

My jesteśmy osobami, którzy korzystają z tego co stworzyłeś. Mamy prawo do wyrażania swojej opinii - nawet jeżeli jest negatywna. Jeżeli nie chcesz ich widzieć to ustaw sobie serwer na 1 slot i graj na nim sam.

Opublikowano

Jeżeli serwer jest do grania za darmo to chce wiedzieć serwer 6.03. 5.03 kończy się opłacony serwer, i peszek się mówi. To już nie nasza brocha. Jeżeli nie chcecie mieć serwera to po co w ogóle rozpoczęliście jego budowę skoro macie wywalone na graczy i na ich opinie.

Opublikowano

MEUMCRAFT :O

Ale niespodzianka, nie widziałem tego serwera od stycznia 2013 bo upadł z powodu braku kasy :P

Teraz jeszcze się nie rozkręci i tak będzie :D

Opublikowano

To prawda, nie widać aby admini coś robili. Gra się ciężko bo nie ma co testować, bo nic nie jest zrobione i to jest beta. I wszystkim geniuszom co piszą, że się zniechęci przez negatywy admin - chuj mnie to i wszystkich innych boli, bo admin to robi dla hajsu który będzie trzepał z serwera, jak każdy normalny człowiek. A jeśli serwer będzie spierdolony, to nie będzie hajsu. A póki co to "beta" odstrasza.

u2q6.jpg

Opublikowano

Założę się, że to Silxen. Często coś takiego robił.

No właśnie... Silxen. Coś za często się bawi i ingeruje w sprawy graczy. Nie nadaje się na admina.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...