Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

-= MeumCraft.pl =- [RPG][Autorska Mapa][Autorskie Pluginy][Role Play][1.7.2] Start pełnej wersji - 19.02.2014 !

meumcraft

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Na Meumcrafcie w tej chwili gra coś około... zero graczy? Tak to wygląda. A u nas faktycznie nocami zdarzają się 1-2 osoby. Po wyłączeniu WL mieliśmy full i pchali się ciągle nowi ludzie, tyle że my nie chcemy takich osób o jakich pisałem. Polecam raz jeszcze przymyśleć znaczenie słów, że ilość nie zawsze znaczy jakość. Poz względem ilości i tak z resztą nie macie szans z masówkami na 1000 graczy.

BTW: Rozwala mnie to logo Silvanii . W ogóle zajebiście że Meumcraftem zarządzał gość którego serwer upadł. Pomimo, że był "najlepszym RPG w Polsce" hehe. Niezła komedia.

Co do twojego BTW... To nie nasza wina, że trafił się taki człowiek. Jak można zauważyć niedawno zaczął wreszcie "normalnie" zarządzać.

Jesteś kompletnym idiotą jeżeli liczysz graczy na zamkniętym serwerze.

Ludzie = kasa. Nie ma ludzi, nie ma kasy. A kasa jest najważniejsza. I proszę tu nie mydlić oczu, że to nie prawda.

Każdy, nawet największy dzieciak, może zacząć zachowywać się normalnie, lecz potrzebuje czasu.

- hophop8

A tak poza tematem. Jednak założyłeś nowe konto Poncjuszu ;)

Życie nie ma sensu, lecz śmierć tym bardziej

Opublikowano

Co do twojego BTW... To nie nasza wina, że trafił się taki człowiek. Jak można zauważyć niedawno zaczął wreszcie "normalnie" zarządzać.

Jesteś kompletnym idiotą jeżeli liczysz graczy na zamkniętym serwerze.

Ludzie = kasa. Nie ma ludzi, nie ma kasy. A kasa jest najważniejsza. I proszę tu nie mydlić oczu, że to nie prawda.

Każdy, nawet największy dzieciak, może zacząć zachowywać się normalnie, lecz potrzebuje czasu.

- hophop8

A tak poza tematem. Jednak założyłeś nowe konto Poncjuszu ;)

No raczej to nie jest nowe konto i nie Poncjusza. A co do kasy to nam nigdy jej nie brakowało, nawet jak nie było naszego dobrodzieja muFFina ;) Pomimo podobno 3 graczy, którzy grają, serwer nie tylko że zarabiał na siebie to wychodził zawsze na plus jakieś 200-300%. Bo trzeba mieć do ekonomii głowę a nie zakładać Betę na 80 slotów i liczyć, że jakoś to będzie. Poza tym nie oszukujmy się - wiele zależy od tego jaki jest target serwera i jaki kontent. Wiadomo, że 12 latek nic nie zapłaci, a 25 latek który pracuje i zarabia może zapłacić całkem sporo. Tylko że 25 latek nie zostanie na serwerze, gdzie biega banda 12 latków wyzywając, bluzgając i wszystko niszcząc.

AVERNUS MINECRAFT RPG - SZUKAJ NAS W GOOGLE 

bfqrkz.png

Opublikowano

@ Na 20zł na 10-20 slotowy serwer każego stać. Nawet ja mam taki serwer prywatny :) A 350zł na dedyka na jakim stoi meum to nie jest różnica? Za moich czasów płaciliśmy 180 więc też nie mało. Zastanów się o czym piszesz człowieku.

radiator0.jpg

Opublikowano

@ Na 20zł na 10-20 slotowy serwer każego stać. Nawet ja mam taki serwer prywatny :) A 350zł na dedyka na jakim stoi meum to nie jest różnica? Za moich czasów płaciliśmy 180 więc też nie mało. Zastanów się o czym piszesz człowieku.

Postaw serwer 20 slotow za 20zł za miesiąc i zarób na nim 3000zł (albo nawet więcej) tak jak Poncjusz. Potrafisz?

bfqrkz.png

Opublikowano

Postaw serwer 20 slotow za 20zł za miesiąc i zarób na nim 3000zł (albo nawet więcej) tak jak Poncjusz. Potrafisz?

A czy to nie była jednorazowa sytuacja?

Opublikowano

No raczej to nie jest nowe konto i nie Poncjusza. A co do kasy to nam nigdy jej nie brakowało, nawet jak nie było naszego dobrodzieja muFFina ;) Pomimo podobno 3 graczy, którzy grają, serwer nie tylko że zarabiał na siebie to wychodził zawsze na plus jakieś 200-300%. Bo trzeba mieć do ekonomii głowę a nie zakładać Betę na 80 slotów i liczyć, że jakoś to będzie. Poza tym nie oszukujmy się - wiele zależy od tego jaki jest target serwera i jaki kontent. Wiadomo, że 12 latek nic nie zapłaci, a 25 latek który pracuje i zarabia może zapłacić całkem sporo. Tylko że 25 latek nie zostanie na serwerze, gdzie biega banda 12 latków wyzywając, bluzgając i wszystko niszcząc.

Lepiej skończ  wypisywanie tych bredni,bo mam akurat logi z czatu waszego serwera od pewnej zaufanej osoby i ci ,,25 latkowie'' używają dużo większej ilości wulgaryzmów od ludzi z Meumcrafta,to samo dzieje się czasami na waszym sb.Panuje u was dużo większa anarchia niż na Meumcrafcie,a wypisujecie te bzdury tylko dlatego,że większość z was zazdrości popularności tego serwera.Ta banda nastolatków jak to określiłeś biega także na waszym serwerze,więc niczym się nie różnicie w tej kwestii.Więc lepiej skończ tą desperacką próbę przeciągnięcia graczy na swój serwer,bo każdy kto nie jest zaślepiony kumoterstwem widzi jaki produkt oferujecie.

Opublikowano

Na Meumcrafcie w tej chwili gra coś około... zero graczy? Tak to wygląda. A u nas faktycznie nocami zdarzają się 1-2 osoby. Po wyłączeniu WL mieliśmy full i pchali się ciągle nowi ludzie, tyle że my nie chcemy takich osób o jakich pisałem. Polecam raz jeszcze przymyśleć znaczenie słów, że ilość nie zawsze znaczy jakość. Poz względem ilości i tak z resztą nie macie szans z masówkami na 1000 graczy.

BTW: Rozwala mnie to logo Silvanii . W ogóle zajebiście że Meumcraftem zarządzał gość którego serwer upadł. Pomimo, że był "najlepszym RPG w Polsce" hehe. Niezła komedia.

Słuchaj, po 1 muszę wiedzieć czy nie jesteś przypadkiem osoba upośledzoną, ponieważ jedynie to tłumaczy wszystkie twoje posty. Dobrze znam zasadę, że małe pieski szczekają najgłośniej, ale ty co ty tutaj robisz i cały ten Avernus to jest jakieś nieporozumienie, nie mogę w ogóle zrozumieć skąd u was tak ogromny ból dupy ?? Jest wiele serwerów typu RPG, jednak jedynie wasz zdaje się atakować wszystko i wszystkich mimo mizernych wyników i jakości rozgrywki, reklamowanie się cudzymi paczkami modów wrzuconymi na serwer? no prośba ... a propos Silvanii, to nigdy nie upadła tylko jest na etapie przygotowań, sorry ale ja nie robię serwerów typu drag and drop, więc to trochę trwa. Atakujesz niczym bezmyślny gimbus wszystko co można, nawet logo Ci przeszkadza, chodź sami posiadacie kilka grafik z internetu sklejonych w coś co przypomina sygnaturę ... mógłbym w sumie wyłożyć laskę na twoje posty, jednak tak wysoki poziom twojej głupoty doprowadza mnie do totalnego zażenowania. Pisanie reklam swojego serwera na cudzych fan page ? Serio? xD no to już jest kurwa żart. Moja rada jest taka, dajcie sobie spokój i zajmijcie się swoimi sprawami, a nie cudzymi serwerami na których nie gracie, w przeciwnym razie skończy się to bardzo źle dla waszego serwera.

Wbijamy w was fiuta, Eveer. 

Opublikowano

Wazelinas Sralinas jak zwykle wypisuje swoje żałosne mądrości. Poncjusz założył nawet specjalny dział na naszym forum gdzie możemy je czytać. Wszyscy mają niezły ubaw. Nasz serwer istnieje już ponad trzy lata, stworzył unikalną społeczność i jest w czołówce dochodowych serwerów w Polsce. Oczywiście że nie mamy wszystkiego "autorskiego". Wystarczy nam współpraca i stały kontakt z autorami modów i pluginów, którzy je specjalnie dla nas dostosowują, dzęki czemu wszystko działą perfekcyjnie. A ty Eveer, rozżalony 15 latku z kosmicznymi aspiracjami ale któremu nic nie wychodzi, fiuta chyba wbijasz w swoją rękę jedynie. A grozić to sobie możesz co najwyżej swojej śwince morskiej.

Ode mnie EOT.

A teraz popatrzę jak dalej ciągniecie ten temat i nas reklamujecie  xD

bfqrkz.png

Opublikowano

Wazelinas Sralinas jak zwykle wypisuje swoje żałosne mądrości. Poncjusz założył nawet specjalny dział na naszym forum gdzie możemy je czytać. Wszyscy mają niezły ubaw. Nasz serwer istnieje już ponad trzy lata, stworzył unikalną społeczność i jest w czołówce dochodowych serwerów w Polsce. Oczywiście że nie mamy wszystkiego "autorskiego". Wystarczy nam współpraca i stały kontakt z autorami modów i pluginów, którzy je specjalnie dla nas dostosowują, dzęki czemu wszystko działą perfekcyjnie. A ty Eveer, rozżalony 15 latku z kosmicznymi aspiracjami ale któremu nic nie wychodzi, fiuta chyba wbijasz w swoją rękę jedynie. A grozić to sobie możesz co najwyżej swojej śwince morskiej.

Ode mnie EOT.

A teraz popatrzę jak dalej ciągniecie ten temat i nas reklamujecie  xD

Polecam nie reklamować się na innych fanpage'ach i reklamach serwerów. Bo umiecie to robić. Rok temu w moim temacie pojawiła się wasza reklama. Polecam odpierdzielić się, łagodnie mówiąc od innych serwerów jak Meum i zajmijcie się swoim.

Ogółem czekam na wyjście Meuma, podoba mi się ta aktualizacja.

Opublikowano

Właśnie,radzę się zastanowić nad swoim zachowaniem i przestać się zachowywać jak rozwydrzone,kilkunastoletnie dziecko,które zazdrości każdemu serwerowi większej popularności.Reklamujecie się jako ludzie dojrzali i inteligentni,a zachowujecie się gorzej niż ci nastolatkowie,których krytykujecie.Zachowaj resztki honoru,bo próby zdyskredytowania tego serwera to walka z wiatrakami,gdyż nasz produkt jest dużo bardziej dostosowany do wymagań polskiej społeczności minecrafta  niż wasz.serwer z tak ,,dojrzałą'' społecznością.Gdybyście byli dojrzali to odpuścilibyście tą wojnę na słowa,bo każdego mądrego człowieka cechuje to,że wie kiedy przestać.

Opublikowano

Witajcie, dwa grosze odemnie. Czekałem na Meuma jak małe dziecko czeka na obiecanego cukierka. W międzyczasie natknąłem sie na reklamę A na tym forum, postanowiłem spróbować. Jako ze Meum ciagle nie ruszał, a tamten serwer działał w fazie bety, zostałem tam, ciagle czekając na Meuma. Poznałem tamten serwer, poznałem ludzi i administracje. Nie rozumiem ciągłego hejtowania sie nawzajem, bo oferujecie całkowicie inne produkty, tam jest magia, tu nie. Tamten świat jest o wiele bardziej mistyczny, ten realny i przechowalnie sie który jest lepszy niema sensu, bo są po prostu inne. Ale wracając do sprawy: gdy beta Meuma wystartowała, spróbowałam zagrać. Pierwsze minuty okazały sie katastrofa - nic nie działało jak należy, ale rozumiem ze na tym polega beta, wiec doczekałem kilka dni i spróbowałam ponownie. Byłem to winny Meumcraftowi, bo to on mnie przyciągnął do świata RP na Minecrafcie. Jednak druga próba rownież była niewypałem, dale były bugi, dalej były niedociągnięcia. Śledziłem cały czas ten wątek, zeby wiedIec jakie są postępy prac i co sie dowiedziałem? Dowiedziałem sie ze są 2-3 osoby chętne władać światem, które resztę maja za pionki, dowiedziałem sie ze buduje sie tu budynki tylko poto, zeby drużyna przeciwna je spaliła. Ciagle kłótnie, ciagle narzekania na administracje, która na pewno nie leży do góry brzuchem. Reasumujac, pozostanę tam, bo tamten świat po prostu bardziej mi pasuje. I nie mam zamiaru nikogo hejtowac, ani przekonywać zeby zagrali tam, bo każdy inteligenty człowiek spróbuje gry tu i tam i wybierze to, co dla niego lepsze. Meumcraftowi życzę powodzenia z całego serca, mam nadzieje ze stworzycie piękny świat :)

Pozdrawiam wszystkich serdecznie.

Fungi.

Opublikowano

Coś nie wierzę, że tak szybko naprawicie wszystkie błędy i dodacie nowe rzeczy. Za dużo na raz. A nie chciał bym na oficjalnej zauważyć błędu.

Opublikowano

A jednak :)

https://www.youtube.com/watch?v=I2MSFAK-4Hk

Dzisziejszy changelog:

- Dodałem księgi informacyjne

- Dodano wszystkie eventy! (opisane poniżej)

- Dodano WSZYSTKIE poziomy wiosek i miast

- Zmieniono ceny kolejnych poziomów wiosek i miast (talary + honor)

- Po założeniu wioski nad totemem pojawia się skrzynia do której dostęp ma jedynie burmistrz/sołtys, skrzynia służy przechowywaniu przywilejów!

- Z potworów nie wypadają już przedmioty: żelazo, zbroje, narzędzia, łuk

- Dodano statystyki wyświetlające obecne klasy

- Skakanie po roślinach nie niszczy ich

- Dodano system pozwalający na zmianę nazwy gracza premium lub non-premium (punkty sms)

- Ustalony cykliczny zapis światów co 3 godzin oraz restart całego serwera co 24 godziny.

- Po śmierci gracza, totemy oraz przywileje w jego ekwipunku są USUWANE! nie mogą zostać zatem przejęte przez innych graczy.

- Sadownik ma szanse na zdobycie jablek podczas niszczenia lisci

- Zablokowano kowadla, ender chesty oraz stoły do enchantowania

Na razie podam wam tylko nazwy eventów, resztę możecie się domyślać, lub przekonać się na własnej skórze po otwarciu serwera ! :)

- Noc Wielkiego Sezonu

- Noc Małego Sezonu

- Klęska Nieurodzaju

- Czas Pokoju

- Pora Deszczowa

- Pora Sucha

- Plaga

- Krwawe Słonce

- Zmęczenie

- Wieczny Dzien

- Czas Honoru

Eventy, zmieniają się cyklicznie co kilka godzin i są wybierane losowo oraz automatycznie przez system.

Opublikowano

Niestety jedna rzecz mi się nie podoba. Z resztą nie tylko mi. A mianowicie to, że nie będzie honoru za budynki. Jak to ktoś powiedział... " Zrobimy farmę na całej powierzchni, a sami będziemy siedziec pod ziemia jak krasnoludy" xD no bo... po co budować miasta, skoro jaskinie wystarczą?

NR.

Opublikowano

Nie rozumiem jednego.

"Czas pokoju" - wnioskując pvp będzie off.

A co jak taka wojna i nagle Czas pokoju?...

Anime.png

Opublikowano

Nie rozumiem jednego.

"Czas pokoju" - wnioskując pvp będzie off.

A co jak taka wojna i nagle Czas pokoju?...

Na tym polegają eventy. Takie... zaskoczenie :D

Opublikowano

A jednak :)

https://www.youtube.com/watch?v=I2MSFAK-4Hk

Dzisziejszy changelog:

- Dodałem księgi informacyjne

- Dodano wszystkie eventy! (opisane poniżej)

- Dodano WSZYSTKIE poziomy wiosek i miast

- Zmieniono ceny kolejnych poziomów wiosek i miast (talary + honor)

- Po założeniu wioski nad totemem pojawia się skrzynia do której dostęp ma jedynie burmistrz/sołtys, skrzynia służy przechowywaniu przywilejów!

- Z potworów nie wypadają już przedmioty: żelazo, zbroje, narzędzia, łuk

- Dodano statystyki wyświetlające obecne klasy

- Skakanie po roślinach nie niszczy ich

- Dodano system pozwalający na zmianę nazwy gracza premium lub non-premium (punkty sms)

- Ustalony cykliczny zapis światów co 3 godzin oraz restart całego serwera co 24 godziny.

- Po śmierci gracza, totemy oraz przywileje w jego ekwipunku są USUWANE! nie mogą zostać zatem przejęte przez innych graczy.

- Sadownik ma szanse na zdobycie jablek podczas niszczenia lisci

- Zablokowano kowadla, ender chesty oraz stoły do enchantowania

Na razie podam wam tylko nazwy eventów, resztę możecie się domyślać, lub przekonać się na własnej skórze po otwarciu serwera ! :)

- Noc Wielkiego Sezonu

- Noc Małego Sezonu

- Klęska Nieurodzaju

- Czas Pokoju

- Pora Deszczowa

- Pora Sucha

- Plaga

- Krwawe Słonce

- Zmęczenie

- Wieczny Dzien

- Czas Honoru

Eventy, zmieniają się cyklicznie co kilka godzin i są wybierane losowo oraz automatycznie przez system.

Nie mogę się doczekać

ach_96055.png

"Gram w LoLa bo nie działa mi DotA 2" - Mrostry0407

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...