Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

-= MeumCraft.pl =- [RPG][Autorska Mapa][Autorskie Pluginy][Role Play][1.7.2] Start pełnej wersji - 19.02.2014 !

meumcraft

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

driver mam już 25 punktów . xD

A tak na temat to mamy nadzieje ze to będzie w tym miesiącu jak było napisane .

Jezu pełno tych ostrzeżeń jak widzę to co kolejny ma xD .

Opublikowano

A tu cisza.....

Więc ja mam pytanie odnośnie

Budowa zamku:

7.Wyróżniamy kilka typów zamku:

e) Zamek graniczny – konstrukcja zabezpieczająca granice bez szczególnych cech

cytat ze strony meumcrafta

Czyli jeśli będę rangą polityczną, oraz będę spełniał warunki, to:

1.Będę mógł wybudować mur wokoło swego królestwa ?

2.Czy będzie na ten mur nałożony Cuboid?

3.Czy na ten mur będę musiał posiadać totem ?

Opublikowano

muffin albo ja coś poplątałem , albo ty coś źle rozumiesz....

Na meumie bedzie można zakladac tak jakby państwa.

Więc nie chodziło mi o mur wzdłuż bell, tylko wzdłuż granicy np.Nova Regna - Dżemors ( tylko przykład )

Opublikowano

Tylko pytanie co bedzie jesli twoja Nowa Regna bedzie na pół mapy wlasnie? Ja rozumiem mury wokół miast, ale całego państwa? Tylko jedno państwo tego dokonało: Chińczycy :)

Opublikowano

Tylko pytanie co bedzie jesli twoja Nowa Regna bedzie na pół mapy wlasnie? Ja rozumiem mury wokół miast, ale całego państwa? Tylko jedno państwo tego dokonało: Chińczycy :)

Nie dokonali :D A co do pomysłu Driv3ka to moim zdaniem to głupi pomysł, ograniczy przemieszczane się, sensowne bitwy itp. do zera :) Oto moje zdanie.

u2q6.jpg

Opublikowano

A natomiast według mnie to nie jest zły pomysł taki ogranicznik państwa , taka wczesna linia obrony .
Można by zrobić tak by to był bardzo drogi przywilej lecz to zależy od twórców , bo np. cesarz lub król to by mogli mieć możliwość kupienia takiego przywileju [lecz jak wiadomo to by tak łatwo nie dało się zbudować , wiec to takie ala wyzwanie :P] .

Opublikowano

Dobra.... A teraz to sobie wyobraźcie. Budujecie mur na (powiedzmy) długość 2 tys. kratek i 3 kratki szerokości. Do tego dochodzi wysokość +/- 7 kratek. Czy Wy sobie wyobrażacie kopać około 650 stacków cobblestone'a? :D A do tego dochodzą ozdobniki, bramy, baszty i inne duperele, więc wychodzi około 700 stacków bruku. A to dopiero jeden z najtańszych materiałów :D

NR.

Opublikowano

To właśnie mi chodziło w znaczeniu "wyzwanie" :P , a tak ogólnie to nie był by to zły pomysł ponieważ do tego trzeba wielu ludzi jak i surowców wiec to by pasowało do serwera długa żmudna praca ale za to opłacalna dla królestwa .

Opublikowano

no niby tak ale pomyśl co ile przecież nie mówię ci byś to robił na beta testach a na oficjalnej wersji to już nie będzie resetu do końca edycji .

a jedna edycja meuma nie trwa połowy miesiąca lub coś kolo tego :P

Opublikowano

No właśnie o to chodzi , że kopanie 800 stackow coblestone + okolo 200 stackow drewna na mur 2k kratek to chyba jednak Było by wyzwanie....

A gdyby administracja dała możliwość wysadzania TNT TYLKO NA WOJNY w poszczególnych miejscach muru , to było by coś ! ( np. na czerwonych kropkach z welny- 1wełna co 300 kratek muru :D)

@edit

Ryli ? kolejny spam ? juz mam 25pkt

Opublikowano

Gówniany pomysł. To jest serwer RPG, czyli może choć troszkę starajmy się budować klimat. Robienie przez każde państwo muru na pizdyliard kratek jest poronionym pomysłem. Niszczy klimat, grywalność i jest samo w sobie bezsensownie. Na chuj nam zamki graniczne skoro można pierdolnąć mur dookoła? Ba najlepiej kopułę, bo lepsza.

u2q6.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...