Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Podoba Wam się styl domów? - Mapa byłaby pod serwer

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 724
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

iroxxx88 oraz tpacce dziękuje za opinie! :)

@Aktualizacja:

Tak więc od samego rana budujemy! Robimy kolejne ściany, zrobiliśmy drugie wyjście z zamku. Najprawdopodobniej będą 3 wyjścia.

FxppcaF.png

31StOgc.png

Yg363vY.png

Pw5evBs.png

Opublikowano

I ty to wszystko sam budowałeś ?? D:

Świetna mapa na RPG powiedz mi jeszcze wiesz może kiedy będzie otwarcie serwera ? :P

Opublikowano

kamileczeko, Mr.Mort, Gremper oraz Counter123 dziękuję za miłe słowa oraz opinie ;)

Gremper, z otwarciem to nie wiem ale zrobimy to jak najszybciej. ;) Wszystko musimy zrobić, jak na największym poziomie, aby było to starannie zrobione i nie było żadnych problemów ;)

Sam tego nie budowałem, mam swoją ekipę z którą na budujemy mapę.

Pozdrawiam!

Opublikowano

Powiem ci że bardzo podoba mi się twój styl budowania ;)
Btw. dasz schemat budowli [DL]? :)

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Opublikowano

Wszystko bardzo dobrze zrobione ale nie na Multiplayer chyba ze na jakis pvp ze skrzynkami itp.

Czego mapa nie może być na MultiPlayer? ;) Co do serwera PVP, to też mapa pasuje ;)

Ale szanuję Twoje zdanie, i dziękuję za wypowiedzenie się.

Zamczysko jest po prostu epickie. Czekam z niecierpliwością na koniec prac. Życzę powodzenia i aby prace się nie dłużyły.

Dziękuję za miła opinie ;) Też chciałbym jak najszybciej zrobić tą całą mapę i serwer.

Bardzo fajny klimat, styl budwania na prawdę zacny ;3 Myślę, że mógłbyś dodać specjalny textur na serwer :)

Po raz kolejny dziękuję ;) Hmm, co textur to zobaczymy. Ale jak na razie przewiduję ten txt, jako głowny na serwerze. Będzie ustawiony na serwerze.

Użytkowniku luki1661 oraz Mrystyk Wam też dziękuję za opinie.

Mrystyk, a Ty w jaki sposób byś ulepszył tą budowę? Aby była lepsza Twoim zdaniem. ;) Chciałem się zapytać co Ci nie pasuje, szanuję każdego zdanie, więc może da się to poprawić. Napisz, co jest źle.

Powiem ci że bardzo podoba mi się twój styl budowania ;)
Btw. dasz schemat budowli [DL]? :)

Dziękuję za wypowiedzenie się w temacie ;)

Jaki schemat Ci chodzi? Chodzi Ci o schemat zamku, to ja go budowałem od samego początku.

A mapę nie udostępnię, bo będzie na moim serwerze. Nie będzie download'u.

Ładny domek tekstur pack to podkreśla

Dzięki ;) No ładnie wygląda z txt. Ale z standardowymi, też źle nie jest.

Teraz więc aktualizacja:

kKwvgzv.png

FwhedR9.png

I9rfqYI.png

Opublikowano

Troszkę lipa, że mapa generowana przez zwykłego MC, zamiast np. zrobiona w world painterze i poprawiona voxelem. Na randomowej zawsze trudniej budować, niż na robionej przez nas samych. Zastanów się nad zrobieniem swojej mapy i przekopiowaniu budowli, póki nie jest za późno. Ale tak ja pisałem kilka postów wyżej, budowle jak najbardziej ok. Jeszcze jakieś NPC, questy, dobrane pluginy i będzie jednym z lepszych serwerów jakie widziałem.

Opublikowano

Troszkę lipa, że mapa generowana przez zwykłego MC, zamiast np. zrobiona w world painterze i poprawiona voxelem. Na randomowej zawsze trudniej budować, niż na robionej przez nas samych. Zastanów się nad zrobieniem swojej mapy i przekopiowaniu budowli, póki nie jest za późno. Ale tak ja pisałem kilka postów wyżej, budowle jak najbardziej ok. Jeszcze jakieś NPC, questy, dobrane pluginy i będzie jednym z lepszych serwerów jakie widziałem.

Dziękuję za propozycję ;)

No wiesz, dobrą propozycję podałeś. Tylko nie wiem, jak ja to zrobię. Planuję zrobić serwer RPG z [survival-Gildie]. I nie wiem czy robić oddzielną mapą dla Survival. Na taką mapę będzie można się dostać portem. Podając przykład, wchodzimy na statek który jest na mapę Survival, klikamy na przycisk i tp nas do drugiej mapy. Oczywiście będzie brana za to opłata pieniężna, za przepłynięcie na drugi brzeg ;) I nie wiem, czy na tej mapie robić, czy zrobić nową specjalną mapę. Moim zdaniem jest lepiej zrobić oddzielną mapę. I wykorzystać ten Twój pomysł. ;) A do tej mapy co buduję, zrobię jeszcze jakieś poboczne miasta, np. biomy pustynne, zimowe.

Oczywiście Questy, NPC, zadania będą na serwerze. Mamy już fajne pluginy, ale nie napiszę co robią itd. Nie chcę aby ktoś odgapił ;) W swoim czasie się wszystkiego dowiecie ;)

Opublikowano

Siemka!

Czy serwer jest dalej w budowie, bo widzicie, z chęcią mógłbym pomóc

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Siemka!

Czy serwer jest dalej w budowie, bo widzicie, z chęcią mógłbym pomóc

Witaj!

Tak serwer jest dalej w budowie.

Dziękujemy za pomoc, ale jak na razie nie potrzebujemy jej. Mamy wystarczająco, ludzi do pomocy ;)

Wspaniały pomysł co z tymi domkami na serwer . Ładnie budujesz ;)

Dziękuję za opinie ;)

Pozdrawiam!

Kolejna aktualizacja:

Musimy dokończyć dach wieży, dodać elementy upiększające i wiele więcej ;)

ARuy4yz.png

sTvfkbf.png

WV0VJ0n.png

Opublikowano

Chodzi mi o schemat (//schematic) tego domku. (tylko, jeśli możesz dać więcej to daj więcej :) )
Epickie. Powiem ci że szykuje się coś fajnego ^_^
[Q] Od ilu budujesz? Czy grasz w mc?

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Opublikowano

Naprawdę, kawał dobrej roboty.

Szczerze, chciałbym sobie pochodzić teraz po tej mapie, jestem ciekaw jak to naprawdę wygląda.

Z niecierpliwością, czekamy na start serwera!

PS. Jaki to jest texture pack i kiedy jest przewidywany start serwera? :)

1367996595-U582588.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...