Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Podoba Wam się styl domów? - Mapa byłaby pod serwer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kopniety a nie myślałeś nad wklejeniem paru "obiektów" z planet minecraft na serwer przez MCedit ?

Np. Epicki statek na którym za oplata możemy "przepłynąć"(a w zasadzie teleportować się) do innego portu ?

Chodzi mi głownie o to czego nie potrafisz fajnie zbudować.... ( przykładem jest statek którego ja nie potrafię zbudować )

1377774857-U369478.png

• Odpowiedzi 724
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Kopniety a nie myślałeś nad wklejeniem paru "obiektów" z planet minecraft na serwer przez MCedit ?

Np. Epicki statek na którym za oplata możemy "przepłynąć"(a w zasadzie teleportować się) do innego portu ?

Chodzi mi głownie o to czego nie potrafisz fajnie zbudować.... ( przykładem jest statek którego ja nie potrafię zbudować )

Ale jakaś oddzielną mapę, trzeba by było robić?

Teleportować się na statek/ port? Tylko nie wiem jak by takie coś wyglądało :)

Co do tych skopiowanych obiektów, to nie wiem czy by to nie odstraszyło graczy, ze są skopiowane?

Opublikowano

Ale jakaś oddzielną mapę, trzeba by było robić?

Teleportować się na statek/ port? Tylko nie wiem jak by takie coś wyglądało :)

Co do tych skopiowanych obiektów, to nie wiem czy by to nie odstraszyło graczy, ze są skopiowane?

To czy odstraszy graczy? Jeśli ktoś będzie miał zamiar grać to zagra..... 2 statki jeszcze nikogo nie zniechęciły.....

Przykład: Serwer <Soloman981 - założyciel> Mapa: Custom terrain do tego 2 zamki wklejone MCeditem Rozgrywka : 2 królestwa , klasy ,rasy , wszystko oparte na pluginie Heroes . Serwer się trzymał na 20 czy tam 30 slotach z serwerowni xxx ( lagi w chuj ) przez pierwszy tydzień serwer ciągle był pełny ! z czasem przez lagi ludzie przestali grac a 2 powodem było nabicie max lvl postaci..... Serwer upadł, a nawet jedna osoba nie napisała " ŻAL MI CIE SOLOMAN ,WSZYSTKO Z INTERNETU WZIĘTE "

Tak więc nie przejmuj się tym ... najwyżej na prezentacji serwera nie pokażesz ss statków i będzie git.

A jeśli chodzi o to w jaki sposób ma działać teleportacja to robisz tak:

Jeśli masz 2 miasta do których można dopłynąć przez morze ( albo mniejszy zbiornik wodny) robisz po obu stronach port.

przy obydwu portach wklejasz taki sam statek . I na koniec trzeba dobrać odpowiedni plugin który pobiera automatycznie kasę po kliknięciu guzika i teleportuje cie na 2 statek w 2 porcie ( ewentualnie command block - klikasz w guzik idzie red sygnał do commandblocka i najpierw pobiera kasę a potem tepa w ustalone kordy)

To by było na tyle... Jeśli Przeczytaliście cały mój post napiszcie co o tym sądzicie ( wszyscy a nie tylko kopnięty ) :p

Pozdrawiam Driv3kk

1377774857-U369478.png

Opublikowano

Dzięki za opinie.

A mogę wiedzieć co jest źle zrobione? Bo same słowo ''baraki'', takie domy, mają podlegać pod styl starożytności. W starożytności nie było domów, z diamentów...

Tak więc proszę, o dokładniejsze opisanie, chciałbym to poprawić. Pozdrawiam.

Patrząc na niektóre screeny to niektóre budynki przpominają wojskowe baraki ze wzgledu na prostote. Niektore to zwykle prostokąty z dorobionymi balkonami -,-

Opublikowano

Patrząc na niektóre screeny to niektóre budynki przpominają wojskowe baraki ze wzgledu na prostote. Niektore to zwykle prostokąty z dorobionymi balkonami -,-

A jakie były biedne średniowieczne budynki ?

1377774857-U369478.png

Opublikowano

Hmm, ciekawie to wygląda.

Znalazłbym z 2 epickie statki, i bym je wstawił. Tylko nie wiem czy na 1 tej samej mapie robić 2 port, czy już na nowej.

Bo po skończeniu mapy robię następną mapa z polami,pastwiskami, i może by ten port był tam?

Opublikowano

Styl domów jest naprawdę fajny, pasują pod serwer Rpg.

Z chęcią zobaczę jeszcze inne budowle :)

e78af1e09121015a74fd8f502d1985b2.jpg

Nie rozumiem, mogłem urodzić się w Śródziemiu, Rivii, Skyrim. Mogłem dostać list z hogwartu, a jestem sobie w jakiejś tam Polsce, w której nawet nie mogę nikogo porządnie pieprznąć fireballem.

Opublikowano

Styl domów jest naprawdę fajny, pasują pod serwer Rpg.

Z chęcią zobaczę jeszcze inne budowle :)

Dziękuję za opinie :)

Mapa była by bardzo dobra pod serwer RPG ;)

Potem dam like limit się skończył.

Opublikowano

Hmm, ciekawie to wygląda.

Znalazłbym z 2 epickie statki, i bym je wstawił. Tylko nie wiem czy na 1 tej samej mapie robić 2 port, czy już na nowej.

Bo po skończeniu mapy robię następną mapa z polami,pastwiskami, i może by ten port był tam?

Jak najbardziej mogło by tak być ! JESTEM ZA

1377774857-U369478.png

Opublikowano

Ok cieszę się ze Ci odpowiada ;)

W razie czego zapytam, jak to zrobić jak nie będę wiedział :)

ok! jakby co PW

1377774857-U369478.png

Opublikowano

Może by dodał na serwer, jakąś lecznice, gdzie moglibyśmy się uleczyć, zrobić jakiś dom dla biedaków

Tobie chodzi o taki szpital, gdzie możemy wejść i się uleczyć np. za pieniądze?

Opublikowano

Tak dokładnie o takie coś mi chodzi ze za pieniądze zostaniemy uleczeni

Wchodzimy do szpitala wpisujemy np. /szpital

Koszt np. to 50 $ za wizyte u lekarza można by było dużo bajerów wymyśleć.

Opublikowano

Tak dokładnie o takie coś mi chodzi ze za pieniądze zostaniemy uleczeni Wchodzimy do szpitala wpisujemy np. /szpital Koszt np. to 50 $ za wizyte u lekarza można by było dużo bajerów wymyśleć.

Zrobił bym coś takiego, tylko chyba komendę można by było użyć tylko w szpitalu.

Tylko nie wiem czy to wypali z tym szpitalem :)

Opublikowano

Tak dokładnie o takie coś mi chodzi ze za pieniądze zostaniemy uleczeni Wchodzimy do szpitala wpisujemy np. /szpital Koszt np. to 50 $ za wizyte u lekarza można by było dużo bajerów wymyśleć.

nie możemy wpisywać /szpital koszt , bo ludzie będą się leczyć wszędzie na mapie , najlepiej dać npc'ta z pluginu klikasz na niego i jesteś uleczony ! tak samo z kowalem klikasz na niego itemkiem i co naprawia za kasę z w zależności od enchantu surowca z jakiego jest wykonany.

1377774857-U369478.png

Opublikowano

nie możemy wpisywać /szpital koszt , bo ludzie będą się leczyć wszędzie na mapie , najlepiej dać npc'ta z pluginu klikasz na niego i jesteś uleczony ! tak samo z kowalem klikasz na niego itemkiem i co naprawia za kasę z w zależności od enchantu surowca z jakiego jest wykonany.

Dzięki za pomoc :)

Masz rację każdy by się uleczał w trybie PVP, i w innych przypadkach.

Pozdrawiam.

Opublikowano

SUPER Domki ale nie na serwer a nawet jak na serwer to tylko moze ewentualnie jakies lobby albo cos w tym stylu , ale do lobby takie cos tylko troche wieksze

SUPER Domki ale nie na serwer a nawet jak na serwer to tylko moze ewentualnie jakies lobby albo cos w tym stylu , ale do lobby takie cos tylko troche wieksze

Opublikowano

Dziękuję za opinie ;) Hmm lobby, chyba nie pasuje :)

Bardzo fajne budowle :) Ładne i wgl :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...