Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[WYSTARTOWAŁ!] Metro 2033 [YOUTUBER][PVP][RPG][NO MODS!][NAGRODY!][AUTORSKIE PLUGINY]

humannus

Ankieta  

952 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zagrasz na serwerze?

• Tak
    • Nie (wyja?nij poni?ej, przyjmiemy krytyk? i postaramy si? zmieni?)
    • Nie wiem
  2. 2. Serwer premium czy non-premium?

3. 3. Czy chcesz aby na serwerze by?y bronie (pistolety, itd.), czy tylko ?uki i miecze?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@UP

Na razie to by starczyło później można byłoby ten system polepszyć.

Czy serwer wystartuje jeszcze w te wakacje czy już w czasie roku szkolnego jest dla mnie bez różnicy byle by wystartował i był dopracowany niż potem widzieć na forum i w grze narzekanie ile to bugów jest i jaki on jest "bee". Znajdzie jakieś inne zajęcie jak wam tak bardzo ciężko wyczekać te parę dodatkowych dni (tygodni może dłużej kto wie? :D) to czas wam jakoś zleci no nie wiem np. przeczytajcie książkę metro 2033, albo pograjcie w jakiś zamiennik gry na jakiś czas.

@edit

Po widocznym wzroście postów "kiedy serw" może wznowimy akcje jaka była na 18 stronie czyli informowanie ludzi "nie w temacie" o statusie serwera mogę nawet zacząć.

Jak na razie nie ma przybliżonej daty startu, więc czekajcie cierpliwie.

No rozmiar czcionki powinien starczyć :).

@Down

Dziękuje za okazaną pomoc^^.

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@UP

Pomogę:

PÓKI CO, NIE MA PRZYBLIŻONEJ DATY STARTU!

Jak z animacjami? w GTA było tak, że jeżeli była animka ( Przykład ) /siad , to nie musiałeś odgrywać ( Na jednym z większych serwów tak było), w minecrafcie jest animacja biegania/bicia ( jeżeli kminię ), chodzi o to, by nie pisać "/me robi zamach swym xxx(nazwa narzędzia) w przeciwnika" przy walce z rozstawionymi bossami i NPCtami

ach_96055.png

"Gram w LoLa bo nie działa mi DotA 2" - Mrostry0407

Opublikowano

@UP

Pomogę:

PÓKI CO, NIE MA PRZYBLIŻONEJ DATY STARTU!

Jak z animacjami? w GTA było tak, że jeżeli była animka ( Przykład ) /siad , to nie musiałeś odgrywać ( Na jednym z większych serwów tak było), w minecrafcie jest animacja biegania/bicia ( jeżeli kminię ), chodzi o to, by nie pisać "/me robi zamach swym xxx(nazwa narzędzia) w przeciwnika" przy walce z rozstawionymi bossami i NPCtami

Tak. Odgrywanie roli przy walce z Bossami, mobkami, NPC było by głupie.

( @OFFTOPIC jest głupie w tym przypadku. W innych grach na serwerach serious RP nie ma mobków, a jeżeli są odgrywają je adminowie, którzy często wprowadzają np. rzuty kostką jak podczas sesji D&D ^^ )

, ale miło by było gdyby było odgrywane chociaż minimalnie podczas napadów na karawanę, zapuszczania się grupami w mroki tunelu itp. Chodzi o to żeby ludzie czuli klimat i wiedzieli, że ci co stoją obok nich też czują klimat, żeby wiedzieli, że jeżeli coś wypełźnie z mroku tunuli mogą nie wrócić żywi do swoich rodzin na ukochanej stacji, a nie bezmyślnie wykonują rozkazy swojego za przeproszeniem bezmózgiego przywódcy który chce nabić jak najwięcej fragów. I nie chodzi mi o to by było to prawdziwe RP, bo 90% populacji serwera nie będzie pewnie ogarniać dobrze uniwersum, ale o takie pseudo-RP. Nie trzeba wszystkiego pisać na czacie - jeżeli chodzi się grupą to nie jest problemem gadanie na skype, ale przy spotkaniu ludzi spoza grupy, wszystko powinno być na czacie, ale wypadało by napisać chociaż podstawowe rzeczy, opisać jakoś swoją postać, poznawać ludzi na stacjach i chociaż próbować wcielić się w odgrywaną postać.

Do komunikacji na Skype, TS:

Jest to problem jeżeli nie będzie czatu globalnego, bo ludzie po prostu będą się porozumiewać będąc w całkiem różnych miejscach w metrze. Nie ma w tym nic szkodliwego o ile jest to porozumiewanie sie OOC (Out Of Character <miło by było gdyby to też było wprowadzone:

Dodanie // na serwerach RP sprawia, że piszemy globalną wiadomość, ale nie może być ona powiązana jakkolwiek z naszą postacią, a dodanie [[ to LOOC, czyli OOC, tylko, że tekst widzą ludzie w okolicy.>

I jako wielki fan RP mam bynajmniej prośbę do ludzi czytających moje hejty i wypowiedzi w temacie:

Jeżeli chcecie się napierdalać jak bezmózgie szympansy w ZOO, które obrzucają się gównem to proszę - Nie psujcie rozrywki tym graczom którzy będą chcieli wbić na serwer i zapomnieć o problemach dnia codziennego wcielając się w STALKER'a, bądź inna osobistość, która próbuje przeżyć w post-apokaliptycznym, zdegenerowanym świecie :)

To wszystko co miałem do napisania. Wątpię by chociaż 5 osób to przeczytało.

Untitled.png

Opublikowano

@Pallluch

No to ja jestem jedną z tych 5 osób. Komunikacja na ts będzie pomocne w sprawie RP wystarczy zrobić kanały i będzie dobrze. Można poprosić Humannusa by wprowadził rolla (rzut kostką), a także można zorganizować sesje role play zebrać ludzi i wejść na oddzielny kanał na ts, albo jak ktoś się wstydzi to po prostu na czacie by pisał, a kto wie może nawet by admin dołączył do sesji, albo wspomógł organizatorów. W tym wszystkim nie wiem czy znalazło by się właśnie chociaż te 5 osób które by w takiej sesji uczestniczyły no ale cóż nie można mieć wszystkiego.

Opublikowano

@2up, Dołączam się do hejtu, ponieważ jest co hejcić. Po czterech przypomnieniach przez trzy dni nie dostałem odpowiedzi, co wskazuje na to, że wymigujecie się od trudnych pytań. Pallluch ma rację z czatami OOC, LOOC (Local Out of Character [chat]), a także dołożył bym od siebie komendy /do, czy też odpowiednik /it, czyli innymi słowy wiadomość w trzeciej osobie. Dam nawet przykład:

/me [w tym miejscu na czacie pojawia się nick po wysłaniu] łapie za plandekę, odkrywając przy tym wnętrze ukrytej beczki.

/do [Tutaj można dać na przykład gwiazdki na początku i końcu tekstu] ** Zawartość schowka jest następująca: Dwadzieścia siedem pocisków military grade, dwie butelki wódki grzybowej, zaschnięty chleb, AK 74 ze skróconą kolbą wraz z dwoma pełnymi magazynkami. **

/do (albo /it) można użyć także, gdy nie starczy nam miejsca przy /me.

Poza tym dlaczego by nie odgrywać z NPC'em? Ludzie muszą nauczyć się jakoś grać RP, prawdę mówiąc osobiście jestem miłośnikiem serious RP, czyli innymi słowy zanim niczego nie odegrasz praktycznie nic nie zrobisz, no, przynajmniej poza skryptowymi rzeczami. Mogę pochwalić się, że grałem już na większych serwerach w GTA:SA, Garry's Mod, oraz kilka pomniejszych, niektóre w języku polskim, inne w angielskim.

Jeżeli ktoś chce dowiedzieć się więcej na temat serious role play'a, to zapraszam na PW. Z chęcią posłużę jako mini-szkółka RP w tej intencji.

Chciałbym także poruszyć bardzo ważny czynnik RolePlay'a. Chodzi o ciągłe urozmaicanie rozgrywki. Wszyscy zdają sobie sprawę, że bieganie po tunelach i zbieranie loota w końcu stanie się nudne, tak więc mądrzy poza zdobywaniem stacji będą szukać questów u ludzi bardziej doświadczonych, starali się stać się lepsi w RP, aby zabłysnąć w tłumie. Przydałaby się innymi słowy jakaś specjalna ranga typu "gamemaster" dla osób, które będą pilnować poziomu RP graczy, dawać im jakieś ambitne zadania.

Do tego podstawowe pojęcia RP, takie jak:

IC - In Character (Rzeczy związane z rozgrywką)

OOC - Out of Character (Rzeczy spoza gry).

MG - MetaGaming - Wykorzystywanie informacji z OOC w IC (o tym wyżej).

PG - PowerGaming - nadużycie /me, lub /do, aby wymusić na kimś akcję. Np: /me uderza Wookiego tak mocno, że jego noga ulega złamaniu.

Jest tego na prawdę sporo, ale nie ma sensu, abym to teraz wymieniał.

Dobra, chyba nazbyt się rozpisałem. Weźcie to sobie lepiej do serca, ponieważ chociaż ja, darzę ten projekt uznaniem, uważam, że może wyjść z niego coś na prawdę porządnego i godnego uwagi, dlatego w związku z tym co napisałem wyżej mam do twórców projektu trzy słowa:

Nie spieprzcie tego.

Opublikowano

Im później serwer wystartuje tym lepiej. Wszystko będzie lepiej dopracowane, rozpocznie się rok szkolny - będzie mniejszy natłok na serwer, wprowadzą więcej polepszeń, SAME PLUSY!. Jeżeli minusem dla was jest to że nie będziecie mogli siedzieć na serwerze cały dzień to pozdrawiam.

@2UP

Wydaje mi się że łatwiej było by wprowadzić książki - tak jak pisałem "przedtem"

Zgadzam się, m.in. dlatego że planuje na początek roku zakupić nowy sprzęt a co za tym idzie nie będę się wreszcie męczył z lagami :D.

Bo coś mi się wydaje że na moim obecnym 1-dno Gigowcu długo bym nie pograł...

Opublikowano

Nie wymigujemy się od trudnych pytań. Po prostu straszny offtopic się tu robi i ciężko odpowiedzieć na wszystkie. Chcecie info? Wbijcie na ts. Na pewno znajdzie się ktoś, kto udzieli rzetelnych informacji.

Pozdrawiam,
ArusPL!

@edit;

Otrzymałeś odpowiedzi na swoje pytania... Co z punishitemem?

"Z tego co wiem itemy wypadają na ziemie, jednakże każdy ma coś takiego jak plecak, w którym naszym przedmiotom nic się nie stanie puki ich nie wyjmiemy. Dodam też, że jeśli potwory nas zabiją nic nam nie wypadnie."

humannus odpowiedzial, ze mozna handlowac u wrogiej nacji, a bylo powiedziane, ze info o starcie bedzie z 2dniowym wyprzedzeniem. Nie rozumiem wiec Twojego zlego nastawienia. Pominalem jakies pytanie?

Opublikowano

"@edit;Otrzymałeś odpowiedzi na swoje pytania... Co z punishitemem?

"Z tego co wiem itemy wypadają na ziemie, jednakże każdy ma coś takiego jak plecak, w którym naszym przedmiotom nic się nie stanie puki ich nie wyjmiemy. Dodam też, że jeśli potwory nas zabiją nic nam nie wypadnie."

humannus odpowiedzial, ze mozna handlowac u wrogiej nacji, a bylo powiedziane, ze info o starcie bedzie z 2dniowym wyprzedzeniem. Nie rozumiem wiec Twojego zlego nastawienia. Pominalem jakies pytanie?"

@Arus99, Tak, pominąłeś, powiedzmy mniej więcej 3/4 mojej wypowiedzi. M.in. o czacie OOC, LOOC, korzystaniu z /do, o urozmaiceniach rozgrywki w formie questów zleconych w grze. To nie wszystko. Nie pytałem także o nic związanego ze startem. Twoja wypowiedź nie miała nic wspólnego z odpowiedzią na moje pytanie, poza tym, że powiedziałeś mi, że jest możliwość wymiany we wrogiej stacji. Ale nie dokładnie na tym polegało moje pytanie. Miałem na myśli, czy jeżeli już dostaniemy się na "wrogą" stację, to czy przypadkiem przeciwnik (czyli mieszkaniec przeciwnej stacji) nie mógłby nas od tak wyeliminować, biorąc nas za szpiega, kogoś, kto próbuje zrobić sabotaż, zająć pobliską stację, bądź po prostu weźmie nas za wroga, albo cokolwiek innego.

O punishmencie, czyli konkretnie o karze, jaka czeka kogoś, kto bezkarnie nas zabił bez powodu (następne pojęcie, tzw. RDM - Random DeathMatch) też nie dostałem konkretnej odpowiedzi , no i chciałem także spytać, czy jest możliwość zrobienia czegoś po takim incydencie, aby odzyskać stracone bezprawnie rzeczy (chodzi o te, które nie znajdowały się w plecaku, na przykład broń, która powinna być zawsze pod ręką), ponieważ jestem na 90% pewien, że takie sytuacje będą się zdarzały. Rzadko, czy też często, ale to nieuniknione.

Poza tym nie, nie będę wchodził na TeamSpeak'a tylko po to, żeby spytać się o coś, ponieważ zależy mi na tym, żeby odpowiedź została pokazana na tle publicznym, aby uniknąć reszty tego typu pytań. Nie bez przyczyny ludzie mają prawo do wypowiadania się w publikacjach serwerów. Poza tym niby czemu uważasz, że mam "złe nastawienie"? Ciut krytyki nigdy nikomu nie zaszkodziło. Negatywnym nastawieniem z mojej strony byłoby moim zdaniem, np. gdybym twierdził, że serwer będzie niewypałem, lub coś w tym stylu, o czym nie wspomniałem w żadnej ze swoich wypowiedzi.

Opublikowano

Na zwiastunie serwera widać przecież, że dwóch przeciwników leci na siebie i się napierdziela gdzie się da, i nigdzie nie ma żadnych napisów czy czynności związanych z czystym RP. Ja bym na coś takiego nie liczył, bo to się nie uda. Wiele osób tu wchodzi, bo widzi napis PVP, więc dołącza i chce trochę powalczyć, a nie ciągle pisać na czacie, bo i tak napadnie ich jakiś nieogarnięty człowiek od tyłu. Ja bym nie wprowadzał tylu slotów na serwer RP tego typu, bo w tunelach było pusto, rzadko kogoś się spotykało, a tu będzie to miejsce na walkę i serwer jest rozbudowywany odpowiednio do tego.

@UP Kto ci broni opublikować tutaj odpowiedzi z ts'a? Administracja moim zdaniem jest bardzo dobrze dobrana, stara się wypuścić super serwer i nie ma ich po co tak hejtować. Raz wszedłem na ich serwer ts, na kanał "pomoc, problem", i mimo bardzo późnej pory zastałem humanusa (gadam do mikro, a tu patrzę, ten odłączony...). Więc spokojnie możesz uzyskać swoją odpowiedź, ale trzeba coś w to włożyć, bo humanus nie jest na każde wasze wezwanie, być może nie ma czasu przeczytać nowych postów, lub nie może teraz dać odpowiedzi, bo będzie nieprecyzyjna, bo prace na serwerze trwają i o wszystkim rozmyślają.

Pozdrawiam

Wejdź, narysuj coś! - http://weavesilk.com/

Opublikowano

@lukass625:.

Przykro mi. Nie odpowiedziałem na Twoje pytanie, bo sam do końca go nie ogarniam... Nie jestem Adminem, wiec humannus nie chce mi powiedzieć wszystkiego ;) Mówie Wam tylko o tym, o czym mam pojęcie (budowa mapy, ekonomia, sklepy, specjalne itemki, moby i inne). Powiedziałbym Wam o reszcie, ale po co gadać o tym, czego sie nie rozumie? ;> Moge Was tylko zapewnić, że humannus wkłada całe serce w ten serwer i na pewno zrobi Go tak, że Wam sie spodoba. Przynajmniej większości. Z tego powodu nie zawsze jest na forum.

Pozdro!

Opublikowano

Na zwiastunie serwera widać przecież, że dwóch przeciwników leci na siebie i się napierdziela gdzie się da, i nigdzie nie ma żadnych napisów czy czynności związanych z czystym RP. Ja bym na coś takiego nie liczył, bo to się nie uda. Wiele osób tu wchodzi, bo widzi napis PVP, więc dołącza i chce trochę powalczyć, a nie ciągle pisać na czacie, bo i tak napadnie ich jakiś nieogarnięty człowiek od tyłu. Ja bym nie wprowadzał tylu slotów na serwer RP tego typu, bo w tunelach było pusto, rzadko kogoś się spotykało, a tu będzie to miejsce na walkę i serwer jest rozbudowywany odpowiednio do tego.

To chyba dość jasne, że ludzie nie będą odgrywać przejmowania stacji, bądź też walki, ponieważ to będzie wykonywał za nich skrypt. Widocznie źle mnie zrozumiałeś, jeżeli twierdzisz, że mówiłem, że gracze mają zamiar odgrywać każde pojedyncze uderzenie, ale jeżeli serwer jest nastawiony na RPG, to odgrywanie ma po prostu na celu dodać do niego niesamowity klimat, różniący ten oto serwer metra od jakiegokolwiek innego serwera PVP. Mam nadzieję, że rozumiecie teraz dlaczego ubiegam się o odgrywanie wielu rzeczy. Chodzi mi głównie o klimat, którym będzie wyróżniał się ten serwer. Co z tego, że są stacje, jest całe metro, skoro ludzie nie będą zwracać na to uwagi? A to, o co ubiegał się Pallluch? Brak światła? Latarki? Przecież to wszystko też dodałoby tylko smaczku, bo to samo działo się w moskiewskim metrze w roku 2033.

Opublikowano

@up Administracja na bieżąco reaguje na wasze prośby. Na pokazowym filmiku była jasność 1500% mimo to całe metro zostało dodatkowo przyciemnione.

Opublikowano

Na razie sami nie wiemy nad czym pracuje Humannus, więc poczekajmy na posta z jego strony o stanie serwera wtedy prawdopodobnie dowiemy się czym aktualnie są zajęci. Widać, że administracja woli pracować niż odpisywać na każdy post musimy, po prostu trochę dłużej poczekać. Sam się niecierpliwe i chciałbym wiedzieć wszystko o aktualnym stanie serwera, bo już trochę się przeciąga no, ale cóż poradzić przecież nikt nie chce wpuścić około 200 ludzi na niedokończony serwer.

( patrząc na zainteresowanie serwerem myślę że to rozsądna liczba choć jest możliwość że się wykruszy )

Opublikowano

Ohh, dawno mnie tutaj nie było. No to lecimy.

Widzę że rozpoczęła się tutaj "ostrzejsza wymiana zdań" :G Już rozwiewam wszystkie wątpiwości.

A co właściwie stanie się, gdy zostaniemy zabici zupełnie losowo przez kogoś "biegającego i zabijającego" w tunelu? Co z naszymi przedmiotami, co z możliwym punishmentem?
(Przepraszam, jeżeli pytanie ponawiam, nie zauważyłem takowego poprzednio)

Skupiliście się na Role-Playu, ale nie zapominajcie że będzie to też serwer Player vs Player. Nie chcę robić z tego serwera "totalnego" role-playa, bo po pierwsze - społeczność minecraft nie jest dobra w RP, po drugie - większość graczy minecrafta to gracze casualowi, którzy chcą wejśc, dobrze się pobawić i wyjść. Każdy gracz może zabić innego, nie będzie za to kary (chodzi tutaj o graczy z przeciwnych nacji).

Co do przedmiotów - każdy gracz ma do dyspozycji plecak, w którym jego przedmioty są bezpieczne - nawet gdy zginie. Wszystkie przedmioty w naszym ekwipunku wypadają z nas po śmierci, jednak plecak zostaje ze swoją zawartością.

Czy przewidywane są jakieś beta testy serwera?

Nie, sami sobie dajemy radę :)

Co do latarki - bo widzę że dużo o niej rozmawiacie. Szukałem już odpowiedniego pluginu, jednak minecraft jest zbyt prosty i bez modyfikacji nie mogę wprowadzić latarek. Po prostu nie ma jak - wszystkie pluginy działają na zasadzie "podmień klocek pod graczem na glowstone", a to może skutkować wieloma bugami i niepotrzebnymi problemami. Dlatego też oświetlenie jest jakie jest. Więcej info niżej.

Oświetlenie w tunelach - jak chcieliście, tak zrobiliśmy. Przyciemniliśmy stacje, zmniejszyliśmy ilość lamp w tunelach. Jest teraz ciemno, jednak widać co ma się przed sobą z powodów wyjaśnionych wyżej - nie dałoby rady iść na ślepo jeśli nie mamy latarki.

Spawn potworów został zwiększony, zombie (czyt. czarni) spawnują się teraz po 3-4. Zmniejszone oświetlenie także sprzyja spawnowaniu się im.

Tunele zostaną "poniszczone", będą miały wyraźne ślady użytkowania, rozstawimy pajęczyny i inne pułapki.

kajsksas, dnia 22 Sie 2013 - 19:23, napisał:snapback.png

W wypadku tak krótkich tuneli gdzie znajdują się ukryte skrzynie??? Gdzie jest exploring?

Eksploracja jest na stacjach, w zawalonych tunelach i kilku dungeonach. ;)

Widząc natłok propozycji start serwera na pewno się przeciągnie jedynie mam nadzieje że pomysł z latarką się przyjmie i zostanie wprowadzony, a wracają do nieśmiertelników czy one także zostaną wprowadzone?

Rozważałem Twoją propozycję i stwierdziłem, że na serwerach PvP to jednak trochę bez sensu. Zaraz cały ekwipunek będzie zajęty przez nieśmiertelniki, z czasem będzie ranking PvP więc myślę że to Cię zadowoli. ;)

Jeśli ktoś jeszcze ma pytania, proszę pisać tutaj - a jeśli chcecie szybkiej odpowiedzi - zapraszam na TeamSpeaka.

IP: 178.32.72.119

Kanał Pytania/Problemy.

Pozdrawiam,

humannus! ;)

Opublikowano

Ohh, dawno mnie tutaj nie było. No to lecimy.

Widzę że rozpoczęła się tutaj "ostrzejsza wymiana zdań" :G Już rozwiewam wszystkie wątpiwości.

Skupiliście się na Role-Playu, ale nie zapominajcie że będzie to też serwer Player vs Player. Nie chcę robić z tego serwera "totalnego" role-playa, bo po pierwsze - społeczność minecraft nie jest dobra w RP, po drugie - większość graczy minecrafta to gracze casualowi, którzy chcą wejśc, dobrze się pobawić i wyjść. Każdy gracz może zabić innego, nie będzie za to kary (chodzi tutaj o graczy z przeciwnych nacji).

Co do przedmiotów - każdy gracz ma do dyspozycji plecak, w którym jego przedmioty są bezpieczne - nawet gdy zginie. Wszystkie przedmioty w naszym ekwipunku wypadają z nas po śmierci, jednak plecak zostaje ze swoją zawartością.

Nie, sami sobie dajemy radę :)

Co do latarki - bo widzę że dużo o niej rozmawiacie. Szukałem już odpowiedniego pluginu, jednak minecraft jest zbyt prosty i bez modyfikacji nie mogę wprowadzić latarek. Po prostu nie ma jak - wszystkie pluginy działają na zasadzie "podmień klocek pod graczem na glowstone", a to może skutkować wieloma bugami i niepotrzebnymi problemami. Dlatego też oświetlenie jest jakie jest. Więcej info niżej.

Oświetlenie w tunelach - jak chcieliście, tak zrobiliśmy. Przyciemniliśmy stacje, zmniejszyliśmy ilość lamp w tunelach. Jest teraz ciemno, jednak widać co ma się przed sobą z powodów wyjaśnionych wyżej - nie dałoby rady iść na ślepo jeśli nie mamy latarki.

Spawn potworów został zwiększony, zombie (czyt. czarni) spawnują się teraz po 3-4. Zmniejszone oświetlenie także sprzyja spawnowaniu się im.

Tunele zostaną "poniszczone", będą miały wyraźne ślady użytkowania, rozstawimy pajęczyny i inne pułapki.

kajsksas, dnia 22 Sie 2013 - 19:23, napisał:snapback.png

Eksploracja jest na stacjach, w zawalonych tunelach i kilku dungeonach. ;)

Rozważałem Twoją propozycję i stwierdziłem, że na serwerach PvP to jednak trochę bez sensu. Zaraz cały ekwipunek będzie zajęty przez nieśmiertelniki, z czasem będzie ranking PvP więc myślę że to Cię zadowoli. ;)

Jeśli ktoś jeszcze ma pytania, proszę pisać tutaj - a jeśli chcecie szybkiej odpowiedzi - zapraszam na TeamSpeaka.

IP: 178.32.72.119

Kanał Pytania/Problemy.

Pozdrawiam,

humannus! ;)

Z twojej wypowiedzi wynika, że będzie to serwer czysto PvP, nie będzie wprowadzony żaden element RP i będzie to serwer jak 100000 innych w które w opisie mają "RP", a nie mają w sobie nic od RP.

Nie, społeczność MC nie jest zła w RP, POLSKA społeczność MC jest zła w RP.

Jeżeli latarki mogą bugować to lepiej ich nie wprowadzać, myślę że nikt nie będzie się o to dąsać.

Oświetlenie na stacjach - dobrze, że jest przyciemnione ponieważ większość stacji w metrze korzystało z czerwonych lamp od oświetlenia awaryjnego.

@Chris4132

Jak pisałem. Kto chce się napierdalać to będzie się napierdalać, a kto będzie chciał odgrywać RP to będzie odgrywać RP, to że niektórzy nie potrafią zrozumieć RP i będą zabijać wszystko ukazuje tylko poziom inteligencji graczy na polskich serwerach minecraft.

Untitled.png

Opublikowano

I to pierwsze i zamiennik podmienia blok pod Tobą na glowstone. Takiego nie chcemy ;)

Niby nikt oprócz gracza, który trzyma torcha w ręku nie widzi tego glowstona, więc jak może bugować?

Opublikowano

Niby nikt oprócz gracza, który trzyma torcha w ręku nie widzi tego glowstona, więc jak może bugować?

Wszyscy widza tego glowestona,zabawialem sie z tym pluginyem i wiem xD

1RkW7od.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...