Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[WYSTARTOWAŁ!] Metro 2033 [YOUTUBER][PVP][RPG][NO MODS!][NAGRODY!][AUTORSKIE PLUGINY]

humannus

Ankieta  

952 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zagrasz na serwerze?

• Tak
    • Nie (wyja?nij poni?ej, przyjmiemy krytyk? i postaramy si? zmieni?)
    • Nie wiem
  2. 2. Serwer premium czy non-premium?

3. 3. Czy chcesz aby na serwerze by?y bronie (pistolety, itd.), czy tylko ?uki i miecze?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wybacz Humannus, że to powiem, ale ten "ArusPL" opisywał serwer, jakby nic o nim nie wiedział. Mówił o tym, że biegamy po tunelach i się zabijamy, a to jest właśnie to czego wszyscy chcą uniknąć. Czy on stale śledził temat? Nie mam na celu obrażenia Administracji, ani Arus'a, ale po prostu się zawiodłem na tym przedstawieniu. :s

Witam,

Specjalnie przedstawiłem to w sposób enigmatyczny (tajemniczy). ponieważ humannus mnie prosił, bym nie puścił za dużo spoilerów. Szkoda, że odebrałeś to jako ujmę, ale był to celowy zabieg. Gdybym na całym filmiku opowiadał o wszystkim, pokazywał sklepy itp. to niestety zepsułbym Wam rozgrywkę i penetrowanie metra w poszukiwaniu przygód. Dziękuje mimo tego za konstruktywną krytykę ;)

Pozdrawiam,

ArusPL!

@edit: Kolega źle to ujął, to nie miała być prezentacja. Chodziło o ujawnienie Wam małego skrawka mapy, minimalistycznie doinformowywując Was. By pozostawić tajemniczy klimat serwera. Sami musicie ocenić serwer na podstawie swoich bodźców. Zaufajcie, że gdybym powiedział Wam o wszystkim, pokazał WSZYSKIE sklepy, kopalnie itp. nie mielibyście po co wchodzić na serwer ;)

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@Arus99

Twoje ostatnie zdanie bardzo mi się nie podoba brzmi ono jak by serwer był jakiś niedopracowany czy źle zrobiony, ale może tylko ja tak to odebrałem.

Opublikowano

@Humannus

Niechaj zacznę Hejtować mapę : 3 Mapa, Odległość między stacjami Za mała. Zamiast JEDNORAZOWYCH skrzyń lepiej by było dać Treasure Chest. Tunele Zbyt Jasne, a na dodatek Zbytnio... Przetrwały. W Metro, były dziury itd. Ilość Zombie o.O Już sobie wyobrażam, jak będzie wyglądał napad Potworów na miasto. Dwa Zombie na Krzyż. W czasie kręcenia Filmu spotkał tylko 2 Zombie? Czy to jest Kpina? Co to za wełna Pomarańczowa na ścianach...? Npc o nazwie ''Śmierć'' ?! Nikt tuneli nie czyścił. Powinny być... ściany z Pajęczyn, lub chociaż niech ich będzie więcej... Liczę na Odpowiedź Humannusa i Zdanie innych użytkowników z Forum. Szczerze powiem, że się zawiodłem.

Opublikowano

@Humannus

Niechaj zacznę Hejtować mapę : 3 Mapa, Odległość między stacjami Za mała. Zamiast JEDNORAZOWYCH skrzyń lepiej by było dać Treasure Chest. Tunele Zbyt Jasne, a na dodatek Zbytnio... Przetrwały. W Metro, były dziury itd. Ilość Zombie o.O Już sobie wyobrażam, jak będzie wyglądał napad Potworów na miasto. Dwa Zombie na Krzyż. W czasie kręcenia Filmu spotkał tylko 2 Zombie? Czy to jest Kpina? Co to za wełna Pomarańczowa na ścianach...? Npc o nazwie ''Śmierć'' ?! Nikt tuneli nie czyścił. Powinny być... ściany z Pajęczyn, lub chociaż niech ich będzie więcej... Liczę na Odpowiedź Humannusa i Zdanie innych użytkowników z Forum. Szczerze powiem, że się zawiodłem.

Skrzynie nie są jednorazowe, kto tak powiedział? Skrzynie po otworzeniu ich znikają, wyrzucając przedmioty jeśli jakieś tam zostały, następnie pojawiają się ponownie po minucie od jej zniszczenia. Tunele nie są jasne, Arus popełnił błąd bo miał jasność na 100%. Preferowana jasność na serwerze to Moody, w lobby jest to napisane. "Death" to NPC testowe, które służy mi do testowania ścieżek i ataków, zostanie on usunięty zaraz przed startem. Co do zniszczenia tuneli - nie wszystkie były jakoś "bardzo zniszczone", masz rację, są zbyt ładne. Zajmę się tym, aby porobić w nich jakieś uszkodzenia i tak dalej.

Co do odległości między stacjami. Wiem, że są krótkie. Ale spójrzcie na to od strony minecrafta. Komu będzie chciało się iść kilka minut, aby później zginąć i dreptać znów. Na serwerze będzie grało ~250 osób, więc nawet jeśli tunele i odległości są małe, to i tak będzie nie lada wyzwaniem dojść w jednym kawałku do centrum mapy czy stacji głównej innej Nacji.

Myślę że rozwiałem przynajmniej część Twoich/Waszych wątpliwości, dziękuję za konstruktywną krytykę, poprawię to co jeszcze mogę.

Pozdrawiam! ;)

Opublikowano

Skrzynie nie są jednorazowe, kto tak powiedział? Skrzynie po otworzeniu ich znikają, wyrzucając przedmioty jeśli jakieś tam zostały, następnie pojawiają się ponownie po minucie od jej zniszczenia. Tunele nie są jasne, Arus popełnił błąd bo miał jasność na 100%. Preferowana jasność na serwerze to Moody, w lobby jest to napisane. "Death" to NPC testowe, które służy mi do testowania ścieżek i ataków, zostanie on usunięty zaraz przed startem. Co do zniszczenia tuneli - nie wszystkie były jakoś "bardzo zniszczone", masz rację, są zbyt ładne. Zajmę się tym, aby porobić w nich jakieś uszkodzenia i tak dalej.

Co do odległości między stacjami. Wiem, że są krótkie. Ale spójrzcie na to od strony minecrafta. Komu będzie chciało się iść kilka minut, aby później zginąć i dreptać znów. Na serwerze będzie grało ~250 osób, więc nawet jeśli tunele i odległości są małe, to i tak będzie nie lada wyzwaniem dojść w jednym kawałku do centrum mapy czy stacji głównej innej Nacji.

Myślę że rozwiałem przynajmniej część Twoich/Waszych wątpliwości, dziękuję za konstruktywną krytykę, poprawię to co jeszcze mogę.

Pozdrawiam! ;)

O Skrzyniach pojęcia nie miałem, poprostu tak to wyglądało na Filmie. Odległość między stacjami. Teraz będzie to wyglądało tak, że 100 osób będzie w jednym tunelu... To będzie wojna, a nie Przechodzenie przez tunele. To że tunele byłyby dłuższe, mobilizowałoby graczy do łączenia się w grupy. Pochodnie są ustawione w Odległości 6-7 kratek od siebie.... To nadal jest Jasne... Nie Odpowiedziałeś mi na temat Zombie. To jest kpina, że tak mało mobów jest na mapie? Metro to świat OBLĘŻONY przez WIELKIE grupy Zombie a nie pojedyncze potwory spotykane raz na 10 minut...

Opublikowano

O Skrzyniach pojęcia nie miałem, poprostu tak to wyglądało na Filmie. Odległość między stacjami. Teraz będzie to wyglądało tak, że 100 osób będzie w jednym tunelu... To będzie wojna, a nie Przechodzenie przez tunele. To że tunele byłyby dłuższe, mobilizowałoby graczy do łączenia się w grupy. Pochodnie są ustawione w Odległości 6-7 kratek od siebie.... To nadal jest Jasne... Nie Odpowiedziałeś mi na temat Zombie. To jest kpina, że tak mało mobów jest na mapie? Metro to świat OBLĘŻONY przez WIELKIE grupy Zombie a nie pojedyncze potwory spotykane raz na 10 minut...

Pochodnie to czerwone pochodnie, więc nawet w tak małej odległości nie dają dużo światła. Co do zombie - wczoraj blokowałem wszystkie potwory oprócz zombie i endermanów i musiałem coś napsuć, bo teraz jest ich rzeczywiście strasznie mało. Chcecie dużo - będzie dużo ;) Zaraz się tym zajmę.

Pozdrawiam. ;)

Opublikowano

Rzeczywiście, strasznie jasno. I nie chodzi mi nawet o to, że miał złe opcje. Tam powinno być całkowicie ciemno, a jedyne co możemy na to poradzić to latarka (w mc pochodnia, powinien być plugin na serwa, skoro był na singlu). I rzeczywiście, jak koledzy mówią, strasznie krótkie te tunele... Nie wiem ile stacji wprowadzacie i czy wszystkie będą do przejęcia, ale jak tak będzie to co chwilę będziemy walczyć o życie i ginąć, po czym chwilkę zajmie nam powrót na miejsce zgonu i następna walka z innym graczem. Jak na starcie wejdzie tyle osób, to chwila i są na głównej stacji przeciwnika. Przejście między jedną stacją a drugą w biegu to co najmniej 2-3 minuty, a tutaj takie coś możemy osiągnąć normalnie iść. Może będzie dało się to znieść, ale poprawcie światło, żebyśmy nie mogli biegnąć, tylko zmuszeni byli uważać z pochodnią w ręku. Problemem może być również nick nad głową graczy, dobrze by było, gdyby dało się jego widoczność ograniczyć do 5, czy 10 kratek.

@Levy

Nie sądzę, aby było aż tylu zombiaków, bo jeśli coś tam było wrogie to mutanty, ale nic nie poradzimy, będzie można tylko to lać, a nawet w klasycznym metrze nie było ich nie wiadomo ilu. W tunelach między przyjaznymi stacjami nie wiem czy powinno ich coś w ogóle być, ale to serwer PVP, więc na potrzeby gry oczywiście trzeba ich dodać i nie aż tylu bo w jakimś zaułku napadnie Cię 15 od tyłu to nie wiem czy wyjdziesz.

Pozdrawiam

Wejdź, narysuj coś! - http://weavesilk.com/

Opublikowano

Ze światłem jest trochę racji w niektórych miejscach jedyne źródło światło powinno pochodzić z naszej latarki , lecz sam nie wiem czy zostało to wprowadzone bo dużo ludzi proponowało wprowadzenie latarki, ale nie słyszałem nic o wprowadzeniu jej na serwer. A tak w ogóle czy jest plugin by przyciemnić jasność na serwerze żeby ustawiona na 100% nie rozjaśniała za bardzo tuneli?

Opublikowano

Jeżeli już jest taki hejt to i ja zhejcę:
W tunelach powinno byc 0 pochodni - całkowita ciemność
Odległości pomiędzy stacjami są po prostu śmieszne. Jeżeli wam się nie chce to mogli byście tunele pomiędzy stacjami zrobić chociaż World Editem i wyrandomizować ściany, przesunąć stacje komendą.

Tory nie powinny być zniszczone - dbano o nie, był to najlepszy środek transportu
Tunele powinny mieć dziury, wszędzie powinna zwisać pajęczyna oraz w niektórych miejscach powinno być nawet przebicie na powierzchnie

Co do "elementów RPG":
Dlaczego farma grzybów w WOGN'ie jest taka mała? Z tego co pamiętam WOGN miał własną małą fabrykę herbaty.
Dlaczego Czerwoni są nastawieni na walkę? Są to komuniści, oni chcą swoją ideologią zarazić całe Metro! Nie wszystkich zabić. Walka to ostateczność jeżeli droga pokojowa zawiedzie. Jest tam system komunistyczny więc dlaczego jest tam drogie jedzenie i ciężko zarobić? Jest to nielogiczne.

Untitled.png

Opublikowano

Nom troszka lipa z tymi tunelami... Powinny być dłuższę... Teraz to wystarczy że jakiś koleś zrobi sobię nockę, i wszystkie stacje jego..... Tunele powinny być spowite w ciemności całkowitej... W metrze jak coś cię zaatakowało w tunelu a wlazłeś z jakiegoś powodu do niego sam, to miałeś tak 1% szans na przeżycie....

1378394466-U624308.jpg

Mój nowy projekt : Tutaj

Zapraszam wszystkich chętnych, szczególnie tych którzy zawiedli się na metro-crafcie.

Jedyne rzeczy, które mnie w całym mym życiu wzruszyły :

1. Zakończenie Metra 2033 i 2044

2. Zakończenie Scott-a Pilgrima

3.Zakończenie historii portala(1 i 2)

Opublikowano

ekhem, jestem początkowym recenzatorem serwerów minecraft i chciałbym prosić założyciela tego serwera o pozwolenie o zrecenzowanie zaraz po otwarciu i po pograniu w grze :)

Opublikowano

To teraz rozwiąże Wasze wszystkie wątpliwości. Otóż oświetlenia na filmiku jest tylko i wyłącznie moim błędem. Miałem ją ustawioną na 1500% na potrzeby innego filmu. Jeśli serwer zostanie włączony, to nagram Wam przelot po metro W.O.G.N z normalnym oświetleniem. Na razie zadowólcie się screenami humannusa. Przepraszam wszystkich za ten błąd. Zostanie on naprawiony w prawdziwej "prezentacji serwera", która prawdopodobnie będzie 2 dni przed startem. Wtedy będę mógł Wam pokazać wszystko to co chcecie i rozwiać wszystkie Wasze wątpliwości.

Jeszcze raz serdecznie przepraszam,

ArusPL!

Opublikowano

Hmmm czyli serwer nie startuje w najbliższych 2 dniach ? :)

1378394466-U624308.jpg

Mój nowy projekt : Tutaj

Zapraszam wszystkich chętnych, szczególnie tych którzy zawiedli się na metro-crafcie.

Jedyne rzeczy, które mnie w całym mym życiu wzruszyły :

1. Zakończenie Metra 2033 i 2044

2. Zakończenie Scott-a Pilgrima

3.Zakończenie historii portala(1 i 2)

Opublikowano

Rzeczywiście, strasznie jasno. I nie chodzi mi nawet o to, że miał złe opcje. Tam powinno być całkowicie ciemno, a jedyne co możemy na to poradzić to latarka (w mc pochodnia, powinien być plugin na serwa, skoro był na singlu). I rzeczywiście, jak koledzy mówią, strasznie krótkie te tunele... Nie wiem ile stacji wprowadzacie i czy wszystkie będą do przejęcia, ale jak tak będzie to co chwilę będziemy walczyć o życie i ginąć, po czym chwilkę zajmie nam powrót na miejsce zgonu i następna walka z innym graczem. Jak na starcie wejdzie tyle osób, to chwila i są na głównej stacji przeciwnika. Przejście między jedną stacją a drugą w biegu to co najmniej 2-3 minuty, a tutaj takie coś możemy osiągnąć normalnie iść. Może będzie dało się to znieść, ale poprawcie światło, żebyśmy nie mogli biegnąć, tylko zmuszeni byli uważać z pochodnią w ręku. Problemem może być również nick nad głową graczy, dobrze by było, gdyby dało się jego widoczność ograniczyć do 5, czy 10 kratek.

@Levy

Nie sądzę, aby było aż tylu zombiaków, bo jeśli coś tam było wrogie to mutanty, ale nic nie poradzimy, będzie można tylko to lać, a nawet w klasycznym metrze nie było ich nie wiadomo ilu. W tunelach między przyjaznymi stacjami nie wiem czy powinno ich coś w ogóle być, ale to serwer PVP, więc na potrzeby gry oczywiście trzeba ich dodać i nie aż tylu bo w jakimś zaułku napadnie Cię 15 od tyłu to nie wiem czy wyjdziesz.

Pozdrawiam

Nie mówię o 15 Zombiakach. Spokojnie wystarczyłoby 8 Zombie. Powiedz szczerze, nie uważasz że To przesada by spotkac 1 Zombie na 10 minut ;-;?

Opublikowano

Nie chciałbym się rządzić za Team, ale w Waszym imieniu na pewno poproszę o zwiększenie spawnrate ;)

Pozdro!

Opublikowano

@kilka up, ponownie muszę się zgodzić z Pallluchem.

Stacje nie są zniewalające, może nie takie miały sprawiać wrażenie, OK. Ale jeżeli chcecie już odwzorowywać, to chociaż moglibyście się troszkę bardziej postarać. Nie mam zamiaru powtarzać, że tunele są za ciemne i za krótkie są też przejścia. Ale muszę zgodzić się, że tory nie mogą być zniszczone, bo non stop jeździły po nich przez metro jakieś drezyny różnej maści (takie wózki z wajchami na dwie osoby). Tak samo zawiodłem się trochę na podziale na trzy grupy, żałuję, że nie ma ANI rangerów, ANI nazistów, tzn. Czwartej Rzeszy, ale wracając do tematu zawiedli mnie najbardziej czerwoni. Skoro bronie są drogie, to w końcu muszą skądś czerpać hajs, prawda? Rozumiem, że za tanią, sporą ilość broni muszą czymś stłumić ich atrybut, ale najmniejsze zarobki ze wszystkich nacji to zbyt duży minus. Nawet "tanie" bronie trzeba kupić, a jeżeli nie będzie za co, to straci swój sens. Chciałbym także ponowić swoje pytanie:

A co właściwie stanie się, gdy zostaniemy zabici zupełnie losowo przez kogoś "biegającego i zabijającego" w tunelu? Co z naszymi przedmiotami, co z możliwym punishmentem?

(Przepraszam, jeżeli pytanie ponawiam, nie zauważyłem takowego poprzednio)

A do tego chcę dodać, bo kolega wyżej także nie dostał odpowiedzi - czy jest możliwe pokojowo dotrzeć i handlować w stacji innej, a może nawet powiem WROGIEJ nacji?

Opublikowano

Trailer dodał więcej niedopowiedzeń i wątpliwość niż wyjaśnień i odpowiedzi no cóż mam jedynie nadzieje że w grze wszystko będzie dobrze i tylko niepotrzebnie się martwię.

@Edit

A i Lupo takim postem startu nie przyśpieszysz.

Opublikowano

Start powinien być dzisiaj ale chyba nie będzie to trochę lipa :/

Skąd masz takie dane?! Gdzie ty widziałeś żeby humannus napisał posta że dzisiaj odpalamy skoro nawet nie ma tzw. ,,Głównej Prezentacji" , która ma być 2 dni przed startem?! Jakim cudem serwer wystartuje dzisiaj skoro nawet wszystko nie jest jeszcze zrobione?!

Dawac start ;-;

Ogarnijcie tego typu posty! To po prostu nic nie przyśpiesza a powiedziałbym że nawet spowalnia proces tworzenia serwera.

Więc! Apeluje do was dzieci, które nawet ani jednego posta nie przeczytały w tym temacie: DO LEKTURY SIADAĆ A POTEM SIĘ WYPOWIADAĆ!

Przepraszam za caps lock ale po prostu takie komentarze doprowadzają już mnie do szału...

@Topic

To co inni - krótkie tunele = :C, rozwalone tory nie powinny takie być bo każdy o nie dbał, co do latarki jestem za.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...