Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[WYSTARTOWAŁ!] Metro 2033 [YOUTUBER][PVP][RPG][NO MODS!][NAGRODY!][AUTORSKIE PLUGINY]

humannus

Ankieta  

952 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zagrasz na serwerze?

• Tak
    • Nie (wyja?nij poni?ej, przyjmiemy krytyk? i postaramy si? zmieni?)
    • Nie wiem
  2. 2. Serwer premium czy non-premium?

3. 3. Czy chcesz aby na serwerze by?y bronie (pistolety, itd.), czy tylko ?uki i miecze?

Rekomendowane odpowiedzi

Uczeń
Opublikowano

Haha, ten pierwszy clip :D Bardzo klimatyczny, na pewno wpasuje się w bitwy xD A tak na serio, to świetna robota. Takie juke-box'y będą w całym metrze? :>

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@up A gadałeś z echokillerem ? Tworzy świetną muzykę do overlanda, jego niektóre piosenki pasowałby do klimatu metro.

http://www.youtube.com/watch?v=2Mp1E6CXEUQ- Ma tam chyba 10 utworów. Głównie na pianinie, ale ma też kilka na jakichś fletach czy na czymś :)

Ooo, dzięki za informację. Zagadam z nim :)

Haha, ten pierwszy clip :D Bardzo klimatyczny, na pewno wpasuje się w bitwy xD A tak na serio, to świetna robota. Takie juke-box'y będą w całym metrze? :>

Ta muzyczka leciała na stacjach, wiem że nie pasuje do bitwy, ale to O.S.T. :P
Opublikowano

Nie wiem czy było już to pytanie ale czy będą pierw beta testy dla wybranej grupy ludzi czy zamierzać od razu otworzyć serwer dla wszystkich?

@down

Napisałem to bo nie zauważyłem by padło to pytanie czy jakakolwiek zmianka na ten temat choć sam też sądze że prawdopodobnie otworzą serwer od razu dla wszystkich i wiem że oni sami to testuje, lecz niezależna opinia też jest pomocna.

Opublikowano

@2&3up A może tak usunąć tunele, bo trudno je wybudować ? Klimat zależy od graczy, ale jak to będzie brzmiało...

"Stój ! mam cię na...." no własnie na czym ? Co ma łuk ? Celownik ? Nie ma. Muszkę ? Nie ma. Tak samo jak kusza. Kusza ma tam jakiś celownik ale to te nowsze. Średniowiecznie nic nie miały.

I powiedzmy z tym jest tak samo jak z warhammerem FRP(POLECAM !), klimat zależy od graczy, ale jakby zablokować kultystów, orków i chaos to nie idzie grać z klimatem.

Tyle że odgrywanie postaci w RP nie polega na mierzeniu do siebie. Jeżeli grasz w prawdziwe RP to przechodzisz wszystkie kroki: zaczepiasz kolesia, opisujesz jak zdejmujesz broń z pleców a następnie przesuwasz ją na wysokość oczu aby wycelować w wroga.

Puki coś takiego nie będzie odegrane nie będzie to serwer RP, a założę się, że 90% graczy będzie po prostu biegać po tunelach metra i zabijać wszystkich i wszytko na miejscu.

Do odgrywania RP przydatna jest opcja pisania w trzeciej osobie czyli:

Po wpisaniu przed tekstem komendy np. /me robi się coś takiego:

Pierwsze słowa to imię gracza, a reszta to co wpisał w trzeciej osobie.

Wychodzi z tego np. coś takiego:

"Rufus siada na schodach a następnie wyciąga zatęchły chleb z plecaka aby go zjeść"

Jeżeli ktoś chce podłapać klimat Metra i POUCZYĆ się RP polecam amerykański serwer GMOD Metro 2033 RP - Last-Refuge.

Tam za randomowe zabicie człowieka jest po prostu ban.

Untitled.png

Opublikowano

No nie przesadzajmy już z tymi banami. Wiadomo że ludzi lubią odgrywać roleplay, lecz nie wiadomo ile takich osób znajdzie się na serwerze i jak to będzie wyglądało na tym serwerze z roleplay-em. Martwi mnie bardziej to co powiedział Paluch że 90% będzie po prostu biegać i zabijać wszystko na swojej drodze co będzie psuło zabawę (miejmy nadzieje że tak nie będzie). A wracając do banów bardziej niż za randomowe zabicie proponował bym za psucie klimatu i rozgrywki jak i dodać do zasad wzmiankę o zachowanie klimatu metra. A i jeszcze komenda /me wprowadzenie jej nie było by głupim pomysłem (no chyba że już jest wprowadzona wtedy nic nie mówiłem :D).

Opublikowano

No nie przesadzajmy już z tymi banami. Wiadomo że ludzi lubią odgrywać roleplay, lecz nie wiadomo ile takich osób znajdzie się na serwerze i jak to będzie wyglądało na tym serwerze z roleplay-em. Martwi mnie bardziej to co powiedział Paluch że 90% będzie po prostu biegać i zabijać wszystko na swojej drodze co będzie psuło zabawę (miejmy nadzieje że tak nie będzie). A wracając do banów bardziej niż za randomowe zabicie proponował bym za psucie klimatu i rozgrywki jak i dodać do zasad wzmiankę o zachowanie klimatu metra. A i jeszcze komenda /me wprowadzenie jej nie było by głupim pomysłem (no chyba że już jest wprowadzona wtedy nic nie mówiłem :D).

Ok. Racja. Gdyby były bany to 1 dnia zostało by na serwerze 10 osób. Jest też alternatywa: za randomowe zabicie wysyłany będzie list gończy. Ta osoba która zabije bandytę dostaje kwotę określoną w liście gończym, oraz z bandyty zostaje zdjęty list gończy. Pomoże to rozwinąć zawód łowców głów.

Untitled.png

Opublikowano

Ahh szkoda ze tak dlugo startuje ten serwer bo z checia bym zagral ale juz niedlugo koniec wakacji,myslalem ze przed jeszcze zdaze pograc a u takie cus:>

Wakacje jeszcze się nie skończyły ^^

Opublikowano

Jak wystartuje w te wakacje to będę szczęśliwy, a jak nie to i tak poczekam bo warto. Co do listów gończych to musiały by tu być specjalne osoby wysyłające list gończy za daną osobą jak i ustalające nagrodę za jego głowę, lecz jest jeszcze jedna sprawa że podczas śmierci nie powinno pokazywać imienia zabójcy bo przecież nikt ci się nie przedstawia jak cie zabija :D. Ogólnie jest to dobry pomysł bo widząc swoje imię na tablicy poszukiwanych i świadomość że każdy będzie chciał cie zabić dla nagrody sprawi że większa część osób pomyśli czy warto. Jeszcze zostaje tylko poruszyć temat czy taką osobę można zabić w safe MPCforum(no bo przecież ta osoba jest ścigana) to tym bardziej dało by do myślenia bo wiedząc że nigdzie nie będziemy bezpieczni nie jest ciekawą opcją.

@down

Dla mnie bardziej by o to chodziło że to nie gracze wysyłają listy gończe tylko wyznaczone osoby (może nawet z pośród graczy) które mają zajmować się porządkiem na stacji i w okolicy. Co do listy to proponowałbym zrobić po prostu w środku miasta tablice ogłoszeń z wpisanymi nickami poszukiwanych jak i przy miejscu gdzie stacjonowali by ludzie zajmujący się porządkiem.

A teraz propozycja do ciebie Humannus czy dałoby się zrobić nieśmiertelniki coś co wypadało by z gracza z jego imieniem (może i nawet z podpisem przez kogo zabity) byłoby to dowodem na zabicie osoby (jak i tej poszukiwanej). Myślę że to ciekawa propozycja bo wtedy można wyłączyć powiadomienie o śmierci gracza, a wciąż mielibyśmy dowód że ta osobo została zabita. Sadze też że dodałoby to trochę klimatu do rozgrywki.

Opublikowano

No to w każdym z miast głównych czyli powiedzmy np Polis lub Teatralna i tam jest npc lub gracz do którego by się podchodziło płaciło się sume za gracza ludzie by podchodzili do niego i bym miał 2 zakładki do wyboru 1. Zapłać za list gończy czyli wybieramy to i na czacie piszemy imie tej osoby( komendą ) i 2.Gracze podchodzą biorą drugą opcję, czyli Zobacz list Gończy kupują go nwm za 1 nabój i za zabójstwo dostają hajs wyznaczony przez zleceniodawce. :3 nwm czy coś zaczajicie bo, sory spać mi się chce :3

Opublikowano

Jak wystartuje w te wakacje to będę szczęśliwy, a jak nie to i tak poczekam bo warto. Co do listów gończych to musiały by tu być specjalne osoby wysyłające list gończy za daną osobą jak i ustalające nagrodę za jego głowę, lecz jest jeszcze jedna sprawa że podczas śmierci nie powinno pokazywać imienia zabójcy bo przecież nikt ci się nie przedstawia jak cie zabija :D. Ogólnie jest to dobry pomysł bo widząc swoje imię na tablicy poszukiwanych i świadomość że każdy będzie chciał cie zabić dla nagrody sprawi że większa część osób pomyśli czy warto. Jeszcze zostaje tylko poruszyć temat czy taką osobę można zabić w safe MPCforum(no bo przecież ta osoba jest ścigana) to tym bardziej dało by do myślenia bo wiedząc że nigdzie nie będziemy bezpieczni nie jest ciekawą opcją.

@down

Dla mnie bardziej by o to chodziło że to nie gracze wysyłają listy gończe tylko wyznaczone osoby (może nawet z pośród graczy) które mają zajmować się porządkiem na stacji i w okolicy. Co do listy to proponowałbym zrobić po prostu w środku miasta tablice ogłoszeń z wpisanymi nickami poszukiwanych jak i przy miejscu gdzie stacjonowali by ludzie zajmujący się porządkiem.

A teraz propozycja do ciebie Humannus czy dałoby się zrobić nieśmiertelniki coś co wypadało by z gracza z jego imieniem (może i nawet z podpisem przez kogo zabity) byłoby to dowodem na zabicie osoby (jak i tej poszukiwanej). Myślę że to ciekawa propozycja bo wtedy można wyłączyć powiadomienie o śmierci gracza, a wciąż mielibyśmy dowód że ta osobo została zabita. Sadze też że dodałoby to trochę klimatu do rozgrywki.

Nom. Nieśmiertelnik mógł by wypadać w postaci książki o nazwie nicku gracza, a podpisie zabójcy ^^ Ciekawe by było gdyby zabójca nie mógł podnieść tej książki, wtedy można by pobawić się w detektywa :D Potem osoba która znalazła "nieśmiertelnik" odniosła by go do strażników na stacji i wysłany został by list gończy ( tabliczka z nickiem gracza oraz nagroda za jego głowę wywieszona gdzieś na tablicy informacyjnej na stacji )

Aha ważne jest to aby był "new life rule" - jeżeli ktoś umrze to nie może się mścić na zabójcy, bo przecież poprzednia postać już nie żyje ;_;

Untitled.png

Opublikowano

O żal, naprawde rolerplejer? staph, napaliłem się a tu takie coś :/ roleplej nigdy nie wypali w minecrafcie, ze wzgledu na 1. Graczy, 2. sama gre jaka jest minecraft.

ach_96055.png

"Gram w LoLa bo nie działa mi DotA 2" - Mrostry0407

Opublikowano

@Up

No to jak 1 dnia bd nieogar to można zrobić WL i dodawać tych , którzy napisali podanie i zostali sprawdzeni na TS3...

Zawsze takie coś mogłoby być ale przecież to jest serwer dla każdego :x. Ew. jeżeli humanus bd miał dość nieogaru to zrobi tak jak napisałem albo coś w tym stylu.

@topic

Human dasz linka do resource packa? Chce wypróbować:D

Opublikowano

@up2

Przecież w Tytule jest wyraźnie napisane

[YOUTUBER][PVP][RPG][NO MODS!] , a wiec co teraz piszesz ze myślałeś że to co innego będzie. ?? :P
Opublikowano

Najgorsze jest to, że wyjeżdżam na 2 tygodnie przed końcem wakacji na wypoczynek. Więc będę tydzień lub 2 do tyłu. ;/

7510260_4_1.png
Opublikowano

250 na taki serwer jak dla mnie to strasznie mało myślałem że będzie 500-1000 bo inaczej nie będzie dało się wejść na serwer bo slotów nie będzie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...