Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[WYSTARTOWAŁ!] Metro 2033 [YOUTUBER][PVP][RPG][NO MODS!][NAGRODY!][AUTORSKIE PLUGINY]

humannus

Ankieta  

952 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zagrasz na serwerze?

• Tak
    • Nie (wyja?nij poni?ej, przyjmiemy krytyk? i postaramy si? zmieni?)
    • Nie wiem
  2. 2. Serwer premium czy non-premium?

3. 3. Czy chcesz aby na serwerze by?y bronie (pistolety, itd.), czy tylko ?uki i miecze?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Skąd masz takie dane?! Gdzie ty widziałeś żeby humannus napisał posta że dzisiaj odpalamy skoro nawet nie ma tzw. ,,Głównej Prezentacji" , która ma być 2 dni przed startem?! Jakim cudem serwer wystartuje dzisiaj skoro nawet wszystko nie jest jeszcze zrobione?!

Ogarnijcie tego typu posty! To po prostu nic nie przyśpiesza a powiedziałbym że nawet spowalnia proces tworzenia serwera.

Więc! Apeluje do was dzieci, które nawet ani jednego posta nie przeczytały w tym temacie: DO LEKTURY SIADAĆ A POTEM SIĘ WYPOWIADAĆ!

Przepraszam za caps lock ale po prostu takie komentarze doprowadzają już mnie do szału...

@Topic

To co inni - krótkie tunele = :C, rozwalone tory nie powinny takie być bo każdy o nie dbał, co do latarki jestem za.

Latarki dodały by dużo więcej klimatu niż nawet muzyka na stacjach, bo w końcu tunele powinny być całkowicie czarne, a wyruszenie bez latarki było by samobójstwem.

Jak pisałem z tunelami nie było by problemu. Wystarczy zaznaczyć poszczególne "części" Metra, dać w World Edicie //expand o 10000 bloków w każdą stronę, a potem po prostu komendą //move przesunąć wszystko o parę set bloków, a na końcu po kopiować segmenty tuneli ... jeżeli wszystko się zrobi w odpowiednią stronę to nie jest problemem wydłużenie tuneli o parę set bloków.

Przerobienie kordów w pluginach nie jest problemem, tak samo dodanie NPC na nowo (chyba że komuś się nie chce).

Untitled.png

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@up No tak, fakt, ale bez przesady znowu, że tunele będą miały po 10,000 kratek długości. Ale jakiś tysiąc, może troszku mniej jak najbardziej.

Opublikowano

Ale droga ze stacji do stacji powinno trochę zająć bo nie mamy innych miejsc do eksploracji jak tylko tunele i powinno być co zwiedzać, lecz nie wiem sam ile jest kratek długości tych tuneli no cóż trzeba poczekać na start i się przekonać ile będzie miejsca do eksploracji. Trzeba jeszcze pamiętać że admini obiecali że świat nie będzie stał w miejscu, a serwerowi powinniśmy dać trochę na luz przecież to nie tak że jak wystartuje to będzie produkt końcowy.

Opublikowano

Mimo wyraźnie zaznaczonych tuneli głównych są też czasem mniejsze tunele, które są bogate w cenne przedmioty ;) Pracujemy nad nową aktualizacją zatytułowaną "Gracz, nasz Pan" ;) W miarę możliwości próbujemy spełnić wasze żądania. Dzisiaj poprawiliśmy oświetlenie na takie, które spełnia Wasze oczekiwania. Więcej informacji pojawi się na naszym kanale YouTube (Nick: MetroCraftPL) i być może w tym temacie. Jeżeli jeszcze macie jakieś propozycje, które nie padły wcześniej -> napiszcie je. Będziemy wdzięczni.

Pozdro ;)

Opublikowano

Z latarkami świetny pomysł. Dodać ją do sklepu np. z broniami i nie za tanio. Zrobić też miejsca gdzie będzie kompletnie ciemno i latarka będzie obowiązkowa.

Co do tuneli, jeżeli jest sporo pracy z "rozciągnięciem" ich to proponuję zostawić je tak jak są, a czas ten poświęcić na stworzenie kilku nowych stacji z dłuższymi tunelami.

Proponuję też gdzieś w tunelach porobić spawnery zombie (spawner w podłodze przykryty slabem działa i go nie widać). Jak będzie dużo osób to nawet nie pomoże zwiększone rate, bo nie będą się gdzie miały spawnić "naturalnie".

EDIT:

No i jeszcze poziom trudności na hard, tak aby z głodu zdychać i zombie stanowiły choć minimalne wyzwanie.

Opublikowano

Mam jeszcze jedno pytanko....Jeżeli ktoś jakimś cudem przebije się do stacji wroga to czy będzie mógł tam kupować przedmioty?

Ponawiam swoje pytanie

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź :D

Kolega wyżej jeszcze się pytał...

A co właściwie stanie się, gdy zostaniemy zabici zupełnie losowo przez kogoś "biegającego i zabijającego" w tunelu? Co z naszymi przedmiotami, co z możliwym punishmentem?
(Przepraszam, jeżeli pytanie ponawiam, nie zauważyłem takowego poprzednio)

Opublikowano

Wiem, że zadam pytanie o które już pewnie pytało mnóstwo osób, ale nie jestem w temacie, także kiedy można się spodziewać startu. Sama inicjatywa wydaję mi się super, a jako, że jestem fanem uniwersum Metro, więc na pewno zagram. O właśnie. Czy przewidywane są jakieś beta testy serwera?

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Po co Wam IP skoro teraz i tak nie wejdziecie? Będąc na serwerze mogę Wam powiedzieć, że: po tunelach będzie ciężko chodzić.. Są porozstawiane pułapki, które nas spowalniają, zabierają hp etc. Jeśli chodzi o którąś wypowiedź wyżej (o tym, że przedmioty startowe też trzeba kupić, a będą drogie) otóż startowy ekwipunek będzie za darmo, chodzi mi o słabe uzbrojenie oraz kilof, dopiero lepsze rzeczy kupujemy za pieniądze. Stacje i ich ceny są tak zbilansowane, żeby gra w każdej była przyjemna. Każda ma swoje plusy i minusy, jaki był by sens tworzyć kilka nacji w których wszędzie było by to samo? Teraz jak wygląda sprawa zombie: są dosyć mocne i atakują w grupach, często towarzyszą im minibossy, z którymi bez dobrego wyposażenia, bądź pomocników nie mamy po co podchodzić.. Skrzynie są porozmieszczane po całym metro, jest ich naprawdę sporawo, są one poukrywane między szczelinami i w innych tego typu miejscach, ale o tym nie będę mówić bo bym Wam życie za bardzo ułatwił -,-

Myślę, że chociaż w małym stopniu przybliżyłem Wam co dzieje się na serwerze, jeśli będą jakieś pytania chętnie odpowiem, pozdrawiam Szynszyl.

Opublikowano

@up eeee, wyobraź sobie że serwer jeszcze nie wystartował :) Poczekaj parę dni i się dowiesz !

1378394466-U624308.jpg

Mój nowy projekt : Tutaj

Zapraszam wszystkich chętnych, szczególnie tych którzy zawiedli się na metro-crafcie.

Jedyne rzeczy, które mnie w całym mym życiu wzruszyły :

1. Zakończenie Metra 2033 i 2044

2. Zakończenie Scott-a Pilgrima

3.Zakończenie historii portala(1 i 2)

Opublikowano

Data premiery nie jest jeszcze nikomu znana. Administracja ciągle coś zmienia i poprawia. Zostało już niewiele do zrobienia, więc w najbliższym czasem ujrzycie co zostało dla Was przygotowane. :)

Opublikowano

@up, Czy data premiery zostanie podana z jakimś konkretnym wyprzedzeniem? Po raz kolejny ponawiam swoje pytanie, o którym wspomniał już nawet "ddamian102" -

A co właściwie stanie się, gdy zostaniemy zabici zupełnie losowo przez kogoś "biegającego i zabijającego" w tunelu? Co z naszymi przedmiotami, co z możliwym punishmentem?
(Przepraszam, jeżeli pytanie ponawiam, nie zauważyłem takowego poprzednio)

Chodzi mi o to, że nie chcę się męczyć ze zdobywaniem ekwipunku, żeby paść w pięć sekund przez kogoś, kto będzie sobie dosłownie hasał (, czyli w MC sprint + spacja) po tunelach i bił kogo popadnie, wszystko od tak stracić, a potem harować od nowa.

Chciałem także dodać od siebie, że wstawianie mob spawnerów do tuneli jak ktoś wyżej wspomniał to zły pomysł. Potrzeba nam po prostu większego spawnu potworów, a nie ich respienia non stop, do tego w jednym miejscu.

Dodam również, że w sprawie latarek dobrze by było, abyśmy się z takową respili, ale za to musieli co jakiś czas dokupywać baterię, albo może kupili nieco droższą ładowarkę?

Opublikowano

Z tego co wiem itemy wypadają na ziemie, jednakże każdy ma coś takiego jak plecak, w którym naszym przedmiotom nic się nie stanie puki ich nie wyjmiemy. Dodam też, że jeśli potwory nas zabiją nic nam nie wypadnie.

jeśli się mylę dam edit, ale raczej się nie mylę ^,^

Opublikowano

Widząc natłok propozycji start serwera na pewno się przeciągnie jedynie mam nadzieje że pomysł z latarką się przyjmie i zostanie wprowadzony, a wracają do nieśmiertelników czy one także zostaną wprowadzone?

Opublikowano

@up

Np. ksiażka z informacją kto zabił,kto był ofiarą czym go zabił itp. Albo zamiast książki mogła by być głowa z takowym opisem

Opublikowano

Im później serwer wystartuje tym lepiej. Wszystko będzie lepiej dopracowane, rozpocznie się rok szkolny - będzie mniejszy natłok na serwer, wprowadzą więcej polepszeń, SAME PLUSY!. Jeżeli minusem dla was jest to że nie będziecie mogli siedzieć na serwerze cały dzień to pozdrawiam.

@2UP

Wydaje mi się że łatwiej było by wprowadzić książki - tak jak pisałem "przedtem"

Untitled.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...