Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Życie pozaziemskie oraz inne zagadki

xAstronom

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolejna ciekawostka ale już nie związana z obcymi formami życia.

Podobno kiedyś było tak, że ziemia miała dwa księżyce, które miały swój tor. W pewnym momencie one się zderzyły i powstał jeden księżyc. Dowodem na tą tezę ma być jakiś tam pas na księżycu lub coś. ;)

• Odpowiedzi 381
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Możliwe że mieliśmy 2 księżyce. Niektóre planety mają więcej niż 2 więc ziemia mogła mieć 2. A może to był statek kosmitów, mówię serio. No bo jak wylądowali na księżycu to była kamera i wszystko filmowano, ale NASA powiedziała że kawałek filmu został zgubiony. Możliwe że na tym kawałku znaleźli jakieś szczątki. Oglądałem kiedyś Starożytnych Kosmitów i chyba coś tam takiego było.

Opublikowano

japierdziele teraz nie zasne bo bede o tym wszystkim myślał.

A ja mieszkam tam sobie w Irlandii Północnej i raz jak szedłem na miasto to widziałem takie coś okrągłego na niebie i po sekundzie nie było tego widać.

Ciekawe.

Play to have fun, not to win.

Opublikowano

Ja raz robiłem zdięcie brynicy, co to kiedys wylała na piekarach, potem tak patrze po tygodnu na to zdiecie (Czekaj, czemu tu jest slonce i jakeis 2 swiato na odbiciu ?!).. (Nie telefon nie ma lampki blyskowej)

Opublikowano

Obcy są wśród nas :ninja: .

Wątpie aby w naszej galaktyce byli kosmici bo :

1. Na jakiej planecie by żyli ? Marsie ? Milion razy tam roboty wysyłtane i jak narazie znaleźli jakieś bakterie i wode .

2. Wenus ? ( atmosfera - tronada ponad 1k km/h ) .

3. Merkury ? Za ciepło ...

4 : Inne planety zdecydowanie odpadają . Panuje tam zbyt niska temperatura i wątpie aby jaka kolwiek istota była dostosowana do takich warunków .

O i napewno my pokolenie XX-XXI wieku nie dożyjemy wiadomosci o kosmitach .

Admin Cienia
Opublikowano

Rozumiem że wiele rzeczy jest możliwych ale jak widzę co wy tutaj wypisujecie to da się to określić tylko w jeden sposób.

1375824608-U20947.jpg

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

Tam na pewno mieszkają kosmity i astronauty szykują się na podbój ziemi razem z astronałtami , z buta wjada do mojego pokoju i bd chcieli zajeb*c kompa ale pierd*lne go w hu*a i ucieknie.

Tak na serio , byc moze sa kosmici ale raczej narazie sie o tym nie dowiemy.

Opublikowano

Bardziej niż kosmici, interesuje mnie wszechświat. Stąd właśnie dałem wzmiankę o tych dwóch księżycach ziemi.

Problem w tym tylko, że o tym newsie piszą shitowe portale typu WP czy Onet. Nie mogłem znaleźć jakiegoś wiarygodniejszego źródła.

Opublikowano

Obcy są wśród nas :ninja: .

Wątpie aby w naszej galaktyce byli kosmici bo :

1. Na jakiej planecie by żyli ? Marsie ? Milion razy tam roboty wysyłtane i jak narazie znaleźli jakieś bakterie i wode .

2. Wenus ? ( atmosfera - tronada ponad 1k km/h ) .

3. Merkury ? Za ciepło ...

4 : Inne planety zdecydowanie odpadają . Panuje tam zbyt niska temperatura i wątpie aby jaka kolwiek istota była dostosowana do takich warunków .

O i napewno my pokolenie XX-XXI wieku nie dożyjemy wiadomosci o kosmitach .

ty myslisz, ze sa planety tylko te co mamy w ukladzoe slonecznym? Nawet sobie nie wyobrazasz ile jest galaktyk, ile rzeczy nieodkrytych jest jesli chodzi o wszechswiat. A skorp to sa kosmico to nie musza zyc w takich warunkach co my

1361453243-U739101.png

Opublikowano

ty myslisz, ze sa planety tylko te co mamy w ukladzoe slonecznym? Nawet sobie nie wyobrazasz ile jest galaktyk, ile rzeczy nieodkrytych jest jesli chodzi o wszechswiat. A skorp to sa kosmico to nie musza zyc w takich warunkach co my

Podstawówka ? B)

czytaj ,ze zrozumieniem .

Napisałem W NASZEJ GALAKTYCE

Opublikowano

a sorry, nie przeczytałem tego. Ale w sumie też jest szansa, że kosmici są w naszej galaktyce, nie wszystkie jej zakątki zostały zbadane

1361453243-U739101.png

Opublikowano

Nie wierze w ufo i nie uwierze poki nie zobacze na zywo. Niech przyleca , przynajmniej bedzie sie cos dzialo.

Opublikowano

Nasa ukrywa wszystko co wie na temat innych form zycia niz te na ziemi , niestety .

http://pl.wikipedia.org/wiki/R%C3%B3wnanie_Drake%E2%80%99a

http://pl.wikipedia.org/wiki/Paradoks_Fermiego

Zycie w naszej galaktyce jest napewno jedno - nasze , szanse na to ze jest ich wieksza ilosc jest znacznie wieksza niz wam sie zdaje , nie mowiac o tym ze we wszechswiecie jest 10 milionow supergromad , przy czym kazda moze zawierac 50 000 galaktyk , nie mowiac o tym ze moze istniec wiele http://pl.wikipedia.org/wiki/Wielo%C5%9Bwiat wieloswiatow . Pozdro :)

Opublikowano

NASA moim zdaniem ukrywa wszystko by ludzie nie robili paniki. Wiekszość rzeczy piszące w gazetach itp to 90% kłamstwo. Jedynymi osobami którzy coś znajdą. To hakerzy lub osoby które tam pracowały. A życie na innych planetach na pewno istnieje. Miliony galaktyk. Miliardy planet. I tylko ziemia jest zamieszkana ? Weźmy pod uwaga wybuchające gwiazdy. Gdy wybuchają jest dużo związków chemicznych z których można by zrobić człowieka. Więc na pewno istnieje życie.

Moim zdaniem: Mnie to gówno obchodzi czy w Ameryce robią coś przy kosmitach. Chce żyć w spokoju...

yiWCsl1.png
Opublikowano

Nie wierze w UFO, bo po pierwsze, nie znalazłem i nikt mi jeszcze nie przedstawił niepodważalnych i naukowych dowodów na ich istnienie.Po drugie uważam, że to wymysł rządu USA, żeby odciągać ludzi od problemów i zając im czymś i tak już głupie łby.Co ciekawe domniemani kosmici pojawiają się albo w Ameryce albo w Rosji.Przypadek? W innych miejsach też, ale opiera się to na tym, że "o ktoś widział, ktoś też, jakieś światełko na niebie", co się w krzakach poruszał" itd.I z góry mówię.NIe przywołujcie przykładu budowy piramid czy innych rzeczy ze starożytnosći, bo to dowody dawno obalone.

dokładnie jak przedmówca również nie wieżę... Kilka dni temu widziałem artykuł że w pewnej wsi od kilku lat na polach pojawiają się kręgi w zbożu aż tu jeden z mieszkańców wpadł na pomysł aby zamontować kamerę jak obejrzał nagranie to było widać jak grupa chłopaków za pomocą kilku desek i lin robiła te kręgi więc sorry ale dowodów ja nie widziałem więc nie wierzę :)

Opublikowano

dokładnie jak przedmówca również nie wieżę... Kilka dni temu widziałem artykuł że w pewnej wsi od kilku lat na polach pojawiają się kręgi w zbożu aż tu jeden z mieszkańców wpadł na pomysł aby zamontować kamerę jak obejrzał nagranie to było widać jak grupa chłopaków za pomocą kilku desek i lin robiła te kręgi więc sorry ale dowodów ja nie widziałem więc nie wierzę :)

Boże ale dowodem na UFO (Unidentified Flying Object) ~ Niezidentyfikowany Obiekt Latający . Nie są jakieś kręgi w zbożu. Weźmy np. Te wszystkie doniesienia o jakiś tam " obserwacjach " i o nas samych ludziach, skąd jesteśmy przecież równie dobrze mogą nami kierować OBCY ....

Opublikowano

Na pewno coś prócz nas w kosmosie żyje , ale nie chcę wiedzieć co .

Nigdy nie wiadomo czy jest przyjaźnie nastawione .

giphy.gif ­

Opublikowano

przecież równie dobrze mogą nami kierować OBCY ....

To by wyjaśniało dlaczego zamiast spać, gram w League of Legends.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...