Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Życie pozaziemskie oraz inne zagadki

xAstronom

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

We wszechswiecie musi sie znajdowac jakas obca forma zycia, nie koniecznie musza oni przypominac ludzi, ale cos tam musi byc..

Unlucky :>

• Odpowiedzi 381
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wczoraj na Discovery ID było doświadczyć nie zwykłego o 23:30 i tam potem było 2 kolesi ( policjanci ) w heli. i zobaczyli jakieś światełko żółte w drzewach ... Potem to było ufo, bo w nich czymś miotało itd. Kto to widział to wie. U.F.O i Alieny istnieją.

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Nie wierze w UFO, bo po pierwsze, nie znalazłem i nikt mi jeszcze nie przedstawił niepodważalnych i naukowych dowodów na ich istnienie.Po drugie uważam, że to wymysł rządu USA, żeby odciągać ludzi od problemów i zając im czymś i tak już głupie łby.Co ciekawe domniemani kosmici pojawiają się albo w Ameryce albo w Rosji.Przypadek? W innych miejsach też, ale opiera się to na tym, że "o ktoś widział, ktoś też, jakieś światełko na niebie", co się w krzakach poruszał" itd.I z góry mówię.NIe przywołujcie przykładu budowy piramid czy innych rzeczy ze starożytnosći, bo to dowody dawno obalone.

http://www.youtube.com/watch?v=qJDAXj7bd8Q

Obal to kolego tylko obejrz całość prosZę ;)

Opublikowano

Dziwne, że najpopularniejsze wydarzenia teoretycznie miały miejsce w USA. W życie poza ziemią wierze, nie wierze jednak w to, że obca cywilizacja odwiedza, odwiedzała nas, zbyt wielkie odległości między planetami.

Obecna nauka zakłada, że wszechświat jest nieskończony i się rozszerza, brzmi bezsensownie, załóżmy jednak, że wszechświat jest nieskończony, w takim razie gdzieś tam jest nieskończona liczba planet, gwiazd, komet, i identycznych modeli nas.

Opublikowano

A co sądzicie o tym, że ludzie przyciągną sobie niedługo planetoidę,

i z niej żelazo będą zabierać? 0.0

650311402782440296730.jpeg

Mój PC:

CPU: I5 2500k I GPU: Sapphire HD7950 Vapor-X I PSU: be quiet! L8 CM 630W I MOBO: MSI Z77A G43 I RAM: Patriot 2x4GB 1600MHz I CASE: Fractal za 400zł NW

Opublikowano

Rząd nic przed nami nie ukrywa chyba że swoje zarobki :)

A w Roswell nic sie nie stało ;)

Gdyby nic się nie stało w Roswell to by nie było świadków.

W dodatku szeryf, który prowadził sprawę do końca życia trzymał stronę iż nie balon meterologiczny znalazł na farmie.

I inne publiczne wywiady.

COŚ SIĘ WYDARZYŁO.

Opublikowano

Na pewno jest coś, o czym nie wiemy my, a wie rząd, ale to jest normalne, każdy ma tajemnice. ;) kiedyś się o tym przekonamy

photo-5jp_nweqxnp.jpg

Goodbye MÖ10, We miss u! :-(

Opublikowano

Ja tam wierzę, ale że są tacy sami jak my :) wyglądają tak samo, zachowują się tak samo :) i są przyjaźni xD

Co ty gadasz ludzie teraz na tym świecie nie sa przyjacielscy.

Opublikowano

Wydaje mi sie ze jednak cos ukrywaja jednakze dopoki nic dziwnego sie nie dzieje na swiecie to nie ma co sie martwic.

Rzad i tak nam nigdy prawdy nie powie :D

sstwc.jpg

Opublikowano

Bede sie kurwa bał iść spać przez was idioci jebani , co za horror :(

Wszystko jest zmyślone przez człowieka to nie jest prawda , jesteśmy tylko my w kosmosie , bo mamy światło ( naszą jebaną denną gwazdeczke) , i to co tutaj pisze to brednie , bo gościu se to smyślił aby dostać :"Lubię to" ... ,

Pamiętacjie ludzie jesteśmy tylko my nikogo innego nie ma !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

jest odkryta 2 planeta identyczna jak nasza i przy bardzo podobej gwiaździe . I na oewno nie jesteśmy sami.
Opublikowano

1 mnie irytuje w tym wszystkim trzemu nie polska,niemcy,anglia itp skoro istota pozaziemska istnieje to w czym jest problem oznajmić światu że jest inna forma życia w kosmosie ??

z 2 strony ja jako człowiek który żyje już trochę na tym świecie nie powiem czuł bym się obserwowany i trochę żył we strachu no bo kór*** ja bym srał w gacie jak by teraz miał iść do budy a obok mnie 4 kolesi z innej planty . Trudno by było ludziom starszym bo my młodzi nie widzimy problemu ale pu świata zabiło by chyba okna deskami ze strachu.

Opublikowano

Jeśli jakieś 4 miliardy lat temu Mars był planetą taką samą jak nasza (woda, atmosfera etc.), i to jedynie w naszym Układzie Słonecznym, to w tak dużej ilości galaktyk które są o wiele, wiele, wiele, większe od naszej Drogi Mlecznej, niewykluczone jest iż istnieje życie pozaziemskie.

Btw. Rząd - przynajmniej Polski, ukrywa przed nami jedynie swoje zarobki.

Opublikowano

1 mnie irytuje w tym wszystkim trzemu nie polska,niemcy,anglia itp skoro istota pozaziemska istnieje to w czym jest problem oznajmić światu że jest inna forma życia w kosmosie ??

z 2 strony ja jako człowiek który żyje już trochę na tym świecie nie powiem czuł bym się obserwowany i trochę żył we strachu no bo kór*** ja bym srał w gacie jak by teraz miał iść do budy a obok mnie 4 kolesi z innej planty . Trudno by było ludziom starszym bo my młodzi nie widzimy problemu ale pu świata zabiło by chyba okna deskami ze strachu.

Poziom twojej wypowiedzi mnie przeraża.

Opublikowano

Boże przeczytałem całe 14 stron tematu :P

Co do treści mojego posta to informacje które tu podaję i teorię nie są sprawdzone. Rzucam je z pamięci a nawet nie wiem czy to co czytałem było prawdą.

Generalnie biorąc pod uwagę liczbę planet/gwiazd/galaktyk/srututu szansa że tylko na naszej jest życie jest blisko jeśli nie równa zeru. To czy jest to zaawansowana technicznie cywilizacja czy biegają jeszcze z jakimś kijami czy co oni tam mają albo są jeszcze na etapie bakterii w tej sytuacji nie bardzo ma znaczenie bo kiedyś się rozwinie. Prawdopodobnie po całym wszechświecie jest rozsianych mnóstwo cywilizacji mniej/bardziej rozwiniętych.

Co do samego życia w naszej galaktyce. Z tego co pamiętam życie na naszą planete przybyło nie dzięki kosmicznemu żydowi który wszystko stworzył tylko na jakimś meteorycie (czy czymś w tym stylu) prawdopodobnie to co walnęło w naszą planetę było częścią czegoś większego które w wyniku zderzania się z innymi obiektami w kosmosie się rozpadło na wiele części. Możliwe że w księżyc, Marsa, Wenus i tak dalej walnęły inne fragmenty tego obiektu ale ponieważ nie miały odpowiednich warunków woda/tlen/inne nie mogły się rozwinąć tak jak stało się to na Ziemi. Możliwe że stąd wzięły się te jednokomórkowce i tak dalej.

Co do obecności kosmitów na ziemi. Sądzę że jest to możliwe. Tezę opieram na pewnym wniosku który przyszedł mi na myśl po przeanalizowaniu sprawy. Już w starożytności (jak wspominali inni) na jakichś malowidłach czy czymkolwiek innym pojawiały się postaci podobne do dzisiejszych szaraków. Więc takie pytanie. W jaki sposób informacja na temat wizerunku (wyglądu, zachowania, sposobu poruszania się [tzn statki czy coś]) w tamtych czasach przedostała się do innej części świata. Wtedy wymiana informacji działała praktycznie tylko w obrębie państwa a i to nie zawsze. Więc moim zdaniem sam nasuwa się wniosek że skoro ich wizerunek pojawiał się w różnych częściach świata to musieli być widziani w różnych częściach świata a nie widziano ich raz i poszło pocztą pantoflową. (btw to samo tyczy się smoków :P występują w prawie każdej kulturze świata mimo że nie mogły się one nawzajem wymieniać informacjami) To samo tyczy się "naszych czasów" ale jeszcze przez internetem czy środkami masowego przekazu na większa skale też gdy pojawiały się jakieś informacje na temat "UFO" (wtedy chyba raczej stosowano ten termin) wizerunek "kosmity" był w jakimś stopniu zbliżony do dzisiejszego oraz do tego ze starożytności.

A i jeszcze takie dopowiedzenie co do tych którzy piszą że dziwne jest to że UFO rozwala się tylko w USA. Małe sprostowanie z mojego punktu widzenia. Tylko w USA przekazuję się tego typu informacje do opinii publicznej :)

Opublikowano

Boże przeczytałem całe 14 stron tematu :P

Co do treści mojego posta to informacje które tu podaję i teorię nie są sprawdzone. Rzucam je z pamięci a nawet nie wiem czy to co czytałem było prawdą.

Generalnie biorąc pod uwagę liczbę planet/gwiazd/galaktyk/srututu szansa że tylko na naszej jest życie jest blisko jeśli nie równa zeru. To czy jest to zaawansowana technicznie cywilizacja czy biegają jeszcze z jakimś kijami czy co oni tam mają albo są jeszcze na etapie bakterii w tej sytuacji nie bardzo ma znaczenie bo kiedyś się rozwinie. Prawdopodobnie po całym wszechświecie jest rozsianych mnóstwo cywilizacji mniej/bardziej rozwiniętych.

Co do samego życia w naszej galaktyce. Z tego co pamiętam życie na naszą planete przybyło nie dzięki kosmicznemu żydowi który wszystko stworzył tylko na jakimś meteorycie (czy czymś w tym stylu) prawdopodobnie to co walnęło w naszą planetę było częścią czegoś większego które w wyniku zderzania się z innymi obiektami w kosmosie się rozpadło na wiele części. Możliwe że w księżyc, Marsa, Wenus i tak dalej walnęły inne fragmenty tego obiektu ale ponieważ nie miały odpowiednich warunków woda/tlen/inne nie mogły się rozwinąć tak jak stało się to na Ziemi. Możliwe że stąd wzięły się te jednokomórkowce i tak dalej.

Co do obecności kosmitów na ziemi. Sądzę że jest to możliwe. Tezę opieram na pewnym wniosku który przyszedł mi na myśl po przeanalizowaniu sprawy. Już w starożytności (jak wspominali inni) na jakichś malowidłach czy czymkolwiek innym pojawiały się postaci podobne do dzisiejszych szaraków. Więc takie pytanie. W jaki sposób informacja na temat wizerunku (wyglądu, zachowania, sposobu poruszania się [tzn statki czy coś]) w tamtych czasach przedostała się do innej części świata. Wtedy wymiana informacji działała praktycznie tylko w obrębie państwa a i to nie zawsze. Więc moim zdaniem sam nasuwa się wniosek że skoro ich wizerunek pojawiał się w różnych częściach świata to musieli być widziani w różnych częściach świata a nie widziano ich raz i poszło pocztą pantoflową. (btw to samo tyczy się smoków :P występują w prawie każdej kulturze świata mimo że nie mogły się one nawzajem wymieniać informacjami) To samo tyczy się "naszych czasów" ale jeszcze przez internetem czy środkami masowego przekazu na większa skale też gdy pojawiały się jakieś informacje na temat "UFO" (wtedy chyba raczej stosowano ten termin) wizerunek "kosmity" był w jakimś stopniu zbliżony do dzisiejszego oraz do tego ze starożytności.

A i jeszcze takie dopowiedzenie co do tych którzy piszą że dziwne jest to że UFO rozwala się tylko w USA. Małe sprostowanie z mojego punktu widzenia. Tylko w USA przekazuję się tego typu informacje do opinii publicznej :)

Masz u mnie piwo. Doskonała wypowiedź na poziome.

Opublikowano

GUNWO UKRYWA POD MOIM DOMEM JEST TAJNA BAZA DZIWKO JUŻ JADE CI WPIERDOLIĆ, PRODUKUJEmY GUNWO Z RODZICAMI OD 15 LAT SPRZEDAJEMY NA RUSKIM TARGU ZA URAN I GŁOWICE NUKLEARNE

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

76561198014515809.png

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Opublikowano

GUNWO UKRYWA POD MOIM DOMEM JEST TAJNA BAZA DZIWKO JUŻ JADE CI WPIERDOLIĆ, PRODUKUJEmY GUNWO Z RODZICAMI OD 15 LAT SPRZEDAJEMY NA RUSKIM TARGU ZA URAN I GŁOWICE NUKLEARNE

Mam nadzieje, ze w rodzinie wszyscy zdrowi. c: Ciebie to już się uratować nie da. :D

Opublikowano

Powiem tak fajny , temat , dojrzała dyskusja - poza nie którymi osobnikami .

Czy wierze ? Jestem realista ,ale nie wierze ,że jesteśmy sami w wszechświecie - jest od zbyt przeogromny ,abyśmy tylko my dostali taki cud jak życie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...