Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Własny serwer DarkOrbit - działające (zmodyfikowane) pliki!

Gość tolvat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oskar5054 Jakiego programowania? Spokojnie znam języki bo mam Bardzo Dobry z Ang i Niemieckiego

Chciałem spróbować założyć serwer ale coś mi nie tyka EasyPHP zmieniałem wszystko na tucie z filmiku i nie moge z restartować ponieważ pisze Zatrzymane/Oczekwianie a jak wyłączam i włącze na nowo to jakiś błąd mi wyskakuje czy chce edytować coś tam :X A dokładnie :

Błąd w pliku konfiguracyjnym Apache'a AH00526 Syntax error on line 252 of C:/Program Files/EasyPHP-12.1/apache/conf/httpd.conf: DocumentRoot must be a directory

• Odpowiedzi 764
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Oskar5054 Jakiego programowania? Spokojnie znam języki bo mam Bardzo Dobry z Ang i Niemieckiego

Chciałem spróbować założyć serwer ale coś mi nie tyka EasyPHP zmieniałem wszystko na tucie z filmiku i nie moge z restartować ponieważ pisze Zatrzymane/Oczekwianie a jak wyłączam i włącze na nowo to jakiś błąd mi wyskakuje czy chce edytować coś tam :X A dokładnie :

Błąd w pliku konfiguracyjnym Apache'a AH00526 Syntax error on line 252 of C:/Program Files/EasyPHP-12.1/apache/conf/httpd.conf: DocumentRoot must be a directory

Programowania, to musisz ogarniać java, php, action script ;) Języki angielski, niemiecki dużo nie pomoże. :)

Musiałeś coś przekręcić w DocumentRoot. Sprawdź czy jest prawidłowa ścieżka do folderu Web. U mnie wygląda to tak: DocumentRoot "C:\Users\Oskar\Desktop\Darkorbit\Web

Opublikowano

Dobra Ścieżka...

Sprawdzałem 3x,

Na xampie leci tylko ze tam jest z portalem problem bo php nie obsługuje jakieś stare jest.

Oj tam nie wiem. Reinstall bazy bede robił

Opublikowano

I widzisz - nie znasz się, i teraz nie wiesz co jest błędem.

A skoro masz BDB z angielskiego, to powinieneś wiedzieć o co chodzi bez najmniejszych problemów ;)

Jeśli nie wiesz, to podpowiem:

"DocumentRoot must be a directory"

Podajesz ścieżkę do katalogu który nie istnieje.

Opublikowano

tolvat wiem co oznacza Document must be a directory chciałem "SPRÓBOWAĆ ZAŁOŻYĆ SERWER DARKORBIT" rozumiesz? Nie jestem dobry z Informatyki :O Ty napewno jesteś lepszy

A i ścieżka się zgadza .. to jest moja scieżka C:\Users\Michał\Desktop\Web

Jak może ścieżka nie istnieje jak istnieje jeszcze przecież kopiowałem z folderu :O

Opublikowano

Jeśli wcześniej wpisałeś ścieżke tego pliku i to zatwierdziłeś to działało.

Musiałeś folder Web przenieść i dlatego nie znajduje.

Wpisz od nowa w linijce "DocumentRoot" i "Directory" ścieżke folderu Web

Opublikowano

Zrobiłem Reinstall EasyPHP i wpisałem w DocumentRoot i Directory C:\Users\Michał\Desktop\Web i co? i ten sam błąd wyskakuje :O

DocumentRoot "C:\Users\Michał\Desktop\Web"
# This should be changed to whatever you set DocumentRoot to.

# # General setup for the virtual host
# DocumentRoot "C:\Users\Michał\Desktop\Web"

# DocumentRootDirectory
<Directory "C:\Users\Michał\Desktop\Web">

DOBRZE ?

Opublikowano

A może wpisz ten adres w eksploratorze, i zobacz czy przejdzie Ci do tego folderu.

Opublikowano

W takim razie nie mogę pomóc.

Mam nadzieję, że przed napisaniem o tym błędzie sprawdziłeś czy działa jak pliki są w innym katalogu np. na dysku C, bo inaczej pisanie o tym problemie byłoby zwykłym spamem.

Opublikowano

Ale ty musisz wpisać tylko w 1 miejsce ściezke pliku (w DocumentRoot i Directory)

Jeśli wpisałeś we wszystkie linijki to raczej przez to ci nie działa

Opublikowano

michał sprawdz bardzo dokładnie ścieżkę. tak jak oni mówią może przeniosłeś do innego folderu
bądź przepisujesz nie tą ścieżkę co trzeba (wież miałem tak już ścieżki były nie mal że identyczne i niby pełniły tą samą
funkcję a brakowało chyba jednego folderu przejściowego nie pamiętam i dupa)
pamiętaj: czasem bardzo błacha rzecz jest przyczyną :)

Opublikowano

mam problem gdy włączam start w bin to w tym oknie polecen czy jak to się tam nazywa pisze Nazwa ,Java, nie jest rozponawalna jako polecenie

Takeshi95.png

Opublikowano

dobra już mam. A mam pytanie da się zminić konfy bo sa 2 czołgi chyba a i czy mój brat może wbić na serwa jak mamy tego samego neta i czy możan dodać sobie jakoś ui amo i statek admina?

Takeshi95.png

Opublikowano

Oskar5054 A jaki system polecisz? tolvtat przeciez ma tez windows 7 i mu działa

Oczywiście, ale posiadasz Service Pack. Niestety, nie znam tego systemu. Mnie wszystko śmiga na Windows Vista.

dobra już mam. A mam pytanie da się zminić konfy bo sa 2 czołgi chyba a i czy mój brat może wbić na serwa jak mamy tego samego neta i czy możan dodać sobie jakoś ui amo i statek admina?

Nie ma możliwości zmiany konfiguracji. To prawdopodobnie będzie zrobione przy dodawaniu hangaru.

Serwer jest ustalony na localhost, czyli tylko twój komputer może z niego korzystać.

Wystarczy zmienić w bazie danych i masz statek admina :). 127.0.0.1/home > wybierasz bazę danych > z lewej strony tabela cuentas > w kolumnie GFX zmieniasz na numer 98. Tak dostałeś statek admina. Dodawanie amunicji jest obecnie bez sensowne, ponieważ ona i tak nie schodzi.

Opublikowano

a jest jakaś możliwośc aby pograc razem w lan? a i jak wbijam 2 kontem na mape to czemu jest prosze zalogowac się ponownie?

a i jeszcze jak się gdzies teleportowac bo na 3-4 nie ma tp i czy da się coś zrobić z coomand line interface?

Takeshi95.png

Opublikowano

a jest jakaś możliwośc aby pograc razem w lan? a i jak wbijam 2 kontem na mape to czemu jest prosze zalogowac się ponownie?

a i jeszcze jak się gdzies teleportowac bo na 3-4 nie ma tp i czy da się coś zrobić z coomand line interface?

1. Poprez lan sytuacja wygląda identycznie.

2. Istnieje błąd w skrypcie rejestracji, przez co nowo stworzonym kontem nie da się zalogować.

3. Portale trzeba dorobić samemu. xD

4. Command Line Interface to narzędzie dla administratorów. Do tej pory nie wiemy jakich komend używa Big Point.

Opublikowano

Szkoda. A może ktoś z was zna jakies serwy o ile istnieją i jezeli ktoś jest taki dobry czy może mi powiedzieć co to jest ten remix ?

Takeshi95.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...