Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Własny serwer DarkOrbit - działające (zmodyfikowane) pliki!

Gość tolvat

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 764
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

ok już działa.

a jak zmienić design albo statek?

Kolumny nave oraz gfx w tabeli cuentas
Opublikowano

To jest temat od moich plików.

I jest to błąd z rejestracją, usuń zarejestrowane konto, lub dodaj rekord w tabeli "settings", zmieniając ID użytkownika.

@EDIT

Proszę - nie pytajcie się czy udostępnię wam w pełni działające pliki - bo WIELE razy już pisałem że tego nie zrobię.

Musicie zrozumieć, że to tak jakby dawać za darmo Call of Duty, czy Battlefield - można na tym na prawdę dużo stracić.

Jeśli chcecie stawiać swój serwer - nauczcie się Javy, albo C, albo jakiegoś innego języka, i napiszcie w nim serwer na podstawie tego.

Jeśli nie znacie nawet HTML, albo nie wiecie co to MySQL to nie ma cie co liczyć że postawicie jakiś dobry serwer... albo, jakikolwiek dobrze działający - bo to jest NIEMOŻLIWE.

Opublikowano

@UP

Tutaj tego nie ma - ile razy już pisałem, że to sobie musisz sam dorobić? Przeczytałeś np. drugą stronę? Albo pierwszy post z tej strony?

Pracuję nad plikami, które ZOSTANĄ umieszczone, więcej dowiecie się wkrótce, mogę wam zdradzić, że pojawią się, m.in. komendy dla administratorów (CLI = Konsola Admina), przykładowa komenda będzie wyglądała w ten sposób:

"KICK|<id gracza>" (lub: "/kick <id gracza>"), ID gracza będzie można uzyskać wpisując "GET_ID|<nick gracza>", i tym podobne, poza tym pojawią się (tak myślę) komendy na spawnowanie mobków itp.

ORAZ... możliwość włączania eventów (ale to w przyszłości), komendą typu "EVENT|START|<id eventu>" lub "EVENT|STOP|<id event>".

Serwer będzie, a raczej już jest przepisany, teraz tylko dodaję, naprawiam, ulepszam itp. Nie spodziewajcie się nie wiadomo czego, bo nie jestem do końca pewien czy pliki będą darmowe, serwer będzie DARMOWY, jednak dodatki (np. inne mapy - mapy NIE będą zapisane w bazie danych) być może będą płatne, ale nie drogo, i myślę że każdego będzie stać :)

Od razu mówię - MAM PRAWO do brania pieniędzy za serwer, ponieważ ja go napisałem, nie mam prawa do zarabiania na jakimkolwiek serwerze postawionym na plikach gry (skryptach, grafikach itp.) od BigPointa, więc się nawet o to nie czepiajcie :P

Poza tym wszystkim, myślę nad zrobieniem GitHuba dla projektu (to taka strona na której umieszcza się kody źródłowe) - ale to, wkrótce :)

Pozostaje wam czekać, na kolejne informacje - jeśli takowe się pojawią :)

Opublikowano

@UP

Tutaj tego nie ma - ile razy już pisałem, że to sobie musisz sam dorobić? Przeczytałeś np. drugą stronę? Albo pierwszy post z tej strony?

Pracuję nad plikami, które ZOSTANĄ umieszczone, więcej dowiecie się wkrótce, mogę wam zdradzić, że pojawią się, m.in. komendy dla administratorów (CLI = Konsola Admina), przykładowa komenda będzie wyglądała w ten sposób:

"KICK|<id gracza>" (lub: "/kick <id gracza>"), ID gracza będzie można uzyskać wpisując "GET_ID|<nick gracza>", i tym podobne, poza tym pojawią się (tak myślę) komendy na spawnowanie mobków itp.

ORAZ... możliwość włączania eventów (ale to w przyszłości), komendą typu "EVENT|START|<id eventu>" lub "EVENT|STOP|<id event>".

Serwer będzie, a raczej już jest przepisany, teraz tylko dodaję, naprawiam, ulepszam itp. Nie spodziewajcie się nie wiadomo czego, bo nie jestem do końca pewien czy pliki będą darmowe, serwer będzie DARMOWY, jednak dodatki (np. inne mapy - mapy NIE będą zapisane w bazie danych) być może będą płatne, ale nie drogo, i myślę że każdego będzie stać :)

Od razu mówię - MAM PRAWO do brania pieniędzy za serwer, ponieważ ja go napisałem, nie mam prawa do zarabiania na jakimkolwiek serwerze postawionym na plikach gry (skryptach, grafikach itp.) od BigPointa, więc się nawet o to nie czepiajcie :P

Poza tym wszystkim, myślę nad zrobieniem GitHuba dla projektu (to taka strona na której umieszcza się kody źródłowe) - ale to, wkrótce :)

Pozostaje wam czekać, na kolejne informacje - jeśli takowe się pojawią :)

po długiej przerwie znowu chcesz coś napisać ?

ostatnio coś nie wypaliło

Intel Core i5 4570 , Asus GeForce GTX 760 OC , Kingston 8 GB 1600 Mhz

bf4-logo-retina_12.png?v=1405727469460rc

Opublikowano

@UP

Lol - jakiej długiej przerwie?

Co nie wypaliło? Dostaliście przecież pliki, więc nie rozumiem.

Opublikowano

@UP

Lol - jakiej długiej przerwie?

Co nie wypaliło? Dostaliście przecież pliki, więc nie rozumiem.

Czekam na pliki z nie cierpliwością xD. Mam nadzieję Tolvat, że tym razem wszystko pójdzie po twojej myśli. :) Mam nadzieję, że w tych plikach uwzględnisz błąd z naliczaniem HP. ;)

Opublikowano

Ta informacja może was zasmuci, a może nie:

Przy pierwszym włączeniu serwera - zostaniecie poproszeni o KOD, dzięki któremu będziecie mogli aktywować swój serwer.

Kody będą rozdawane - więcej o tym dowiecie się wkrótce :)

Do aktywowania eventów/funkcji z dodatków - również będziecie potrzebowali takowych kodów.

Automatycznie wyklucza to oczywiście GitHuba projektu.

Opublikowano

Ta informacja może was zasmuci, a może nie:

Przy pierwszym włączeniu serwera - zostaniecie poproszeni o KOD, dzięki któremu będziecie mogli aktywować swój serwer.

Kody będą rozdawane - więcej o tym dowiecie się wkrótce :)

Do aktywowania eventów/funkcji z dodatków - również będziecie potrzebowali takowych kodów.

Automatycznie wyklucza to oczywiście GitHuba projektu.

kod pewnie będzie płatny :D

Opublikowano

@UP

Dodatki typu. eventy czy niektóre HighTech będą płatne, jednak będę miał do rozdania 5, a może nawet 10 kodów :)

Opublikowano

To będzie serwer dostępny dla wszystkich czy każdy sam będzie musiał go postawić??

Proszę cię, przejdź do pierwszego postu i przeczytaj o czym jest temat. -.-

Tolvat, czyli rozumiem - pliki serwerowe darmowe, ale nie które funkcje wymagają kodu?

Opublikowano

pierw udostepenia za free pliki , a teraz kruwa chce jakies opłaty ... bez sensu , sie kurwa zastanow człowieku -_-

@Up

On tam nic nie zmienil , tylko dodal eventy itp ktore musisz miec kod , a all postaremu czyli bugi itp

Opublikowano

@UPx2

Tak. Pliki serwerowe z naprawionymi niektórymi bugami będą darmowe - ale tak jak napisałem, dodatki typu eventy serwerowe (włączane komendami) będą płatne, nie będą to oczywiście kosmiczne ceny.

@UP

Udostępniłem pliki z naprawionym jednym błędem, a teraz chcę wam udostępnić za darmo pliki z naprawionymi niektórymi błędami - jeśli nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, to nie jest to moja wina.

Po czym wnioskujesz, że pliki które dam będą tymi samymi które są teraz w tym temacie?

Przeczytałeś chociaż co napisałem?

Nie wprowadzaj ludzi w błąd.

@ByczekxDe

Jeśli mówisz o zdekompilowaniu pliku *.jar to mogę Ci powiedzieć, że jak na razie to nie znalazłem programu który by potrafił zdekompilować ten plik.

Raczej potrafi pokazać nazwy klas i paczek, a samego kodu źródłowego - nie.

Opublikowano

@UP

No tak, trzeba baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo dużo zedytować, a nawet napisać wszystko od nowa :)

BTW. 4 pierwsze wyrazy to tak tylko, żeby wiadomość była dłuższa jak rozumiem.

No i polecam czytać inne posty, przed napisaniem jakichkolwiek :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...