Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Własny serwer DarkOrbit - działające (zmodyfikowane) pliki!

Gość tolvat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko.

Po kilku problemach technicznych udało nam się w końcu ogarnąć VPSa i serwer.

Oto jego IP: http://78.46.154.18

Serdecznie zapraszam.

PS. Mogą być lagi, gdyż serwer nie ma dużo RAMu :)

Pozdrawiam,

Nommo.

• Odpowiedzi 764
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@czopus

Jeśli mnie znudzi się aktualizowanie tego serwera to możecie mnie zastrzelić.

Opublikowano

wbiłem na mape wszystko działa ,ciekawe :D

hp zchodzi

tylko małe lagi

i coś ciągle napierdala we mnie jak wchodze na mape !

Opublikowano

Panowie, serwer ma tylko 1 GB RAMu, a siedza na nim 2 TSy + storna + baza + serwer gry :) Dlatego są lagi :) Wystarczy lepszy serwer...

Pozdrawiam,

Nommo.

Opublikowano

Tak z ciekawości zapytam, bo jestem zbyt leniwy żeby sprawdzić. Zmniejsza się ilość amunicji?

Opublikowano

Serwer zostaje oficjalnie wyłączony. Wiem, że wielu z Was w ogóle nie miało okazji pograć. Ale to tylko testy :) Zebraliśmy już potrzebne informacje, postaramy się wrócić w najbliższych dniach :)

Pozdrawiam,

Nommo.

PS. @MISZCZU, niestety jeszcze nie w grze, ale w bazie tak :)

Opublikowano

Tak z ciekawości zapytam, bo jestem zbyt leniwy żeby sprawdzić. Zmniejsza się ilość amunicji?

Tak, amunicja schodzi, jednak nie jest to pokazywane w kliencie gdyż nie dałem jeszcze wysyłania pakietu.

---

Ponaprawiamy znalezione błędy i powracamy prawdopodobnie jutro :)

Wiemy że strasznie to wszystko przedłużamy itp. ale cóż... pracujemy tak szybko jak możemy :)

Wybaczcie nam ;C

Opublikowano

Co wy odpierdalacie

czekam na ten serwer od dwóch dni i jeszcze nawet nie jest właczony na 5 minut? Chuj że z bugami i wgl, ale dalibyscie sprobowac polatac jedynie przez godzinke co?

Opublikowano

@Up

Jeśli chcesz latać, przy bugach które nie pozwalają się naprawić po zginięciu (zabiciu przez innego gracza) to spoko, możemy włączyć, tylko jaki to będzie miało sens?

Naprawię na szybko ten błąd i może uda nam się jeszcze włączyć :)

@EDIT

Jednak nie, Nommo musiał już spadać, jutro postaramy się włączyć.

Będę dawał wam filmiki przedstawiające postęp prac.

Wiem że to nie to samo co gra, ale zawsze macie pewność że pracujemy i się nie poddajemy.

A komentarze typu "No zajebiscie dlugo wlączyliscie, nawet na mape nie wbilem ;_:" niezbyt mnie motywują aby naprawiać błędy, natomiast:

"Jest wyłączony ale w porównaniu do pierwszej wersji tego silnika widać ogromny postęp" - bardzo mnie motywuje.

-------------

Jeszcze raz przepraszamy że każemy wam czekać, ale to dzięki wam znajdujemy te błędy, gdyby nie to że weszliście na serwer to nie wiedzielibyśmy że jest błąd ze skryptem niszczenia statku!

Opublikowano

Czyżby server padl ?

No zajebiscie dlugo wlączyliscie, nawet na mape nie wbilem ;_:

Jest wyłączony ale w porównaniu do pierwszej wersji tego silnika widać postęp :)

Życzę powodzenia w dalszej pracy , bo niewątpliwie wszystko idzie w dobrym kierunku :)

Opublikowano

Ludzie spokojnie :)

1. Dużo rzeczy jeszcze nie działa. Jeśli w grze będzie działać więcej funkcji to testy będą trwać dłużej :)

2. Test był tylko testem -> chcieliśmy zebrać potrzebne dane i tego dokonaliśmy -> CEL OSIĄGNIĘTY :)

3. Jeśli chcecie wiedzieć jak się lata, to pograjcie na localhoście -> tutaj jest tak samo w 99% :)

4. Tak jak pisałem, powrócimy w najbliższych dniach.

Pozdrawiam,

Nommo.

Opublikowano

ja nie mogę się połączyć wyskakuje mi takie coś :

Ups! Przeglądarka Google Chrome nie mogła się połączyć ze stroną 78.46.154.18
Opublikowano

ja nie mogę się połączyć wyskakuje mi takie coś : Ups! Przeglądarka Google Chrome nie mogła się połączyć ze stroną 78.46.154.18

Wyłączyli już.

Tak, amunicja schodzi, jednak nie jest to pokazywane w kliencie gdyż nie dałem jeszcze wysyłania pakietu.

---

Ponaprawiamy znalezione błędy i powracamy prawdopodobnie jutro :)

Wiemy że strasznie to wszystko przedłużamy itp. ale cóż... pracujemy tak szybko jak możemy :)

Wybaczcie nam ;C

Czyli trochę was wyprzedziłem :p
Opublikowano

@Up

Nie wiem jaki jest pakiet na aktualizację amunicji w kliencie, tyle :)

Może podpowiesz? :)

Opublikowano

@Up

Nie wiem jaki jest pakiet na aktualizację amunicji w kliencie, tyle :)

Może podpowiesz? :)

PRIMARY_WEAPON_INFO z klasy ServerCommands

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...