Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Własny serwer DarkOrbit - działające (zmodyfikowane) pliki!

Gość tolvat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gdzie zrobilem bład ? ? mam tak po wpisaniu adresu 127.0.0.1 jak klikne w folder Web to odpala mi sie strona ale duoz elemntow nie dziala

darkorbitsb.png

Serwer Ci nie zadziała tak jak innym (problem z javą) a masz to bo nie dodałeś bazy danych

jp8p35.png
  • Odpowiedzi 764
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Serwer Ci nie zadziała tak jak innym (problem z javą) a masz to bo nie dodałeś bazy danych

wszytsko zrobilem i efektem koncowym nie chce sie zaladowac strona tylko to a na lapku mi dziala

KTO BOTUJE TEN URKI NIE ŻAŁUJE

Opublikowano

@UPx2

Co ty ....?!

@UP

Źle wpisałeś ścieżkę w konfiguracji EasyPHP, musisz dopisać "Web", bo w tym folderze jest twoja strona ;)

Opublikowano

@UPx2

Co ty ....?!

@UP

Źle wpisałeś ścieżkę w konfiguracji EasyPHP, musisz dopisać "Web", bo w tym folderze jest twoja strona ;)

dziex ! pozdro :D

Opublikowano

@UP

Boże... Czy ty czytasz w ogóle jaki on ma problem?

On nie ma żadnego problemu z Javą.

@UPx2

Jeśli zarejestrowałeś nowe konto - to je usuń z tabeli "cuentas" i z tabeli "settings", bo skrypt rejestracji nie działa poprawnie.

Opublikowano

@UP

Boże... Czy ty czytasz w ogóle jaki on ma problem?

On nie ma żadnego problemu z Javą.

@UPx2

Jeśli zarejestrowałeś nowe konto - to je usuń z tabeli "cuentas" i z tabeli "settings", bo skrypt rejestracji nie działa poprawnie.

dziex dziala :D

Opublikowano

Dzisiaj już Nommo powinien być, więc jak wbije na TS3 to ok. 17.00 pewnie ruszymy z 3. testami, które będą trwały oczywiście dłużej :)

Niektóre błędy zostały naprawione, a resztą zajmę się dzisiaj.

Trochę informacji o serwerze testowym:

• Każdy dostanie Goliath'a z designem Bastion (ten niebieski),
  • Każdy otrzyma 500k Uridium oraz 500k Kredytów,
  • Aby się naprawić - wystarczy odświeżyć stronę,
  • Będzie dostępna tylko jedna mapa bitewna,
  • Najprawdopodobniej nie będzie sklepu oraz ekwipunku, ale może zdążę go zrobić,
  • Ilość zadanych obrażeń = losowa liczba z przedziału 0-10000, pracuję nad lepszym systemem.
  • Jeśli będą lagi - postaramy się zakupić lepszy serwer na start ostatecznej wersji, chyba że zainteresowanie będzie na prawdę duże.

Trochę informacji nt. ostatecznej wersji serwera:

• Będą 3 mapy - bitewne, na 1 z nich spawnować się będą moby,
  • Każdy otrzyma na start phoenixa ze słabym wyposażeniem
  • Aby się naprawić - będzie trzeba wydać 1k Uridium
  • Za zabicie gracza będzie 1k uridum oraz 10k kredytów nagrody
  • Prawdopodobnie będzie możliwość wymiany kredytów na specjalne paczki, w których kryć się może Uridium lub coś innego :)

Poza tym, planujemy robić różne eventy, ale na to będziecie musieli poczekać :)

Próbowałem dodać stare statki, ale niestety, brakuje w nich kilku rzeczy, postaram się kiedyś je wprowadzić :)

Opublikowano

Pytanie:

Co do padnieć, będzie tak że po dzedzie wszystkie 3 firmy rzuca na jedną baze czy każda firma na swoją bazę leci ? Strefa ochronna na nich będzie ?

Bo po padnięciu ustawi się paru ziomów i będzie nawalać do wszystkich nie dając szans na testowanie :ninja::ninja::ninja:

1371988330-U644589.jpg

Mentor | Moderator DarkOrbit | Postwriter | exModerator

Opublikowano

@UP

Po zginięciu będziesz na mapie na której zginąłeś, ale pozycja w której się ujawnisz będzie zawsze inna.

(prawdopodobnie) będzie 1 teleport, do innej mapy, gdzie przy portalu jest strefa ochronna, lub:

Po zginięciu wracasz na swoją mapę np. 1-1 i stamtąd lecisz przez teleporty na mapę bitewną, gdzie nie będzie teleportoów (po drodze z x-1 będą jedynie teleporty na mapy bitewne)

Opublikowano

System PVP - naprawiony! Działa już tak jak działać miał od początku.

No to teraz ponownie - czekamy na Nomma.

Opublikowano

@jasny

Nie wiem, o której wejdzie o tej wejdzie, nie wiem nawet dokładnie czy dzisiaj będzie, ale podobno ma być.

Jeśli będzie się pojawiał codziennie o 20.00 to się niestety z nim pożegnam.

@EDIT

Przepisywanie strony idzie bardzo dobrze!

http://scr.hu/0e6u/7jhx7

Pamiętacie stary hangar? Z nami już nigdy o nim nie zapomnicie! :)

Hangar.jpg

Opublikowano

@UP

To pytanie pojawiało się już wiele, odpowiedź jest prosta - nie. :)

Opublikowano

stary hangar powracają wspomnienia chociaż to nie ten z 2008 ale zawszę trochę starszy ;D

i mam taką propozycję żeby ludzie się nie pytali kiedy testy start serwa można zrobić coś takiego że w pierwszym poście będzie napisane np. testy 01,01,2013 godz 20.00 i by było lepiej :)

Opublikowano

zajebisty hangar ,gratulacje

a jak ze sklepem ?

#edit - w finalnej wersji będą aukcje i skylab ?

Opublikowano

@Nectar

Jeśli masz pytanie odnośnie plików - to również na nie odpowiem.

Nie widzę sensu zakładania kolejnego tematu, skoro to i tak są tylko TESTY serwera, jak będzie wersja Beta to założę osobny temat, już pisałem.

BTW. Nie chcę nic mówić, ale na twoim avatarze nie widać ani trochę pomarańczowego.

@EDIT

Za jakiś czas mam zamiar przepisać caały kod serwera to języka SScript (nie nie znajdziecie o nim dużo informacji, bo go jeszcze nie wydano) :)

Opublikowano

Są jakieś komendy w CLI, czy tylko tak dla zmyłki :)?

btw.

Nie widziałem Cię od czasów cracka kbota.

Ach te stare czasy cracka :), jeszcze go na starym dysku mam :P

**\\BS//**

Opublikowano

@UP

Poprzez CLI wysyła się pakiety do serwera, np. o poruszeniu się w jakieś miejsce.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...