Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tuor.pl [Dedyk]

Bil3T

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Wredna ale to prawda ze sa lagi.

Niestety zdarzaja sie coraz czesciej,i nie sa to lagi spowodowane DDOS'ami ale pierd*leniem sie serwera:(

W tym momencie nie dziala logowanie do lasu i red lasu, posacie ktore tam sa zbugowaly sie..

Moze powinnas porozmawiac z reszta TEAMU co sie do **** dzieje z serwerem?

Tak dalej byc nie moze z 1,2k ludzi zrobilo sie 1k ... nie tedy droga.. niedlugo zostanie 500 i zacznie sie placz z waszej strony,

goof2jpg_eqanqpq.jpg

• Odpowiedzi 1,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

No i sobie pograłem :)

Wywaliło mnie na mapce od 95 i zbugowało postać ^-^

Teraz tylko czekać aż 360 wróci albo wgl bd i wtedy bd mógł odbugować postać bo stracić już 3 przepe przez jeba*ą konkurencje która ddosuje to jest beka...

Jakby nie mogli zrobić dobrego serwera a nie atakować dobre serwery zeby grali na ich chu*owych serwerach xD

Ogólnie serwer polecam.

Gra się przyjemnie.

Exp jest dobry oraz schodki lvl'owe też są odpowiednie.

Trudno zdobyć tylko ulepszacze na epiki na 100 lvl. Te które dropią tylko z berana chyba.

Dodajcie drop ulepek z metków na mapach: 95, 120 itd :)

kiritoc.png

Opublikowano

Mam wrażenie, że osoby, które piszą takie bzdury, jak padanie logowania, czy ogromne lagi są po prostu z konkurencji. Dziwnym zbiegiem okoliczności większość z nich ma kilkanaście postów. Ja od rana, od godziny 8:00 jestem na serwerze i tylko raz mnie wyrzuciło z powodu internetu. Nie zawiesił mi się client, nie zbugowała postać nie było żadnej cofki.

Z pewnościa jesteśmy z konkurencji :D Grasz czynnie czy po prostu stoisz w m1? Przejedz sie po mapkach, spr expić dluższa chwile - może w końcu zauważycie problem.

Opublikowano

Teoria jest prosta i wszystkim powinna być znana. Masz lagi na grze, zmień komputer na lepszy. Wiele razy padła już tutaj odpowiedź, że od czasu wczorajszej przerwy technicznej nie ma lagów i wszystko działa graczom cacy. Może warto się zastanowić, dlaczego jednym działa ok, a drugim tak strasznie źle, że nie mogą grać? Odpowiedź jest jedna. Serwer nie jest obrażalskim urządzeniem, który wybiera sobie konkretne osoby i ze złością sprawia, że to właśnie im będzie źle chodziła gra, a innych uszczęśliwi idealnymi warunkami.

Wrócą chłopaki z Teamu i zobaczą jeszcze raz co i jak. Ale jak już pisałam, my tych lagów nie mamy, więc tak naprawdę jest to szukanie igły w stogu siana.

EDIT: Teraz poszedł DDos z konkurencji niestety. Widać niektórzy są zbyt zazdrośni o nasz serwer. To im możecie dziękować, a nie nam ponieważ nasz sprzęt jest jednym z tych, które znajdują się na górnej półce.

Opublikowano

Jakim cudem Rysia na 128 lvlu expi na mapce od 140 i to w dodatku na wh ??

Wczoraj zgłaszałem ja ze gra na wh biła bossy i metki na mapce na 120 lvl a teraz expi na wh na mapce od 140 na 128 lvlu...

4v0vmyyjk85s.jpg

Odpowie mi ktoś ??

Co do lagów to są takie, że nie da sie wgl grać teraz jeszcze chyba logowanie padło ale każdy je ma prócz administracji i tego nie naprawią :D

Up. Wredna chyba Cie pojebało juz do końca każdy ma lagi bez wyjątków spytaj sie w grze czy ludzie mają lagi to zobaczysz ...

Chyba jesteś jedyną osobą na serwerze która nie ma lagów ... Serwer staje czasami na 10/15 sek lag jak huj a Ty lagów nie masz ?? Kogo Ty kurwa próbujesz oszukać...

EthanaEU2.png

Opublikowano

Teoria jest prosta i wszystkim powinna być znana. Masz lagi na grze, zmień komputer na lepszy. Wiele razy padła już tutaj odpowiedź, że od czasu wczorajszej przerwy technicznej nie ma lagów i wszystko działa graczom cacy. Może warto się zastanowić, dlaczego jednym działa ok, a drugim tak strasznie źle, że nie mogą grać? Odpowiedź jest jedna. Serwer nie jest obrażalskim urządzeniem, który wybiera sobie konkretne osoby i ze złością sprawia, że to właśnie im będzie źle chodziła gra, a innych uszczęśliwi idealnymi warunkami.

Wrócą chłopaki z Teamu i zobaczą jeszcze raz co i jak. Ale jak już pisałam, my tych lagów nie mamy, więc tak naprawdę jest to szukanie igły w stogu siana.

EDIT: Teraz poszedł DDos z konkurencji niestety. Widać niektórzy są zbyt zazdrośni o nasz serwer. To im możecie dziękować, a nie nam ponieważ nasz sprzęt jest jednym z tych, które znajdują się na górnej półce.

To mipomozesz wkleilem ta latke do clienta ale jak klikne x2 razyszybko to nic sie nie dzieje!

Opublikowano

Odpowie mi ktoś ??

Co do lagów to są takie, że nie da sie wgl grać teraz jeszcze chyba logowanie padło ale każdy je ma prócz administracji i tego nie naprawią :D

Prawdopdoobnie przeniosła się za pomocą pierścionka zarenczynowego. Ale chłopaki to jeszcze na wszelki wypadek sprawdzą. Dzięki za zgłoszenie.

To nie wina administracji a tym bardziej serwera. Gdyby pierdolone dzieci nie ddosowali serwera wszystko0 by ładnie śmigało.

Dokładnie. Niestety koszt takiej ochrony przeciwko DDosom typu Akamai jest tak wygórowany, że wątpię, by kiedykolwiek było nas na niego stać. I tak, nasza maszyna jest na tyle dobra, że wytrzymuje te ataki bez większych uszczerbków. Niestety, jedyne co możemy zrobić to czekać, aż im się znudzi i zobaczą, że nie przynosi to rezultatów.

Edit:

Up, zobacz, czy Ci zapora systemu Win nie blokuje ewentualnie jakiś antywirus/firewall.

Opublikowano

Sorry za to ale , czy ty jesteś do cholery ślepa ? Albo nam kity cisniesz gadasz ze nie ma lagów to spróbuj kurde expic przez godzinke i zobaczysz . Btw . co mają lagi do komputera (jak już to do neta) , zastanów się najpierw co chcesz napisać a potem to pisz . Przestań wszystkim wmawiać że nie ma lagów jak są i to wielkie. Tak przy okazji gdybyś mogła odpowiedzieć na mój wczesniejszy post co mam zrobićz moim kluczem który wyparował..

@Wredna

co

ty gadasz że lagów nie ma , są takie lagi na Tuorze ze nie można w

spokoju expic - w zasadzie to nic nie można robić wasza maszyna

ewidentnie nie wytrzymuje ~1000 graczy na serwerze , skoro tego nie

widzisz to spróbuj expic na mapie 95 przy 900 osobach na serwerze i nie

możesz zaprzeczyć ze wtedy lagów nie ma bo są i to nie małe.

A

przy okazji chciałem zglosic pewna rzecz iż zmarnowalem klucz

(przepustke na berana setau) po to aby zobaczyć tylko i wyłącznie ten

napis (dwa wersy pod dołem myszki) : Snap1.png

Mam

na myśli to iż że zabralo mi i mojej grupie klucz , nie przenioslo nas

do komnaty. Chciałbym aby jakis administrator serwera napisał do mnie na

PW.

@down

No przestan, skoro tyle

ludzi pisze iż na serwerze są lagi to są - wejdz sobie do gry i spojrz

na czat a nie zaprzeczaj caly czas ..

Opublikowano

Moze mi ktos powiedziec czemu atlantyda v2 mi sie buguje? Jak wchodze do atlantydy to mnie wywala i jak chce sie ponownie zalogowac to jest to samo, po wyborze postaci wylacza sie client. Nie moge tam wejsc nawet jak kolega do niej wejdzie a ja potem wejde na konto... Mam klienta łatke, wszystko jest .. O co chodzi? ;/

Opublikowano

Mam wrażenie, że osoby, które piszą takie bzdury, jak padanie logowania, czy ogromne lagi są po prostu z konkurencji. Dziwnym zbiegiem okoliczności większość z nich ma kilkanaście postów. Ja od rana, od godziny 8:00 jestem na serwerze i tylko raz mnie wyrzuciło z powodu internetu. Nie zawiesił mi się client, nie zbugowała postać nie było żadnej cofki.

Ja mam dużo postów, a więc możesz mi uwierzyć, że lagi czasami są masakryczne. Mam całkiem dobry komputer, i nigdy na serwerach nie miałem lagów z mojej przyczyny.

1356721310-U739101.png

Opublikowano

reevvo@
Jestem tutaj troszeczkę znana na forum i każdy raczej wie, że moje słowa nie są rzucane na wiatr ;-) Co więcej, nigdy nie kłamałabym w takiej kwestii.

Wystarczy przejrzeć posty niektórych użytkowników, których zdanie pokrywa się wraz z moim. Słaby komputer oczywiście, że wpływa na jakość gry i na tzw "lagi". To tak, jakbyście kupili grę na pc o dużych wymaganiach, które przekraczają możliwości Waszego komputera. Gra się będzie zacinać, wolno włączać, grafika szaleć. Tutaj jest identycznie. Wystarczy, że ma sie mało miejsca na dysku głównym komputera i można liczyć na złe działanie systemu i wszystkich programów, począwszy od metina kończąc nawet na Paincie.

Dobra sytuacja wygląda następująco: Nie mam ochoty się z nikim kłócić. Ja mam swoje zdanie, Wy macie swoje, nie wiem czy prawdziwe. Bedą chłopaki dostępni to ponownie sprawdzą czemu u Was są lagi. Nie mówię, że ich nie ma. Są, ale malutkie i spowodowane ciągłymi, prawie 24h atakami ddos. Ale bez przesady. Nie sa takie, jak niektórzy piszą, że ledwo co mogą się przemieszczać ;-)

Opublikowano

Moze mi ktos powiedziec czemu atlantyda v2 mi sie buguje? Jak wchodze do atlantydy to mnie wywala i jak chce sie ponownie zalogowac to jest to samo, po wyborze postaci wylacza sie client. Nie moge tam wejsc nawet jak kolega do niej wejdzie a ja potem wejde na konto... Mam klienta łatke, wszystko jest .. O co chodzi? ;/

Odbuguj postać na stronie serwera i nie wchodz na Atlantyde do czasu aż Administracja naprawi problem. Podobnie jest z Ognistą Ziemią.

Opublikowano

Odpowie mi ktoś ??

Brawo konfidencie :). Jakbyś ruszył czasem tą mózgownicą to byś wiedział co tam robi na tym lvl. Sam nie pomyśli ale drugiego musi wkopać
Opublikowano

Prawdopdoobnie przeniosła się za pomocą pierścionka zarenczynowego. Ale chłopaki to jeszcze na wszelki wypadek sprawdzą. Dzięki za zgłoszenie.

Dokładnie. Niestety koszt takiej ochrony przeciwko DDosom typu Akamai jest tak wygórowany, że wątpię, by kiedykolwiek było nas na niego stać. I tak, nasza maszyna jest na tyle dobra, że wytrzymuje te ataki bez większych uszczerbków. Niestety, jedyne co możemy zrobić to czekać, aż im się znudzi i zobaczą, że nie przynosi to rezultatów.

Edit:

Up, zobacz, czy Ci zapora systemu Win nie blokuje ewentualnie jakiś antywirus/firewall.

Mam wylaczony anty wir wlaczylem zapore ale ciul nic nie dalo

Opublikowano

a teraz odpowiedz mi na jedno pytanie:

Dlaczego u Was na serwerze są takie lagi, a na np. Pandorze (reklama, hehe) nie ma ich w ogóle? Pandora więcej wymaga?

Dodam, że jest tam przeszło 4x więcej ludzi niż u Was.

Opublikowano

GM zrob cos niemoge sie zalogowa na konto wyskakuje ze jest juz polaczone .....

jak sie 2 osoby logujo na to samo kotno to wylogowywuje (tego co byl zalogowany)

a ja juz od 1h sie loguje i ciagle ten napis jakgby sie cos zbugowalo ...

reflink

Opublikowano

reevvo@

Jestem tutaj troszeczkę znana na forum i każdy raczej wie, że moje słowa nie są rzucane na wiatr ;-) Co więcej, nigdy nie kłamałabym w takiej kwestii.

Wystarczy przejrzeć posty niektórych użytkowników, których zdanie pokrywa się wraz z moim. Słaby komputer oczywiście, że wpływa na jakość gry i na tzw "lagi". To tak, jakbyście kupili grę na pc o dużych wymaganiach, które przekraczają możliwości Waszego komputera. Gra się będzie zacinać, wolno włączać, grafika szaleć. Tutaj jest identycznie. Wystarczy, że ma sie mało miejsca na dysku głównym komputera i można liczyć na złe działanie systemu i wszystkich programów, począwszy od metina kończąc nawet na Paincie.

Dobra sytuacja wygląda następująco: Nie mam ochoty się z nikim kłócić. Ja mam swoje zdanie, Wy macie swoje, nie wiem czy prawdziwe. Bedą chłopaki dostępni to ponownie sprawdzą czemu u Was są lagi. Nie mówię, że ich nie ma. Są, ale malutkie i spowodowane ciągłymi, prawie 24h atakami ddos. Ale bez przesady. Nie sa takie, jak niektórzy piszą, że ledwo co mogą się przemieszczać ;-)

Słaby komputer wpływa na zacinanie się gry nie lagowanie znawczynio , dla Ciebie zaraz nakręce specjalny filmik z 5 minutowego expienia na mapie 95 , na komputerze :

• AMD PHENOM II x4 @ 3,4 GHZ
  • GTX 460 GF
  • 4GB RAM DDR3

z internetem od netii 40mb.

W tej kwestii rzucasz slowa na wiatr a na moj wczesniejszy post co do klucza do komnaty dalej nie odpowiedzialas.

Opublikowano

Brawo konfidencie :). Jakbyś ruszył czasem tą mózgownicą to byś wiedział co tam robi na tym lvl. Sam nie pomyśli ale drugiego musi wkopać

Tak musze w kopac zeby on tam expił normalnie to bym go olal ale napierdala cały czas na wh :) Zeby na takim serwie grac na wh i to jeszcze Wpkiem to trzeba być nieudacznikiem. Rysia nawet metki z których moby nie wychodzą bije na wh xD

EthanaEU2.png

Opublikowano

hmm, ja mam pc'eta z epoki kamienia łupanego i od 2 dni nie mam żadnych lagów ( mówię tu o lagach " serwerowych " )

Jedynie jest jakby " spóźniony " moment otwarcia się obojętnie jakiego NPC. Dziwna sprawa :x

1gif_ssppphn.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...