Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

4.3.4a Atlantiss.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

4.3 będzie w 2015. Wątpię, by było wcześniej. Przecież w 4.1 i 4.2 jest nowy content i 99% administracja (jak i gracze) chcieliby to wprowadzić. Zawiódłbym się na nich, gdyby tak nie zrobili. Oczywiście da się zrobić przy patchu 4.3.4 mechanikę z patcha 4.1/4.2, ale to jest pewnie więcej roboty.

Przypomina mi to ToDa na 3.3.5, starającego się zrobić mechanikę talentów z 3.0.8 oraz 3.1.0 patchów. xD

• Odpowiedzi 334
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Sam Wolf mówił bodajże jakiś czas temu, że przy zmianie patcha przeskoczą odrazu 4.1 oraz 4.2 do 4.3.4.

Ja mówię wiele różnych rzeczy, które niekoniecznie pokrywają się z prawdą :)

Opublikowano

Ja mówię wiele różnych rzeczy, które niekoniecznie pokrywają się z prawdą :)

Z tym ciężko się nie zgodzić mistrzu. :P

Opublikowano

Przypomina mi to ToDa na 3.3.5, starającego się zrobić mechanikę talentów z 3.0.8 oraz 3.1.0 patchów. xD

Mnie to bardziej przypomina Corecraft ;p

Poczekamy, zobaczymy co wypuszczą (jaki patch i content). Jak na razie mamy niekompletny patch 4.0.6a ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

To są wiadomości MPCWoW!

Valiona & Theralion wraz z Chimaeronem są już dostępni!

Poszukiwani są content fixerzy.

To tyle. :P

Opublikowano

Wczoraj to znaczy 20/08/2013 został pobity kolejny rekord w ilości online, jakimś cudem zalogowało się 703 graczy xD

Ponadto w ciągu ostatnich kilku dni zacząłem udostępniać powolutku kolejne podstrony z armory. Dostępne są rankingi pvp, przegląd i podgląd guild, przegląd teamów arenowych i wyszukiwarka postaci :P

btw. czy pan moderator mógłby mi powiedzieć za co dostałem ostatniego warna? Stwierdziłem tylko fakt i ukróciłem spekulacje.

// Za spam ??

// Caltoro

// W takim razie przepraszam :D

// Armano :P

// Ok.

Opublikowano

Nie da sie "zdegradować" wowa . Musisz ściągnąć od nowa . Pocieszę Cie - na stronie atlantissa zainstalowanie wowa trwa max 20 minut ;)

1377430129-U769346.png
Opublikowano

Ogólnie masz 3 możliwości,

1. walczyć tygodnie z downgrade

2. pobrać od nowa klienta z patcha 4.0.6a z tego linku:

http://atlantiss.pl/pages/1

3. pobrać 20mb plik pozwalający na grę (dane pobierane są w trakcie gry)

Każda z tych opcji ma jakieś zalety i wady, a decyzje pozostawiamy tobie :D (nie zapomnij instrukcji przeczytać).

Opublikowano

Potencjał serwera zmarnowany jak dla mnie już...

Administracja nie przyjmująca krytyki i grożąca banami jak na ToDzie.

Fala buractwa i chamstwa, na które jest przyzwolenie by jechali po tobie na party lub raid... Nie no spoko whisper to whisper nie ingerują, ale w party i raid powinni ingerować, bo to są końcu kanały publiczne też...

Potencjał zmarnowany... Ragequit...

Opublikowano

DesoPL

Administracja nie przyjmująca krytyki i grożąca banami jak na ToDzie.

Przyjmujemy krytykę.

Fala buractwa i chamstwa, na które jest przyzwolenie by jechali po tobie na party lub raid... Nie no spoko whisper to whisper nie ingerują, ale w party i raid powinni ingerować, bo to są końcu kanały publiczne też...

Czyli mam siedzieć 24/7 i patrzeć co piszecie i banować was za to? pachnie komuną....

Bana dostają osoby które hackują, bugują i od niedawna są bardzo ale to bardzo niekulturalni. Czy nie masz przypadkiem nicku Koko? (nastolatek który został wykluczony z społeczności po milionach skarg od graczy i obrażania administracji).

Lista banów jest w pełni jawna, a każdy ban ma swoje podstawy. Staramy sie nie ingerować w świat to wy go powinniście kreować. Ponadto nie możemy pozwolić sobie na obrażanie członków administracji (czy było ci miło gdyby ltoś ci napisał że jesteś "niedorozwojem", za takie zachowanie zgodnie z regulaminem rozdajemy bany).

Opublikowano

Nie... Ja to nie Koko akurat a ktoś inny...

I nie mówiłem byście siedzieli 24 godziny na dobę na serwerze... Tylko gdybyście zaczęli uwzględniać obrazy na party / raid jak to robicie z world i s to było by milej... Tak to odechciewa się grać, jak podczas robienia hero czytało się bluzgi między graczami.

Opublikowano

Przepraszam że się wtrąca , ale ...

Armano czy twoim zdaniem ktoś kto obrazi administracje powinien dostać bana , a ten który obrazi normalnego gracza jest już bezkarny ? No bez przesady ...

1377430129-U769346.png
Opublikowano

Przepraszam że się wtrąca , ale ...

Armano czy twoim zdaniem ktoś kto obrazi administracje powinien dostać bana , a ten który obrazi normalnego gracza jest już bezkarny ? No bez przesady ...

Już samo to, że Jenova groził mi banem za to... Że użyłem porównania zachowania administracji Atlantissa do ToDa, jak dla mnie skreśla go z tej funkcji... Zresztą nie tylko z tego powodu... Jenova jest zbyt impulsywny jak dla mnie...

Czyli co? Nie mam prawa nic mówić co mi się nie podoba na serwerze, i mogę spokojnie grać? Pierdziele takie coś prawdę mówiąc... Nie mam ochoty czytać pseudo... "Elity" Serwera jak ciśnie wszystkich bez powodu bo im się nudzi...

Opublikowano

DesoPL my naprawdę chcemy być jak najbardziej liberalnym serwerem. Nawet jeśli jenova groził ci banem to go zapewne nie dostałeś i go nie dostaniesz.

Za kilka dni odbędzie się kolejne zebranie a na nim uwzględnimy wasz apel to inwigilacji czatów... Tylko coś takieg nie podoba mi sie ale z tego co słyszę wiele osób jest za tym. Tylko to wymaga zmian w regulaminie które muszą zostać ogłoszone w dzienniku zmian w regulaminie.

Opublikowano

Nie o samą inwigilacje czatów chodzi.

A oto, by jechanki na party i raid były uwzględniane tak samo, jak na social i na world.

Zresztą... DX jako Game Master to dla mnie pomyłka...

Opublikowano

Jenova praktycznie codziennie jest obrażany jak gra na swojej postaci oraz co chwilę są jakieś insynuacje, jakoby kogokolwiek faworyzował, więc spróbuj postawić się w jego roli i zawsze zachowywać spokój.

Administracja zawsze była i zawsze będzie wyżej od graczy w hierarchii na privach. Poświęcamy swój czas dla graczy i dlatego prosimy o szacunek. Nie chcieliśmy nigdy zbytnio ingerować w chat, bo albo pojawiałyby się oskarżenia, że ingerujemy w społeczność i przeszkadzamy, albo co chwile pojawiałyby się zażalenia typu "On powiedział że jestem głupkiem!". Tego chcieliśmy uniknąć.

Pozdrawiam

Opublikowano

Ja nie miałem powodów by jechać po Jenovie. (Podkreślam nie miałem, bo już prawdopodobnie nie zawitam na Atlantissa)

Tylko nie podoba mi się, że na party i na raid może panować wolna Amerykanka. To że nie ingerujecie w whispy to inna sprawa, bo to prywatna rozmowa... Ale party i raid nie zapominajmy, że nadal są to publiczne kanały. Głównym argumentem przemawiającym na to, jest fakt że hero robisz nie tylko z swą gildią ale też z innymi.

Opublikowano

Zresztą... DX jako Game Master to dla mnie pomyłka...

Czy mógłbyś dokładniej napisać dlaczego? Bo niestety tak to już jest bez dowodów nie podejmujemy żadnej akcji. GM mi sie nie podoba bo. ?????? ....

Co jakiś czas zakładam postać daje jej 30-60lvl pisze ticketa i sprawdzam jak sie zachowują gm'i. Jak na razie nie zauważyłem żadnych nieprawidłowości. Jeśli ci się chce byłbym wdzięczny gdybyś mi napisał co w nim jest takiego odrzucającego (tylko proszę nie pisz "nie bo nie" coś w tym stylu).

Wczoraj (a może przed wczoraj, czas szybko płynie) do naszego zespołu zostały przyjęte dwie nowe osoby, Giq na stanowisko Developera i Ishya na stanowisko Game Mastera. Aktualizacji uległ tez jeden z punktów w regulaminie (prawo nie działa wstecz a zmiany zaczynają obowiązywać po około tygodniu od daty wprowadzenia)

Za karanie osób nie przestrzegających zapisów regulaminu dotyczących formy i treści wypowiedzi na kanałach globalnych odpowiedzialni są Ownerzy/Moderatorzy. Jednakże Administracja zastrzega sobie prawo do wymierzenia kary w przypadku braku reakcji ze strony Ownera/Moderatora. Dotyczy to wszelkich kanałów z wyłączeniem chatu gildyjnego oraz wshispers, ale tylko do pewnego stopnia o czym poniżej.

Nie będziemy reagować w sytuacji gdy ktoś komuś napisze poprzez whispers "jesteś głupi, nie gram z tobą" - do tego jest ignore lub po prostu nie zwracanie uwagi. Zareagujemy wyłącznie w drastycznym przypadku.

W przypadku ciągłego i bezpodstawnego banowania/wyrzucenia/nadawania mute na użytkownika kanału world/global przez ownera przewidziane są kary. O ich wymiarze decyduje Administracja.

Na zmiany w regulaminie zgodnie z głosowaniem wyraziło zgodę 9 z 16 członków administracji a 6 osób wstrzymało sie od głosu.

Opublikowano

Czy mógłbyś dokładniej napisać dlaczego? Bo niestety tak to już jest bez
dowodów nie podejmujemy żadnej akcji. GM mi sie nie podoba bo. ??????
....

Odzywki DX'a pozostawiają wiele do życzenia jak dla mnie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...