Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

4.3.4a Atlantiss.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

25tki mówiąc szczerze są w .... trochę opłakanym stanie i nie powinny być wypuszczone. Jestem zdania że serwer jest świetny, jednak od startu sezonu pojawiło się kilka faili i dziwi mnie, że nic nie zostało z tym zrobione (tak wiem optymalizacja jest ważna ale w tym momencie ludzie robią sobie farmę CP, a z 25tek powinien stać tylko boss na BH i Omnotron). 10tki działają dobrze i liczę na to, że w niedługim czasie dojdą zapowiedziane kolejne 2-3 bossy :)

EDIT : Właśnie dlatego wierzę w ten serwer - chwile po napisaniu tego postu wchodzę na forum i widzę na repozytorium poprawki do wszystkiego co wymieniłem powyżej + wiele więcej. Jeżeli zajęło to tyle administracji to prawdopodobnie bugi te były bardziej złożone, ale widać że sprawy nie olali i w miarę szybko wszystko poprawili.

• Odpowiedzi 334
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Na szczęście devi wiedzą o problemach i robią co mogą by je naprawić.

Ale niech ktoś powie kto grał na globie...

Czy na instach 10 - 60 bossowie powinni mieć immune na cheap shot lub podobne stuny?

Opublikowano

DesoPL nie grałem na globie, ale jeśli nie powinny mieć immuna to po co im dawać spelle i uczyć się na nich taktyk skoro rogal da vanisha i cheap shoota podczas castowania spella gdzie gracze muszą coś zrobić.

Opublikowano

Właśnie w tym problem, że jedni bossowie mają immune a inni nie. :P

I właściwie... Chyba pora zrobić urlop od Atlantissa, bo zrobić hero od paru dni to masakra... Gracze po prostu nie ogarniają... Serwer dobry, ale ludzie jacy tu grają, ta mieszanka różnych serwerów... Szkoda słów...

Opublikowano

Hmm dziwne ja nigdy tu nie miałem problemu z hckami - ani długo czekać nigdy nie musiałem, ani nie było problemu żeby zrobić hcka od początku do końca bez wipe (oczywiście zdarza się, czasami nawet jak z gildią idę to się zdarzy, że ktoś zlami ;p ). Musiałeś mieć wyjątkowego pecha, co nie zmienia faktu że na farmę hcków powinno się chodzić z gildią, random można iść ~3, ale w końcu trafisz na pt po którym ci zostanie dezerter, ale tak już na każdym serwerze jest, że są gracze dobrzy jak i ci słabi. Ostatnio się trochę df zbugował i na rhc trzeba poczekać dłużej, ale osobiście średni czas w kolejce mam gdzieś 10-15 min, a z rana praktycznie instanty same.

Opublikowano

Gram od paru dni expie na rafie(zajeb**** sprawa). Mam 60 lvl jak narazie tylko bugi zwiazane z Dezerterem na DF :D tak to server bardzo ładny warty uwagi nie wiem jak na późniejszych instancjach :!!. Ale z tego co mi wiadomo w miare to wszystko wygląda

Opublikowano

Mithril został przecież dodany i działa w następujący sposób - na Kalimdorze i EK są we właściwych miejscach zrobione spawny, lecz maksymalnie na jednej mapie (czyli np. EK) jest tych skałek dostępnych 65. Gdy wykopiesz jedną to pojawia się od razu w innym miejscu. Tak to jest zrobione na globalu i tak jest też u nas. Jeżeli maksymalna pula jest za mała to można ją zwiększyć.

Opublikowano

Nie grałem na serwie już z 2 tyg i chciałem zapytać czy został już naprawiony Dungeon Finder ? To pytanie kieruje do teamu serwera .

1377430129-U769346.png
Opublikowano

Nie grałem na serwie już z 2 tyg i chciałem zapytać czy został już naprawiony Dungeon Finder ? To pytanie kieruje do teamu serwera .

To zależy w jakim sensie. Jeśli chodzi ci o dawanie nagrody/zwiększony exp to tak. Jeżeli o zapisywanie/kolejki to Armano nad tym pracuje.

Opublikowano

No ja czekałem wtedy 6h i sie nie doczekałem a byłem zapisany jako tank i heal i dlatego zrezygnowałem z gry ;( . Jeżeli coś się zmieni to napisz mi na pw .

A jak stoi sprawa z spelami każdej klasy ? Długo wam jeszcze zajmie naprawianie tego ?

1377430129-U769346.png
Opublikowano

Wczoraj aktualizacji uległ plik exe za pomocą którego łączycie się z serwerem. Wprowadziliśmy kilka poprawek do błędów blizzarda ponadto dodaliśmy wczytywanie naszego "message of the day" i przygotowujemy sie do wprowadzenia możliwości logowania przez adres email (do tej pory następował crash klienta gdy próbowałeś wpisać @ w loginie i wysłać).

Dodatkowo na serwerze została wgrana kolejna aktualizacja mmap. różnice możecie zaobserwować oglądając te dwa filmiki:

Pierwszy to starszy filmik nieprezentujący zmiany:

około 37sec npc podczas schodzenia z schodów wchodzi w ścianę, ten problem został rozwiązany http://youtu.be/z_FswUcfQfs , poprawka jest bardzo globalna, npc powinny o ile mogą troszkę bardziej wygładzać sobie ścieżkę :D
Opublikowano

Moim zdaniem bardziej ci się opłaca znaleźć kogoś do rafa i mieć xp x3 do 60lvl, co zajmie ci nie dłużej niż 4-5h. Znaleźć kogoś chętnego do oddania postaci nie będzie łatwo :P

Opublikowano

Tak ale do raf do 60 dziala a ja zabardzo niemam czasu wbijac lvl z 60-85 :D a postaci z fenixa juz nie potrzebuje wiec jednak moze ktos taki sie znajdzie :)

Opublikowano

zagram

24790528697226300755.png

Opublikowano

Czyżby moderator okazał się wiernym fanatykiem któregoś z konkurencyjnych serwerów że co post widzę tutaj ostrzeżenie?

// Wiesz o tym, że Twój post to też spam? Regulamin się kłania.

// Caltoro

Opublikowano

Czyżby moderator okazał się wiernym fanatykiem któregoś z konkurencyjnych serwerów że co post widzę tutaj ostrzeżenie?

Nope... Te ostrzeżenia są za spam. Regulamin się kłania. :)

Opublikowano

chyba przyszłego roku albo w 2015.

Akurat 4.3 już nie będzie takim problemem, do tej pory najwięcej pracy było z naprawą mechanik i systemów, które z tego co administracja mówi będą działać na wyższym patchu, bądź wystarczy je odrobinę przepisać, a one już działają na serwerze. Jedyne co będzie trzeba zrobić więc, to przepisać parę skryptów i spelli oraz napisać od nowa to co dochodzi w 4.3, a nie jak do tej pory było że wszystko pisać zupełnie od zera. Jak content 4.0.6a zostanie wyczyszczony to myślę, że można odliczyć pół roku i być może będzie podana przybliżona data wejścia 4.3. (oczywiście już w miarę działającego nowego contentu)

Opublikowano

Nie zapominajmy, że Blizz zaktualizował DF'a w 4.1.0 dodając event Call To Arms typu. Za wykonanie DF'a gdzie trafimy do odświeżonych ZA lub ZG, dostajemy worek w którym jest szansa, na mini peta lub mounta którego normalnie można zdobyć, ale farmić trzeba.

Opublikowano

4.3 będzie w 2015. Wątpię, by było wcześniej. Przecież w 4.1 i 4.2 jest nowy content i 99% administracja (jak i gracze) chcieliby to wprowadzić. Zawiódłbym się na nich, gdyby tak nie zrobili. Oczywiście da się zrobić przy patchu 4.3.4 mechanikę z patcha 4.1/4.2, ale to jest pewnie więcej roboty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...