Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

4.3.4a Atlantiss.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 334
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ostatnio z nudów zacząłem wbijać repę w SSO i okazuje się, że parę questów wymaga poprawek. ;/ Inna sprawa to sprawa kluczy do instancji TBC np.

Kiedyś w Sethekk Halls leciał klucz do Shadow Labirynth i działa, nie potrzeba klucza do SL. Gorzej z Arcatraz, bo trzeba robić chain questa dalej po klucz a w patchu 4.0.3A klucz nie jest wymagany.

http://wowpedia.org/Key_to_the_Arcatraz

Z innych rzeczy? Wygląda póki co dobrze.

Deso, wiesz gdzie się zgłasza bugi?

Panie szanowny moderatorze, za spam to można by było dać ostrzeżenie użytkownikowi DesoPL bo od zgłaszania bugów jest bug tracker serwera a tutaj może pisać jedynie opinie. Nie sądzę aby moja uwaga była większym spamem niż poprzednie posty owego użytkownika, dodatkowo moja uwaga miała na celu skłonienie owego użytkownika do zaprzestania spamowania.

Opublikowano

Deso, wiesz gdzie się zgłasza bugi?

Panie szanowny moderatorze, za spam to można by było dać ostrzeżenie użytkownikowi DesoPL bo od zgłaszania bugów jest bug tracker serwera a tutaj może pisać jedynie opinie. Nie sądzę aby moja uwaga była większym spamem niż poprzednie posty owego użytkownika, dodatkowo moja uwaga miała na celu skłonienie owego użytkownika do zaprzestania spamowania.

Ale masz problem jeny. I właśnie przez takie gadki, nie ma sensu wpisywać na waszym bug trackerze wszelkie bugi to raz. Dwa to większość zgłoszeń jakie dawałem, były ignorowane to odpuściłem sobie. Deal with it.

Zapomniałem dodać.

Nawet jak zgłoszę buga, to pojawi się taki DX który powie że wszystko działa jak należy, mimo że tak nie jest. Drugi powód dlaczego wolę tu, niż na waszym bugtrackerze.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Po ostatnich wydarzeniach z forum serwera.

Jestem skłonny dać ostatnią szansę serwerowi. Widzę że dodano końcu punkt dotyczący antysemityzmu itp. Szkoda tylko, że elita serwera nie widzi w sobie problemu, bo przez ludzi z Dies Irae. Ludzie uciekają z hordy do ally. Albo kończą grę na serwerze.

Więc well... Let see what future will bring.

Opublikowano

Świetny serwer. Jedyne znaczące pytanie: Czemu tak mało graczy!?

Odpowiedzi na to pytanie jest kilka.

1: Patch jaki obowiązuje na serwerze to 4.0.6A. Kiedy większość siedzi na 4.3.4, to Atlantiss dalej od samego początku siedzi na 4.0.6A.

2: Grubiaństwo i chamstwo panujące na serwerze, odpycha od gry. Ale może w tej kwestii coś się zmieni, bo końcu dodano do regulaminu punkty dotyczące chamstwa czy antysemityzmu. Ale na głupotę ludzką nie ma lekarstwa.

3: Bugi, ale który serwer ich nie ma?

Opublikowano

Ja myśle że powodem małej populacji serwera są małe raty . Niby jest system RaF do 60 lvla , ale on też jest przesadzony . Ja byłem na df-ie na 15 lvl to wyszedłem po jednej instancji z 28 lvl ( no coś jest nie tak jak na exp x1 ) . A bez RaF-a na 50 lvlu po 3 % za questa - mniej niż na wotlku a powinno być więcej .

1377430129-U769346.png
Opublikowano

Ja myśle że powodem małej populacji serwera są małe raty . Niby jest system RaF do 60 lvla , ale on też jest przesadzony . Ja byłem na df-ie na 15 lvl to wyszedłem po jednej instancji z 28 lvl ( no coś jest nie tak jak na exp x1 ) . A bez RaF-a na 50 lvlu po 3 % za questa - mniej niż na wotlku a powinno być więcej .

Wiesz, może winą jest CATA? Bo na CATA masz guild perki do expa, dlatego masz większy exp automatycznie za DF'y czy questy. :)

Opublikowano

Świetny serwer. Jedyne znaczące pytanie: Czemu tak mało graczy!?

Dla ciebie mało, jak ktoś grał jeszcze jak na globie był 2.1 i na privach było po 100-150 online to tutaj jest dużo, więc dla mnie osobiście jest graczy średnio jak na te czasy.

Opublikowano

RaF + Guild Perki + Group exp + exp za ukończenie DFa + ew. heirloomy , rare moby i bossy dają dużo expa, więc to wszystko zsumowane pozwala dużo nabić. Wszystko jest dobrze policzone i zrobione i raczej nie ma mowy o pomyłce. Questy dają tyle expa ile powinny, wszystko można przecież sprawdzić np. na wowheadzie. Jeśli ktoś znajdzie jakiś błąd gdziekolwiek to oczywiście zapraszam na bugtracker.

Co do ilości graczy to tak jak było już wspomniane wcześniej - patch 4.0.6 nie zachęca, a chamstwo wśród graczy odstrasza. Nad zmianą obu rzeczy pracujemy.

Opublikowano

RaF + Guild Perki + Group exp + exp za ukończenie DFa + ew. heirloomy , rare moby i bossy dają dużo expa, więc to wszystko zsumowane pozwala dużo nabić. Wszystko jest dobrze policzone i zrobione i raczej nie ma mowy o pomyłce. Questy dają tyle expa ile powinny, wszystko można przecież sprawdzić np. na wowheadzie. Jeśli ktoś znajdzie jakiś błąd gdziekolwiek to oczywiście zapraszam na bugtracker.

Co do ilości graczy to tak jak było już wspomniane wcześniej - patch 4.0.6 nie zachęca, a chamstwo wśród graczy odstrasza. Nad zmianą obu rzeczy pracujemy.

Chyba jednak co do chamstwa jest cokolwiek już robione. Ostatnio widziałem jak Giq w ally, wykickał kilka osób z serwera, za bluzgi na world. Jeśli tak dalej będzie + obietnica że za antysemityzm muty na 30 dni. To jest światełko w tunelu. Ale z patchem to niestety prawdą jest. Bo nawet po przejściu na 4.3.4, nie wiemy czy dostaniemy tylko odświeżone Zul'Aman i Zul'Gurub, czy obie te insty + Firelandy. Ale w kwestii Firelandów, to chciałbym zobaczyć chain do Molten Front działający. :)

A co do samego Bugtrackera. To na nim są bugi, które od dwóch lat widnieją niestety.

Opublikowano

Chciałem zacząć już ten chain od Molten Front, ale mam dość małą wiedzę na temat tego jak on po kolei wygląda, to są małe drobiazgi, dla graczy niewidoczne, ale dla developerów istotne, takie jak kiedy zmienia się faza, albo jakie npce kiedy i gdzie się pojawiają. Musiałbym dokładnie przeanalizować wszystkie filmy i komentarze. Poza tym mam już zaczętą pewną lokację i będę musiał ją skończyć.

Opublikowano

Chciałem zacząć już ten chain od Molten Front, ale mam dość małą wiedzę na temat tego jak on po kolei wygląda, to są małe drobiazgi, dla graczy niewidoczne, ale dla developerów istotne, takie jak kiedy zmienia się faza, albo jakie npce kiedy i gdzie się pojawiają. Musiałbym dokładnie przeanalizować wszystkie filmy i komentarze. Poza tym mam już zaczętą pewną lokację i będę musiał ją skończyć.

W pewnym sensie, jestem zorientowany w questach z Molten Front, jak i z achievami. Więc jeśli to będzie przydatna wiedza, daj znać.

Opublikowano

Wolfowi chodziło raczej o kwestie techniczne.

Wczoraj padł rekord Online :D Więc z tym online nie jest tak źle, wręcz lepiej niż kiedykolwiek.

4njimzWl.png

Opublikowano

Wolfowi chodziło raczej o kwestie techniczne.

Wczoraj padł rekord Online :D Więc z tym online nie jest tak źle, wręcz lepiej niż kiedykolwiek.

4njimzWl.png

No pomijając jednak fakt, że lekkie lagi były. ;_; Wiem bo byłem wtedy na serwerze, robiąc daily fishing które o dziwo... Się zrestartowały i zamiast znaków zapytania, były wykrzykniki niebieskie. No i lekkie były jak byłem w Molten Core. ;/

Opublikowano

Witam!

Mam parę pytań odnośnie serwera:

1. Czy występują dc, jakieś większe lagi, jak często?

2. Ile średnio dziennie gra osób?

3. Jak z atmosferą na serwerze, bardzo chamsko czy trafią się osoby "miłe", "ogarnięte" itp?

4. Wiadomo kiedy serwer wejdzie na patch 4.3.4? (nie chce mi się pobierać klienta 4.0.6, a 4.3.4 już mam)

5. Na jakie klasy jest zapotrzebowanie na serwerze chodzi mi zarówno o PvE jak i PvP.

Opublikowano

Witam!

3. Jak z atmosferą na serwerze, bardzo chamsko czy trafią się osoby "miłe", "ogarnięte" itp?

4. Wiadomo kiedy serwer wejdzie na patch 4.3.4? (nie chce mi się pobierać klienta 4.0.6, a 4.3.4 już mam)

5. Na jakie klasy jest zapotrzebowanie na serwerze chodzi mi zarówno o PvE jak i PvP.

1: Nie. Sytuacja pod tym względem jest już ustabilizowana.

2: Ostatnio było 730 osób, to rekord póki co z czego to większość mówi.

3: W tej kwestii bywa różnie, ale chamstwa jednak nie brakuje. Jednak końcu zaczęto coś z tym robić.

4: To już kwestia tego, jak z pracą wyrobią się developerzy. Bo wczoraj na PTR zablokowali komendy graczom, bo przyszli tacy co utrudniali robotę.

5: Różnie z tym bywa, bo to zależy właściwie od gildii kogo rekrutuje.

Opublikowano

Witam!

Niektóre skrypty mogą powodować mniejsze lub większe lagi, dlatego niedługo zajmiemy się optymalizacją. DC jest raczej rzadko, a średnio dziennie gra około 500 osób. Spokojnie możesz ściągać 4.0.6, bo do patcha 4.3.4 jeszcze daleko.

Opublikowano

Dzięki za odpowiedz, a i jeszcze jedno pytanie odnośnie konta. Można mieć na jednym acc postacie z obu frakcji?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...