Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

4.3.4a Atlantiss.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Server Atlantiss pod względem działania i rozwijania się jest na dobrym poziomie. Jedynym minusem tego projektu jest forum, a dokładniej przekłamane posty (edytowane przez moderatorów, w różnych celach, najczęściej aby obronić "kumpla" lub w celu ośmieszenia jakiejś, zapewne nie lubianej osoby). Przykładem może być dział wspomnianego już forum, "Zażalenia". Często jest tak, że osoby z gildii gdzie gra GM (Game Masterzy i inni członkowie administracji Atlantissa, mogą swobodnie grać własną, prywatną postacią) są w znaczącym stopniu chronieni przez nich. Tak więc jeżeli chcielibyście zgłosić taką osobę, to najczęściej kończy się niezaakceptowaniem tematu do wyświetlenia (na forum Atlantissa we wspomnianym dziale każdy temat musi być zaakceptowany przez moderatora). W drugą stronę to działa o wiele sprawniej, po kilkunastu minutach post zostaje wyświetlony na forum, po zaledwie kilku dostajemy określoną karę.
Chciałbym humorystycznie zakończyć mój post tak więc wklejam wam link w którym możecie sami ocenić, stan emocjonalny niektórych członków ekipy tzw. "Atlantiss Dev Team":

http://atlantiss.pl/community/viewtopic.php?f=7&t=9985&p=51801#p51801

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 334
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Server Atlantiss pod względem działania i rozwijania się jest na dobrym poziomie. Jedynym minusem tego projektu jest forum, a dokładniej przekłamane posty (edytowane przez moderatorów, w różnych celach, najczęściej aby obronić "kumpla" lub w celu ośmieszenia jakiejś, zapewne nie lubianej osoby). Przykładem może być dział wspomnianego już forum, "Zażalenia". Często jest tak, że osoby z gildii gdzie gra GM (Game Masterzy i inni członkowie administracji Atlantissa, mogą swobodnie grać własną, prywatną postacią) są w znaczącym stopniu chronieni przez nich. Tak więc jeżeli chcielibyście zgłosić taką osobę, to najczęściej kończy się niezaakceptowaniem tematu do wyświetlenia (na forum Atlantissa we wspomnianym dziale każdy temat musi być zaakceptowany przez moderatora). W drugą stronę to działa o wiele sprawniej, po kilkunastu minutach post zostaje wyświetlony na forum, po zaledwie kilku dostajemy określoną karę.

Chciałbym humorystycznie zakończyć mój post tak więc wklejam wam link w którym możecie sami ocenić, stan emocjonalny niektórych członków ekipy tzw. "Atlantiss Dev Team":

http://atlantiss.pl/community/viewtopic.php?f=7&t=9985&p=51801#p51801

Pozdrawiam

Niestety ale trudno temu zaprzeczyć. DX i Ishya są najbardziej nielubianymi GM'ami na serwerze, a to powinno dać do myślenia ale nie daje. A Jenova? Niech zgłosi się do psychologa, bo strzela focha o byle co, i ta jego duma już dawno przestała być zabawna.

I widziałem, jak DX zaraz po wprowadzeniu punktów o antysemityzmie itp. Oddalił kilka skarg. Nie ładnie.

Opublikowano

Poświęciliśmy trochę czasu na optymalizację i udało nam się zmniejszyć diff, który teraz waha się od 40 do 130 max. Planujemy poświęcić na to jeszcze trochę czasu w niedalekiej przyszłości.

Opublikowano

Nie wiem na ile to jest możliwe.

Ale podobno za crashe ostatnie na serwerze odpowiada kilka czynników.

1: Foch hordy jak przegrywają BG. (Plz zróbcie coś z tym)

2: Raidy TBC, w co wątpię ale jeśli już. Mówi się że Illidan w BT i całe Hyjal Summit robią crashe. Możliwe że Lady Vashj w SSC też.

3: Zbyt duża liczba aggrowanych mobków na raidach, tu chyba może być problem bo ostatnio jak tak w Karazhan zrobiłem. To crash był.

Opublikowano

Deso, zwracamy ci uwagę, że to jest temat o serwerze, natomiast do zgłaszania takich rzeczy służy bug tracker.

PS: Tak wiem ostrzeżenie za spam.....

Opublikowano

4000 aktywnych kont w ostatnim tygodniu. Z czego wieczorami gra 650~800 graczy.

Potwierdzam. Sam ostatnio widziałem 800+ online.

I przy okazji. Możecie przypomnieć, kiedy Lunar Festiwal się włączy na Atlantissie? Narazie przerwę mam.

Opublikowano

Potwierdzam. Sam ostatnio widziałem 800+ online.

I przy okazji. Możecie przypomnieć, kiedy Lunar Festiwal się włączy na Atlantissie? Narazie przerwę mam.

Coś koło 27 stycznia :) Btw. wczoraj było ponad 900 online.

Opublikowano

Coś koło 27 stycznia :) Btw. wczoraj było ponad 900 online.

To jest ładny wynik, jak na dość nietypowe transfery trzeba przyznać. :D

Opublikowano

Ja od dawna zamierzam zagrać na tym serwerze , ale no brak zapału . Mam tam jakiegoś paladyna 50 lvl , ale kumpel od RaFa przestał grać a nie widzi mi sie dostawać 2 % za questa na 50 lvlu . Szkoda , że nie ma większych ratów / RaF min. do 70 lvl. Ogólnie odchodząc z sunwella w wakacje myślałem , że jakoś w grudniu sporo ludzi przejdzie na atlantissa . Nie myliłem sie . Gildie na sunwellu progressują , a serwer jest już praktycznie bezużyteczny . Tak jak mówiłem - mnie zraził ten exp , sądze że niektórych z sunwella też to zrazi i wasz sukcess będzie mniejszy .

1377430129-U769346.png
Opublikowano

Ja od dawna zamierzam zagrać na tym serwerze , ale no brak zapału . Mam tam jakiegoś paladyna 50 lvl , ale kumpel od RaFa przestał grać a nie widzi mi sie dostawać 2 % za questa na 50 lvlu . Szkoda , że nie ma większych ratów / RaF min. do 70 lvl. Ogólnie odchodząc z sunwella w wakacje myślałem , że jakoś w grudniu sporo ludzi przejdzie na atlantissa . Nie myliłem sie . Gildie na sunwellu progressują , a serwer jest już praktycznie bezużyteczny . Tak jak mówiłem - mnie zraził ten exp , sądze że niektórych z sunwella też to zrazi i wasz sukcess będzie mniejszy .

Gdyby była opcja zmiany rafu, to zapewne expienie było by szybsze. Ewentualnie możesz z Sunwella transferować postać, bo byli ludzie co transferowali z Sunka.

Opublikowano

Musze mieć przynajmniej 10 osób , do tego nie chce marnować postaci nad której grałem rok ... Właśnie kwestia transferów ... Dlaczego 10 osób musi się transferować na raz ?

1377430129-U769346.png
Opublikowano

Musze mieć przynajmniej 10 osób , do tego nie chce marnować postaci nad której grałem rok ... Właśnie kwestia transferów ... Dlaczego 10 osób musi się transferować na raz ?

Nie musisz zakładać swojej grupy transferowej, możesz dołączyć do istniejących. A kasacja postaci jest na każdym privie. ;)

Opublikowano

Post pod postem, odpowiadając na pytanie Mr.Cukra.

Nie. DS nie działa jeszcze i długo nie będzie. Gdyż narazie aktualny patch to 4.0.6 i nie wiadomo kiedy przesiadka na 4.3.4.

Opublikowano

Exp x1 na Cata niewiele się różni od x2 na Wotlku. Questy są szybkie, łatwe i przyjemne. Jedynym przedziałem, przez który ciężko przebrnąć jest 70-80 na Northrend.

Opublikowano

Czy ja wiem czy są przyjemne ? Osobiście mi sie bardzo źle expiło na 50 lvl-u robiąc questy . Te pare % ( chyba 2 ) za questa bardzo odstrasza .

1377430129-U769346.png
Opublikowano

Exp x1 na Cata niewiele się różni od x2 na Wotlku. Questy są szybkie, łatwe i przyjemne. Jedynym przedziałem, przez który ciężko przebrnąć jest 70-80 na Northrend.

Pomijając fakt że kilka krain pre TBC jest rozkopanych. To da radę jednak expić. Gorzej jednak na 80-85 bo mamy tylko Hyjal, Deepholm i Uldum.

Opublikowano

Dobra

Dziś jeden z developerów zrobił transfer . Wbiłem już 63% . Jak narazie nie spotkałem się jeszcze z ani jednym zbugowanym questem . Myślę , że po transferze powinniście dawać jakiś tier min. ilvl 220 . Po założeniu przedmiotów , które otrzymałem mailem miałem tylko 120 ;( Bardzo to utrudnia pójście na dungeony . Do tego nie wiem czy to jest blizzlike , ale na 50 lvl za questa dostaje tyle samo jak na 80 lvl więc chyba coś jest nie tak ;)

1377430129-U769346.png
Opublikowano

Dobra

Dziś jeden z developerów zrobił transfer . Wbiłem już 63% . Jak narazie nie spotkałem się jeszcze z ani jednym zbugowanym questem . Myślę , że po transferze powinniście dawać jakiś tier min. ilvl 220 . Po założeniu przedmiotów , które otrzymałem mailem miałem tylko 120 ;( Bardzo to utrudnia pójście na dungeony . Do tego nie wiem czy to jest blizzlike , ale na 50 lvl za questa dostaje tyle samo jak na 80 lvl więc chyba coś jest nie tak ;)

Tylko bierz pod uwagę fakt, że green itemy z Hyjal są lepsze niż epici z Ruby Sanctum czy ICC. Więc raczej problemu mieć nie będziesz z pójściem na DF'a. Wiem bo jak ja expiłem locka, to itemy Northrendowe i Cataclysmowe wystarczyły by iść na hero, z tym że te Cataclysmowe dawały więcej ILvL'a.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...