Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

4.3.4a Atlantiss.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Yup ale przeciez gdy było 600 online diff wynosił max 170... całe EK zostało zoptymalizowane + kezan + wszystkie wszystkie special npc.

Wiem o tym ze jeszcze sporo pracy przede mną, przeglądanie wszystkich skryptów i przepisywanie ich by nie wykonywały zbędnych operacji albo wykonywały je w mniej obciążający sposób.

Lista zoptymalizowanych krain: https://gist.github.com/armano2/6021104 :P czerwone są zoptymalizowane. Wystarczy jeden źle napisany skrypt i pojawiają sie lagi nawet do 2k. Ostatnio poprawionym był pojazd w Kezan.

• Odpowiedzi 334
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Grając na serwerze w okolicach popołudniowych(16:00), około 500 graczy online i diff był 53. Developerzy nie tylko potrafią coś robić, ale są na prawdę spoko ;)

Serwer polecam z całych sił, gram na nim i tylko jedna rzecz mnie zdenerwowała - odrobinkę zryte vMapy na Siamacie w Lost City of Tol'vir.

G8loSX2.png
Opublikowano

W Lost City Of Tol'Vir jest jeszcze jedna rzecz zrąbana...

Drugi boss, jak jest faza z krokodylem na hero, spamuje ciągle swoim skillem, co na jednego hita zabija ludzi.

Opublikowano

Ja wczoraj spotkałem się z bugiem że po zakończeniu insty Uldaman i zabiciu ostatniego bossa otrzymaliśmy bonus i woreczek . Po czym poszliśmy sobie wyczyścić reszte mobów a potem wyszedłem z party i dostałem dezertera a tak chyba nie powinno być !

1377430129-U769346.png
Opublikowano

Raknar:

Z dniem dzisiejszym nie ma mnie do końca pażdziernika! From this day I won't be available as developer, administrator for players until end of October!

jednego deva mniej....

Opublikowano

Nie będzie tak źle, Raknar skończył to co miał zrobić i robi sobie wolne. Bossy w raidach (większość) jest już skończona, ale na razie nie udostępniona. Ponadto niedawno przyjęliśmy Qubuslabadz

github.com/qubuslabadz?tab=activity

, i jak narazie poprawia ukochane przez *nolajfów* achievementy :D

Serwer ciągle się rozwija , bije że devowie z innych serwerów lub z tych newypałów przejdą do teamu antlantissa .

My przyjmujemy ludzi którzy chcą się czegoś nauczyć, ponadto by zostać developerem musisz najpierw być content-fixerem. Obecnie mamy kilku bardzo dobrych content-fixerów którzy zapewne za jakiś czas dołącza do głównego zespołu. By do nas dołączyć nic nie musisz umieć, wystarczy ze chcesz coś umieć lecz niestety większośc z tych *upadłych* lub jak kto woli *miesięcznych* serwerów posiadało osoby które chciały tylko zarobić. Przeważnie nie posiadajac osób które chciały cokolwiek zrobić (czyli sie nauczyć).

Opublikowano

Armano i jak możecie poprawcie system przydzielania df-ów , bo chyba nie działa poprawnie . Wczoraj mieliśmy party 4 osób tank, heal i 2 dpsów i czekaliśmy ponad pół godziny na dpsa w przedziale levelowym ok 45 i kazałem się kumplowi 46 się zapisać jako dps no to wiadomo że powinno nam go przydzielić a mu wyskoczyło że mu brakuje heal .

1377430129-U769346.png
Opublikowano

A i jeszcze na inscie Maraudon nie zalicza last bossa , nie dostaje sie bonusu i woreczka po czym jak się wyjdzie też jest dezerter ;)

1377430129-U769346.png
Opublikowano

Armano ja mam buga na rogalu, gdzie nie widzę karawany w EPL i NPC początkowych w Burning Steppes. Jest szansa na naprawę tego?

I faktycznie... Weźcie zróbcie coś z tym krokodylem w Lost City Of Tol'Vir, bo spamuje jak szalony swoim skillem, mowa o...

http://www.wowhead.com/spell=81642

Spamuje tym jak oszalały, a z karzełkiem jest okay, tylko ten krokodyl...

Opublikowano

Serwer jest naprawdę dobry, jeśli chodzi o wykonanie techniczne. Devowie robią co mogą.

Ale ludzie którzy grają na tym serwerze to dno... Przynajmniej po stronie hordy... Ale tak czy siak, polecam serwer... Lepszego na Cata nie znajdziecie.

Opublikowano

Serwer jest naprawdę dobry, jeśli chodzi o wykonanie techniczne. Devowie robią co mogą.

Ale ludzie którzy grają na tym serwerze to dno... Przynajmniej po stronie hordy... Ale tak czy siak, polecam serwer... Lepszego na Cata nie znajdziecie.

Po stronie ally to samo. OFC nie wszyscy ale niektórzy to grają jak bez monitora ...

1373369406-U138092.png

Specjalista
Opublikowano

Widzę, że się doczekałem :) Wracam na wotlk i kończe lich kinga i przechodzę na kolejny dodatek panowie.

giphy.gif

Opublikowano

Taki mało ważny nius z Atlantissa.

http://atlantiss.pl/pages/12

Addon który tu podaje, działa na zasadzie strony Private-Status tyle że w grze, pokazuje co działa a co nie. ;)

// Moderator, a nie przestrzega regulaminu lokalnego ;[ linki w "code" code.png dajemy ^^

// Caltoro

Wiedziałem że o czymś zapomniałem! ;_;

// No, kurcze, no. no zapomniałeś !! ZDEGRADUJE !!

// Caltoro

// """""//

Opublikowano

Serwer rzeczywiście bije na głowę pozostałe serwery Cataclysm, gdy dev team upora się z optymalizacją pozostanie im udostępnić 2-3 bossy więcej, dodać armory oraz dział "co u nas działa" na stronie głównej (ładna visualnie lista rzeczy które działają, mapka z działającymi q, filmiki z bossów etc.) i pozostanie tylko czekać, aż ludzie z polskich serwerów przejdą na ATS + ludzie z zagranicy przekonają się do polskiego serwera (z tego co widzę zainteresowanie z ich strony stale rośnie co widać na zagranicznych forach oraz rosnącej liczbie graczy z zagranicy, ostatnio powstała nawet zagraniczna gildia). Gdy Wolf skończy TH i poprawią parę rzeczy bardziej wkurzających bugów (np DF) to będziemy mieć serwer-marzenie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...