Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[vSro] ARDEBRAN™ - Old School na dłużej! ;-)

ARDEBRAN™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

beztytuupng.jpg

Nie musisz sie chwalic x razy ;) (delma)

mam nadzieje ze server wystartuje z wykopem i bedzie duzo graczy ;)

Mozna wiedziec jakie eventy beda te startowe?

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jak na razie, to ten wasz client jest analizowany jako podejrzany no ale ok ^^

edit: no nic nie wykrył, ale jeszcze tak nie miałem:o

Opublikowano

Wszystko można wiedzieć, nic nie jest przed wami tajemnicą :)

A więc... GM'owie będą biegali w różnych miejscach wyrzucając różne przedmioty z IM, ogarnięty Unique Event, który nie będzie polegał na respieniu 50 potworów 1 Lv przed bramą, byle tylko je ubić, eventy z pytaniami, za które można będzie wygrać ciekawe nagrody i jeszcze kilka innych bonusów o których dowiecie się na podczas otwarcia! :)

Opublikowano

A ja mam pytanie, czy w końcu powstał temat na epvp.. Z tego co pamiętam mieliście go założyć w sobote, a do teraz go nie widze, a to, że start się przeciąga byłoby w tym wypadku plusem, bo więcej osób z zagranicy by z nami zagrało :)

Opublikowano

Proste, chcesz wygrać Unique Event? Graj Wizzem.

Tylko, by Ci GM'owie nie wyrzucali wartościowych rzeczy (typu. avatary, dsy itp)

@UnTiK

Bueh, jakoś tak mam, że zawsze muszę dodać zdjęcie.

Opublikowano

czyli wyczuwam wizka na samym starcie servera. xD

zeby nikt sie nie pluł powinniscie zrobic unikaty dla "str" i "int" tak jak na niektorych serverach to jest. osobiscie nie wiem w jaki sposob jest to robione..czy to jest po prostu edytowany napis z dodanym str lub int..popytajcie o co z tym chodzi. Bedzie to wygodniejsze dla was jak i dla servera :>

Opublikowano

Hmm, oby to nie było coś w stylu "find GM", który chowa się gdzieś 50km od miasta i zadowolony siedzi, a reszta go szuka po wskazówce "behind the tree"...

btw. Wizem, nie Wizzem.

Opublikowano

Tylko, by Ci GM'owie nie wyrzucali wartościowych rzeczy (typu. avatary, dsy itp)

@UnTiK

Nie chodzi o wygraną, chodzi o expa. Za zabicie tych pierwszych unikatów z eventa nagrodą będzie exp/sp otrzymane z niego.

Reversy, resurrection scrolle, baloniki z IM i tym podobne rzeczy :)

Hmm, oby to nie było coś w stylu "find GM", który chowa się gdzieś 50km od miasta i zadowolony siedzi, a reszta go szuka po wskazówce "behind the tree"...

Smutna rzeczywistość, ale takich nie będzie :)

Opublikowano

A ja mam pytanie,może nie czytałem dokładnie. Albo przewidziałem ten wątek. Ale czy będziecie robić eventy lvl'owe? Dokładniej chodzi mi np, dla niższych lvl, dla wyższych,i high? Że w jednym south dla małych lvl, a w innych dla większych? Bo wiem że na niektórych serwerach jakich grałem, było tak. Więc nie wiem czy tu tak samo będzie. A zapytać się można.

@Edit

Przepraszam jeżeli było to pytanie już gdzieś.Mogłem nie zauważyć.

13315.png

Bo kochać można jedną osobę, i niezależnie od sytuacji powinieneś o Nią walczyć

Mój kochany skarb.

Opublikowano

A ja mam pytanie, czy w końcu powstał temat na epvp.. Z tego co pamiętam mieliście go założyć w sobote, a do teraz go nie widze, a to, że start się przeciąga byłoby w tym wypadku plusem, bo więcej osób z zagranicy by z nami zagrało :)

Temat na epvp powstanie dopiero wtedy, gdy będziemy mieli już wrzuconego kompletnego clienta, jeszcze przed startem serwera, aby uniknąć chaosu :)

Opublikowano

@przemasos

+1, popieram zdanie co do IP limit, na początku serwa ważna jest frekwencja, to zachęca graczy do gry.

@UnTiK

również +1, nie powinno być nagród typu: avatar, premka, devil czy resy za takie eventy... to już na samym początku może spowodować pojawienie się zdań, że GM faworyzują swoich "kolegów, koleżanki". Nagrody powinny być typu: 3xreverse, 3xglobale, jakieś baloniki. Chyba, że mówimy o większym evencie typu "video promotion" który trwa dłuższy czas.

@xcoom

dla "str" dla "int", wg mnie, to się nie uda... może było by to możliwe przy małej ilości graczy, przy 50+ już jest to nie do ogarnięcia, zawsze znajdą się jakieś turki które będą to uniemożliwiać. Albo co gorsze znajdą się chętni do robienia eventu dla hybryd 5:1 INT, potem 7:1 INT, i tacy co przez pomyłkę dla warka dodali 3 pkt. w int... Spróbować nie zaszkodzi, wszystko wyjdzie w praniu.

@Start Itemy.

Jeżeli to możliwe, najlepszym rozwiązaniem było by nie dawanie na start globali. Na polskim serwerze wiadome czym to się kończy...

"Jeśli będziesz dobra dla mnie, to ja będę dobry dla Ciebie"

i9Eqd.jpg"Żyję po to, by odbierać innym życie" - Itachi Uchiha

Opublikowano

A ja mam pytanie,może nie czytałem dokładnie. Albo przewidziałem ten wątek. Ale czy będziecie robić eventy lvl'owe? Dokładniej chodzi mi np, dla niższych lvl, dla wyższych,i high? Że w jednym south dla małych lvl, a w innych dla większych? Bo wiem że na niektórych serwerach jakich grałem, było tak. Więc nie wiem czy tu tak samo będzie. A zapytać się można.

@Edit

Przepraszam jeżeli było to pytanie już gdzieś.Mogłem nie zauważyć.

Pewnie, że można zapytać :)

Oczywiście - będzie podział lvl'owy, każdy znajdzie coś dla siebie :)

@przemasos

+1, popieram zdanie co do IP limit, na początku serwa ważna jest frekwencja, to zachęca graczy do gry.

również +1, nie powinno być nagród typu: avatar, premka, devil czy resy za takie eventy... to już na samym początku może spowodować pojawienie się zdań, że GM faworyzują swoich "kolegów, koleżanki". Nagrody powinny być typu: 3xreverse, 3xglobale, jakieś baloniki. Chyba, że mówimy o większym evencie typu "video promotion" który trwa dłuższy czas.

@xcoom

dla "str" dla "int", wg mnie, to się nie uda... może było by to możliwe przy małej ilości graczy, przy 50+ już jest to nie do ogarnięcia, zawsze znajdą się jakieś turki które będą to uniemożliwiać. Albo co gorsze znajdą się chętni do robienia eventu dla hybryd 5:1 INT, potem 7:1 INT, i tacy co przez pomyłkę dla warka dodali 3 pkt. w int... Spróbować nie zaszkodzi, wszystko wyjdzie w praniu.

@Start Itemy.

Jeżeli to możliwe, najlepszym rozwiązaniem było by nie dawanie na start globali. Na polskim serwerze wiadome czym to się kończy...

Co do nagród, skomentowałem to już w postach wyżej :)

Itemy startowe są dobrane tak, aby zbytnio nie ułatwiać, ale troszkę umilić grę na początku serwera. Nie znajdują się tam Globale :)

Opublikowano

"Wszystko można wiedzieć, nic nie jest przed wami tajemnicą :)..."

To jakie one są ?

Opublikowano

To jakie one są ?

Jak mniemam chodzi o rzeczy na start, otóż:

- 1-Day Silver Time Service Ticket,

- 1-Day Gold Time Service Ticket,

- 20 Return Scroll'i,

- Gold Pig - 3 dni,

- Devil Spirit (5%) - 7 dni,

- 3 Reverse Return Scroll,

- 20 000 SP

- 100 000 Gold.

Opublikowano

dobór tych itemów jak najbardziej mi odpowiada. Myślę, że innym graczom również :)

a czy mógłbyś zdradzić co to za team tworzy ten serwer ? Jakieś nicki ?

@edit, faktycznie. Moja nieuwaga.

Opublikowano

Grab pet na 3 dni? Już na początku będzie trzeba 100 silków kupić:/ Chyba że będzie vote4silk?

@up

Ktoś już o to pytał, nicki były podane.

@down

Same ceny silków są ok ;)

Opublikowano

dobór tych itemów jak najbardziej mi odpowiada. Myślę, że innym graczom również :)

a czy mógłbyś zdradzić co to za team tworzy ten serwer ? Jakieś nicki ?

Też jesteśmy tego zdania.

Były już podawane wcześniej:

- [GM]Simonowsky

- [GM]Fugu

- [GM]DéjàVu

Grab pet na 3 dni? Już na początku będzie trzeba 100 silków kupić:/ Chyba że będzie vote4silk?

@up

Ktoś już o to pytał, nicki były podane.

Co do vote4silk - przemyślimy to. Ceny silków (100 silków = 1€) bardziej niestety nie jesteśmy w stanie obniżyć, musimy za coś utrzymać serwer, ponieważ nie jest to projekt na kilka miesięcy, a "na dłużej" :)

Opublikowano

Otóż fajnie iż już jest client właśnie zassysam mimo wcześniejszych obaw. Zwracam honor, iż myślałem że to może być kolejny fail. Zaczynało się kręcić itp, ale jednak wybrneliście z tego jest git :).

Kilka spraw dotyczących serwera :).

1. Reverse - Ograniczenie LvL: Nie chcę się spotkać z taką sytuacją, oraz myślę że większość graczy. Tiger Girl się pojawia 21:05:45 - Tiger Girl zabita 21:06:30 tak dla przykładu tylko daję. Wiadomo iż 80 cap to mniejszy dmg itp. Ale chodzi i sami EURO. Ich dmg na Uniq jest ogromne, nie zabierajmy szansy innym graczą na to, aby cierpieli z tego powodu że nie zdążą zabić Uniq. Każdy idzie własnym torem gry, i może nie zależy mu na to aby szybko wbić lv, ale żeby się pobawić z kumplami. Wybiera się na uniq'a z zgrana paczką kumpli. Biją go, a tutaj wpada 2-3x wizz od razu i zabijają. :) Trochę wyrozumiałości. Okey, chce sobie wizard przyjść? Niech leci z buta, a nie bawimy się w fast kill. Chociaż dajcie te ograniczenie do Uruchi. Bo Isy na cap 80 nie jest tak łatwo też zabić :).

2. Co do bota, to ok rozumiem że ktoś sobie stawia 2-3 postacie. Ale wiem jak to będzie, ktoś wbije 80lv. Puście akademie i będzie zbierał buffy - wyłączcie Academy BUFF. Niszczy to serwer na PRIVACH! Tak samo wykombinujcie jakoś to, może wam się uda - aby jeden gracz nie biegał z full pt. Każdy owner pisze: LIMIT IP - później wychodzi że to taka prowizorka . Jeżeli nie da się wam tego zabezpieczyć to chociaż ingerujcie na serwerze jeżeli widzicie no-life party.

3. Grab Pet - miło by było, gdybyście dali peta na 7dni + 5 stron. Jest to o tyle dobre, że chociaż zdążą ludzie wybić się z Lv i zbierać trochę kasy. Uwierzcie że pet jest pomocny z +5 page. Jest to oszczędzanie na spocie do 2-3h na wyższym lv.

4. Jeżeli będziecie organizować jakieś [Eventy] ze spawn Uniq to zróbcie podział na EU-CHN, nie oszukujmy się ale nie widzę przyszłości w biciu uniq. Co ma powiedzieć full str np. bow vs. full buff wiz. 10x razy większy dmg. To tak jeżeli były by organizowane jakieś eventy. Jedyną zaporą Chn przed EU na pvp jest Glavier/Blader albo nuker hybryda na tym cap.

Fajnie również jakbyście robili właśnie takie eventy typu: Pytania na serwerze, jakieś mini-konkursy na forum itp. Dlaczego zawsze serwer jest pusty? Dużą winę ponoszą admini, którzy nie wkładają serca w sam serwer tzn., nie przywiązują się do graczy. Nie starają się rozbudować im jakoś rozrywki. Bo jak to wygląda w dzisiejszych czasach na serwerach. Ktoś wbija max lv, posiedzi chwile i off. Jeden jeszcze dorobi seta i też off. A jakby były jakieś job's z [GM]. Coś co by nie nudziło graczy to by świetnie się grało. Oczywiście. Pierwszy miesiąc na serwerze to będzie nagonka. Wbić max + farm'a + set = ogarnąć FW i utrzymać go. Po podbić za pierwszym razem jest łatwo. Obronić go i udowodnić że jest się kimś to druga sprawa. Dlatego chciałbym oraz myślę, że większość graczy chciałaby aby ten serwer nie upadł tak szybko i rozwijał się jak tylko się da :).

Teraz sprawa dotycząca mnie, no i innych graczy. Planuję build CHN, nie kręci mnie EURO na tym cap. Jak old to dla mnie old Typowe CHN. Więc od razu mówię, iż będę się skupiał na chińskiej postaci. Prawdopodobnie będzie to nuker lub glavier. Nie wiem zobaczy się jeszcze. Co dalej?

Poszukuję jakieś ogarniętej gildii, wiem że jeszcze nie ma. Ale można zrobić temat lub nawet nie robić tematu tylko tutaj zamieścić jakiś post lub coś o dobrej gildi. Poszukuję doświadczonych osób, tzn chociaż tych, którzy będą zarządzali tą gildią w sensie mają doświadczenie w FW, PVP, job. Ostatnio grałem, na opened to się przeraziłem. GM się mnie pyta gdzie sie ulepsza gildie itp. No sorki, nie wiesz takich rzeczy to nie zakładaj gildii, powierz to komuś doświadczonemu, oraz właśnie takich osób poszukuje. Aby było z kimś się pośmiać na guild chat, a najważniejsze - abyśmy po starcie ustalili kto zakłada gildie, kasa będzie od razu w INV to się zrzutę zrobi, tylko 20lv wbić jak najszybciej. :).

Ostatni raz grałem z tak ogarniętą ekipą na [Zeus] PlaySro, dokładnie w gildi Marvel. Mieliśmy bardzo, bardzo ogarniętą ekipę, później się posypało ale mniejsza.

Więc do zobaczenia chłopaki na otwarciu. Po takim wypracowaniu czas spać :).

Opublikowano

Czekamy z niecierpliwością, wierze w to. Że ten serwer będzie długo stał i go będziemy miło wspominać !

Czas isć spać, by wypoczać przed startem serwera. :)

@edit

Jakby była jakaś gildia zainteresowana moją osobą, proszę pisać w Silkroadzi'e lub w prywatnej wiadomości.

Nie szukam,byle jakiej gildi. Szukam bardzo zorganizowanej,co będzie dużo zabawy,śmiechu,radości. I wiele wiele innych rzeczy.

Nick - Nokachiable.

Powodzenia wszystkim graczom! A także Administracji.

13315.png

Bo kochać można jedną osobę, i niezależnie od sytuacji powinieneś o Nią walczyć

Mój kochany skarb.

Opublikowano

Czekamy z niecierpliwością, wierze w to. Że ten serwer będzie długo stał i go będziemy miło wspominać !

Czas isć spać, by wypoczać przed startem serwera. :)

@edit

Jakby była jakaś gildia zainteresowana moją osobą, proszę pisać w Silkroadzi'e lub w prywatnej wiadomości.

Nie szukam,byle jakiej gildi. Szukam bardzo zorganizowanej,co będzie dużo zabawy,śmiechu,radości. I wiele wiele innych rzeczy.

Nick - Nokachiable.

Powodzenia wszystkim graczom! A także Administracji.

Dziękujemy, również powodzenia i do zobaczenia na szlaku! :)

Chętnie zawitam jak wystartuje:)

Ma ktoś link do strony głównej i do rejestr?

Strona główna jak i rejestracja dostępna będzie jutro kilka godzin przed otwarciem serwera :)

Opublikowano

Ostatnie "kosmetyczne" poprawki zakończone!

EBoef.jpg

Przypominamy, że:

Otwarcie serwera - 26.02.2013r godzina 18:30! Zapraszamy!

Do zobaczenia na szlaku!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...