Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[vSro] ARDEBRAN™ - Old School na dłużej! ;-)

ARDEBRAN™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem za tym abyście jeżeli już macie clienta gotowego. Zaczęli wrzucanie go na zippyshare / speedyshare. 2 powody - serwery z max prędkością. Dodatkowo jeżeli udostępnią już wam dedyk'a, udostępnijcie na nim jeszcze clienta. Uwierzcie, pozbędziecie się zbędnego płaczu "Boże 150kb/s - nie dam rady pobrać na open" . Najlepiej jakby odstęp między startem a udostępnieniem clienta odbył się w ramach czasowych 1.5 / 2h . Nie każdy musi mieć net'a 10mb/s +.

Jak szukacie grafików lub kogos do team'u to możecie napisać :)

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Stronka stoi na tym dedyku co serwer?

Download Clienta wrzucasz na jakiegoś hosta, czy z FTP pobieramy?

Będzie możliwość pobrania z FTP jak i z innych hostingów :)

Opublikowano

Ken,

Co ty gadasz?

ZippyShare jest do 200mb.

SpeedyShare powyżej 1GB wymaga konta premium.

Opublikowano

Ken,

Co ty gadasz?

ZippyShare jest do 200mb.

SpeedyShare powyżej 1GB wymaga konta premium.

Wiesz ja żyję za czasów gdzie jest możliwość parta 200mb :) a wolę pobierać 200mb x 6-7 po 2-4mb/s niż 1,6gb z prędkością 150-200kb/s :) No, ale to zależy wszystko od ludzi z projektu. Przypominam tylko sytuacje z Dragon'a Online. Gdzie dali clienta na multi i był płacz przez godzine :)).

Opublikowano

To juz nie te czasy zeby pobierac clienta w partach :)

oczywiscie polecam wam multiupload jako server do clienta poniewaz tam tez mozna osiagnac ladna predkosc :)

Opublikowano

To juz nie te czasy zeby pobierac clienta w partach :)

oczywiscie polecam wam multiupload jako server do clienta poniewaz tam tez mozna osiagnac ladna predkosc :)

Wrzucimy clienta na kilka hostingów, prawdopodobnie także na multiupload w czasie gdy czekamy na aktywację serwera.

Opublikowano

Oby wam aktywowali wkrótce, bo chyba wszyscy dzisiaj do pubów wychodzą:p Dobrze by było bota postawić przed tym^^

Opublikowano

Chyba jakaś klątwa jest nad startem polskich serwerów.

Nie było jeszcze takiego, który by punktualnie ruszył.

Opublikowano

My wszystko mamy gotowe już od wczoraj, rzecz w tym, że obsługa i administracja firmy od której wynajmujemy serwer dedykowany okazała się bardzo mało profesjonalna. Mieliśmy czekać na serwer około godziny, a w rzeczywistości czekamy od wczoraj...

Opublikowano

Wyczuwam że dzisiaj serwer nie wystartuje, obawiam się też spadek graczy. Ja czekam do 20 bo jutro nie ma sensu startować, a wątpię że jeżeli firma nie potrafi wam aktywować w sobotę dedyka to wątpię że udostępnią w niedziele. A mało kto ma czas w startować z serwerem w poniedziałek. To nie wakacje, no ale pewnie są takie osoby które zagrają na start w poniedziałek.

Pytanie: Mówiliście że zamawiacie drugiego dedykowanego serwera, na którym chcecie postawić już serwer. Dlaczego nie zrobicie tego na pierwszym ? :)

Opublikowano

No to skoro czekacie to dobrym ruchem byłoby już udostępnienie linków do pobrania i po prostu jak aktywują wam serva to odczekać 30-1h i tyle.. bo póki co trochę sporo obietnic a konkretnego ruchu nie widać.

Opublikowano

serwer zapowiada się bardzo ciekawie....na pewno zagram :P

bądźmy cierpliwi bo nie ma sensu ich krytykować itd. jeżeli to nie ich wina tylko dostawcy serwera

jak dla mnie to serwer może zostać otwarty nawet za tydzień (grunt żeby nie w tygodniu ) :)

btw. team wygląda dosyć obiecująco - nie to co reszta polskich (i w większości zagranicznych) teamów :]

TaI6c.jpg

Opublikowano

Wyczuwam że dzisiaj serwer nie wystartuje, obawiam się też spadek graczy. Ja czekam do 20 bo jutro nie ma sensu startować, a wątpię że jeżeli firma nie potrafi wam aktywować w sobotę dedyka to wątpię że udostępnią w niedziele. A mało kto ma czas w startować z serwerem w poniedziałek. To nie wakacje, no ale pewnie są takie osoby które zagrają na start w poniedziałek.

Pytanie: Mówiliście że zamawiacie drugiego dedykowanego serwera, na którym chcecie postawić już serwer. Dlaczego nie zrobicie tego na pierwszym ? :)

Myślę, że serwer aktywują jeszcze dzisiaj, ale nie zależy to niestety od nas...

Pierwszy był do testów, ma inne IP, wrzucanie serwera na pierwszy, słaby serwer nie ma sensu, ponieważ po zmianie serwerów trzeba by zmieniać adresy IP w launcherze itd. :)

No to skoro czekacie to dobrym ruchem byłoby już udostępnienie linków do pobrania i po prostu jak aktywują wam serva to odczekać 30-1h i tyle.. bo póki co trochę sporo obietnic a konkretnego ruchu nie widać.

Niestety to nie jest takie proste, ponieważ musimy znać IP naszego przyszłego serwera dedykowanego, aby ustawić go m.in. w laucherze, aby ten działał poprawnie.

Opublikowano

wtf? Niby dlaczego ktoś ma nie zagrać, bo serwer wystartuje za kilka godzin, a nie teraz?xD Co wy łaskę robicie? Z jakiego powodu jutro się nie będzie opłacało grać, a dzisiaj tak?

Opublikowano

wtf? Niby dlaczego ktoś ma nie zagrać, bo serwer wystartuje za kilka godzin, a nie teraz? xD Co wy łaskę robicie? Z jakiego powodu jutro się nie będzie opłacało grać, a dzisiaj tak?

popieram chociaż wolałbym żeby serwer wystartował w weekend :P

TaI6c.jpg

Opublikowano

Chciałbym Cię tylko uświadomić, że nie każdy już jest za czasów "gimbazy". Nie którzy są w szkole średniej, nie którzy są przed maturą, a nie którzy nie grają no-life i mają realne życie :) Wychodzą gdzieś na imprezę, gala sportu leci itp. Jutro nie będzie się opłacało grać dlatego z powyższych powodów.

Oczywiście kto jak tam będzie chciał :) Nikt przecież serwera nie przekreśla tylko uświadamia kilka ważnych aspektów :)

Opublikowano

Bo pojutrze nie ma dnia, hehe. Otworza to otworza, jesli Ci sie naprawde serwer podoba to zagrasz..

Opublikowano

To ja Cię pragnę uświadomić, że czasy szkoły średniej i matury mam za sobą, studiuję i jakoś nie widzę przeszkód. Z tej wypowiedzi wnioskuję, że na tej gali się chcesz nawalić jak okręt i zdychać jutrzejszy dzień i nie będziesz miał czasu grać tak? Bo nic innego logika mi nie podpowiada.

Opublikowano

Ja nie interesuję się boksem, bo dla mnie to nie ma sensu :) Nawalić to się mogę ale nie sprawia mi to satysfakcji, ja wiem jaki mam umiar i wiem jak się zachować :) Po drugie potrafię się nawalić jak świnia i nie muszę zdychać. Co do gali, to od gali wolę piłkę nożną tak napisałem dla porównania bo ludzi robią już wrzawę na necie. A bardziej oczekiwałem walki Szpilki jako boksu. Dobra koniec tematu dotyczącego życia bo to jest temat o serwerze a tak na marginesie to ja pracuje :)

Opublikowano

A my wciąż czekamy i czekamy...

jaka to jest firma? byc moze nie pracuja oni w weekend skoro tyle czekacie. ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...