Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rap - ogólna dyskusja

Konfitura

Rekomendowane odpowiedzi

Gość krzywy231
Opublikowano

Nie słucham piosenek gdzie co 2 słowo to przekleństwo. Wole coś jak bisz banicje lub coś. Ale i tak wole rock xD

to wyjmij 10-letniego chuja z ucha i zobacz jak scena się zmieniła, no chyba, że konusy agd ps. jp #free_tomek

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Polski rap hm oczywiście Polski rap to potecjal mlodych ludzi nie jeden człowiek się na nim wychował.

<<•ҳ̸Ҳ̸ҳ Ozim517 ҳ̸Ҳ̸ҳ•>>

Opublikowano

Pamiętam jak dziś początki HH w PL - Liroy który zapoczątkował trend :)

Kto pamięta Scyzoryk?

Opublikowano

Siema. Zakładam pierwszy temat w naszym nowym subforumku. Co sądzicie o rapie w polsce? Myślę, że każdy kiedyś się spotkał z przykładem rapu. Jacy są wasi ulubieni raperzy? Co sądzicie o stylu i słuchaczach?

Napiszę krótko, to jedna z konkurencji w której kładziemy inne kraje ...

Polski rap czyli japierdole, kurwa, jebać. Mniej więcej tak to wygląda.

Mało jest raperów, którzy rzadko przeklinają.

Z moich polskich typów HG, Miuosh.

Czasem też się przesłucha jakichś innych kawałków.

Najbardziej irytujące jest to, że rapu słuchają głównie dzieciaki dla tych słówek typu kurwa.

Chyba bardzo mało hh, słuchasz ... że w widzisz tylko same k!@y w tekstach albo też na nieciekawych ' artystów ' trafiłeś.

Od kiedy HG nie przeklina? proszęę ziąąą co Ty mi tu kręcisz B) rap to przekaz, sam nie przeklinasz? Bo ja owszem, sytuacja nerwowa, napięta - samo na usta się ciśnie.

Wszystko rozumiem opanowanie itp ale wiesz jak to się mówi dla przykładu ' kur@!a ' wyraża więcej niż tysiąc słów.

p.s. hip hop to nie pop !!

Pozdro.

Opublikowano

Napiszę krótko, to jedna z konkurencji w której kładziemy inne kraje ...

Chyba bardzo mało hh, słuchasz ... że w widzisz tylko same k!@y w tekstach albo też na nieciekawych ' artystów ' trafiłeś.

Od kiedy HG nie przeklina? proszęę ziąąą co Ty mi tu kręcisz B) rap to przekaz, sam nie przeklinasz? Bo ja owszem, sytuacja nerwowa, napięta - samo na usta się ciśnie.

Wszystko rozumiem opanowanie itp ale wiesz jak to się mówi dla przykładu ' kur@!a ' wyraża więcej niż tysiąc słów.

p.s. hip hop to nie pop !!

Pozdro.

Że co? Polski HH jest w chuj truskulowy i tyle!

jak Wam nie pasuje polski rap to posłuchajcie sobie ruskiego xD

To śmieszne nie było...

Opublikowano

Mi tam Polski rap pasuje, ale nie wszyscy artyści. Nie lubie, wręcz nienawidze reaperów, którzy tylko przeklinają co drugie słowo. Rozumiem można przeklnąć 2, 3 razy na piosenke, ale nie cały tekst jest w kurwach.. Lubie posłuchać czasem Soboty czy Gurala.

dIDP5.png
Opublikowano

Mam kilku ulubionych wykonawców, ale ogólnie rap jakoś nieszczególnie mi podpada. Fokusa lubię np., o.

Qui est le prochain?

Opublikowano

Rap gówno, ale nie OSTR i Hans

regl.png

Tak userzy MPC dbają o regulamin! ^^

Co kryje spoiler?

Jeszcze troszke!

Zaraz będzie koniec.

Żartuje!

Prawie już prawie!

iiii....

Chciało Ci się klikać? o_O

Opublikowano

Rap gówno, ale nie OSTR i Hans

Skrzypek to właśnie gówno... Oczywiście znasz całe podziemie żeby móc pisać takie bzdury?

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

Skrzypek to właśnie gówno... Oczywiście znasz całe podziemie żeby móc pisać takie bzdury?

Jak wypisuje takie pierdoły to oczywiste że zna skrzypka.

Zaraz się zaczną cierpienia młodego truskula :D

Opublikowano

STARSZY BRAT FEAT. SMARKI SMARK

Swoją obecność na płycie potwierdził, znany w szemranych kręgach, raper Smarki Smark. Stay tuned.

Kurwaaaaaaaaaaaa. PŁONĘ. Bóg wrócił.

e: Ze strony Starszego Brata.

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

Kurwaaaaaaaaaaaa. PŁONĘ. Bóg wrócił.

e: Ze strony Starszego Brata.

Jest kurwa!

Guess whos back, back again,

Smarkej back, tell a friend,

Guess who's back, guess who's back,

Guess who's back, guess who's back

Guess who's back, guess who's back

Guess who's back...

Będzie klasyk w dniu premiery!

Opublikowano

"Tylko buk może nas sądzić."

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

"Tylko buk może nas sądzić."

Ej, nie przerywaj spustów nad Smarkejem.

Smarki krul icon_bowdown.gificon_bowdown.gificon_bowdown.gif

Tak zajebałem bowdowny ze slizgu

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

Lubię polski rap. Moimi ulubionymi wykonawcami są np. Peja, Buka, Śliwa, Bezczel, Skor, Rahim itp.
Uważam że akurat w rapie bijemy spoko krajów na głowę

Jak ktoś chce porównania lekkiego to przesłuchajcie kawałek Peji - Radio Wolna Europa ;3

sygnazs.png
Opublikowano

SMARKI WRÓCIŁ. MOGĘ UMIERAĆ.

Pierw niech to wyjdzie, choć jeszcze Eis i Dinale wrócą, wierze.

Trzymajmy kciuki żeby Smark znowu się zajarał i jebnął solo albo brudne.

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

Każdy z was ma inne zdanie na ten temat, ale to nie powód do tego, aby się obrażać. Przypominam wam o szacunku do drugiej osoby i mam nadzieję, że dalsza rozmowa będzie przebiegała spokojnie ;).

4. Użytkownik, który swoimi wypowiedziami będzie zaniżał poziom dyskusji Forum lub spójność wątków, w szczególności poprzez: - pisanie postów odbiegających znacząco od tematu głównego - niestosowanie się do zasad ortografii - wulgarne wypowiedzi - wypowiedzi tzw. zaczepne pod adresem innych Użytkowników - wypowiedzi, które w swej treści mogą burzyć porządek i relacje między Użytkownikami Forum - pisanie językiem niezrozumiałym lub budzącym wątpliwości, co do intencji - wypowiedzi zaburzające poprawną komunikację między Użytkownikami Forum, - odsyłanie Użytkowników do innych serwisów w celu uzyskania odpowiedzi, może zostać upomniany prywatnie, publicznie, może otrzymać negatywną reputację, może otrzymać oficjalne ostrzeżenie, może zostać zablokowany na czas określony lub nieokreślony, a w ostateczności nawet usunięty z listy użytkowników Forum.

Opublikowano

Wg. mnie bardzo dobrym raperem jest stary, dobry, Pezet. Kiedyś miał lepsze kawałki ale teraz nie najgorsze. Najlepsze były albumy ,,Muzyka Rozrywkowa" i ,,Muzyka Emocjonalna". Może nie dostał tak bardzo od życia w dupę jak niektórzy raperzy ale wiadomo, że dostał co można wywnioskować z niektórych nutek. Dużo ludzi może mówić, że się sprzedał i robi rapstep, dubhop czy hiphopolo ale to nie prawda. Ważne, że robi to co kocha (co przyznał u Kuby Wojewódzkiego) i dalej będzie to robił. Jest jeszcze kilku dobrych raperów o których mało się słyszy (Sadli, skreślony po dissie na PFK i prawdy o tym, że 13 latki się tym jarają i jak ktoś ma odmienne zdanie to od razu hejtują, albo taki JzS który ma kilka fajnych nutek, czyt=większość). Jest to bardzo dobra muzyka i hip-hop to też dobra subkultura ale ludzie przez tych dresów mają o tym złe zdanie i, że to wytwór szatana lub podobnych demonów (chociaż sami słuchają metalu). Lepsze to niż Metallica, SOAD, Nirvana czy Guns'n'Roses.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...