Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rap - ogólna dyskusja

Konfitura

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Osobiscie slucham Eldo, Slonia, Pezeta, Onara, Pyskatego, Tetrisa, OSTRego, Pelsona a Chady tylko czasami. Jak widze ludzi piszacych ze polski rap to 'Kurwa, jeb, jeb, jeb, jebanie, picie i woda.' to mi sie nie dobrze robi. Pierdolenie o szopenie, piszecie glupoty o czyms czego nie znacie w(tu spacja!)ogole. Owszem sa raperzy co kurwiaja co dwa zdania, ale jak inaczej chcesz wyrazic emocje? Ogarnij to zdanie; 1. Zaspalem i spoznilem sie do szkoly. 2. Zaspalem i sie kurwa spoznilem do szkoly. Pierwszy zdanie niczego nam nie mowi, spoznil sie do szkoly i tyle. Natomiast drugie zdanie mowi nam ze czlowiek sie wkurwil dlatego ze sie spoznil do szkoly. Ludzie poprzez rap przekazuja emocje, nie zawsze mozna to zrobic nie bluzgajac.

Pis jou, na wolno ;d

[ironia]No, znasz się. Ten Chada taki dobry. A jak Słoń wchodzi to ciarki ;p Love Forever <3[/ironia]

Tak żeby ożywić temat możecie zacytować jakieś dobrze złożone technicznie wersy.

w czterech pustych kątach pełnych dymu
siedzę znów by odsiać setki rymów

Piętrowe rymy? Ja mam pełno drapaczy chmur
Ten koleś Jimmy gra terror dla łamaczy piór

Chcę pozostać zwykłym typem i nagrywać hit za hitem,
A nie zgrywać Wiz Khalifę, bo wygrałem kilka bitew.

pomysłów tu po sto w bani, pod stopami, podeptani,
Ci co grali prosto, tak ich poskładamy #origami

Jak zechcę synu znów będziesz bity chłopcze
Mam więcej rymów w dwu wersie niż ty w swej zwrotce
Zdzieram palce do krwi kiedy wbijam je w marmur,
knykcie lżą swój byt kiedy żrą pył kwarcu

Wersy młotem, które z mocą im wbijam w skroń
te pizdy się moczą # Wibrat(h)or
Że chciało mi się kolorować xD
@down
Ale żeby poprawiać kogoś trzeba mieć wiedzę, nie? Słuchanie Chady to "siara jak chuj".
@down2 icon_damn.gif

dapng_nwhxwwq.png

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

[ironia]No, znasz się. Ten Chada taki dobry. A jak Słoń wchodzi to ciarki ;p Love Forever <3[/ironia]

Tak żeby ożywić temat możecie zacytować jakieś dobrze złożone technicznie wersy.

Że chciało mi się kolorować xD

Nie napisalem ze jestem jakims guru rapu ktory wie kazda ciekawostke, kazde nazwisko, kazda plyte i jej rok wydania. Ale wkurwia mnie pisanie o czyms o czym nie ma sie zielonego pojecia. Ta spacja to miales racje, zapomnialem :|

61093c6efb.png

Opublikowano

Głównie słucham muzy typu; hard rock, heavy metal etc.

ostatnio tak sobie pobrałem WSRH i Eminema, musze powiedzieć że całkiem przyjemnie się słucha, WSRH ma dobry przekaz a nie tak jak jakieś dresy typu Peja.

Opublikowano

nie wiedzieć czemu śląski rap, niezależnie o kim dokładnie mówimy, jest zajebisty ;)

Sprawdźcie 3xKlan, Kaliber44, Banita, L.U.C, Rahim, Fokus, Miuosh

Jest Magia:)

I bez spiny, spokojnie palimy :)

Pozdrawiam wszystkich sluchaczy, PFK ponad podziałami aaa!

Opublikowano

Nie słucham rapu ale jak to powiedział Siczka (oddaje sens nie cytuję ;) ) to w polskim Hip-Hopie jest nadzieja bo to muzyka z serca, życia podobnie jak Punk :)

Opublikowano

nie wiedzieć czemu śląski rap, niezależnie o kim dokładnie mówimy, jest zajebisty ;)

Sprawdźcie 3xKlan, Kaliber44, Banita, L.U.C, Rahim, Fokus, Miuosh

Jest Magia:)

I bez spiny, spokojnie palimy :)

Pozdrawiam wszystkich sluchaczy, PFK ponad podziałami aaa!

Z tych wszystkich to Miuosha da się słuchać, K44 i PFK to klasyka, a reszty nie warto- niestety.

Techniczne:

Czajnik lewa ręka Franka #Cristiano Ronaldo

To niemądre, jak oprzeć dietę na twardych narkotykach,

ja pomocnej dłoni Ci nie podam #Natalia Partyka,

To wejście na pętlę niedługo poznają wszyscy

w tym mieście, bo pewne jest, że pokażę skills'y.

Na werble dam pełne, jadą pancze i linijki

natrętnie, aż pęknie ci bania od tej wiksy.

Mam moc i werwę mozg rozerwę złość daje mi siłę

Kiedy noc nadejdzie pojadę ze ścierwem #Zodiak Killer

Wersy tłuste jakby całe życie jadły w maku

Zjadłbym Ci mózg ale pewnie jest w chuj marny w smaku

Jem tłuste często, pewnie umrę przez to

Jebać chujnię z Tesco wolę ludzkie mięso

Z tym w sumie kiepsko, protestuje plebs bo

Pluje się Unesco jak ktoś wsunie dziecko

W rapie równie ciężko, walczę głównie z presją

gdy o dwójkę durnie żebrzą, ja kłade poczwórne gęsto

Liryczne kung fu, znów tu multum panczy,

twój trud, na chuj tu, ból czuj, umrzyj, zgaśnij.

Opublikowano

Ja np. lubie rap ponieważ pozwala wyrażać swoje emocje, także poprzez słowa w nim zawarte. Ich styl jest dla mnie normalny, ale kto jest najlepszym raperem według mnie ? Nie mogę dokładnie powiedzieć, ale moim zdaniem najlepsze teksty pisze HuczuHucz

6d17e244dec956b0d1c3e86.jpg
bylem biznesmenem, teraz jestem większym. habemus papam.

Opublikowano

Ja np. lubie rap ponieważ pozwala wyrażać swoje emocje, także poprzez słowa w nim zawarte. Ich styl jest dla mnie normalny, ale kto jest najlepszym raperem według mnie ? Nie mogę dokładnie powiedzieć, ale moim zdaniem najlepsze teksty pisze HuczuHucz

Golin>HuczuHucz

Opublikowano

Co sądzicie o rapie? Cóż można sądzić, wychowałem się od dziecka na takiej muzyce i po niej pozostałem, nie lubię jakichś krzyków szatanistycznych - nie rozumie jakikolwiek ma to przekaz, nie lubię jakiś umcy umcy. W rapie z tekstami wielu raperów można się utożsamić, trafiają teksty w samo sedno, poruszają tematy których żaden inny gatunek muzyczny tego nie robi, szanuje każdą inną muzykę, jednak nie mogę niczego porównać do rapu (:

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

dla mnie polski rap nie istnieje, jak cos to tylko amerykanski, flo rita, nicki, i ewentualnie eminem

F29B5E4557F6319C29664E96FDCDD496.png

Opublikowano

dla mnie polski rap nie istnieje, jak cos to tylko amerykanski, flo rita, nicki, i ewentualnie eminem

Jak dla cb to jest cały rap to mógłbyś się równie dobrze tutaj nie wypowiadać.

Opublikowano

Szczerze? Nie lubię rapu. Nie przemawia do mnie. Ani trochę. Jak ktoś lubi, rozumie, to do niego trafia - niech słucha. Ja jestem na nie.

Chociaż... W męskim graniu, 'Wszyscy muzycy to wojownicy', zwrotka w wykonaniu Abradaba mnie urzekła. Wyjątek. :)

2rzc7qb.jpg

Opublikowano

Nienawidzę rapu, a szczególnie polskiego...

Jebac policje kurwa kurwa kurwa.. kurwa joł joł kurwa policje kurwa jebac kurwa joł joł joł kurwa kurwa joł kurwa. . ..

Jeszcze drobne pytanie. Po jaką kurwe ja żyję w świecie gdzie Grupson jest ''lepszy'' niż Red Hot Chili Peppers?

30 lat na topie, Rock & Roll hall of fame, Under the bridge. .. . Żałosne to jest . ..

1375198444-U163133.jpg

Opublikowano

Jak taki spokojny rap z dużym basem to lubię, ale większość jest takich co nawet nie rozumiem słów co śpiewa, napierdala jak kosiarką po trawie, tragiczne..... ale nie powiem ze nie lubię posłuchać niektórych piosenek

Opublikowano

Jebac policje kurwa kurwa kurwa.. kurwa joł joł kurwa policje kurwa jebac kurwa joł joł joł kurwa kurwa joł kurwa. . ..

Jeszcze drobne pytanie. Po jaką kurwe ja żyję w świecie gdzie Grupson jest ''lepszy'' niż Red Hot Chili Peppers?

30 lat na topie, Rock & Roll hall of fame, Under the bridge. .. . Żałosne to jest . ..

Przesłuchaj to i powiedz, czy rap dalej to tylko "kurwa, kurwa, jotpe na 100%"

Opublikowano

Marne prowo.

Będę miał tę płytę.

@down

Ale głęboki komentarz....

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

Grubson to nie rap, więc nie pierdol (przynajmniej środowisko go nie uważa).

Z tym JP, HWDP, to w dupie byłeś gówno widziałeś, a się wypowiadasz.

BTW Jak ktoś pierdolnie hashtagiem to nie rozumiesz metafory.

Rap to jest coś :) .

Powiem , że dawniej były lepsze przekazy, ale nie narzekam :) .

Urzekła mnie ta gadka...

Teksty teraz>teksty kiedy, tyle w temacie.

Opublikowano

A ja tam lubie rap w stylu Trzeci Wymiar, JWP, Sheller, coś mądrego nie rpk,firmy itd.

Co jest mądrego w 3W, JWP czy Shellerze?

Przesłuchał ktoś Elliminati? Jakaś ocena?

dapng_nwhxwwq.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...