Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rap - ogólna dyskusja

Konfitura

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jejku, chwile mnie tu nie było i już takie dyskusje i opinie. Nie kłóćcie się, każdy ma swoją decyzje. Moim zdaniem taki Eldoka (skoro o nim gadamy) poza kawałkami 'nie pytaj o nią' itd. nie jest nic wart.

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Jejku, chwile mnie tu nie było i już takie dyskusje i opinie. Nie kłóćcie się, każdy ma swoją decyzje. Moim zdaniem taki Eldoka (skoro o nim gadamy) poza kawałkami 'nie pytaj o nią' itd. nie jest nic wart.

Gdyby nie eldoka to by nie było copmordo mixtejpu. xD

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano
Kurwa mateq, wydałem na Ciebie wszystkie lajki ;_;

@TOP

Polski rap jest naprawdę dobry, tylko trzeba znaleźć zajebistych wykonawców.

Ogólnie baaardzo lubię oldschool'owe squady (K44, PFK, 3H/Warszafski Deszcz, Płomień81 etc.) ale również niektórzy nowi artyści mają na koncie zajebiste rapsy (Bisz, Zeus, Medium, Hans)

Kiedyś również Tede i Peja, ale teraz powiem krótko, hajs im w głowie namieszał. Nie żebym ich jakoś nie lubił czy coś, ale taka jest prawda, Peja wrzuca rapsy dla gimbazy (Chociaż kilka kawałków z CNO2 mi się spodobało), a Tede... cóż "Kogz się zgadza i hajs posypany".

Eldo... Props dożywotni za całą twórczość. Ale Leszek ma dziwne podejście do krytyki... na każde wytknięcie jego kozackiego fristajlu cały się czerwieni i uszy mu pęcznieją przy czym wydaje jakieś dziwne dźwięki xD

Hemp Gru, "Klucz" - Klasyg. "Droga" - Dobre rapsy

Chociaż zjebali że rozpropagowali w Polsce to cudowne hasło: "HWDP"...

Molesta, tu nie trzeba dużo mówić, KLASYG.

I Pezet aka Pizdet, czyli ostatnio bardzo kontrowersyjna postać.

Props za "Muzykę Rozrywkową", props za "Muzykę Poważną", oraz props za "Muzykę Klasyczną".

ALE... To co zrobił w 2012 było totalną porażką, "Radio Pezet"... To jedyna płyta którą znam na której NIC mi się nie podoba.

Słucham Dubstepu, lecz, kurwa, nie rozumiem jak można łączyć tak różne gatunki jak dubstep i rap, do tego w tak nieumiejętny sposób.

Do tego przykrywka "PROGRESSU"...

52 Dębiec, jeden z najlepszych składów jakich kiedykolwiek słuchałem i słucham.

Bez Cenzury/JWP, uwielbiam ich muzykę i ich wrzuty na ściankach i pociągach, po prostu idealne <3

KaeN, Przyznam się, usłyszałem go dopiero jak wydał płytkę w Prosto, ale zapoznałem się z większością jego twórczości i podziwiam go za jego osobę i muzykę.

834, PROPS.

@ Kurwa, będę tak całą noc edytować te posty.

To tyle, narazie tylko tyle pamiętam, a jest tego duuuuuuuuużo...

Opublikowano

Podpinam się pod częścią postu Loude.

Hemp Gru- Klucz, Droga- KLASYK

Molesta- Skandal- Klasyk

Pezet- Wszystkie płyty na propsie, Radio Pezet dobra płyta, ale niektóre kawałki do wyjebania i byłoby 10/10, problem w tym że płyta jest niespójna, tak do tego kosmiczne flow, ale jednak brakuje tutaj wiele...

Tede- S.P.O.R.T, Esende Mylffon, Mefistotedes

JWP, BC, WWO- KLASYG!

Pyskaty- Pysk w pysk- PROPSY!

VNM- Propsy!

Brudne Serca- RESPEKT!!!

SMARKI SMARK- Najebawszy EP- KLASYG!

PeeRZeT- Hipocentrum- Propsy stąd jak do Jowisza!

MES- PROPSY!

EIS- Wpadł na scenę rozjebał, wyszedł! KLASYK!

RENO- Następny Poziom- Props!

Opublikowano

Panowie! O czym wy mówicie! Wy się nie znacie! Polski rap to popek i firma! Jedyni prawdziwi!

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Kurwa mateq, wydałem na Ciebie wszystkie lajki ;_;

@TOP

Polski rap jest naprawdę dobry, tylko trzeba znaleźć zajebistych wykonawców.

Ogólnie baaardzo lubię oldschool'owe squady (K44, PFK, 3H/Warszafski Deszcz, Płomień81 etc.) ale również niektórzy nowi artyści mają na koncie zajebiste rapsy (Bisz, Zeus, Medium, Hans)

Kiedyś również Tede i Peja, ale teraz powiem krótko, hajs im w głowie namieszał. Nie żebym ich jakoś nie lubił czy coś, ale taka jest prawda, Peja wrzuca rapsy dla gimbazy (Chociaż kilka kawałków z CNO2 mi się spodobało), a Tede... cóż "Kogz się zgadza i hajs posypany".

Eldo... Props dożywotni za całą twórczość. Ale Leszek ma dziwne podejście do krytyki... na każde wytknięcie jego kozackiego fristajlu cały się czerwieni i uszy mu pęcznieją przy czym wydaje jakieś dziwne dźwięki xD

Hemp Gru, "Klucz" - Klasyg. "Droga" - Dobre rapsy

Chociaż zjebali że rozpropagowali w Polsce to cudowne hasło: "HWDP"...

Molesta, tu nie trzeba dużo mówić, KLASYG.

I Pezet aka Pizdet, czyli ostatnio bardzo kontrowersyjna postać.

Props za "Muzykę Rozrywkową", props za "Muzykę Poważną", oraz props za "Muzykę Klasyczną".

ALE... To co zrobił w 2012 było totalną porażką, "Radio Pezet"... To jedyna płyta którą znam na której NIC mi się nie podoba.

Słucham Dubstepu, lecz, kurwa, nie rozumiem jak można łączyć tak różne gatunki jak dubstep i rap, do tego w tak nieumiejętny sposób.

Do tego przykrywka "PROGRESSU"...

52 Dębiec, jeden z najlepszych składów jakich kiedykolwiek słuchałem i słucham.

Bez Cenzury/JWP, uwielbiam ich muzykę i ich wrzuty na ściankach i pociągach, po prostu idealne <3

KaeN, Przyznam się, usłyszałem go dopiero jak wydał płytkę w Prosto, ale zapoznałem się z większością jego twórczości i podziwiam go za jego osobę i muzykę.

834, PROPS.

@ Kurwa, będę tak całą noc edytować te posty.

To tyle, narazie tylko tyle pamiętam, a jest tego duuuuuuuuużo...

Co do Tedego i hajsu. On jako nie liczny z raperow nie ukrywa tego ze z HH jest hajs i to duzy. Mi jego tworczosc sie podoba, wole słuchac o gibonach, hajsie, felgach niz o tej ,,przereklamowanej jak vanish oxi action” biedzie.

Dlaczego uwazasz ze mu odbiło?

TDF to kompletny raper, potrafił za swoich czasow niezle freestylowac(obejrzyj bitwe płock 2001) i nagrac pełne przekazu utwory.

A i porownaj cene płyt Ryska i Tedego.

W marcu Tede wypuszcza kolejna płyte, załoze sie ze znow bedzie tansza niz to co za jakis czas wypusci Peja

Opublikowano

Z tekstami typu "To jego styl" trzeba uważać, bardzo dobrze widać to na forach grafficiarskich gdzie wpadnie jakiś toy i wrzuci swoje pseudo-wrzuty, a jak ktoś go skrytykuje to powie że to jego styl...

Ogółem Tede, zrobił duużo dla Polskiego rapu, za to szacun.

Koniec gadania o TDF'ie bo zaraz gimby wpadną i będą się rżnąć kto lepszy.

"PEJA POWIEDZIAŁ ŻE TEDE TO CHUJ I WIEPRZ WIENC TRZEBA GO PIERDOLIĆ"

Opublikowano

Jeśli chodzi o hajs to Tede dobrze to promuje, to jest muzyka z której można robić hajs, tylko pytanie robisz rap dla hajsu czy robisz rap dla siebie, ludzi i chcesz zarobić na pasji. Tak jeszcze powracając do tematu zarabiania na muzyce, ja nie rozumiem czemu ludzie wypowiadają się krytycznie w tym temacie, a ci sami ludzie słuchają też raperów z USA, gdzie hajs się zgadza.

Opublikowano

@UP Więc słuchaj starszych tracków.

Mam dziś jakąś zajawkę na Płomień 81, cały czas ich słucham.

Opublikowano

Teraz rapu już się średnio da słuchać nie ma nic ciekawego "jak dla mnie" ;/

zeus, medium, bisz, vnm, laik. jest dużo ciekawego, tylko trzeba umieć szukać.

Km5iG.png

Opublikowano

Polski rap czyli japierdole, kurwa, jebać. Mniej więcej tak to wygląda.

Mało jest raperów, którzy rzadko przeklinają.

Z moich polskich typów HG, Miuosh.

Czasem też się przesłucha jakichś innych kawałków.

Najbardziej irytujące jest to, że rapu słuchają głównie dzieciaki dla tych słówek typu kurwa.

Jakhttp://www.mpcforum.pl/user/85612-esprit/ jedyne co słuchałeś to Firma i Bonus RPK to się nie dziwię. Posłuchaj takich typów jak Bisz, Zeus, Łona to może zmienisz poglądy.

Rap jeden z lepszych klimatów muzycznych a co do konkretnego zespolu to PFK ! nic dodać nic ująć :) chyba każdy powinien wiedzieć o co chodzi.

Kolejny dowiedział się o PFK po filmie i teraz będzie lansował

jesse_pinkman_v2_by_seb3tears-d5s8er0.pn

Gold Member | Blue Member | exModerator Counter-Strike

Opublikowano

Teraz rapu już się średnio da słuchać nie ma nic ciekawego "jak dla mnie" ;/

Nie bardzo rozumiem takie podejście... Czy naprawdę lepiej słuchać typa z 2000 który leci bez flow w porównaniu do aktualnych osiągnięć? Choć taki Eis to nawet dziś robi wrażenie.

Rap jeden z lepszych klimatów muzycznych a co do konkretnego zespolu to PFK ! nic dodać nic ująć :) chyba każdy powinien wiedzieć o co chodzi.

Tak, a może jeszcze słuchasz SBS i High School- B.R.O (bo Next Lvl akurat był dobry)? I to pierdolenie PFK, K44, a kurwa gdzie Molesta, Zip Skład, Waco, stare HG? Ulegacie temu bumowi jak bombie atomowej# Osama, po prostu nie możecie się powstrzymać. Ty mówisz PFK, ja mówię Eis i Reno!

Opublikowano

CHIO EMB,Emblemat,Kali,Pezet(wszysko tylko nie radio,nie moj klimat),Zeus,Mielzky,P81,O.S.T.R

"Pewność wypisaną mam na twarzy"

Opublikowano
Dnia 8.02.2013 o 00:33, matheeo1337 napisał:

Nie bardzo rozumiem takie podejście... Czy naprawdę lepiej słuchać typa z 2000 który leci bez flow w porównaniu do aktualnych osiągnięć? Choć taki Eis to nawet dziś robi wrażenie.

Tak, a może jeszcze słuchasz SBS i High School- B.R.O (bo Next Lvl akurat był dobry)? I to pierdolenie PFK, K44, a kurwa gdzie Molesta, Zip Skład, Waco, stare HG? Ulegacie temu bumowi jak bombie atomowej# Osama, po prostu nie możecie się powstrzymać. Ty mówisz PFK, ja mówię Eis i Reno!

Powiem Ci że nie sposób przypomnieć sobie naraz wszystkie dobre rapowe ekipy... A PFK jest wymieniane bo po prostu ludziom najbardziej utkwiło i mocno skojarzyło z filmem, który moim zdaniem nie powinien nigdy się ukazać... Książka była dobra ale film to totalne dno.

Opublikowano

Hype na PFK, nie ma się co dziwić... Ja lubię Pelsona, Sokoła i Pono, Chadę, B.R.O (chuj wam w dupkę napinacze ;]), Kaen okazjalnie,DGE, TeTris, Bisz, oraz Pyskaty :)

A jakbym miał wybierać płytę roku to obstawiałbym albo na Wilka chodnikowego, albo na CNO2 =)

(Wątpicie że ktoś, kogo wymieniłem jest "dobrym raperem"? Pisać, podam cytaty :3)

13759664181.jpg

' To czysty hip-hop, co będzie trwał wiecznie,

Masz tylko moment by go poczuć, więc spiesz się

Prawdziwy hip-hop, co będzie trwał wiecznie.

Do zobaczenia wkrótce u ciebie w mieście! '

Opublikowano

Obecnie zdecydowanie królem polskiej sceny rap jest Bisz i Zeus, i tu nie ma nic więcej do gadania. Takie pseudo grajki jak Chada to 3 płyte to samo nawijają, brak w ogóle techniki, kombinacji z flow, rymami.

Opublikowano

Hype na PFK, nie ma się co dziwić... Ja lubię Pelsona, Sokoła i Pono, Chadę, B.R.O (chuj wam w dupkę napinacze ;]), Kaen okazjalnie,DGE, TeTris, Bisz, oraz Pyskaty :)

A jakbym miał wybierać płytę roku to obstawiałbym albo na Wilka chodnikowego, albo na CNO2 =)(BEKA)

(Wątpicie że ktoś, kogo wymieniłem jest "dobrym raperem"? Pisać, podam cytaty :3)

Hahahahhaha.

Chada, B.R.O dobrzy? Daj jakiś poczwórny, bo podwójne, to nie standard jak na dzisiejszy poziom.

Czekam!

Kaen też chujowy, ale ma czasem wielokrotne (super kwadraty), DGE nawija o bzdurach, Tet, Bisz, Pysk propsy.

Obecnie zdecydowanie królem polskiej sceny rap jest Bisz i Zeus

Sorry, ale NIKT W POLSCE JAK LAIK!

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

Obecnie zdecydowanie królem polskiej sceny rap jest Bisz i Zeus, i tu nie ma nic więcej do gadania. Takie pseudo grajki jak Chada to 3 płyte to samo nawijają, brak w ogóle techniki, kombinacji z flow, rymami.

szczerze to tylu jest królów ile gustów... dla Ciebie jest Bisz i Zeus, a dla mnie Słoń i Shellerini :) obaj na 100% zjedliby Twoich grajków, a po prostu wiele osób uważa ich teraz za królów bo wydali ponoć dobre płyty(chociaż moim zdaniem średniawki, ale jak mówiłem wszystko zależy od gustu :) )

Co do Tet'a, Pyska się zgodzę :D dochodzi jeszcze Cira, Hukos, Jopel, Komar, Łona, Trzeci Wymiar, Buka, Vixen no i oczywiście WSRH :)

Opublikowano

szczerze to tylu jest królów ile gustów... dla Ciebie jest Bisz i Zeus, a dla mnie Słoń i Shellerini :) obaj na 100% zjedliby Twoich grajków, a po prostu wiele osób uważa ich teraz za królów bo wydali ponoć dobre płyty(chociaż moim zdaniem średniawki, ale jak mówiłem wszystko zależy od gustu :) )

Co do Tet'a, Pyska się zgodzę :D dochodzi jeszcze Cira, Hukos, Jopel, Komar, Łona, Trzeci Wymiar, Buka, Vixen no i oczywiście WSRH :)

Mieszkam w Poznaniu i słucham samego WSRH ale bez przesady, coś ci się z deka popierdoliło, że oni by zjedli zeusa czy bisza. beka

Hahahahhaha.

Chada, B.R.O dobrzy? Daj jakiś poczwórny, bo podwójne, to nie standard jak na dzisiejszy poziom.

Czekam!

Kaen też chujowy, ale ma czasem wielokrotne (super kwadraty), DGE nawija o bzdurach, Tet, Bisz, Pysk propsy.

Sorry, ale NIKT W POLSCE JAK LAIK!

Laik jest jednym z czołowych raperów (nie czołówki wacków typu chada), ale obecnie jego płyta nie jest tak dobra jak wilk.

Opublikowano

W świat rapu wprowadziła mnie moja ex. Jedyne za co jej dziękuję. Najlepszy według mnie to Słoń, ogólnie WSRH ale według mnie lepszy z nich to Słoń, uwielbiam jego chory rap. Dalej są Młody M, Chada, Buka, VNM, Onar, Pezet (ostatnia płyta - porażka) i O.S.T.R.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...