Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rap - ogólna dyskusja

Konfitura

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Polecam obejrzeć sobie żywyrap, coś jak Idol tyle że o rapie a oceniają WSZ, Wdowa, Bilon i Peja. Można od razu zauważyć jakie podziemie jest silne, 50% osób które nawijają tam zjadają bez problemu jury :)

4.25 niszczy
Opublikowano

@3x down
Mes, Pezet, VNM najlepsze flow? "beczka".
Żebyś

wiedział, że lepsi, aczkolwiek Shellerini niekoniecznie. Mylisz się,

źle napisałeś ale nie będę tłumaczyć, bo już nie mam na to czasu. Jednak

może. "skillsy"? Co to? Tego nawet google tłumacz nie chce

przetłumaczyć i w słowniku zapewne też tego nie ma, znowu jakieś "nowe"

gimbusiarskie słowo wymyślone przez gimbusa dla gimbusa? Pamiętaj liczy

się "dnwqiudbhqw", a nie "skillsy".

Ja pierdole, chyba pomyliłeś definicję flow sobie... Na klasycznym beacie poleci każdy przeciętniak, nawet laik z ulicy po chwili treningu trafi w beat.

Zauważ że każdy z nich kurwa nawija pod beaty które nie są klasyczne, Pezet- dubstep, Mes, VNM- newschool...

Sheller i Słoń odpadają na starcie, to samo Firma i HG (które po Drodze się rozjebało do końca...).

http://pl.wikipedia.org/wiki/Zeus_(raper) - rok od pierwszej nagrywki (2007)

http://pl.wikipedia.org/wiki/Shellerini - rok od pierwszej (2004)

pozdrawiam, jak SW jest horrorcore to pozdrawiam

Kurwa ta wikipedia jest taka "prawdziwa" z tego co wiem to Sheller nawijał podobnie jak Zeus, a w 2001 ze Słoniem nagrali kawałek jakiś tam "hadkore technika" (jakoś tak) i to że w eter nie poszło nie oznacza że nie nawijali wcześniej...

mam nadzieję, że to był żart.

Nawet Bisz ją w wywiadzie propsował, i że jarałby się nią jak nagrywałaby nadal rap, bo teraz syf robi.

PS Widzę że macie z tym Słoniem niezłą jazdę, więc oświecę niektórych kurwa. Na Chorych Melodiach i Demonologi teksty spoko, ale ubogie flow i brak techniki aż woła o pomstę do nieba... jak już napisałem kilka postów wyżej Loveforever zostało zjedzone przez Horrorstep, a jak ktoś chce więcej tego gówna to taki luźny track z płyty Chamskie Rzeczy (Eripe wieczny props zuchu)- Wigilia.

Opublikowano

@up Jesteś głupi. Nie pisz, że ktoś odpada tylko, że ty tak uważasz. Jebie mnie Twoje zdanie, każdemu może coś innego pod pasować, pierdole dubstep, newschool itd. Skoro każdy może po chwili treningu nawinąć dobrze to dawaj typie nawiń jak peja czy sokół. Dla mnie klasyczny rap jak sama nazwa brzmi jest klasyczny i tylko takiego słucham a nie jakiś nowoczesnych brzmień.

@down Twój mózg nie ma progresu kurwa od gimnazjum.

Opublikowano

@up Jesteś głupi. Nie pisz, że ktoś odpada tylko, że ty tak uważasz. Jebie mnie Twoje zdanie, każdemu może coś innego pod pasować, pierdole dubstep, newschool itd. Skoro każdy może po chwili treningu nawinąć dobrze to dawaj typie nawiń jak peja czy sokół. Dla mnie klasyczny rap jak sama nazwa brzmi jest klasyczny i tylko takiego słucham a nie jakiś nowoczesnych brzmień.

Chcesz to sobie siedź i słuchaj wacków którzy nauczyli się trafiać w beat i od tamtego czasu żadnego progresu, jak to jest u Słonia, Shellera.

Sokół to inna półka, zawsze potrafi nawinąć, ale Rysiu z tymi czasownikami# bez komentarza.

I chuj mnie obchodzi twoje zdanie bo do ciebie nie pisałem, a z tym nawijaniem to nie wiem czy ty taki głupi jesteś, powinieneś skumać o co chodzi...

EDIT Twój też kurwa zrobił duży progres cofając się do podstawówki, beka w chuj z takich jak ty. Ty nie słuchasz rapu ty go tylko podsłuchujesz.

Opublikowano

Co wy kurwa tak o tym progressie napierdalacie?

Zauważyłem że gadka o tym zaczęła się jak Pezet zaczął rapować pod te pseudo-dubstepy i wkręcać małolatom "progress".

Oczywiście lubię jak raper robi coraz to lepsze tracki, tworzy lepsze flow i rymy, ale kurwa bez przesady.

To że ktoś jedzie na czasownikach cały czas nie skreśla go jako rapera, ale jeżeli połączyć to z którąś z kolei płytą o tym samym to jest dno (Syn Bogdana).

Słucham rapu dla przyjemności, dla usłyszenia tego pierdolonego werbla i stopy, dla przekazu i na koniec dla jebanego flow, rymów i skreczy.

Opublikowano

Wy się tu spinacie, a nie ma powodu. Jak dla mnie jest święta trójca raperów.

1. Eldo - gimbaza nie ogarnnia utworu "Nie pytaj o Nią." - To wszystko tłumaczy. Jeżeli firma ma "przekaz " to eldo ... sami sobie to dokończcie.

2. Małpa - Choć ma chujowe rymy, kiepski flow i głos jak gnojek. Niektórzy wiedzą o co chodzi.

3. O.S.T.R, ale tylko kilka płyt ( koniec kariery w 2009 roku wg. mnie) . Po utworze tabasko jestem jak na dropsach, kochana Polsko, powinno się cenzurować 80% raperów.

Polski rap ogółem jest chujowy. Rozumiem... rap z ulicy, ale opowiadania o gwałcie, i zmuszaniu dziewczyn do łykania spermy, o napierdalankach maczetami, o jebaniu psów, paleniu zioła, brania koksu i o tym jak to źle to wielka przesada. Są dobrzy raperzy zagraniczni, utwór małpy -pamiętaj kto.

graphic.png

Opublikowano

Rozumiem... rap z ulicy, ale opowiadania o gwałcie, i zmuszaniu dziewczyn do łykania spermy, o napierdalankach maczetami, o jebaniu psów, paleniu zioła, brania koksu i o tym jak to źle to wielka przesada. Są dobrzy raperzy zagraniczni, utwór małpy -pamiętaj kto.

Przecież za granicą masz to samo tylko w lepszej wersji, sam Eminem rapował o tym jak zabija swoją byłą żonę (wtedy chyba jeszcze nie była jego ex), dwa Lil wayne, też dobry ma w chuj szesnastek o tym że ruchał jakąś dupę, albo przynajmniej ociera się o to...

Opublikowano

Według mnie Poolski Rap nie ma się najgorzej ;D. Trzyma Poziom

A większość Osób słuchające Rapu to Gimbaza- Ale jestem przekonany że niebawem się to zmieni Gdyż polski rap Istnieje dopiero od 15lat? popularny jest od 5, a w gimbazie się słuicha tego co popularne. za 10 lat jestem pewien ze 1/2 bedzie sluchala rapu. Ci co wyjdą z gimbazy będamieli po 25 lat i się już wyrówna

Opublikowano

Polskiego rapu to tylko PDG WSRH SOKÓŁ i BEZCZEL. Czarny rap z lat 90' kozak :) Dr.Dre, Snopp Dogg, 2PAC, Eminem, Nate Dogg, The Game.... sie słuchało....

umarł Mizzer, niech żyje Mizzer...

Opublikowano

Według mnie Poolski Rap nie ma się najgorzej ;D. Trzyma Poziom

A większość Osób słuchające Rapu to Gimbaza- Ale jestem przekonany że niebawem się to zmieni Gdyż polski rap Istnieje dopiero od 15lat? popularny jest od 5, a w gimbazie się słuicha tego co popularne. za 10 lat jestem pewien ze 1/2 bedzie sluchala rapu. Ci co wyjdą z gimbazy będamieli po 25 lat i się już wyrówna

Kolego moda na rap już była, jak HH był w telewizji (okolice roku 2002/03) co go tak Viva na okrągło puszczała, aż się przejadł i wylądowaliśmy w "podziemiu". Nie zgodzę się co będzie z HH w Polsce za kilka, kilkanaście lat, może pozycja się tak umocni i będzie tak silny jak w USA, tego nie wie nikt bo tego stwierdzić nie można, nikt się nie spodziewał aż takiego powrotu do mediów po Jestę Lotnikię, a cała ta moda na rap już była w gimnazjach, jak ja jeszcze chodziłem do gim to już było i od tego czasu 3/4 lata cały czas to rosło i teraz mamy ludzi jarających się nie takim złym Kaenem, ale jak im napiszesz że to Polskie xero Eminema to pierdolą że się nie znasz...

Opublikowano

Kolego moda na rap już była, jak HH był w telewizji (okolice roku 2002/03) co go tak Viva na okrągło puszczała, aż się przejadł i wylądowaliśmy w "podziemiu". Nie zgodzę się co będzie z HH w Polsce za kilka, kilkanaście lat, może pozycja się tak umocni i będzie tak silny jak w USA, tego nie wie nikt bo tego stwierdzić nie można, nikt się nie spodziewał aż takiego powrotu do mediów po Jestę Lotnikię, a cała ta moda na rap już była w gimnazjach, jak ja jeszcze chodziłem do gim to już było i od tego czasu 3/4 lata cały czas to rosło i teraz mamy ludzi jarających się nie takim złym Kaenem, ale jak im napiszesz że to Polskie xero Eminema to pierdolą że się nie znasz...

Powiem Ci że sprawa idzie w stronę kolejnej mody na rap... A że historia lubi się powtarzać to może się zdarzyć tak że media znów wyniuchają hajs w puszczaniu rapu i łapaniu małolatów na koszulki Bonusa RPG i zaczną puszczać w TV dobry rap razem z hip-hopolo.

Opublikowano

Powiem Ci że sprawa idzie w stronę kolejnej mody na rap... A że historia lubi się powtarzać to może się zdarzyć tak że media znów wyniuchają hajs w puszczaniu rapu i łapaniu małolatów na koszulki Bonusa RPG i zaczną puszczać w TV dobry rap razem z hip-hopolo.

Na dobry bym nie liczył. Niby fajnie, że ludzie nie mający styczności z rapem się z nim zapoznają, ale co to da, jak w mejnstrimie jest sama chujnia i potem łazi taki słuchając BRO czy S(Gimb)S i lansuje się na "dobry rap z przekazem".

Ja mam juz dosc sluchania jak to sie trudno zyje na blokach, o dziwkach, kasie i lansie w polskim rapie ;f

To zacznij słuchać podziemia.

A w to, że gimby podrosną i zaczną słuchać dobrego rapu bym nie wierzył. Idiota zostanie idiotą.

@up

Co Wy macie z tym Miuoshem? On jest tylko poprawny, w dodatku monotonny.

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

Zgodzę się ale nie do końca. Media owszem mogą puszczać Bisza obok "raperów" typu Mezo i to jest debilne, ale dobry słuchacz ogarnie zawsze co jest czym, a z modą na rap to nawet jeśli TV wycofałoby HH to i tak byłaby nieunikniona bo to się nasilało od jakiegoś czasu i w pewnym czasie to i tak by pękło. TV przyśpieszyło ten proces.

Na dobry bym nie liczył. Niby fajnie, że ludzie nie mający styczności z rapem się z nim zapoznają, ale co to da, jak w mejnstrimie jest sama chujnia i potem łazi taki słuchając BRO czy S(Gimb)S i lansuje się na "dobry rap z przekazem".

To zacznij słuchać podziemia.

A w to, że gimby podrosną i zaczną słuchać dobrego rapu bym nie wierzył. Idiota zostanie idiotą.

@up

Co Wy macie z tym Miuoshem? On jest tylko poprawny, w dodatku monotonny.

Nie zgodzę się do końca, kiedyś słuchałem tylko mainstreamu bo tylko to znałem i z czasem jak coraz więcej szukałem ciekawszych raperów to zacząłem słuchać podziemnego rapu i z po za granic. Tylko tutaj się pojawia takie coś że jakiś mały % zrobi tak jak ja, większość będzie słuchać jakiegoś syfu bo w mainstreamie co druga albo i częściej się powtarza.

A co do Miuosha to nie sprawdzałem ostatniej płyty ale czytałem parę recek #powielił schemat z poprzedniej.

Ja mam juz dosc sluchania jak to sie trudno zyje na blokach, o dziwkach, kasie i lansie w polskim rapie ;f

To zależy kogo słuchasz... Tak po 2 to cały rap jest praktycznie o tym w USA też, tylko tam im się serio hajs zgadza.

Opublikowano

Nie słucham piosenek gdzie co 2 słowo to przekleństwo. Wole coś jak bisz banicje lub coś. Ale i tak wole rock xD

Opublikowano

Nie słucham piosenek gdzie co 2 słowo to przekleństwo. Wole coś jak bisz banicje lub coś. Ale i tak wole rock xD

Co to za stereotyp z tym klnięciem w rapie? Szczerze to teraz nie ma jakoś dużo takich kawałków, chyba że pana Gratisa RTV i od innych takich, a tak to zdarzają się ale są one umiarkowane.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...