Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rap - ogólna dyskusja

Konfitura

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

rap to muzyka życiowa :)

Uwaga! Konkurs! Uwaga!
Do wygranie lajki. Co musisz zrobić? Proste
Umieść link do mojego profilu w tym temacie:
KLIK

A każdy post z linkem wynagrodzę lajkiem!

IU4Be.png

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Polski RAP jest bardzo dobry. Mamy dobrych artystów tworzących ten styl muzyki, lecz racja jest bardzo dużo przekleństw. Tylko, że przekleństwa występują zazwyczaj u ziomków JP (HempGru itp) - więc tego nie popieram. Prawdziwy RAP można dostrzec u innych artystów takich jak m.in Donatan, KaeN, WSRH itp. Obecnie wielu nowych podjęło się próby i może uda im się spełnić karierę, której się podjęli. Mówię tu m.in o South Blunt System, którego Chada wypromował, lecz ostatnio pokazał solo na co go stać w piosence Była Chłodna. Sądzę, że koleś może dojść do czegoś w życiu i tego mu życzę z całego serca.

~ Moje życie ciągle zmienia Hip-Hop ~

222e8ae1733713323837f5d.jpg
Opublikowano

Polski RAP jest bardzo dobry. Mamy dobrych artystów tworzących ten styl muzyki, lecz racja jest bardzo dużo przekleństw. Tylko, że przekleństwa występują zazwyczaj u ziomków JP (HempGru itp) - więc tego nie popieram. Prawdziwy RAP można dostrzec u innych artystów takich jak m.in Donatan, KaeN, WSRH itp. Obecnie wielu nowych podjęło się próby i może uda im się spełnić karierę, której się podjęli. Mówię tu m.in o South Blunt System, którego Chada wypromował, lecz ostatnio pokazał solo na co go stać w piosence Była Chłodna. Sądzę, że koleś może dojść do czegoś w życiu i tego mu życzę z całego serca.

~ Moje życie ciągle zmienia Hip-Hop ~

Czy to prowo? Po sygnie jednak... kurwa, nie wierzę...

Co do Donatana, dobre biciwa, ale zaprosił najgorszych raperów jakich się dało #mainstream + jego znajomość podziemia (akcja w wywiadzie, gdy nie wiedział kto to Jobix[Zkibwoy]).

(CNO 2 rozpierdala).

o.O

Szczerze? w Polsce jest tylko jeden prawdziwy raper - O.S.T.R

No w chuj prawdziwy... Jedzie na fejmie z przed lat, teraz robiąc gówno + ta akcja z Zeusem (zrobili razem bit, a Ostry sam się pod nim podpisał i teraz go unika)

Reszta to tylko pseudo-raperzy

Weź...

W sumie, to cieszę się, że Laik nie chce wyjść z podziemia, bo zleciała by się do niego banda gimbusów i słuchała nie rozumiejąc żadnego kawałka.

Będę obrońcą tego tematu :D

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

Szczerze? w Polsce jest tylko jeden prawdziwy raper - O.S.T.R :)

Reszta to tylko pseudo-raperzy

Nie wiem czy to prowo, ale śmiechłem hardo.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

W takich tematach zawsze jest wielu hejtów/spinaczy, którzy uczepią się byle gówna. Bo co? Wielcy metalowcy, a pewnie nawet na jednym koncernie metalowym nie byliście.

Ja jestem dumny z polskiego rapu i da się to zauważyć, że on cały czas się zajebiście rozwija. Niektórzy tego nie widzą, bo nie potrafią się wgłębić w tą kulturę.

Jakie kurwa nawijanie o JP itp ? Ja jakoś tego nie widzę, jest wielu artystów na wiecznym propsie, którzy pokazali, że polski rap jest naprawdę mocny. Zeus i Bisz rozjebali rap scenę.

Rap to jedyny gatunek muzyczny, który się tak dobrze rozwinął. W dodatku bez pomocy mediów. Nie mamy teraz dobrych rockowych ani metalowych zespołów. No bo jakich? Dżem, którego 5 minut już dawno minęło?

Ale i tak dla wielu ludzi rap to będzie gówno. Dlaczego? Bo nic o nim nie wiedzą. Nie poświęcili nawet paru minut/godzin, żeby zapoznać się z tym gatunkiem. O tym można by było pisać godzinami.

Ja polecam obejrzeć reportaż o kulturze Hip-Hopu.(link na dole)A co do ciuchów po 100-400zł to ludzie zawsze będą srali. Ich na to nie stać, a anus ich ciska jak widzą, że ktoś takie ciuchy kupuje. Oni też mają prawo zarobić, jak każdy. Tak jak z Justinem Biebierem, zgarnia hajs ma w chuj fanów, ale i tak każdego boli dupa bo ma za dobrze i tyle. Ludzie są debilami i nikt tego nie zmieni. Pozdrawiam.

Jak dla mnie na propsie zawsze WSRH, Miuosh, Pih, Zeus, Bisz, O.S.T.R, 3W, Peja(CNO 2 rozpierdala).

A jeszcze co do polskiego rapu to mi spinacze powiedzcie, dlaczego tylu raperów ma takie osiągnięcia ? Patrzcie ile złotych/platynowych płyt dostali... I teraz kurwa może powiecie, że my w polskim rapie nic nie osiągniemy... Który polski artysta(pop, rock itd.) dostał ostatnio złotą czy platynową płytę? No który? To dowód na to, że rap jest jednak docenianym gatunkiem muzycznym.

Temat jest do dyskusji a każdy kto ma inne zdanie od razu jest najeżdżany przez gangste mpc no ale mniejsza z tym.

Co do koszulek itd po XXX zł to ktoś tu chyba ma problemy z czytaniem. Mi chodziło o to że typ nawija o biedzie, nędzy a koszulki czy bluzy ma po 200-300zł. Dla przykładu wchodząc na stronę jakiegoś zagranicznego zespołu mogę za mniejszą cenę zamówić koszulkę która przyjdzie mi np. z UK. No i co o tym myśleć? Po której stronie jest komercja? Polskiego rapu czy metalu? No ale mniejsza z tym, przejdźmy dalej żeby udowodnić Ci jak bardzo się mylisz co do polskich zespołów metalowych. Zobaczmy więc jak bardzo doceniany na świecie jest zespół Behemoth, w spoilerze screen z wszystkimi nagrodami:

behemothk.jpg

Teraz przejdzmy do nagród Peji

pejaj.jpg

Z tego miejsca proszę Cię abyś zaprzestał pieprzenia o czymś o czym nie masz zielonego pojęcia.

Ja nadal mogę wymieniać zespoły które osiągnęły kilkukrotnie więcej niż wszyscy polscy raperzy.

Teraz czekam na Twoją odpowiedz z tymi osiągnięciami polskiej sceny rapu. Wymień mi jednego, tylko jednego

który będzie mieć przez połowę nagród co Behemoth.

Teraz taki jeszcze krótki komentarz odnoście tego że nie poświęciłem czasu na słuchanie hh/rapu.

Wyżej wymienionego gatunku słuchałem kilka lat, mniej więcej 6-7 więc nie mów mi że nie słuchałem nigdy rapu.

Gwarantuję Ci że słyszałem o wiele więcej płyt z rapem niż Ty ale to co się dzieje w polskim rapie ostatnimi czasy

to jest tragedia.

HBV27j.png

Opublikowano

Rapu dużo nie słucham ale jeżeli już chodzi o Rap to tylko zagraniczny. Polski rap jest totalnie słaby

Opublikowano

Temat jest do dyskusji a każdy kto ma inne zdanie od razu jest najeżdżany przez gangste mpc no ale mniejsza z tym.

Co do koszulek itd po XXX zł to ktoś tu chyba ma problemy z czytaniem. Mi chodziło o to że typ nawija o biedzie, nędzy a koszulki czy bluzy ma po 200-300zł. Dla przykładu wchodząc na stronę jakiegoś zagranicznego zespołu mogę za mniejszą cenę zamówić koszulkę która przyjdzie mi np. z UK. No i co o tym myśleć? Po której stronie jest komercja? Polskiego rapu czy metalu? No ale mniejsza z tym, przejdźmy dalej żeby udowodnić Ci jak bardzo się mylisz co do polskich zespołów metalowych. Zobaczmy więc jak bardzo doceniany na świecie jest zespół Behemoth, w spoilerze screen z wszystkimi nagrodami:

behemothk.jpg

Teraz przejdzmy do nagród Peji

pejaj.jpg

Z tego miejsca proszę Cię abyś zaprzestał pieprzenia o czymś o czym nie masz zielonego pojęcia.

Ja nadal mogę wymieniać zespoły które osiągnęły kilkukrotnie więcej niż wszyscy polscy raperzy.

Teraz czekam na Twoją odpowiedz z tymi osiągnięciami polskiej sceny rapu. Wymień mi jednego, tylko jednego

który będzie mieć przez połowę nagród co Behemoth.

Teraz taki jeszcze krótki komentarz odnoście tego że nie poświęciłem czasu na słuchanie hh/rapu.

Wyżej wymienionego gatunku słuchałem kilka lat, mniej więcej 6-7 więc nie mów mi że nie słuchałem nigdy rapu.

Gwarantuję Ci że słyszałem o wiele więcej płyt z rapem niż Ty ale to co się dzieje w polskim rapie ostatnimi czasy

to jest tragedia.

metin rozjebał ci łeb.

@top

beka z ludzi co uważają, że polski rap to tylko popki i inne krule

Opublikowano

metin rozjebał ci łeb.

@top

beka z ludzi co uważają, że polski rap to tylko popki i inne krule

Dzieciaku weź wyjdź bo swoją wypowiedzią pokazujesz ile gówna masz w głowie.

Kto tu coś pisze o metinie? Skąd Ty w ogóle mnie znasz i wiesz czy gram czy nie gram w metina?

Jak już coś piszesz to pisz z sensem a nie takie głupoty. To temat o muzyce a nie o grach. Osobiście nie traktuję poważnie osób takich jak Ty

bo do mnie można trafić tylko jakimś argumentem ale irytują mnie osoby Twojego pokroju rzucające błotem na prawo i lewo

bez jakiegoś konkretnego poparcia.

HBV27j.png

Opublikowano

Obie strony pieprzą bez sensu. My nie uznajemy rapu jako muzyki i to jest nasz błąd, wy nie potraficie dostrzec i zaakceptować jego wad. Tak się nie da dyskutować, jeśli nie ma argumentów. To tylko wymiana suchych faktów, których nikt nie przyjmuje do wiadomości...

Rap ma jedną, zasadniczą wadę. Zmienia system wartości i namawia do przemyśleń nad moralnością. Czemu to wada? Ano dlatego, że mimo, że jest sporo prawdziwych artystów to jednak niechlubny prym wiodą ci gorsi... Zapytajcie ludzi na ulicy kogo znają, padnie mnóstwo Peji, PFK, Mezo (brrr), RPK itd. itp. ale tych lepszych nie zna masa, to jest wada rapu...

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

ale tych lepszych nie zna masa, to jest wada rapu...

A co to za wada? Raczej zaleta, bo ci co są ogarnięci i wiedzą co to dobra muzyka dokopią się do tych perełek, a do szarego słuchacza-debila, ta muzyka nie dotrze, dzięki czemu będzie wolna od słuchaczy-idiotów.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

A co to za wada? Raczej zaleta, bo ci co są ogarnięci i wiedzą co to dobra muzyka dokopią się do tych perełek, a do szarego słuchacza-debila, ta muzyka nie dotrze, dzięki czemu będzie wolna od słuchaczy-idiotów.

Sztuką jest docierać do wszystkich, nie do elit...

Trochę hipsterskie podejście swoją drogą :)

Opublikowano

Nieza beka w temacie... Aktualnie na scenie mamy duży syf, w mainstreamie, rapy od Chady, RPK, itd.
Większość sceny jedzie na tych samych patentach, zero techniki, flow przeciętne, a rymy czasownikowe.
Wiadomo "podziemie jebie mainstream" ale tych nikt nie chce wydać albo Ci mają już życie ułożone i rapują dla zabawy/kończą kariery (Smark dożywotni props za Najebawszy EP)

Polecam przenieść się na rap z USA, UK.

Sztuką jest docierać do wszystkich, nie do elit...

Trochę hipsterskie podejście swoją drogą :)

No mnie chuj strzela jak widzę komentarze 14 letnich fanek Pezeta, które kochają jego muzykę pod każdym postem na fb widzę same serduszka i chujowe komentarze... to samo się tyczy jak pod Lovefofever Słonia były te "serduszka", przecież to nie pasuje do kawałka, nie wspominając już o rapie...

Opublikowano

Nieza beka w temacie... Aktualnie na scenie mamy duy syf, w mainstreamie, rapy od Chady, RPK, itd.

Wiꫳzo栳ceny jedzie na tych samych patentach, zero techniki, flow przeci괮e, a rymy czasownikowe.

Wiadomo "podziemie jebie mainstream", jest tyu dobrych graczy ale wyda栩ch nikt niechce, lub graj tylko dla zabawy bo maj ycie uoone.

Polecam przenie栳i꠮a rap z USA, UK.

" Sztuk jest dociera栤o wszystkich, nie do elit...

Troch꠨ipsterskie podejcie swoj drog "

No mnie chuj strzela jak widz꠴e komentarze 14 letnich fanek Pezeta, kt�kochaj jego muzyk꠩ pod kadym postem na fb widze same serduszka i chujowe komentarze...

Tacy ludzie też są i są w każdym gatunku muzycznym. Nic się nie poradzi, trzeba zaakceptować :)

Opublikowano

Słucham tylko patriotycznego rapu (Enceha, pnkb) do normalnego jakoś ciężko mi jest się przekona, nie mówiąc już o tym stylu fullcapy, koszulki o 5 rozmiarów większe, oczojebne buty, to nie dla mnie ;x

Opublikowano
nie mówiąc już o tym stylu fullcapy, koszulki o 5 rozmiarów większe, oczojebne buty

Co ma ubiór do rapu?

W rapie lubię to, że daje równe szanse wszystkim:

możesz latać w lycrze czy mieć samcze myśli.

To liczyłoby się gdybym chciał leźć z Tobą przed ołtarz,

lecz jedyny związek tutaj to jest treść i forma.

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

Rap jeden z lepszych klimatów muzycznych a co do konkretnego zespolu to PFK ! nic dodać nic ująć :) chyba każdy powinien wiedzieć o co chodzi.

<<•ҳ̸Ҳ̸ҳ Ozim517 ҳ̸Ҳ̸ҳ•>>

Opublikowano

Rap Polski z przekazem do życia , to jest to. Przyznam że nawet bardzo lubie gdy gości on w moich głośnikach. Ale również często spotykam RAP który jest śpiewany chyba od nie chęci ale cóż w Polsce raczej liczy się tylko i wyłącznie jak największa produkcja utworów , a nie jak najlepszy przekaz do słuchacza. Pozdrawiam..

Opublikowano

@UP Co do Paktofoniki to nie ma się czym jarać. Teraz jest bum na to i wychodzi jaki ludzie mają gust muzyczny, tam Ci trzej panowie w porównaniu do dzisiejszego rapu lecą słabo, ale w 2000 to było coś, trzeba oddać szacunek klasyce i można włączyć od czasu do czasu, ale chodzić i jarać się na okrągło nie widzę sensu.

Opublikowano

Byle nie polski i git w polskim za dużo wulgów ogólnie polskie rapy to się opierają tylko na wulgach

Opublikowano

Ja o gustach dyskutowal nie bede, kazdy slucha tego czego sluchanie sprawia mu przyjemnosc.

Ja nie lubie bonusa, hg, i ulicznego rapu.

Chada rzygam... Kazdym smiesznym dresiarzem tez.

Slucham:

Vnm

KaeN

Skorup

Fokusa

Hucza

Tych ktorzy nakurwiaja rap a nie zaka sie na beatach.

Opublikowano

Byle nie polski i git w polskim za dużo wulgów ogólnie polskie rapy to się opierają tylko na wulgach

bo nie wiesz czego sluchac :D

muzycznapomaranczvandet.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...