Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rap - ogólna dyskusja

Konfitura

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dla Ciebie jest Bisz i Zeus, a dla mnie Słoń i Shellerini :) obaj na 100% zjedliby Twoich grajków, a po prostu wiele osób uważa ich teraz za królów bo wydali ponoć dobre płyty(chociaż moim zdaniem średniawki, ale jak mówiłem wszystko zależy od gustu :) )

Kurwa, Zeus z Biszem i Mediumem zjedli zeszły rok, a sam Zeus zjadłby WSRh dupą. Słoń poszedłby na przystawke(bo umówmy się, że diss oparty na pojazdach po starych nie wystarczy zeby zjeść rapera z takim doświadczeniem jak Zeus), a Sheller poszedłby na danie główne(słyszałem beef Shellera z Owalem i myślę, że Shelka by w beefie ładnie zamieszał). Słoń się wypalił. O ile Pierwzys mikstejp WSRH i Demonoliga to było cos swieżego, tak kolejne projekty Słonia to jedno i to samo(półowa patentów na Szkole Wyrzutków pochodzi z Demonologii). Co do skillsów Zeusa, to nie tylko ja go propsuję, bo jego płyta była w większości zestawień stawiana w TOP3 zeszłego roku.

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Obecnie zdecydowanie królem polskiej sceny rap jest Bisz i Zeus, i tu nie ma nic więcej do gadania. Takie pseudo grajki jak Chada to 3 płyte to samo nawijają, brak w ogóle techniki, kombinacji z flow, rymami.

Znawca się znalazł.

Debile.

Każdy słuchacz rapu ma wybrany swój "klimat",chodzi mi o to,że są słuchacze ulicznego rapu,życiowego jak i Love song'ów.

Jak dla mnie polski rap jest na wysokim poziomie.

HuczuHucz

Bonson

Sitek

OSTR

Peja

Jopel

Pysk

Zeus

Mioush

Onar

Eldo

VNM

Opublikowano

Ja jebie...

Laik jest jednym z czołowych raperów (nie czołówki wacków typu chada), ale obecnie jego płyta nie jest tak dobra jak wilk.

"Kurwa, nie sondze." (Sam Bisz podobno gdzieś mówił, że chciałby być tak dobry jak Laik)

Beka z ludzi słuchających Bisza, znających jeden album...

Najlepszy według mnie to Słoń.
Chada, Buka, Onar, O.S.T.R

Beka.

a po prostu wiele osób uważa ich teraz za królów bo wydali ponoć dobre płyty(chociaż moim zdaniem średniawki

Teraz? Bisz ma chyba na koncie z 7 płyt, Zeus też od 98r. rapuje. Jeżeli Twoim zdaniem, Wilk i Zeus.Nie żyje to średniawki, a WSRH jest dobre, to...

I weź tu teraz pogadaj o rapie, jak 3/20 osób coś tam się znają, a reszta: "bo on robi rzyciowy rab, a tamten ma fajne tegsty".

Tak wgl. jeżeli ktoś nie wie (jak się interesuje, to wie, ale i tak powiem), 2013 będzie rozjebany przez:

- Rap Addix (EP Junesa i LP w składzie Laik x Junes x Jeżozwierz x Soulpete)

- Tehnikolor (Bisz x Laik x Elhuana) Tyle, że nie wiadomo czy w tym roku ;/

- LP Eripe (3 "100 linijek szaleństwa" w pierwszym kwartale)

- Pezet na trapach (po RP się zawiodłem, ale to rozjebie, wierzę)

- VNM/SoDrumatic (co tu dużo mówić?)

- Kę (w sumie nic nie wiem o tej płycie)

Na to najbardziej czekam (bo w chuj tych płyt wyjdzie).

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

O tak, beka, beka ale z Ciebie.

Z czego dokładnie? Cytat poproszę.

Ty masz bekę z tego jakich raperów słucham, a ja mam bekę z Ciebie, że masz bekę z tego kogo słucham, ogarniasz? Trochę pogmatwane.

A ja się śmieje nie z tego, kogo słuchasz, a z tego, że nazywasz ich najlepszymi...

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

Z czego dokładnie? Cytat poproszę.

Ty masz bekę z tego jakich raperów słucham, a ja mam bekę z Ciebie, że masz bekę z tego kogo słucham, ogarniasz? Trochę pogmatwane.

@up
Ja mam prawo mieć własne zdanie, ty masz prawo mieć je w dupie, to samo w drugą stronę. Natomiast ja z tego, że się z tego śmiejesz. To w takim razie źle to zrozumiałem. Śmieszne, bo niby jest wolność słowa ale jak powiem kto według mnie jest najlepszy to zaczynają na mnie najeżdżać, wystarczy przeczytać ten temat, każdy musi komuś powiedzieć, że słucha gówna, a najlepsi tą są Firma i HG*. Słoń to jeden raper, czyli "jego", a nie "ich".
*Firma i HG podałem jako przykład, wcale nie myślę, że są najlepsi.
@3x down
Mes, Pezet, VNM najlepsze flow? "beczka".
Żebyś wiedział, że lepsi, aczkolwiek Shellerini niekoniecznie. Mylisz się, źle napisałeś ale nie będę tłumaczyć, bo już nie mam na to czasu. Jednak może. "skillsy"? Co to? Tego nawet google tłumacz nie chce przetłumaczyć i w słowniku zapewne też tego nie ma, znowu jakieś "nowe" gimbusiarskie słowo wymyślone przez gimbusa dla gimbusa? Pamiętaj liczy się "dnwqiudbhqw", a nie "skillsy".
Opublikowano

szczerze to tylu jest królów ile gustów... dla Ciebie jest Bisz i Zeus, a dla mnie Słoń i Shellerini :) obaj na 100% zjedliby Twoich grajków, a po prostu wiele osób uważa ich teraz za królów bo wydali ponoć dobre płyty(chociaż moim zdaniem średniawki, ale jak mówiłem wszystko zależy od gustu :) )

Kurwa, serio? Słoń i szeler zjedliby bisza i zeusa? Puta, por favor. Sorry, ale jak się pierdoli cały czas o ruchaniu trupów, to w końcu się ten motyw przejada. Zresztą, jakichś porażających skillsów to oni nie mają. Wait, czy oni mają jakiekolwiek skillsy?

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Kurwa, serio? Słoń i szeler zjedliby bisza i zeusa? Puta, por favor. Sorry, ale jak się pierdoli cały czas o ruchaniu trupów, to w końcu się ten motyw przejada. Zresztą, jakichś porażających skillsów to oni nie mają. Wait, czy oni mają jakiekolwiek skillsy?

ruchanie trupów, tylko w jednej nutce. To o czym mówisz to horrorcor, pozatym słoń ma tylko jedną horrorcorową płyte "CHORE MELODIE". Sheller najlepsze flow w polsce, wyjebane podwójne, potrójne i poczwórne. Newbie tego niedostrzegają i lecą na trędy typu zeus i bisz

2cql8d2.png
Opublikowano

ruchanie trupów, tylko w jednej nutce. To o czym mówisz to horrorcor, pozatym słoń ma tylko jedną horrorcorową płyte "CHORE MELODIE". Sheller najlepsze flow w polsce, wyjebane podwójne, potrójne i poczwórne. Newbie tego niedostrzegają(oddzielnie) i lecą na trędy(trendy) typu zeus i bisz

Hahahahahha. Najlepsze flow mają Mes, Pezet i VNM.

Wyjebane wielokrotne to ma Laik.

e: Typu Zeus i Bisz? I co? Może Słoń i Shellka są od nich lepsi? beczka.

Słoń to jeden raper, czyli "jego", a nie "ich".

Napisałeś, że najlepszy słoń, a dalej reszta, więc wywnioskowałem, że reszta jest w gronie najlepszych, zaraz za słoniem. Dobrze napisałem.

Śmieszne, bo niby jest wolność słowa ale jak powiem kto według mnie jest najlepszy to zaczynają na mnie najeżdżać

Raper nie może być najlepszy według kogoś, liczą się skillsy.

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

e: Typu Zeus i Bisz? I co? Może Słoń i Shellka są od nich lepsi? beczka.

Napisałeś, że najlepszy słoń, a dalej reszta, więc wywnioskowałem, że reszta jest w gronie najlepszych, zaraz za słoniem. Dobrze napisałem.

Raper nie może być najlepszy według kogoś, liczą się skillsy.

Gusta i guściki, zależy od środowiska w którym żyjesz, poprostu niepotrafisz odczytać przekazu.

2cql8d2.png
Opublikowano

Gusta i guściki, zależy od środowiska w którym żyjesz, poprostu(oddzielnie) niepotrafisz(oddzielnie) odczytać przekazu.

Od środowiska w którym żyję, zależy, kto ma najlepsze flow i wyjebane wielokrotne? WTF?!

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

ruchanie trupów, tylko w jednej nutce. To o czym mówisz to horrorcor, pozatym słoń ma tylko jedną horrorcorową płyte "CHORE MELODIE". Sheller najlepsze flow w polsce, wyjebane podwójne, potrójne i poczwórne. Newbie tego niedostrzegają i lecą na trędy typu zeus i bisz

co ty pierdolisz, PRAWIE cała szkoła wyrzutków to praktycznie horrorcore, jak kurwa nie potrafisz analizować tekstu to nie słuchaj, bo nawet nie ogarniasz tak niskiego poziomu rapu. trendy zeus? kurwa zeus nagrywa dłużej niż słon i sheller razem wzięci. mam szacunek do wsrh bo to moja rodzima scena, no ale kurwa, bez przesady.

a ty skończ pierdolić o tym laiku, fakt, jest dobry w chuj, ale na razie na scenie jest zbyt krótko, żeby mówić że jest jej królem

Opublikowano

co ty pierdolisz, PRAWIE cała szkoła wyrzutków to praktycznie horrorcore, jak kurwa nie potrafisz analizować tekstu to nie słuchaj, bo nawet nie ogarniasz tak niskiego poziomu rapu. trendy zeus? kurwa zeus nagrywa dłużej niż słon i sheller razem wzięci. mam szacunek do wsrh bo to moja rodzima scena, no ale kurwa, bez przesady.

a ty skończ pierdolić o tym laiku, fakt, jest dobry w chuj, ale na razie na scenie jest zbyt krótko, żeby mówić że jest jej królem

Co ty pierdolisz? Myślisz, że wydał tylko milczmena? W 2006 miał EP z młodzikiem, więc doinformuj się. I nie mów mi, że trzeba być na scenie więcej niż 7 lat, żeby być jej królem, bo można wpaść, rozjebać i nim zostać.

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

Moim ulubionym raperem jest ks. Jakub Bartczak

,,Człowieku czytaj pismo święte, masz problem człowiek, wszystkie odpowiedzi są zapisane w biblii''

image.png 

Opublikowano

http://pl.wikipedia.org/wiki/Zeus_(raper) - rok od pierwszej nagrywki (2007)

http://pl.wikipedia.org/wiki/Shellerini - rok od pierwszej (2004)

pozdrawiam, jak SW jest horrorcore to pozdrawiam

2cql8d2.png
Opublikowano

http://pl.wikipedia.org/wiki/Zeus_(raper) - rok od pierwszej nagrywki (2007)

http://pl.wikipedia.org/wiki/Shellerini - rok od pierwszej (2004)

pozdrawiam, jak SW jest horrorcore to pozdrawiam

gdy zeus nagrywał to sheller szukał stylu

co do sw, pierwszy track z płyty "2" już jest horrorcorowy, zwrota słonia (urywek)

Jestem jak coś, nieproszony, pozaziemski gość, Przeszywam ciała na wskroś, siedzi we mnie tylko złość, Z miliona szos wybrałeś właśnie tą którą jadę, Skurwysynu dzisiaj poznasz zaginioną autostradę,

w ogóle, co ja się kłócę z typami, którzy są zaślepieni gimborapem, elo

Opublikowano

O Polskim rapie mógł bym się rozpisać, ale to go nie zrobię bo mi się nie chce. Więc tak... Polski rap to JP, HWDP, nienawiść do policji bo coś tam... zabić pedałów itd.(oczywiście są normalne kawałki ale nie mam zamiaru ich słuchać bo i tak są na niskim poziomie) Jest to słabe, nie wyobrażam sobie słuchanie takiego czegoś. Ale bardzo lubię amerykański rap, szczególnie Nicki Minaj. Niektórzy mówią że amerykański rap to tylko oo dziw** ale o czym mają rapować? Rapują o życiu tak jakby, nie żyją w biedzie jak każdy polski raper, bo Policja coś tam...

May the lord protect me as the world gets hectic.

sygniacia.jpg
My voice projected my life reflected.

Opublikowano

Ale bardzo lubię amerykański rap, szczególnie Nicki Minaj

mam nadzieję, że to był żart.

Opublikowano

O Polskim rapie mógł bym się rozpisać, ale to go nie zrobię bo mi się nie chce. Więc tak... Polski rap to JP, HWDP, nienawiść do policji bo coś tam... zabić pedałów itd.(oczywiście są normalne kawałki ale nie mam zamiaru ich słuchać bo i tak są na niskim poziomie) Jest to słabe, nie wyobrażam sobie słuchanie takiego czegoś. Ale bardzo lubię amerykański rap, szczególnie Nicki Minaj. Niektórzy mówią że amerykański rap to tylko oo dziw** ale o czym mają rapować? Rapują o życiu tak jakby, nie żyją w biedzie jak każdy polski raper, bo Policja coś tam...

Not sure if you're stupid or just trolling...

Opublikowano

W świat rapu wprowadziła mnie moja ex. Jedyne za co jej dziękuję. Najlepszy według mnie to Słoń, ogólnie WSRH ale według mnie lepszy z nich to Słoń, uwielbiam jego chory rap. Dalej są Młody M, Chada, Buka, VNM, Onar, Pezet (ostatnia płyta - porażka) i O.S.T.R.

SIWY/Lewy- Horrorstep>Słoń/Mixer- Loveforever!

Nikt w Polsce jak Siwy!

Opublikowano

Fail. Zeus nagrywa od 98 r.

pisałem o nagrywce na płyte, sheller też nagrywał wcześniej. Chodziło mi o pierwszą legalną nagrywke

2cql8d2.png
Opublikowano

pisałem o nagrywce na płyte, sheller też nagrywał wcześniej. Chodziło mi o pierwszą legalną nagrywke

A legalne nagrywki to są jakieś lepsze czy coś? Co z tego, że legal, skoro gówno? Polskie podziemie zjada 3/4 mainstreamu, a legale nie są wyznacznikiem niczego.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...