Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rap - ogólna dyskusja

Konfitura

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Najlepsze były albumy ,,Muzyka Rozrywkowa" i ,,Muzyka Emocjonalna".

Chyba ci się coś pojebało.

Poważna = Klasyczna (nie chcę wywoływać wojny która lepsza) > Rozrywkowa > RP

Może nie dostał tak bardzo od życia w dupę jak niektórzy raperzy ale wiadomo, że dostał co można wywnioskować z niektórych nutek.

To trzeba dostać w dupę żeby robić rap?

że to wytwór szatana lub podobnych demonów (chociaż sami słuchają metalu).

No i na koniec taki strzał w stopę.

Mówiąc, że metale gadają, że rap to wytwór szatana, a sami słuchają metalu, pokazujesz takie samo podejście.

Brawo!

dapng_nwhxwwq.png

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Moim zdaniem jest to swego najlepszy gatunek muzyczny ze względu, że Ci którzy są ,,Gwiazdami" w tej dziedzinie piszą piosenki w których kurczę nie ma porąbanego w kółko lecącego ,,Ona tańczy dla mnie"... W tym gatunku raperzy przedstawiają życie i czasami w niektórych przypadkach ich mądrości.

Słucham PFK + K44 ale nie od czasu filmu, tylko już sporo czasu.

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

Polscscy raperzy są dobrzy ale eminem czy 2pac gniotą ich w proch.

Polskiego rapu słucham mało po prostu nie podoba mi się to samo nawijanie.

Słucham eminaema i 2paca the best <3

Opublikowano

@Ultimate7.

1. Albumy były i są najlepsze wg. mnie więc spokojnie.

2. Odniosłem się do niektórych komentarzy którzy walczyli kto dostał bardziej w dupę ( ja tak wywnioskowałem z tych postów )

3. Oczywiście jak zwykle gdy słucham Skrillex'a to myślę co innego a robię co innego. Oczywiście mi chodziło o niektórych heavy metalowców ( heavy metal należy do metalu satanistycznego ) którzy hejtują w internecie rap bo nie jest tró jak metal/heavy metal.

Ale dobra koniec dyskusji, nie chcę, żeby zrobił się zbędny spam. Wąty? Zapraszam na pw lub gg które masz na profilu.

Opublikowano

Wg. mnie bardzo dobrym raperem jest stary, dobry, Pezet. Kiedyś miał lepsze kawałki ale teraz nie najgorsze. Najlepsze były albumy ,,Muzyka Rozrywkowa" i ,,Muzyka Emocjonalna". Może nie dostał tak bardzo od życia w dupę jak niektórzy raperzy ale wiadomo, że dostał co można wywnioskować z niektórych nutek. Dużo ludzi może mówić, że się sprzedał i robi rapstep, dubhop czy hiphopolo ale to nie prawda. Ważne, że robi to co kocha (co przyznał u Kuby Wojewódzkiego) i dalej będzie to robił. Jest jeszcze kilku dobrych raperów o których mało się słyszy (Sadli, skreślony po dissie na PFK i prawdy o tym, że 13 latki się tym jarają i jak ktoś ma odmienne zdanie to od razu hejtują, albo taki JzS który ma kilka fajnych nutek, czyt=większość). Jest to bardzo dobra muzyka i hip-hop to też dobra subkultura ale ludzie przez tych dresów mają o tym złe zdanie i, że to wytwór szatana lub podobnych demonów (chociaż sami słuchają metalu). Lepsze to niż Metallica, SOAD, Nirvana czy Guns'n'Roses.

Pezet robi dobre kawałki cały czas, RP trochę jest nie spójne ale poziom swój ma, z resztą takie flow jakie prezentuje Paweł to światowy poziom.

Nie trzeba dostać w dupę żeby robić rap- patrz USA. Jak ktoś myśli że się sprzedał to jest zwykłym pustakiem, w tej kwestii to prawie każdy raper się "sprzedaje" bo na legalu wydaje.

Co do metalu i rocku w Polsce to sprawa się ma tak że te dwa środowiska jakby mają nie po drodze, a szkoda bo brakuje w beatach żywych instrumentów np. gitary, w ogóle w Polsce jest mało rapcore'u o ile w ogóle coś jest,

Polscscy raperzy są dobrzy ale eminem czy 2pac gniotą ich w proch.

Polskiego rapu słucham mało po prostu nie podoba mi się to samo nawijanie.

Słucham eminaema i 2paca the best <3

Eminem- klasyka, czekam na nową płytę, oczywiście będzie to sztos i będę się jarał #Żurom

Tupac- R.I.P, klasyka gatunku, All Eyez on Me jest uważane przecież za jedną z najlepszych płyt w historii.

Co do Polskiego rapu, to dużo masz racji, wkurwiające są schematy, powtarzanie patentów na robinie całych płyt (Diox Kung Fu Panda), nawijanie cały czas o tym jak to jest źle itd. Choć jest też sporo dobrego shitu, tylko szkoda że to podziemie a nie mainstream.

Moim zdaniem jest to swego najlepszy gatunek muzyczny ze względu, że Ci którzy są ,,Gwiazdami" w tej dziedzinie piszą piosenki w których kurczę nie ma porąbanego w kółko lecącego ,,Ona tańczy dla mnie"... W tym gatunku raperzy przedstawiają życie i czasami w niektórych przypadkach ich mądrości.

Słucham PFK + K44 ale nie od czasu filmu, tylko już sporo czasu.

Jak nie ma gwiazd? Popatrz na inne kraje, USA, Niemcy itd. tam raperzy żyją jak gwiazdy, z resztą najlepiej patrzeć tylko na Stany gdzie na czerwonych dywanach jest pełno raperów. W Polsce jest trochę inaczej, bo po dywanach nie chodzą, ale hajs się zgadza, tutaj to tylko VNM nie pierdoli głupot, bo w nie jednym wywiadzie słyszałem narzekania innych raperów.

Z pisaniem tekstów sprawa ma się tak że w Polsce sami sobie piszą, w USA jest z tym różnie, jedni piszą drudzy idą sobie do ghost writera...

Co do PFK i K44, klasyka gatunku, jednak uważam że trzeba wracać do klasyki i propsować to, ale nie słuchać tego na okrągło bo się robi wodogłowie. Dzisiaj PFK czy K44 nie mają wysokiego poziomu bo się standardy podniosły, dobrym przykładem jest FOKÓZ który już X lat w beaty nie trafia i trochę hipokryzji najebał nagrywając z Dodą :D

Opublikowano

@Ultimate7.

1. Albumy były i są najlepsze wg. mnie więc spokojnie.

Każdy wie, że Poważna lub Klasyczna > Rozrywkowa > RP i nie ma co gadać na gg, bez Noona to nie to samo.

tutaj to tylko VNM nie pierdoli głupot

Dokładnie

Pezet robi dobre kawałki cały czas, RP trochę jest nie spójne ale poziom swój ma, z resztą takie flow jakie prezentuje Paweł to światowy poziom.

RP(prawilnie przypomnę 8/10) ratuje flow, chyba że tak jak pez "odpalasz fajka" xD to wtedy to się może podobać. Z resztą to co się dzieję z Pezetem ostatnio to kpina w chuj, zamiast odpowiedzieć Laikowi i byłby wreszcie jakiś porządny beef (#rządzakrwi), to ten rzuca frajerami, a potem wypisuje jakieś oświadczenia na fb. Beka.

A co do PFK i K44 to niby klasyki, ale drażni mnie hajp na nie i czczenie Magika jako boga rapu i najlepszego rapera w historii. Ps. K44>PFK

Tak wgl. to Joka w 2013 nagrywa solówkę. Pewnie za wysokiego poziomu nie będzie, ale lubie jego stylówkę, więc sprawdzę.

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

RP(prawilnie przypomnę 8/10) ratuje flow, chyba że tak jak pez "odpalasz fajka" xD to wtedy to się może podobać. Z resztą to co się dzieję z Pezetem ostatnio to kpina w chuj, zamiast odpowiedzieć Laikowi i byłby wreszcie jakiś porządny beef (#rządzakrwi), to ten rzuca frajerami, a potem wypisuje jakieś oświadczenia na fb. Beka.

A co do PFK i K44 to niby klasyki, ale drażni mnie hajp na nie i czczenie Magika jako boga rapu i najlepszego rapera w historii. Ps. K44>PFK

Tak wgl. to Joka w 2013 nagrywa solówkę. Pewnie za wysokiego poziomu nie będzie, ale lubie jego stylówkę, więc sprawdzę.

RP moim zdaniem byłby petardą jakby wyjebać większość kawałków i zrobić z tego EP, co do flow, już mówiłem kosmos.

Zachowanie i beka z Pezeta to drugie, a swoim zachowaniem trochę tego dostarczył nam na przełomie 12/13. Jakby Laikowi odpowiedział to byłoby ciekawie, leczy sądzę że wygrałby (ale gdybanie to gdybanie). Będąc przy tym trudno nie pominąć tego jak załatwił sprawę z Sidneyem, ten mu oddał i jest beka że mu na wachę nie starcza :D

#RAIFFEISEN

Padłem. Mój osobisty kandydat do beki roku.

Bałem się włączać za względu na płytę z Ajronem. Miałem rację...

Opublikowano

Wg. mnie bardzo dobrym raperem jest stary, dobry, Pezet. Kiedyś miał lepsze kawałki ale teraz nie najgorsze. Najlepsze były albumy ,,Muzyka Rozrywkowa" i ,,Muzyka Emocjonalna". Może nie dostał tak bardzo od życia w dupę jak niektórzy raperzy ale wiadomo, że dostał co można wywnioskować z niektórych nutek. Dużo ludzi może mówić, że się sprzedał i robi rapstep, dubhop czy hiphopolo ale to nie prawda. Ważne, że robi to co kocha (co przyznał u Kuby Wojewódzkiego) i dalej będzie to robił. Jest jeszcze kilku dobrych raperów o których mało się słyszy (Sadli, skreślony po dissie na PFK i prawdy o tym, że 13 latki się tym jarają i jak ktoś ma odmienne zdanie to od razu hejtują, albo taki JzS który ma kilka fajnych nutek, czyt=większość). Jest to bardzo dobra muzyka i hip-hop to też dobra subkultura ale ludzie przez tych dresów mają o tym złe zdanie i, że to wytwór szatana lub podobnych demonów (chociaż sami słuchają metalu). Lepsze to niż Metallica, SOAD, Nirvana czy Guns'n'Roses.

Tak z tym się zgodze Pezet ma dobre stare piosenki i stare piosenki sa najlepsze.

Uwielbiam słuchać starych raperów np. 52 Dębiec, Pfk, Kaliber44, Płomień, to był rap, taki prawdziwy rap. Teraz to jest takie rapowanie w stylu, kurwa, dziwka, szmata, yo, yo, nic po za tym. Chciałbym żeby stare czasy wróciły. :)

Pozderki.

Opublikowano

Tak z tym się zgodze Pezet ma dobre stare piosenki i stare piosenki sa najlepsze.

Uwielbiam słuchać starych raperów np. 52 Dębiec, Pfk, Kaliber44, Płomień, to był rap, taki prawdziwy rap. Teraz to jest takie rapowanie w stylu, kurwa, dziwka, szmata, yo, yo, nic po za tym. Chciałbym żeby stare czasy wróciły. :)

Pozderki.

Ty masz pojęcie o PL rapie? Bo jak to przeczytałem to chyba nie bardzo...

Owszem klasyka: Płomień, K44 itd... Ale nie pierdol że teraz jest coś w stylu "kurwa, dziwka, szmata, yo, yo"

Bo właśnie taki rap był parę dobrych lat temu, gdzie więcej było klnięcia...

Opublikowano

Ludzie, spokojnie! Rap ma łączyć, nie dzielić!

Wypierdalaj z tymi tekstami. Kto to wgl, kurwa, wymyśla?

Rap zawsze był i będzie rywalizacją i bitwą, o to kto ma lepsze skille, free na batelkach gdzie jedzie się przeciwnika jak po ostatniej kurwie, czy innych tego typu rzeczach.

Taki cytat Eripe idealnie tu pasuje.

"Rap ma łączyć, a nie dzielić, niech uważają a słowa,

bo mój rap ich tak połączy, że wyjdzie ludzka stonoga"

e: Czekacie na płytkę TDF'a? Single dobre, ja czekam.

A PAFFISTOTEDES to bitowo rozpierdol.

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

Ludzie, spokojnie! Rap ma łączyć, nie dzielić!

Kto to zapisał? Jak raperzy się dissują też tak piszesz? Dobra chuj z tym Ultimate ci napisał tylko mi lajki się wyczerpały...

Ja na pewno sprawdzę, jak skończę jarać się Kendrickiem bo z głośników nie schodzi...

Opublikowano

To z tego tematu:

http://www.mpcforum.pl/topic/883523-polska-scena-hip-hopu/page-2

To po chuja się wypowiadasz o rapie jak nie siedzisz w nim...

Ignoruj tego typa. Dzisiaj wszedłem w dział muzyka, to wszystkie ostatnie posty jego, większość "jest o kant dupy rozbić".

Włodek u Wujka.

W skrócie.

Propsy zbierają Eripe i Bisz. Hejt na Żywy Rap.

Będzie płyta (ale to już wiadomo), pół napisane. Prawdopodobnie jeden gość z Warszawy.

Na koniec kawałek.

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

Osobiscie slucham Eldo, Slonia, Pezeta, Onara, Pyskatego, Tetrisa, OSTRego, Pelsona a Chady tylko czasami. Jak widze ludzi piszacych ze polski rap to 'Kurwa, jeb, jeb, jeb, jebanie, picie i woda.' to mi sie nie dobrze robi. Pierdolenie o szopenie, piszecie glupoty o czyms czego nie znacie wogole. Owszem sa raperzy co kurwiaja co dwa zdania, ale jak inaczej chcesz wyrazic emocje? Ogarnij to zdanie; 1. Zaspalem i spoznilem sie do szkoly. 2. Zaspalem i sie kurwa spoznilem do szkoly. Pierwszy zdanie niczego nam nie mowi, spoznil sie do szkoly i tyle. Natomiast drugie zdanie mowi nam ze czlowiek sie wkurwil dlatego ze sie spoznil do szkoly. Ludzie poprzez rap przekazuja emocje, nie zawsze mozna to zrobic nie bluzgajac.

Pis jou, na wolno ;d

61093c6efb.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...