Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rap - ogólna dyskusja

Konfitura

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Huh. Najbardziej mnie irytują ZDR - Zaufaj Dobrym Radom :/ (Nie słychać u nich słów) Bonus RPG - HuH bez sens totalny 0 flow, Te firmy wszelakie i inne podopieczne gówna ;D

Jedynie czego słucham - 3W jest ten przekaz, miażdzące flow, i ta dorosłość panów a nie dzieciarnia na teledyskach.

Ogólnie co do naszego rapu, to mało jest osób co nadrabia, najlepsze zagraniczne, zdecydowanie ameryka :

Wiz Khalifa

Snoop Dogg

2Pac

Ice Cube

The Game

50 Cent

Eminem

Dr.Dre

Busta Rhymes

I wiele więcej :))))

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Kiedyś (dawno temu w gimbazjum;p) słuchałam czasami trochę amerykańskiego rapu (np. Ice Cube, The Game). Jeśli zaś chodzi o polską twórczość, to szczerze mówiąc, nie rozumiem jej. Nie trafia do mnie ten przekaz. Jest w tej muzie coś, co mnie drażni. Jedynie jakieś nieliczne utwory może posłucham (raczej z uwagi na dobry bit). Nie hejtuję, bo komuś innemu może się podobać przecież:) Być może kiedyś trafię na coś, co mi się spodoba.

#don't care

Opublikowano

Z polskiego rapu to lubiłem małpe, zeusa, donguralesko, shellerini, tak to jestem fanem angielskiej/amerykańskiej sceny;

• dre
  • busta
  • eminem
  • lil wayne
  • easy e
  • 50 cent

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Co do RPK jedynie DDK coś tam ciśnie z przekazem.

WJEŻDŻA HARDKOROWY RAP, A LAMUSY DUPA CICHO

8wjJf.jpg

by vPaN

exMod Konsole •  exMMT Montażysta

Opublikowano

Huh. Najbardziej mnie irytują ZDR - Zaufaj Dobrym Radom :/ (Nie słychać u nich słów) Bonus RPG - HuH bez sens totalny 0 flow, Te firmy wszelakie i inne podopieczne gówna ;D

Jedynie czego słucham - 3W jest ten przekaz, miażdzące flow, i ta dorosłość panów a nie dzieciarnia na teledyskach.

Ogólnie co do naszego rapu, to mało jest osób co nadrabia, najlepsze zagraniczne, zdecydowanie ameryka :

Wiz Khalifa

Snoop Dogg

2Pac

Ice Cube

The Game

50 Cent

Eminem

Dr.Dre

Busta Rhymes

I wiele więcej :))))

Oho Oho RPG ?? Co to role playing game ???

Sorry jeśli w Firmie są dzieciaki no to (śmiech)

RuuDi to Bonus MZK nawinął :D nie pamiętam gdzie

http://www.fanpik.pl/3890/bonus_rpk.html

Nie czaruj.

Opublikowano

Asparate zryrty czerep i z Magika sie śmieje masz już umówioną wizytę u psychiatry?

Paktofonika ujdzie

Kaliber 44 to był najlepszy rap który robiony był z pasją PFK to takie dokończenie tego projektu

Łona jeszcze potrafi dobrze nawinąć ;s

A człek o nicku metinowiec chce nam uświadomić że Chada pruty w więzieniu i zorany przez Donia coś znaczy.

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Właściwie z zagranicznego to tylko słucham Whiza Khalify, z polskiego tylko Zeusa. Ale ogólnie hejtuje polski rap, zazwyczaj przez otoczke, jak ide do szkoły a tam dzieciaki 7-10 lat siedzą na ulicy, pają fajki i słuchają rapopochodnego shitu, nie mającego wiele wspólnego z prawdziwym rapem.

Opublikowano

Jestem tego samego zdania co Horsetti :D^^

Nie lubie jak pierdola jak im sie tam źle na blokach żyje etc.

Jedyne co słucham to :

Słoń (Cała Demonolgia)

Niektóre kawałki Buki

Kaen

Parzel

To wszystko :P Jest to rap taki o żeby fajnie brzmiało, myślę że bez sensu bo konkretnego przekazu nie ma ale wpada w ucho :D

OndteAw.png
Opublikowano

Właściwie z zagranicznego to tylko słucham Whiza Khalify, z polskiego tylko Zeusa. Ale ogólnie hejtuje polski rap, zazwyczaj przez otoczke, jak ide do szkoły a tam dzieciaki 7-10 lat siedzą na ulicy, pają fajki i słuchają rapopochodnego shitu, nie mającego wiele wspólnego z prawdziwym rapem.

a w tej bajce były smoki?

Opublikowano

kurwa rap ma przekaz ale trzeba go zrozumieć 7 latkom jest dośc cieżko co i jak pewnie jeszcze u was na dzielnicach 7-10latki dilują kokainą i rypią dziwki

Boże jak ci zavetti powie że widzial latającą żyrafe też uwierzysz?

Opublikowano

Kocham takie tematy bo można pobekać ze spinaczy <3

Większość tych hejterków rapu hejtuje bo nie chce "wejść głębiej" (w rap ofc.). Jest to spowodowane "raperami" lub grupami "raperów" takimi jak ddk, rpk, peja, firma, chada bo oni robią płyty na jednym patencie.

Kocham rap za to że mogę się przy nim zrelaksować lub zreflektować moją obecną sytuację życiową. Taką muzykę robi Mes, Skor, Bisz, Medium, Szad, HuczuHucz, TMK i wielu innych. ELO :)

http://www.lastfm.pl/user/seba14pl2

pozdrawiam heniuś

Opublikowano

Polacy nie potrafią robić muzyki. Żadnego gatunku poza nielicznymi wyjątkami...

Polskiego rapu nienawidzę bo nie ma w nim nic dla mnie atrakcyjnego. Zagraniczny jeszcze przeżyję ale polski rap to dno absolutne.

(I tak, wysłuchałem tyle rapu i znam tylu "artystów", że mogę to mówić :))

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Powiem tak - ten kto słucha Hemp Gru dissuje samego siebie. Jedyni raperzy moim zdaniem warci uwagi, to Ci mało znani(komercyjnie kurwa, to że dwóch waszych kumpli ich zna, a ja napisałem ze są mało znani to nie znaczy że kurwa połowa populacji ich zna), czyli

-Słoń

-Seta

-Jopel

-Komar

Reszta raperów, ogranicza się do złych blokowisk, o tym jakie to harde i przejebane życie jest na ulicy, o zakładach karnych i o złej policji. Tyle ode mnie. Ja mysle ze temat jest ogolnie wyczerpany.

logo_black3.png

Opublikowano

Dla mnie polski rap to jest gówno nic więcej nie da się powiedzieć , w nim tylko jebać policje jak to jest źle że prawo jest hoyowe itd ..

95532306705619005724.png

Opublikowano

HeHeeeeeeeee ale beke mam z was :)

Znawcy rapu bez kitu ,hejtujecie polski rap a nawet nigdy go nie słuchaliście/nie rozumiecie przekazu.Szkoda słów tyle powiem.

Ktoś tam pisał o Hemp Gru ... już ich nie ma każdy wyjebał w swoją strone jednak DiiL Gang Braterstwo ZOSTAJE

Co do ulicznego rapu taki Chada,Firma czy inni raperzy w swoich tekstach nawołują żeby się odjebać od tego syfu (zostawić).

Nie czaruj.

Opublikowano

Znawcy rapu bez kitu ,hejtujecie polski rap a nawet nigdy go nie słuchaliście/nie rozumiecie przekazu.Szkoda słów tyle powiem.

Ktoś tam pisał o Hemp Gru ... już ich nie ma każdy wyjebał w swoją strone jednak DiiL Gang Braterstwo ZOSTAJE

Co do ulicznego rapu taki Chada,Firma czy inni raperzy w swoich tekstach nawołują żeby się odjebać od tego syfu (zostawić).

Ok a więc wytłumacz mi jedno. Na jakiej podstawie Ty mianujesz się znawcą i ekspertem w dziedzinie polskiego rapu a innych

degradujesz do poziomu osoby która nic nie wie o rapie. Teraz słucham jakie masz argumenty świadczące o Twoim zaawansowanym poziomie mój

Ty ekspercie ;)

HBV27j.png

Opublikowano

kurwa rap ma przekaz ale trzeba go zrozumieć 7 latkom jest dośc cieżko co i jak pewnie jeszcze u was na dzielnicach 7-10latki dilują kokainą i rypią dziwki

Boże jak ci zavetti powie że widzial latającą żyrafe też uwierzysz?

Nie, po prostu sądze tak samo jak on ;o

OndteAw.png
Opublikowano

Ok a więc wytłumacz mi jedno. Na jakiej podstawie Ty mianujesz się znawcą i ekspertem w dziedzinie polskiego rapu a innych

degradujesz do poziomu osoby która nic nie wie o rapie. Teraz słucham jakie masz argumenty świadczące o Twoim zaawansowanym poziomie mój

Ty ekspercie ;)

Teraz mnie rozjebałeś na serio :D Nie nazyam się ekspertem/znawcą rapu ale płakać mi się chce jak czytam WASZE posty ,,chujowy polski rap " itp

Paluch ft Kali https://www.youtube....h?v=jspZmQxfUjM

DDK RPK

Bosskiskład ft HDS Duduś MZK Tadziu z Firmy

Paluch

Firma (bez popka)

Polecam przesłuchać do końca (albo pare razy jeśli nei czaisz przekaz)

Nie czaruj.

Opublikowano

A ja mam takie pytanie. Zawsze pierdolicie o przekazie. Przekaz to, przekaz tamto ale wiecie co mnie zastanawia? Na chuj powtarzać w "piosence" ogólnie znane prawdy życiowe i podawać to jako walor utworu? Kumam, że są jednostki, którym nie wpojono żadnego systemu wartości ale większość ludzi ma na tyle rozumu, by prawdy przedstawione w rapie (typu lojalność, braterstwo itp...) mieć wpojone od dziecka, ja?

Czy może nie rozumiem idei przekazu? Jeśli się mylę to proszę o poprawienie :)

742611478555387739101.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...