Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

LiveCraft : Żyj realnie - wirtualnie ! [Zapowiedź] [Realne życie] [Mody] [Launcher] [Autorskie pluginy] [Pojazdy] [Mafie] [Broń]

Uberfuhrer

Jakie chciałbyś mody na serverze ?  

599 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy chcia?by? aby by? IndustrialCraft ?

2. 2. Czy chcia?by? BuildCraft'a ?

3. 3. Ma by? RedPower i Forestry ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Inny mój pomysł: gdy gracz wychodzi z serwera (fizycznie) to jego wirtualny awatar wciąż jest na serwerze lecz teleportuje się do domu danego gracza, który wyszedł i tam pozostaje w łórzku aż do czasu gdy gracz ponownie wejdzie na serwer. Co o tym myślicie?

• Odpowiedzi 822
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

No cóż jak przyjdzie co do czego to i ja mam pomysły :P. No naprzykład w szpitalu tak np. osoba, która przychodzi co jakiś czas na jakieś badania i np zachoruje na raka to by byli chirurdzy pielęgniarki ( do tego ich ubrania MrJojo:) ) itp idt to by zrobili operacje było bym ekg przeswietlenie szczepionki kroplówki :D Moim zdaniem naprawde jest to niezły pomysł.

Inny mój pomysł: gdy gracz wychodzi z serwera (fizycznie) to jego wirtualny awatar wciąż jest na serwerze lecz teleportuje się do domu danego gracza, który wyszedł i tam pozostaje w łórzku aż do czasu gdy gracz ponownie wejdzie na serwer. Co o tym myślicie?

hmm cóż dobry pomyśł
Opublikowano

Najpierw szkoła potem gra dobrze ?

Opublikowano

Czy to jest miejsce do rozmów osobistych? kogo obchodzi, że ktoś ma ferie itp.Ludzie, jak już coś piszecie, to piszcie komentarze na temat serwera, nie piszcie co chwilę postów, że kiedy start? a kiedy to, a tamto i owanto.Jak już piszecie, to piszcie jakieś uwagi, sugestie czy coś w tym stylu, albo, że serwer super i na pewno zagram.

Według mnie, to serwer nie wypali, podobnie jak 3/4 takich propozycji.Albo skończy się po tygodniu.Ciągle coś nowego wymyślacie, ale jakoś nie widzę, że jakiś serwer zadziałał, a jak już wytrzyma ten tydzień czy tam 2, to raczej z 10-20 graczami, nie więcej.

Nie mówię, że nie podoba mi się pomysł serwera, ale wątpię w jego istnienie.Jeżeli naprawdę wytrzyma miesiąc, a może nawet dłużej, to będę pod wrażeniem.

Opublikowano

Mogłoby być tak z tymi nowymi rzeczami, że byłoby laboratorium i tam pracownicy by odszukiwali receptury. To wtedy by było nagłośniane i każdy mógłby to zrobić czy kupić. Co o tym sądzicie?

Opublikowano

@Up

To będzie uważane za plagiat, więc nie radziłbym. ;) Lepiej wymyśl własny pomysł i go stwórz, niż kraść innym.

Niezbyt bo ja miałem pierwszy serwer sg i najpopularniejszy i potem wszyscy zaczęli robić serwery sg

2x@up

hahahaha

2x@up

hahahaha ty nam nie musisz wydzielac czasu ty tym serverem nie rządzisz

Kto pierwszy ten lepszy ;)

up3 Sebka jesteś dzieckiem, i ty chcesz nam wydzielać czas ? (Rozmawiało się z lNeonv i Lukezaa. )

Pomyśl zanim coś powiesz..

Ja jestem dzieckiem ok... to ile ty masz lat ? a jak się zadajesz z lNeonv i Lukezaa to są dopiero dzieci xD a ty wraz z nimi

regular-banner-63404-4.png

Opublikowano

Pomysł ze szczepionkami itd, jest nietrafny. Owszem może być apteka, ale do kupienia prostych lekarstw. W szpitalu można np. za określoną kwotę wyleczyć z uzależnienia od czegóś.

Rozumiem, że np. będzie można krwawić, i trochę życia będzie ubywało. Wtedy kupujemy odpowiedni opatrunek, i to tyle.

Proponowałbym też coś takiego, że po śmierci, np. na 20 sekund pozostają zwłoki.

Rozmyślcie też decyzję, aby ustawić nieco NPC, i obok nich chest shopy. Chyba nie myślicie, że będę stał 5/6 godzin przy sprzedawaniu towarów ?

Mój komentarz co do tego: jest wiele możliwości, ale postawcie sobie granice.

Co do CraftingGuide (Chyba tak to się nazywa) to wolałbym, aby każdy gracz miał do tego dostęp. Niektórzy nie znają nazwy określonego modu ( w tym ja ) więc szukanie może dużo zająć. Ale po co ?

Wiadomo, że celem serwera jest odwzorowanie życia realnego, ale to nadal gra. Tak żyjemy codziennie.

Myślę, że weźmiecie pod uwagę moje opinie i porady. Dla Mnie wysłuchanie takiej prośby to skarb, a i Wy na tym skorzystacie.

c1107534da61bc47bb1675e52ddf542e.jpg

Opublikowano

Jak ktoś napisał wcześniej najpierw zrobić skąpą podstawkę (jakieś zawody, mapę) i ciągle ją ulepszać bo się pogubicie w tym. Bardzo mądrze ujęte zdanie, bo perspektywy są baardzo rozległe, a czas kiedy upragniony serwer ma być otwarty jest daleko od teraźniejszości więc proponuję na razie właśnie zrobić mapę i zawody. Ciągle ulepszajcie serwer, wprowadzajcie nowości to zapewni wam popularność, a nam graczom zajęcie na długie godziny (wejście na super-hiper-ekstra zmodyfikowany serwer od początku będzie fajne ale z czasem pozna się te nowości i serwer się znudzi)

Tak więc ja proponuję (o ile się wyrobicie) start NA POCZĄTKU lutego, a ludzie zobaczycie, podeślą wam takie pomysły, że kopara opadnie.

polaku3.png

Opublikowano

Chętnie bym w czymś pomógł i STRASZNIE CZEKAM NA SERWER! :D POWODZENIA!

Aha tak wgl. na serwerze będzie można wgrać mod Herblore? by się zrobiło Holandię i by się jarało tam xDDP

Opublikowano

Polecam mod Jammy Furniture(czy jakoś tak) czyli meble np.lodówka,lampy,piece,stoły,krzesła,fotele,telewizor,zegar,zlew,toaleta,dzwonki do drzwi.itp.

Czekam na serwer.Napewno zagram.

Pozdro dla all

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...