Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

LiveCraft : Żyj realnie - wirtualnie ! [Zapowiedź] [Realne życie] [Mody] [Launcher] [Autorskie pluginy] [Pojazdy] [Mafie] [Broń]

Uberfuhrer

Jakie chciałbyś mody na serverze ?  

599 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy chcia?by? aby by? IndustrialCraft ?

2. 2. Czy chcia?by? BuildCraft'a ?

3. 3. Ma by? RedPower i Forestry ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ide ulicą i nagle potykam się o takie pomysły na serw:

- Tuning pojazdów (osiągi, wizualny, hydraulika)

- Przedmieścia z tanimi jak barszcz, czasem podniszczonymi domkami bez cuboida dla przeżywających kryzys (menele)

- Labolatoria badawcze, które będą rozwijać obecne (czy raczej dopiero co wgrane) technologie i myśleć nad nowymi rozwiązaniami (budową kompleksu mogę się sam zająć :-) )

• Odpowiedzi 822
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Tuning jest niestety niemożliwy :/ W tym modozie się nie da nic tuningować, Ale wiem że jest fajny dodatek do tego modu z pojazdami dodaje on 117 pojazdów [sportowych] Nazwa dodatka "Spino's Vegicles 2.0 Niewiem czy jest nowsza wersja może umiecie to jakoś zupdatować bo ja mam na 1.2.5 ;<

Pozdro czekam na otwarcie !

Opublikowano

@1GMac1 Bardzo fajny pomysł, ale jak już przeczytałeś tuning nie będzie możliwy na tym modzie (kamilwik). Też mogę ci pomóc przy budowaniu przedmieści i kompleksu labolatoryjnego. :P

7510260_4_1.png
Opublikowano

Ok 1/4 osób pyta się o to samo i wciąż nikt nie dostał odpowiedzi, A więc pytam się poraz kolejny w imieniu wszystkich co się zapytali:

KIEDY SERWER ? [ Chociaż by w przybliżeniu ]

Proszę nie odpowiadać Jak będzie to będzie np, Rozumiem Ale każdy ma inne plany, nie wiadomo czy opłaca się czekać na serwer czy grać na innym itp.

Opublikowano

Moje pomysły na ubrania:

-garnitur

-jakieś ubranie na codzień (czapka, koszulka, dżinsy)

-ubranie menela ( xD)

-ubranie pracownika McDonald's/KFC/Sklepu/Fabryki/Szpitalu/Policji

To chyba wszystkie najważniejsze ubrania. A już myślałem ,że serwer to fake i ,że kroganin (bez urazy) ma nas głęboko...

@Edit Wpadłem na taki pomysł, żeby usunąć liste craftingów (przycisk "G") i żeby gracze sami się trudzili z odgadnięciem craftingów. Bo chyba w realnym życiu nie mamy możliwości wcisnąć "G" i zobaczyć wszystko co

umie zbudować człowiek. ;d

Piszcie co myślicie o moich pomysłach, a ja w tym czasie napiszę sb wypracowanie z polskiego :PP

Mój komentarz do przedostatniego zdania - hahahahaahahahahaha. Wy chcecie dokładnie odwzorować życie? To że człowiek nie wciska litery g i nie widzi co zbudować to od razu musi być wyeliminowane? A może to by była książka z recepturami? A jeśli nie, to dlaczego LiveCraft opierałby się na kwadratowych klockach? Czy w prawdziwym życiu wszystko jest zbudowane z kwadratów? Nie! Mógłbym znaleźć mnóstwo takich przykładów. Nie pisz, jeśli jesteś dzieckiem minecrafta i czekaj cierpliwie a nie piszcie durnych postów o tym, co by można jeszcze dodać. I tak tego nie dodadzą, bo tego jest za dużo, musiałaby być to jakaś firma/profesjonalna grupa programistów z grafikiem i ekipą. Jeśli chcecie prawdziwego życia, to pójdźcie do rodziców, na dwór i żyjcie zamiast takie durne rzeczy wypisywać.

PS

Nie napalajcie się tak, bo serwer na 90% nie wystartuje, a jak już wystartuje to na parę godzin/dni, potem wszystko się sypnie. Tak duży projekt jak LiveCraft jest możliwy, ale nie dla nich. :)

Opublikowano

Omg w połowie lutego lub pod koniec Marca ?, Znam się na serwerach z modami wiem że nie robi się ich tak łatwo ale na dobrą prace w 4 osoby MAX miesiąc, Więc sory ale Ehh zwątpiłem co do serwera.

Opublikowano

@szczepciu98 MrJoJo pytał co chcemy aby dodał, więc ogarnij się i nie próbuj udawać dorosłego bo jesteś za głupi. Kroganin napisał w temacie, że hejt nic nie wnosi do tematu więc schowaj się.

7510260_4_1.png
Opublikowano

I kto tu udaje dorosłego. Ale dobra. ;) Uznajmy to tak: Jeśli serwer wystartuje i będzie normalnie funkcjonować to przyznam Ci rację. Jeśli nie, to sam chyba wiesz. Zgadzasz się na taki układ?

PS

Hejtować czegoś takiego to się nie da. Żyj realnie - wirtualnie? Są dużo lepsze gry do tego, jak np. GTA! Po to na świecie wymyślono wiele gier. Minecraft to minecraft, a nie usunąć połowę rzeczy i pododawać drugie tyle rodzaju GTA itp.

Opublikowano

Nie napisałem, że mi nie odpowiada. Chodzi o to że edytowanie klienta przydaje się w innych modyfikacjach, a jak ktoś chce zagrać w realne życie to wybierze inną grę, proste. Poza tym nie ma co się kłócić, przekonamy się w tym marcu.

Opublikowano

Ludzie! Bądżcie cierpliwi ponieważ nie przyspieszycie prac nad serwem hejtami! To wszystko zależy od kroganina i budowniczych w jakim czasie sie uwiną.

Opublikowano

Dobra, ogar bo off-top i zamkną temat bo to zapowiedź serwera a nie temat "Luźne rozmówki u babci Kazi na tarasie".

@topic:

Rozwijam pomysł z labolatorium. Co myślicie o 2 konkurencyjnych firmach jak Aperture Science i Black Mesa (ku chwale Valve)? Każda pracowałaby nad różnymi rozwiązaniami danych problemów możliwie tanim kosztem i walczyła o dofinansowanie od rządu a w końcu wydała na świat finalny, przetestowany produkt.

Opublikowano

Naprawdę dobry pomysł.

Można by było zablokować crafting przedmiotów z Ic2 np. Ultimate Hybrid Solar Array (Czy jakoś tak :P ) i dwie firmy walczyłyby o to, która to taniej zrobi, a potem sprzeda.

Wtedy jedna z firm dostaje dofinansowanie na produkcję i produkt wchodzi do masowej produkcji.

Opublikowano

Radze wam na początek nie dawać więcej niż 50 slotów. Na początku będzie straszny spam, dzieci nie będą znały podstawowych komend, jednym słowem będzie chaos który ciężko będzie ogarnąć.

Opublikowano

Witam!

Mam kilka propozycji odnośnie serwera (nie wiem czy już je wprowadziliście czy nie, ale w temacie nic nie znalazłem)

Najpierw dzielnice: Dzielnice jak w realnym (na co kładziecie nacisk prawda?) świecie powinny być "lepsze" (bogate, eleganckie właściciele to porządni obywatele nie łamiący prawa [drogie ville, luksusowe samochody]) przeciętne (nie trzeba opisywać normalne domy właściciele mają drobne rzeczy za uszami ale w gruncie rzeczy dobrzy ludzie [zwykłe domy jakie ludzie wymyślają] ) i "gorsze" (skrajna patologia i bieda, napady i rozboje na porządku dziennym [zbudowane niechlujnie z zwykłych cegieł?])

Teraz opieka zdrowotna: Jeśli potraficie (ja na pluginach i modowaniu się nie znam) to zróbcie żeby życie się nie regenerowało albo baaardzo powoli, w szpitalach (aptekach) można by dostać lekarstwo, które przywróci ci zdrowie (aby dostać lekarstwo wymagane płacenie ubezpieczenia zdrowotnego, nie ma nic za darmo)

Zawody: Było wspomnienie o firmach własnych, więc prace powinny być zoorganizowane, np. tania siła robocza (typowy robol do kopania rowów) średio-zaawansowani (sprzedawcy w sklepach, dopowiedzcie sobie sami bo nie mam pomysłu) i wykwalifikowany personel (lekarze, inżynierowie, architekci [tak! architekci, można by ich wynając do zbudowania właśnie twojej pięknej willi, firmy czy co tam chcesz]) Wykształcenie też szkoła płatna (skąd zdobyć pieniądze na szkolenie? Proste, dorywcze roboty, proste prace typu przenieś, wykop, zbierz)

Podsumując, mam pewne pomysły co do serwera, mój kontakt GG 44656729 jak się wam spodobało to piszcie, kto wie może wpadniemy razem na coś ciekawego?

polaku3.png

Opublikowano

Ja mam pomysl taki zeby dodac plugin ze jak kopiesz ręką np: stone to ci sie ona łamie.Wiem ze jest taki plugin bo gralem na dosc fajnym role play .

00059295946789764273.png

Opublikowano

Ludzie...Wiecie czemu jest aż 16 stron w temacie ? Bo wszystko jest zasypane waszym spamem...Rozumiem, że chcecie coś proponować no ale jak chcecie się kłócić to idźcie kłócić się na PW a nie tutaj. To nie jest temat od kłótni tylko od spraw servera LiveCraft - żyj realnie - wirtualnie !

Pozdrawiam Fir3Touch

DAJ LIKE DLA MURZYNA :3

mca.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...