Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz anime lub mangi? Pisz tutaj!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Polećcie romans dla dziewczyny.
Z góry dzięki.
Plusy lecą.

edit.Najlepiej więcej tytułów 

Edytowane przez 0Zaraki0

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

@0Zaraki0

Romanse które obejrzałem i które mógłbym polecić. Moje TOP 4

Toradora 

Tasogare Otome x Amnesia - też niezłe. Można się wzruszyć. 

Sukitte ii na yo

Sakurasou no Pet na Kanojo

ostatecznie Ao Haru Ride

Anime które mogli o wiele bardziej rozwinąć pod względem romansu:

Angel Beats

Akame ga Kill - wystarczy że zrobiliby tak jak to było w mandze.. ale nie, bo po co xD

Słyszałem że Clannad jest dobry ale nie oglądałem go 

Edytowane przez Sorata
Opublikowano (edytowane)

Z góry dzięki.

Plusy lecą.

Ma być romans laska x chłopak, czy może chłopak x chłopak? xD

Tak na serio to proszę:

Hotarubi no Mori e(movie), Itazura na Kiss, Kaichou wa Maid-sama!, Kimi ni Todoke(2 sezony), Tonari no Kaibutsu-kun,

O, jeszcze Sword Art Online xD

Edytowane przez Facecheck
Opublikowano (edytowane)

o Hotarubi no Mori e oglądałem, takie sobie, ujdzie. Podobnie jak "Hal" :)

Edytowane przez Sorata
Opublikowano

Z góry dzięki.

Plusy lecą.

chyba wszystkie romanse są stworzone pod dziewczyny. :D

lovely complex

skip beat

gekkan shoujo nozaku kun

school rumble

kamisana hajimemashita

52126142219396245817.jpeg

Opublikowano (edytowane)

http://myanimelist.net/anime/5114/Fullmetal_Alchemist:_Brotherhood/userrecs

Mogę polecić Akame ga Kill  - akcja, dramat, trochę komedii, trochę romansu ( romansu w porównaniu do mangi BARDZO mało :(

Z tego co podaje strona MAL ( Alchemista nie widziałem jeszcze niestety )

- Chłopak wyrusza z wioski do miasta

- W obu seriach jest trochę komedii, dużo walk

- W obu seriach bohaterowie mają cel - chcą chronić to co dla nich ważne

w AKG jest również ładna, przyjemna kreska. Przynajmniej dla mnie taka była. 

Niezłe walki są także w Nanatsu no Tazai - wydaje się trochę być podobny do Fairy Tail. Shounen, komedia. Anime cały czas wychodzi.

Mam nadzieję że pomogłem ;)

Edytowane przez Sorata
Opublikowano

Poszukuję jakiegoś anime na styl "pojebanej" komedii

Coś jak Haiyore! Nyaruko-san czy Ore no Nounai Sentakushi ga, Gakuen Love Comedy wo Zenryoku de Jama Shiteiru.

Dobry by był motyw klątwy podobne do tej z drugiego tytułu. 

76561198044975849.png

Best Member

Opublikowano (edytowane)

Szukam jakiegoś dobrego animca w stylu World Trigger. Ogólnie jakiś shounen/fantasy/sci-fi/supernatural + action. Dobrze by było jednak jeśli główny bohater nie był, aż tak wielką pizdą jak ten w World Trigger. Tzn. pizdeczką lekką może być, ale bez przesady. xD

http://myanimelist.net/animelist/sebasku

I obowiązkowo ładna kreska.

Opublikowano (edytowane)

Niestety nie oglądałem World Trigger jeszcze ale dzisiaj planuje obejrzeć 1 odc ^^ a nuż się spodoba :)

Ciężko będzie polecić coś czego jeszcze nie widziałeś xD

Nanatsu no Tazai - może trochę przypominać FT. Naprawdę niezłe walki, kreska... dosyć specyficzna ale mimo tego polecam + komedia.Typowy shounen 

Hunter x Hunter  - Genialne walki, shounen, bohater nie jest pi*** Dużo odc. powoli się rozkręca. 

Widzę że Claymore już porzuciłeś po 1 odc.. a tam takie tyle akcji <3 chociaż momentami przynudza .. no ale mogło się nie spodobać 

Noragami  - może akurat przypadnie do gustu. Fabuła całkiem, kreska ładna ale z akcji to już trochę mniej. Główny bohater jest bogiem ale jego zachowanie wkurza z początku 

Kill la Kill - specyficzna kreska, dużo akcji, komedia - trochę dziwaczna, główny bohater - laska.. no i te mundurki o.O ale może akurat. 1 odc możesz obejrzeć w wolnym czasie

Selector WIXOSS ( 2 sezony )   - laski grają w karty, walk jest trochę, fabuła mi się podobała bardzo - mroczna, 

Niestety tylko tyle :(

Edytowane przez Sorata
Opublikowano

Szukam jakiegoś dobrego animca w stylu World Trigger. Ogólnie jakiś shounen/fantasy/sci-fi/supernatural + action. Dobrze by było jednak jeśli główny bohater nie był, aż tak wielką pizdą jak ten w World Trigger. Tzn. pizdeczką lekką może być, ale bez przesady. xD

http://myanimelist.net/animelist/sebasku

I obowiązkowo ładna kreska.

Teraz muszę użyć moich perfekcyjnych umiejętności i włączyć myślenie. *myśli* "Czy on miał na myśli dobre anime w stylu World Trigger? Ale przecież to nie jest dobre anime, więc może miał na myśli przeciwieństwo tego 'dobra'. Uzył sarkazmu? Niee, wnioskując z wypowiedzi raczej tak nie jest. A więc podobał mu się world trigger i szuka czegoś na podobnym poziomie. *scroll down* Oh, jeszcze w dodatku ładna kreska? Ale biorąc pod uwagę to, co już wywnioskowałem - czyli to, że temu panu podoba się world trigger, być może ma też jakieś kreskowe fetysze. No nic, w takim razie po prostu wymienię to, co przychodzi mi na myśl i daje podobny feeling"

Nobunagun,

sekai seifuku zvezda, nobunaga the fool, gatchaman crowds, gantz, break blade, ew. densetsu no yuusha.

Raczej każdym z powyższych tytułów (poza nobunagunem) przestrzeliłem, ale niestety z jakiegoś niewyjaśnionego powodu nie jestem w stanie przypomnieć sobie innych anime o aż tak podobnej tematyce co world trigger. Mam nadzieje, że chociaż jedno przypadnie do gustu.

A, i nie sprawdzałem Twojego MALa bo za leniwy jestem :D

Opublikowano (edytowane)

Teraz muszę użyć moich perfekcyjnych umiejętności i włączyć myślenie. *myśli* "Czy on miał na myśli dobre anime w stylu World Trigger? Ale przecież to nie jest dobre anime, więc może miał na myśli przeciwieństwo tego 'dobra'. Uzył sarkazmu? Niee, wnioskując z wypowiedzi raczej tak nie jest. A więc podobał mu się world trigger i szuka czegoś na podobnym poziomie. *scroll down* Oh, jeszcze w dodatku ładna kreska? Ale biorąc pod uwagę to, co już wywnioskowałem - czyli to, że temu panu podoba się world trigger, być może ma też jakieś kreskowe fetysze. No nic, w takim razie po prostu wymienię to, co przychodzi mi na myśl i daje podobny feeling"

Nobunagun,

sekai seifuku zvezda, nobunaga the fool, gatchaman crowds, gantz, break blade, ew. densetsu no yuusha.

Raczej każdym z powyższych tytułów (poza nobunagunem) przestrzeliłem, ale niestety z jakiegoś niewyjaśnionego powodu nie jestem w stanie przypomnieć sobie innych anime o aż tak podobnej tematyce co world trigger. Mam nadzieje, że chociaż jedno przypadnie do gustu.

World Trigger mi się spodobał, a co, nie może? To, że Ty uważasz, że nie jest to dobre anime, to nie znaczy, że dla mnie też ma być złe. :) Nie, nie mam żadnych "kreskowych fetyszy", po prostu ostatnimi czasy nie mam zbytnio ochoty, żeby patrzeć na starsze serie. Następnym razem taki wstęp możesz sobie darować. :P

Za sekai seifuku zvezda i nobunaga the fool dzięki, resztę znam. World Trigger miał być tylko przykładem, nie oczekiwałem, że ktoś poda mi taką samą, lub bardzo podobną. 

Niestety nie oglądałem World Trigger jeszcze ale dzisiaj planuje obejrzeć 1 odc ^^ a nuż się spodoba :)

Ciężko będzie polecić coś czego jeszcze nie widziałeś xD

Nanatsu no Tazai - może trochę przypominać FT. Naprawdę niezłe walki, kreska... dosyć specyficzna ale mimo tego polecam + komedia.Typowy shounen 

Hunter x Hunter  - Genialne walki, shounen, bohater nie jest pi*** Dużo odc. powoli się rozkręca. 

Widzę że Claymore już porzuciłeś po 1 odc.. a tam takie tyle akcji <3 chociaż momentami przynudza .. no ale mogło się nie spodobać 

Noragami  - może akurat przypadnie do gustu. Fabuła całkiem, kreska ładna ale z akcji to już trochę mniej. Główny bohater jest bogiem ale jego zachowanie wkurza z początku 

Kill la Kill - specyficzna kreska, dużo akcji, komedia - trochę dziwaczna, główny bohater - laska.. no i te mundurki o.O ale może akurat. 1 odc możesz obejrzeć w wolnym czasie

Selector WIXOSS ( 2 sezony )   - laski grają w karty, walk jest trochę, fabuła mi się podobała bardzo - mroczna, 

Niestety tylko tyle :(

Wszystkie znam. :D Żadne mi jakoś bardziej nie przypadło, a Kill la Kill i Nanatsu no Tazai odpadły przez kreskę... Ostatnie w sumie mogłoby być nawet dobre, gdyby nie to, że jest w sumie taką "karcianką", a nie przepadam za takimi rzeczami.

Opublikowano (edytowane)

@1373230489-U611928.pngselweron

Len! xD

Skąd ty bierzesz te tytuły anime? :D Na wszystkie które wymieniłeś do tej pory może kojarzyłem 1 czy 2. Tak to jest jak na swoim MAL-u jest tylko 115 obejrzanych serii :(

@1373230489-U611928.pngkotkowski

Niestety nie oglądałem żadnego z tych anime które podałeś ale postaram się coś polecić

Kill la Kill - dużo akcji, walk. Wiele śmiesznych - powalonych momentów https://www.youtube.com/watch?v=Rj_cOt62FEoJeden z nich. Nie powiedziałbym że to jakiś spoiler a przynajmniej będziesz miał obraz sytuacji

Sora no Otoshimono ( 2 sezony ) - powalona komedia, ecchi, momentami dramat + trochę akcji 

MM!  - chłopak masochista zaczyna chodzić na szkolne kółko aby wyleczyć się ze swojej choroby. Przewodnicząca ( chyba przewodnicząca ) należy do osób które kochają się znęcać nad innymi. Bić, kopać itp. Chłopak próbuje zaimponować pewnej koleżance ale choroba mu w tym przeszkadza.

Angel Beats  - świetna, powalona komedia z początku która z czasem staje się dramatem 
Edytowane przez Sorata
Opublikowano

Halo, szukam anime pełnego akcji, które wciągnie mnie jak nic innego, anime dzięki któremu będę zarywał nocki itd. itp. coś ala Bleach, Naruto, Death Note 

Opublikowano (edytowane)

@Explower.?

Pełno akcji? hmm. Pomyślmy :

Akame ga Kill - dużo walk - krew jest, trochę komedii, dramat, trochę romansu ( x5 romansu więcej jest w mandze ) 

Nanatsu no Tazai, Kill la Kill  - Zobacz kilka wpisów wcześniej jak to opisałem. Nanatsu no Tazai to niezła nawalanka. 

Claymore - kreska taka sobie - może się nie spodobać. Walki mi się podobają, trochę dramatu i momentami przynudza ale mimo tego polecam, a nuż się spodoba.

Hunter x Hunter - Shounen, powoli się rozkręca, dużo odcinków - tasiemiec, ( do 40 odc na którym Ja jestem ) zbyt dużo walk - jedna będzie taka w mojej ocenie naprawdę bardzo fajna, szybko lecą odcinki. Kreska trochę stara mimo tego polecam. Bohaterowie mają co robić, nie nudzą się xD

Mirai Nikki -  Około 10 osób ( nie pamiętam ile dokładnie ) losowo wybranych staje do walki. 1 osoba która pozostanie na polu zostanie Bogiem. Trzeba zabić wszystkich i przeżyć. Nikt nie wie kim jest jego ofiara, jak wygląda itp. Psychologiczne, ładna kreska. Te osoby nie mają jakiejś super - przesadzonej mocy no ale Boga już ograniczenia nie obowiązują :D 

Zetsuen no Tempest -  super-moce, trochę romansu jest, psychologiczne, ładna kreska, zagadki, trochę dramatu, 

Fate/Stay Night Unlimited Blade Works - ładna kreska, kilka walk ale wyglądają super. Za jakiś czas wychodzi 2 sezon

Daj znać co z tego widziałeś ^^ Jakby co postaram się jeszcze coś polecić :)

https://33.media.tumblr.com/1ed3e8089094a48e312ea6c856d99231/tumblr_ne7bpnLT3o1twkncpo3_500.gif- tak wygląda jedna z walk w Fate/Stay Night które podałem wcześniej. 

Edytowane przez Sorata
Opublikowano

@1373230489-U611928.pngselweron

Len! xD

Skąd ty bierzesz te tytuły anime? :D Na wszystkie które wymieniłeś do tej pory może kojarzyłem 1 czy 2. Tak to jest jak na swoim MAL-u jest tylko 115 obejrzanych serii :(

@1373230489-U611928.pngkotkowski

Niestety nie oglądałem żadnego z tych anime które podałeś ale postaram się coś polecić

Kill la Kill - dużo akcji, walk. Wiele śmiesznych - powalonych momentów https://www.youtube.com/watch?v=Rj_cOt62FEoJeden z nich. Nie powiedziałbym że to jakiś spoiler a przynajmniej będziesz miał obraz sytuacji

Sora no Otoshimono ( 2 sezony ) - powalona komedia, ecchi, momentami dramat + trochę akcji 

MM!  - chłopak masochista zaczyna chodzić na szkolne kółko aby wyleczyć się ze swojej choroby. Przewodnicząca ( chyba przewodnicząca ) należy do osób które kochają się znęcać nad innymi. Bić, kopać itp. Chłopak próbuje zaimponować pewnej koleżance ale choroba mu w tym przeszkadza.

Angel Beats  - świetna, powalona komedia z początku która z czasem staje się dramatem 

Angel Beats i MM oglądałem, Kill la Kill i Sora no Otoshimo ogarnę, dzięki :D

76561198044975849.png

Best Member

Opublikowano (edytowane)

Nobunagun,

Masz coś do Konami-senpai?!

No cho na solo kutasiarzu!

World Trigger to naprawdę dobre animu

...

...

Przynajmniej nie wiele gorsze od SSAŁO xD

// Szukam jakiegokolwiek animca z oceną >= 7/10

MALa jakby co mam na swoim profajlu. //

Edytowane przez TheMadMan9512

417711489342956987022.png

Opublikowano (edytowane)

Nanatsu no Tazai, Kill la Kill  - Zobacz kilka wpisów wcześniej jak to opisałem. Nanatsu no Tazai to niezła nawalanka. 

Claymore - kreska taka sobie - może się nie spodobać. Walki mi się podobają, trochę dramatu i momentami przynudza ale mimo tego polecam, a nuż się spodoba.

Zetsuen no Tempest -  super-moce, trochę romansu jest, psychologiczne, ładna kreska, zagadki, trochę dramatu, 

Edytowane przez Sorata
Opublikowano (edytowane)

szukam anime typu : szkolne,romans może być harem..wiadomo historia się pewnie będzie powtarzać jak to w takich anime ale co poradzę...ktoś zna coś ciekawego?//.... [poza Toradora]...

Edytowane przez BornVillain

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

szukam anime typu : szkolne,romans może być harem..wiadomo historia się pewnie będzie powtarzać jak to w takich anime ale co poradzę...ktoś zna coś ciekawego?//.... [poza Toradora]...

Mi się spodobało Sakurasou no Pet na Kanojo... Ale to było moje 1 anime, a następnie Toradora :D Mi akurat pasowało jako następca :D

------

Mam do was takie pytanie... Jest bardziej z ciekawości niż zamiaru obejrzenia anime... Pamiętam tylko 1 szczegół z niego... Głowny bohater wpadł prawdopodobnie to jakieś wody po czym zmienia się w dziewczynę, a jedyny sposób bo to cofnąć to polać się gorącą wodą... Nie pamiętam czy tak to dokładnie szło ale jestem bardzo ciekaw co to było! :D

wLvS201.png
Opublikowano

Mam do was takie pytanie... Jest bardziej z ciekawości niż zamiaru obejrzenia anime... Pamiętam tylko 1 szczegół z niego... Głowny bohater wpadł prawdopodobnie to jakieś wody po czym zmienia się w dziewczynę, a jedyny sposób bo to cofnąć to polać się gorącą wodą... Nie pamiętam czy tak to dokładnie szło ale jestem bardzo ciekaw co to było! :D

ranma 1/2 na 50%

52126142219396245817.jpeg

Opublikowano (edytowane)

@BornVillain

Toradora jest w mojej TOP liście :3

Tasogare Otome x Amnesia - szkolne w pewnym sensie. Może zainteresować 

Sakurasou no Pet na Kanojo <3

Sukiite ii na yo

ostatecznie Ao Haru Ride

Edytowane przez Sorata