Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz anime lub mangi? Pisz tutaj!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Znacie podobne tytuły do Seirei Tsukai no Blade Dance?

Chodzi mi głownie, że bohater/ka zdobyła jakąś moc/broń, która jest duchem/stworzeniem ,,zaklętym'' przysięgą czy kontraktem...

Coś jak moc Issei Hyōdō z DxD... <Miał w sobie tego smoka, a ten dawał tę rękawicę>

Ważne by nie był to dramat :D Tylko akcja z walkami + humor :P Edit. + Fantasy nie Sci-Fi

Na dodatek dodam, że to ma podpaść pod głownie komedie z ewentualnym romansem... Bo akurat nie szukam anime typu Death Note... Bo to jeszcze nie czas na jego obejrzenie :3 Na niego już mam ustalony termin :D

Edytowane przez Bunik1
wLvS201.png
  • Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

@Bunik1

Jedyne co mi przychodzi do głowy to Tokyo Ravens

I najidealniej wpasowało się do tego co szukam!

Swoją drogą mam jeszcze drugą prośbę... Skoro jest to temat ,,Szukam Anime'' chciałbym was poprosić o wybór tapety anime :D

Głownie chodzi mi o Fantasy...Bez żadnych siedzących postaci/całujących się i tym podobnym... Najlepiej jakby ,,zastygły'' w ruchu : D

Można byłoby chyba zrobić do tego osoby temat nawet w tym dziale :D Ale pewnie szybko ktoś by przeniósł do działu typu fanarty :D

wLvS201.png
Opublikowano (edytowane)

Swoją drogą mam jeszcze drugą prośbę... Skoro jest to temat ,,Szukam Anime'' chciałbym was poprosić o wybór tapety anime :D

Głownie chodzi mi o Fantasy...Bez żadnych siedzących postaci/całujących się i tym podobnym... Najlepiej jakby ,,zastygły'' w ruchu : D

Można byłoby chyba zrobić do tego osoby temat nawet w tym dziale :D Ale pewnie szybko ktoś by przeniósł do działu typu fanarty :D

Pomyśl logicznie, jaki jest sens robienia tematu z tapetami do anime, równie dobrze można by z każdym pierdotkiem o temacie anime taki robić. 

Maszą MASĘ różnych tapet w internecie i nie trzeba być geniuszem żeby sobie coś znaleźć.

Edytowane przez -Vasto-

NJxbd4x.png

Opublikowano

proszę bardzo możesz wybrać tapete jaką tylko zapragniesz

To jest ukryta treść, proszę

52126142219396245817.jpeg

Opublikowano

Witam was ponownie :D Chciałbym żebyście teraz poratowali mnie w kolejnym wyborze + pytanie do stronki shinden

1.Jakaś komedia + romans z loli :D < Coś jak Toradora! :D >

2.Główny bohater zmienił/zmienia się w dziewczynę... Najlepiej komedia < Bez Kampfer i tylko z od 2000 w górę :D >

3.Teraz pytanie do shinden... Mają oni tam opcję wyboru tagów do szukania anime/mangi... Powie mi ktoś jak zaznaczyć więcej niż 1?

Z góry dziękuje! <3

Opublikowano

Witam was ponownie :D Chciałbym żebyście teraz poratowali mnie w kolejnym wyborze + pytanie do stronki shinden

1.Jakaś komedia + romans z loli :D < Coś jak Toradora! :D >

2.Główny bohater zmienił/zmienia się w dziewczynę... Najlepiej komedia < Bez Kampfer i tylko z od 2000 w górę :D >

3.Teraz pytanie do shinden... Mają oni tam opcję wyboru tagów do szukania anime/mangi... Powie mi ktoś jak zaznaczyć więcej niż 1?

Z góry dziękuje! <3

3.

Wbijasz na stronę główną/Klikasz opcję anime/Lista

Tam masz potem do wyboru co ma być... Komedie/Dramaty/Dramaty rodzaje postaci itd...

wLvS201.png
Opublikowano (edytowane)

@Ahain

@Bunik1 - chciałeś komedie, trzymaj

Sakurasou jest zarąbiste <3 Jedne z moich TOP

Przed chwilą znalazłem anime gdzie bohater zmienia się w laskę - Ore, Twintails ni Narimasu. Może zacznę za jakiś czas

EDIT. Nieźle poryte, zapowiada się nawet całkiem fajna komedia, ale wole nie zapeszać.  Można obejrzeć dla zabicia czasu

Główny bohater który ma fetysz na punkcie kobiecych włosów czyt. kucyków xD przemienia się w loli z super-mocami. Przypomina trochę Kotori Itsuke z Date a Live

Edytowane przez Sorata
Opublikowano

@4R3K

Łatwiej byłoby chyba jakbyś dokładnie określił gatunek. Znam dużo anime które potrafią wciągnąć równie dobrze jak Another ( przynajmniej mnie wciągnęły ) ale każdy ma inny gust. Nie każdemu musi się tak samo spodobać :3 

Opublikowano (edytowane)

hmm może Dramat/Nadprzyrodzone/Sztuki Walki/Romans :)

@Sorata

Edytowane przez 4R3K

Jeżeli chcesz mi podziękować za pomoc kliknij Lubię to :)

Opublikowano (edytowane)

@4R3K

Byłoby chyba ciężko wszystkie gatunki umieścić w 1 anime 

Zetsuen no Tempest - super moce, coś z romansu też tam jest, oraz dramatu

Death Parade - dramat, nadprzyrodzone,

Claymore - sztuki walki, dramat, nadprzyrodzone

Angel Beats - z początku dobra komedia przekształca się w dramat. Coś z tam z romansu jest oraz nadprzyrodzone

Toradora - romans

Tasogare Otome x Amnesia - mroczny klimat, romans, nadprzyrodzone, dramat + troszeczkę komedii

Nanatsu no Tazai - sztuki walki + komedia

K - Project - nadprzyrodzone, sztuki walki

Mahou Shoujo Madoka Magica - trochę specyficzna kreska ale idzie się przyzwyczaić. Dramat, nadprzyrodzone, sztuki walki  Fabuła według mnie super, klimat

Selector WIXOSS ( 2 sezony ) - Dramat, coś z romansu się znajdzie, sztuki walki w pewnym sensie, nadprzyrodzone Fabuła według mnie super, klimat.

Anime te należą do mojej TOP listy ( jest w niej jeszcze właśnie Another, Akame ga Kill, PSycho-Pass etc ale to już widziałeś xD )

Edytowane przez Sorata
Opublikowano (edytowane)

No k***a SAO 10/10, GGO 9/10 -_- Tokyo Ghoul√A 10/10 xD
Sry ziomek, ale nie wierzę w Twoje oceny. Wracając do tematu:

hmm może Dramat/Nadprzyrodzone/Sztuki Walki/Romans :)

Shinsekai yori (From the New World) -> Tu masz wszystko
Higurashi no Naku Koro ni + Higurashi no Naku Koro ni Kai -> Dramat, horror, z*******e anime
Gensoumaden Saiyuuki -> Dużo humoru, stare, ale według mnie warte uwagi. Znajdziesz tu sztuki walki, nadprzyrodzone
Angel Beats! -> Tu masz wszystko
Fate/stay night: Unlimited Blade Works (TV) - Prologue -> Fate/stay night: Unlimited Blade Works (TV) -> Tu masz też wszystko
Zetsuen no Tempest -> Tu jest wszystko
Chuunibyou demo Koi ga Shitai! + 2gi sezon -> Komedia + romans + jako tako dramat(?) chyba

W razie w masz http://myanimelist.net/animelist/sebasku/ http://www.anime-planet.com/users/sebasku
75% tego co widziałem to jakieś sztuki walki i te klimaty, więc na pewno coś znajdziesz wartego uwagi, ewt. pisz PW, albo tutaj w temacie to Ci wrzucę coś.

@ Tutaj masz anime, które uważam, że są warte uwagi i są dobre/bardzo dobre. Równie dobrze możesz je mieć na liście, ale nie chce mi się sprawdzać na razie. Chyba każde z tych ma któryś z gatunków, które podałeś. :P 
Baka to Test to Shoukanjuu + Baka to Test to Shoukanjuu Ni!
Bakemonogatari + 2gi i 3ci sezon
Durarara!! + 2gi sezon teraz wychodzi
Steins;Gate
Inu x Boku SS
Zankyou no Terror
Aldnoah.Zero - !mecha!
Machine-Doll wa Kizutsukanai
Trinity Seven

Edytowane przez Facecheck
Opublikowano (edytowane)

Szukam :

1. Ambitnego anime, gdzie są poruszane poważne problemy, anime z przesłaniem, które potrafi wywołać szczerze emocje wśród widzów, dla starszej widowni

2. Romansu z prawdziwego zdarzenia - wasz TOP 

1. Co myślicie o Gintamie? 

http://myanimelist.net/animelist/slln

TOP ANIME

Kolejność nie ma znaczenia ;) 29 anime które mi przypadło najbardziej do gustu ze wszystkich 

1. Mirai Nikki

2. Claymore

3. Sakurasou no Pet na Kanojo

4. Naruto Shippuuden

5. Kuroko no Basuke

6. Selector WIXOSS

7. Log Horizon

8. Nanatsu no Tazai

9. Akame ga Kill

10. Toyko Ghoul

11. Hunter x Hunter

12. Death Parade

13. Psycho-Pass

14. Toradora

15. Another

16. Angel Beats

17. Zetsuen no Tempest

18. Zankyou no Terror

19. K-On

20. K-Project

21. Shingeki no Kyojin

22. BTOOOM!

23. Tasogare Otome x Amnesia

24. Elfen Lied

25. Mahou Shoujo Madoka Magica

26. Death Note

27. Kill la Kill

28. Ansatsu Kyoushitsu

29. Ano Hi Mita Hana no Namae wo Bokutachi wa Mada Shiranai

Edytowane przez Sorata
Opublikowano (edytowane)

Szukam :

1. Ambitnego anime, gdzie są poruszane poważne problemy, anime z przesłaniem, które potrafi wywołać szczerze emocje wśród widzów, dla starszej widowni

2. Romansu z prawdziwego zdarzenia - wasz TOP 

1. Co myślicie o Gintamie? 

http://myanimelist.net/animelist/slln

TOP ANIME

Kolejność nie ma znaczenia ;) 29 anime które mi przypadło najbardziej do gustu ze wszystkich 

1. Mirai Nikki

2. Claymore

3. Sakurasou no Pet na Kanojo

4. Naruto Shippuuden

5. Kuroko no Basuke

6. Selector WIXOSS

7. Log Horizon

8. Nanatsu no Tazai

9. Akame ga Kill

10. Toyko Ghoul

11. Hunter x Hunter

12. Death Parade

13. Psycho-Pass

14. Toradora

15. Another

16. Angel Beats

17. Zetsuen no Tempest

18. Zankyou no Terror

19. K-On

20. K-Project

21. Shingeki no Kyojin

22. BTOOOM!

23. Tasogare Otome x Amnesia

24. Elfen Lied

25. Mahou Shoujo Madoka Magica

26. Death Note

27. Kill la Kill

28. Ansatsu Kyoushitsu

29. Ano Hi Mita Hana no Namae wo Bokutachi wa Mada Shiranai

1. Code geass, steins gate, Phantom requiem for the phantom, sakamichi no apollon, fate/zero, psycho pass, black lagoon, baccano, wolf children

2. moje top romansów: sakamichi no apollon, toradora, white album 2, shigatsu wa kimi no uso

Edytowane przez Kaanashi

XrgAYyk.png

Opublikowano (edytowane)

@Manaphy

Claymore - dramat, krwawe, kreska trochę stara, walki fajnie wyglądają, nadprzyrodzone

Kill la Kill - zbroja czyt. mundurek szkolny który gada xD za broń na nożyczki. Kreska specyficzna, fajne anime. Komedia, szkolne, potrafi zaskoczyć

Madan no Ou to Vanadis - Jednym z głównych bohaterów jest babka która walczy mieczem, używa magii. Anime wojenne, harem, nadprzyrodzone

Kyoukai no Kanata - tu już bez zbroi. Nadprzyrodzone, szkolne, 

+ ostatecznie ( laski w zbrojach, i bez - walka na miecze i nie tylko, nadprzyrodzone )

Date a Live Ore ( 2 sezony )

Ore, Twintails ni Narimasu

Absolute Duo

Edytowane przez Sorata
Opublikowano

Szukam anime, w którym głownym bohaterem jest dziewczyna walcząca z mieczem (zbroja, magia może być)

Tenjou Tenge - ładna kreska, sztuki walki, a w tym miecze samurajskie, trochę komedii, dramatu.

Opublikowano

Szukam Anime podobne do Króla Szamanów. Coś skojarzone z duchami, że człowiek ma swojego ducha stróża, łączy sie z nim czy coś takiego.