Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz anime lub mangi? Pisz tutaj!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Szukam:

1.Czegoś skłaniającego do przemyśleń, będącą jako twór czymś zakończonym, czyli z zamkniętymi wszystkimi wątkami i bez możliwości kontynuacji. Owe anime musi mieć wysoki poziom wciągalności, ma być pozbawione znanych schematów, postacie nie mają być sztampowe. Fabuła ma być złożona, wokół niej opierać ma się główny cel anime, fabula ma być po prostu ciągła, zmierzająca do konkretnego końca. Anime ma zawierać momenty, które mogą wywołać emocje u widza, obojętnie jakie. Ma być w miarę oryginalne, chcę je zapamiętać na długo. Chcę, żeby było ważną częścią dla mojego życia. Reasumując, szukam perełki. 

2. Anime okruchy życia, z oryginalnymi postaciami, niesztampowymi. Ma być zakończone

Edytowane przez Kaanashi

XrgAYyk.png

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Szukam anime podobnych do tych co mam w sygnaturze zawierających wątek miłosny. Postacie posiadające nadprzyrodzone moce itp.

Mirai Nikki, fate/stay night, angel beats

XrgAYyk.png

Opublikowano

Szukam Anime podobne do Króla Szamanów. Coś skojarzone z duchami, że człowiek ma swojego ducha stróża, łączy sie z nim czy coś takiego.

Elemental Gerad/Gelade lub Guilty Crown (bardziej "wyciąganie dusz" i tworzenie z tego broni).

Szukam:

1.Czegoś skłaniającego do przemyśleń, będącą jako twór czymś zakończonym, czyli z zamkniętymi wszystkimi wątkami i bez możliwości kontynuacji. Owe anime musi mieć wysoki poziom wciągalności, ma być pozbawione znanych schematów, postacie nie mają być sztampowe. Fabuła ma być złożona, wokół niej opierać ma się główny cel anime, fabula ma być po prostu ciągła, zmierzająca do konkretnego końca. Anime ma zawierać momenty, które mogą wywołać emocje u widza, obojętnie jakie. Ma być w miarę oryginalne, chcę je zapamiętać na długo. Chcę, żeby było ważną częścią dla mojego życia. Reasumując, szukam perełki. 

2. Anime okruchy życia, z oryginalnymi postaciami, niesztampowymi. Ma być zakończone

1. Cossette no Shouzou

2. Kimi ga nozomu eien, H2O: Footprints in the Sand, Hiyokoi.

Szukam anime podobnych do tych co mam w sygnaturze zawierających wątek miłosny. Postacie posiadające nadprzyrodzone moce itp.

Sword Art Online, Bleach, Accel World, Tokyo Ghoul (zależy jak rozumiesz "nadprzyrodzone moce" :p), Fushigi Yuugi, Kamigami no Asobi, Kamisama Hajimemashita, Log Horizon.

Opublikowano

Szukam Anime podobne do Króla Szamanów. Coś skojarzone z duchami, że człowiek ma swojego ducha stróża, łączy sie z nim czy coś takiego.

Z shounen anime Bleach masz ducha swojego w mieczu który ewoluuje póżniej pojawiają się inne bajery, ogólnie warto.

Jeśli chodzi o jakieś krótsze serii w Death Note są bogowie śmierci takie "duchy" najlepsze anime <3

Oprócz tego jest cała seria Natsume Yuujinchou.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Możecie mi polecić jakąś stronkę gdzie znajdę odcinki Gintama 720p?... Z napisami PL

Aktualnie sprawdziłem następujące stronki: animezone /anime odcinki/shinden/kreskowka/gintama.pl

Mam teraz na głowie inne serie ale z ciekawości chciałem sprawdzić 1 odcinek... I tu się okazuję, że strasznie trudno zdobyć taki w internecie <Oglądając na stronie>

wLvS201.png
Opublikowano (edytowane)

Możecie mi polecić jakąś stronkę gdzie znajdę odcinki Gintama 720p?... Z napisami PL

Aktualnie sprawdziłem następujące stronki: animezone /anime odcinki/shinden/kreskowka/gintama.pl

Mam teraz na głowie inne serie ale z ciekawości chciałem sprawdzić 1 odcinek... I tu się okazuję, że strasznie trudno zdobyć taki w internecie <Oglądając na stronie>

To jest ukryta treść, proszę

1 ep jest w hd i po polsku :P

Edytowane przez Lolek123145

"Samogwałt to przyjemność, sam gwałt to już kara"

Opublikowano
To jest ukryta treść, proszę

1 ep jest w hd i po polsku :P

O kiedy Sibnet.ru ma w sobie HD?... W każdym razie ja tam widzę jakość między 360p, a niżej ;p.. I brak możliwości zmiany...

wLvS201.png
Opublikowano

O kiedy Sibnet.ru ma w sobie HD?... W każdym razie ja tam widzę jakość między 360p, a niżej ;p.. I brak możliwości zmiany...

Z tego co pamiętam to sibnet ma taką jakość z jaką zostało wrzucone, po prostu spojrzałem na napis HD w pasku wyboru playera. A jakość na animeon wcale nie jest taka zła, bardziej coś koło 480.

"Samogwałt to przyjemność, sam gwałt to już kara"

Opublikowano (edytowane)

Z chęcią obejrzałbym anime typu : szkolne i romans.....jak najbardziej może być harem ale musi też być romans i jak wcześniej szkolne..ktoś coś zna,poleci ? (więcej propozycji)...

Edytowane przez BornVillain

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

@BornVillain

Sukiite ii na yo

Toradora

Tasgoare Otome x Amnesia

Clannad ( 2 sezony )

ewentualnie :

Ao Haru Ride

Sakurasou no Pet na Kanojo

Angel Beats

Opublikowano

@Sorata thx...tylko-że ja już to wszystko widziałem  o.O ewentualnie ktoś coś jeszcze ??// 

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano (edytowane)

@Sorata thx...tylko-że ja już to wszystko widziałem  o.O ewentualnie ktoś coś jeszcze ??//

Toradora

Baka to Test to Shoukanjuu + 2 sezon - nadnaturalne/super moce

Chuunibyou demo Koi ga Shitai! + 2 sezon

Clannad + 2 sezon

Itazura na Kiss

Kaichou wa Maid-sama!

Kimi ni Todoke + 2 sezon

Kimi to Boku. + 2 sezon

Kokoro Connect - nadnaturalne/super moce

Oda Nobuna no Yabou - bez szkolnego życia, osadzone w dawnych czasach, ale naprawdę warte uwagi, romans jest

Tonari no Kaibutsu-kun

Edytowane przez Facecheck
Opublikowano

Cześć. Jako, że mam tydzień wolnego, postanowiłem, że coś obejrze. Pytanie brzmi, co?

Tzn. wiem co, ale musze wybrać jedno anime, a z tych najbliżej planowanych to mam więcej niż jedno.

Do rzeczy, powiedzcie mi co obejrzeć najpierw:

Welcome to the NHK!, Bakuman, czy Hachimatsu to Clover.

XrgAYyk.png

Opublikowano (edytowane)

Welcome to the NHK fajne anime do przemyśleń ale i tak nie dasz rady obejrzeć za jednym podejściem - zbyt nudne

Bakuman polecam bo tego ostatniego nie oglądałem 

Edytowane przez lukasz:D

784091427630431250239.png
:D

Opublikowano

Chciałbym was poprosić o wypisanie według was najlepszych anime fantasy/komedię/romans-lub harem xD Z tego co pamietam oglądałem z tego gatunku, to zero no tsukaima i coś koło tego czyli DxD... Jak będę miał dostęp do komputera to postaram się dac tu mojego mała...(co raczej nie będzie możliwe...)

Z góry dziękuję za pomoc...

wLvS201.png
Opublikowano (edytowane)

Chciałbym was poprosić o wypisanie według was najlepszych anime fantasy/komedię/romans-lub harem xD Z tego co pamietam oglądałem z tego gatunku, to zero no tsukaima i coś koło tego czyli DxD... Jak będę miał dostęp do komputera to postaram się dac tu mojego mała...(co raczej nie będzie możliwe...)

Z góry dziękuję za pomoc...

Fantasy...

Fullmetal Alchemist: Brotherhood (http://www.inne.wbijam.pl/fmab.html)

Zetsuen no Tempest

Kyoukai no Kanata

Break Blade OVA/TV

Fate/stay night: Unlimited Blade Works (TV) - Prologue + Fate/stay night: Unlimited Blade Works (TV)

Fairy Tail (http://fairytail.wbijam.pl/)

Ao no Exorcist

Machine-Doll wa Kizutsukanai

Mahou Sensou

Shingeki no Bahamut: Genesis

Strike the Blood

No Game No Life

Witch Craft Works

Hitsugi no Chaika

Jak zaliczają się też super moce/nadnaturalne to pisz to Ci dorzucę sporo

Romans...

Toradora

Baka to Test to Shoukanjuu + 2 sezon - nadnaturalne/super moce

Chuunibyou demo Koi ga Shitai! + 2 sezon

Clannad + 2 sezon

Itazura na Kiss

Kaichou wa Maid-sama!

Kimi ni Todoke + 2 sezon

Kimi to Boku. + 2 sezon

Kokoro Connect - nadnaturalne/super moce

Oda Nobuna no Yabou - bez szkolnego życia, osadzone w dawnych czasach, ale naprawdę warte uwagi, romans jest

Tonari no Kaibutsu-kun

Sukiite ii na yo

Tasgoare Otome x Amnesia

Edytowane przez Facecheck
Opublikowano

@Bunik1

Kami nomi zo Shiru Sekai

Elemental Gelade

Elfen Lied

Akatsuki no Yona

Vampire Knight

Trinity Seven

Blood Lad

Btooom!

Campione!

Dakara Boku wa, H ga Dekinai.

Hagure Yuusha no Estetica

Hidan no Aria

Itsuka Tenma no Kuro Usagi

Ichiban Ushiro no Daimaou

Kanojo ga Flag wo Oraretara

Kanokon

Więcej nie chce mi się wypisywać z mala

784091427630431250239.png
:D

Opublikowano

Dziękuję wam obydwu :D

nie mogłem dac mała bo telefon nie obsługuje magicznego kopiuj/wklej xD pewnie zła przeglądarka... A z komputera nie mam jak dac xD (padł)

sprawdze je jutro rano :P

wLvS201.png
Opublikowano (edytowane)

@Alanpl3

Nanatsu no Tazai - zarąbisty shounen, dużo walk, trochę ecchi w miarę mądrze pokazane ( tzn. nie wpychanie go wszędzie gdzie się da ) komedia, przygodowe, fantasy, nadprzyrodzone

Hunter x Hunter 2011 - zarąbisty shounen. Tasiemiec, trochę seinen,fantasy, przygodowe, komedia, nadprzyrodzone (jest także wątek z grą coś mniej więcej jak 

Akame ga Kill - dużo krwi, dużo walk, trochę komedii, harem, dramat, romans ( romans trochę zepsuli w porównaniu do mangi )

Shingeki no Kyojin 

Claymore - trochę stara kreska, dramat, dużo walk, dużo krwi, 

Fairy Tail - tasiemiec

Shaman King

Słyszałem że Magi oraz Full Metal Alchemist - Brotherhood są bardzo dobre :)

ewentualnie Sword Art Online, oraz Log Horizon

Edytowane przez Sorata
Opublikowano

Szukam anime coś z akcji/fantasty/ dużo walk, magia, supermoce itp. ladna kreska musi być. Coś co wam sie podobało 6/10 w góre.

Drugi typ takze moze byc nadprzyrodzone, zagadnki itp. cos ala Mirai Nikki, Steinss gate itp.

Oglądałem:

DxD

Trinity seven,sao,hxh,shingeki no kyojin,Guilty crown,

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

Szukam anime coś z akcji/fantasty/ dużo walk, magia, supermoce itp. ladna kreska musi być. Coś co wam sie podobało 6/10 w góre.

Drugi typ takze moze byc nadprzyrodzone, zagadnki itp. cos ala Mirai Nikki, Steinss gate itp.

Oglądałem:

DxD

Trinity seven,sao,hxh,shingeki no kyojin,Guilty crown,

Akame ga Kill!

Angel Beats!

Aldnoah.Zero

Ao no Exorcist

Black Bullet

Fullmetal Alchemist: Brotherhood

Oda Nobuna no Yabou

Shinsekai yori

Zetsuen no Tempest

Break Blade - nie pamiętam, czy kreska była ładna :P

Kyoukai no Kanata

Fate/stay night: Unlimited Blade Works (TV) - Prologue + Fate/stay night: Unlimited Blade Works (TV)

Blood Lad

Mahou Sensou

Shingeki no Bahamut: Genesis

Toaru Majutsu no Index

Freezing

Kämpfer

Strike the Blood

Mahouka Koukou no Rettousei

Black Bullet

Hitsugi no Chaika

Witch Craft Works

Hagure Yuusha no Estetica