Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz anime lub mangi? Pisz tutaj!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kończę agk, potem dxd i coś Jeszcze polecacie w stylu dxd, lub agk?

Tokyo ghoul sobie odmowie narazie.

Mahou shoujo madoka magica, Another, Mirai Nikki, Btooom, Fate/stay night, Fate/zero, Full metal alchemist brotherhood, Shingeki no kyojin, no game no life, ichiban ushiro no daimou

XrgAYyk.png

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Kończę agk, potem dxd i coś Jeszcze polecacie w stylu dxd, lub agk?

Tokyo ghoul sobie odmowie narazie.

W stylu AGK, czyli akcja, walki itp.? Jeśli tak to:

Fullmetal Alchemist: Brotherhood

Fate/stay night: Unlimited Blade Works (TV) - Prologue + Fate/stay night: Unlimited Blade Works (TV)

Shinsekai yori

Zetsuen no Tempest

To polecam w 100%, wszystkie 10/10 u mnie na malu. ;)

@Brand.

To w takim bądź razie na razie zostaje tylko Zetsuen no Tempest. Może w nocy coś Ci ogarnę jak znajdę czas...

Edytowane przez Facecheck
Opublikowano

Chodzi mi coś o podobnej fabule, ze ktoś zabił jego przyjaciół lub kogoś bliskiego i on się mści na nim, na super moce itp, pomoc od innych itp itd.

Opublikowano

Zetsuen no Tempest

Shingeki no kyojin

Te wydają mi się fabularnie podobne

"Samogwałt to przyjemność, sam gwałt to już kara"

Opublikowano

To teraz ja będę tym wymagającym. Szukam i szukam anie typu dramat + akcja + troche fantastyki ale w takim minimalnym stopniu. Juz nie będę pisał ze chciałbym cos podobnego do Tokyo Ghoul ale jak macie cos pod ręką to tez możecie podać.

Opublikowano (edytowane)

@Burned123

Claymore

Akame ga Kill

Shingeki no Kyojin

Elfen Lied

Mirai Nikki­

Death Note

Zetsuen no Tempest

Mam nadzieję że pomogłem :)

Edytowane przez Sorata
Opublikowano

@Kaanashi oglądałem tylko nie dodałem do listy :)

Szukam dalej 

może cos nie ogladales, jesli tak to polecam, któryś z tych tytułów: http://scr.hu/1wdk/3ydpb

To teraz ja będę tym wymagającym. Szukam i szukam anie typu dramat + akcja + troche fantastyki ale w takim minimalnym stopniu. Juz nie będę pisał ze chciałbym cos podobnego do Tokyo Ghoul ale jak macie cos pod ręką to tez możecie podać.

Idealnie pasuje: Mirai Nikki, Steins gate, choć w nim nie ma jakiegos mocnego dramatu, ale bym to podpiął pod to, shingeki no kyojin, mahou shoujo madoka magica, higashi no eden, kiseijuu (takie lepsze tokyo ghoul), Phantom requiem for the phantom (aczkolwiek tu nie ma fantastyki, no chyba, ze wyczyny glownych bohaterow podepniesz pod pewnego rodzaju fantastyke :P), Guilry Crown. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

Hellsing Ultimate może nie kompletnie twój styl, ale polecam.

exKidMod 4Story | Redaktor 4Story | Dziennikarz w MPC News 554461402688252517908.png

Lord Phoenix | The Phoenix | Falem | Senchi

Opublikowano

To ja poprosze coś z szkołą gdzie główny bohater jest po przejściach (stracił rodzine, kogoś bliskiego etc.) wolałbym żeby bohater nie był jakiś ciapowaty :f

I jeszcze chciałbym jakiegoś dobre anime fantasy.

Mój mal

To jest ukryta treść, proszę

Kiseijuu

XrgAYyk.png

Opublikowano

szukam czegoś podobnego do Sakurasou no Pet no Kanojo...fajnie jakby było więcej romansu i podobna kreska + szkolne życie...ktoś co ? [więcej propozycji]...z góry dzięki  :ninja:

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano (edytowane)

Wiem, ze walkowane, ale chce anime psychologiczne/thriller/horror. Wiem, ze nie bedzie podobnego do DN czy Another, ale cos w te klimaty. Z tych ogladalem juz:

-Deatn Note

-Another

-Elfen Lied

-Deadmen Wonderland

-Kuroshitsuji 2 sezony

-Mirai Nikki

-Zankyou no Terror

-Psycho pass 2 sezony

-Steins;Gate przerwalem na 8 odcinku, bo mi sie znudzilo

Do obejrzenia mam juz:

-Zetsuen no Tempest

-Corpse Party

-Higurashi no naku koro ni

-Code geass cos tam ogladam, ale tak sobie narazie

Jest cos jeszcze ?

Edytowane przez Plesniawek#
Opublikowano

Wiem, ze walkowane, ale chce anime psychologiczne/thriller/horror. Wiem, ze nie bedzie podobnego do DN czy Another, ale cos w te klimaty. Z tych ogladalem juz:

-Deatn Note

-Another

-Elfen Lied

-Deadmen Wonderland

-Kuroshitsuji 2 sezony

-Mirai Nikki

-Zankyou no Terror

-Psycho pass 2 sezony

-Steins;Gate przerwalem na 8 odcinku, bo mi sie znudzilo

Do obejrzenia mam juz:

-Zetsuen no Tempest

-Corpse Party

-Higurashi no naku koro ni

-Code geass cos tam ogladam, ale tak sobie narazie

Jest cos jeszcze ?

Dokoncz steins;gate. Nie znalazlem nigdy jeszcze lepszego anime. Większy zwrot akcji będzie bodajze po 11, wytrzytmaj te 3 odcinki, proszę! To anime jst drugie na malu, to cos musi znaczyć.. 

Obejrz jeszcze death parade, kiseijuu, btooom, mahou shoujo madoka magica, fate/zero, phantom requiem for the phantom.

Wiem co mowie, bo to też moje ulubione gatunki. 

XrgAYyk.png

Opublikowano (edytowane)

@Greedy Retard

@Burned123

Owari no Seraph - dramat, wampiry, post-apokalipsa, fantasy

Główny bohater nie wygląda na ciapowatego, stracił rodzinę, anime z nowego sezonu, które w mojej ocenie zapowiada się dosyć obiecująco, ale zobaczymy co z tego będzie. 1 odcinek całkiem niezły ( chociaż wszystko trochę za szybko się dzieje ) 

Edytowane przez Sorata
Opublikowano (edytowane)

Fabula wydawala sie byc ok, ale potem nudne bylo. Sprobuje obejrzec jutro. Z tego co podales obczaje jutro, ale te fate/zero jakies kilka sezonow, jeden gosc mowi, ze tak ogladac, drugi inaczej kolejnosc

Powiem Ci tak, niektórzy w steins;gate odczuwająna w okolicach 8 odcinka nudę(ja np. nie odczułem) i potem porzucają niesłusznie tą serie ;) Fabula się jeszcze mocno rozwinie, no i będzie plot twist ogromny w 11, czy 12 odcinku, wiec wytrzymaj te 4 odcinki jak możesz ;) To anime nie bez powodu jest drugie na malu

a co do fate/zero to fate/zero jest podzielona na 2 party, ale raczej nie o to CI chodzilo. Przed fate/zero obejrz najlepiej fate/stay night (i tu masz wybór, czy sięgniesz po wersje z 2006 roku, która jest zakońćzona, czy wersje z 2014 roku, która na razie ma tylko 13 odcinków, ale trochę inną sciężke fabularną oraz lepszą jakość audiowizualną, polecam obydwie) 

Edytowane przez Kaanashi

XrgAYyk.png

Opublikowano

W Pewnym stopniu spodobało mi się Akame ga kill, więc szukam coś o typie romantyzmu+ komedii. Coś bardzo fajnego, żeby się coś sensownego działo.

Opublikowano (edytowane)

@Brand.

Komedia + romans? hmm, może :

Toradora momentami trochę dramat

Mashiroiro symphony the color of lovers - fajny romansik, trochę komedii, trochę dramatu

Sakurasou no Pet na Kanojo ( mogli troszkę dopracować ten romans ) momentami trochę dramat

Edytowane przez Sorata