Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz anime lub mangi? Pisz tutaj!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Szukam podobne anime do Akame ga KILL. Najbardziej interesuję mnie to że głównym bohaterem jest facet i dołacza do jakieś grupy

Edytowane przez marcino_1998
  • Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Szukam podobne anime do Akame ga KILL. Najbardziej interesuję mnie to że głównym bohaterem jest facet i dołacza do jakieś grupy

Polecam Code:Breaker fabuła ta sama.

Opublikowano

Kaanashi

a ok, spoko :D Już kapuję 

Sonic

Co do tego co poleciła osoba BOZANSE anime nie jest takie złe :) dosyć krótkie, trzyma mocno w napięciu, tylko możesz po skończeniu anime być trochę wkurzony, zakończenie trochę nijakie, daje wiele do myślenia itp. Zależy co lubisz.... Do Mirai Nikki (JAKO GRY Z KTÓREJ NIE BARDZO JEST JAKIEŚ WYJŚCIE) pasuję: Dangaronpa, SAO I, Deadman Wonderland ale w Deadman Wonderland trochę takie zakończenie też nijakie...może jeszcze Fate/Stay Night: Unlimited Blade Works? Genialny shounen, super walki człowiek spokojny z dnia na dzień się też dowiaduje że musi walczyć ! inaczej przyjdą po niego i go zabiją. Super anime

Mam nadzieje że pomogłem. Daj znać jakie gatunki lubisz może coś polecę jeszcze :D

Opublikowano

z gatunkow to shouneny,psychiczne cos ostatnio je lubie z niewiadomych przyczyn pewnie po obejrzeniu Mirai Nikki >.<,komedie np No Game No Life poprostu teraz szukam anime podobne do Mirai Nikki albo Btooom ;)

J4y6yuW.png

Sygnaturka by me za pomoca tutoriala

Opublikowano

Skoro lubisz jakieś psychiczne anime pewnie krwawe zobacz sobie Elfen Lied choć tu nie ma nic związanego z gra tylko jest fajne krwawe zerknij tez na shiki ( sam dopiero zacznę oglądać ) więc nic nie powiem czy fajne

Opublikowano (edytowane)

ElfenLied - gore, dramat, akcja, dużo smutnych/drastycznych scen. Shiki zamierzam obejrzeć za jakiś czas... Jak krwawe to jeszcze AKAME GA KILL, CLAYMORE, TOKYO GHOUL, CORPSE PARTY, Another też chyba można zaliczyć oraz Deadman Wonderland.

Komedie?

Kuroko no Basket I-II,  K-on, Sakurasou no pet na kanojo!  <3, Angel Beats też momentami super śmieszne momenty Amagi Brillant Park z lekka (te które wymieniłem nie są podobne do NGNL)

Shouneny?

Naruto, Fairy Tail, Dragon Ball, Bleach, Ao no Exorcist takie sobie, Fate/Stay Night: Unlimited Blade Works  <3,  Hunter x Hunter słyszałem że bardzo fajne ale sam nie oglądałem, SAO I-II? , może jeszcze Shaman King?

Psychologiczne to niestety tylko te które wymieniłem Ja, ty ale wypiszę wszystkie które oglądałem może coś pominąłem.

Mirai Nikki, Btooom!, Dangaronpa, Zankyou no Terror, NGNL, Tasogare Otome x Amnesia, Corpse Party (brutalny horror, zagadki)  Death Note, czytałem że Psycho Pass jest niezłe. Mahou Shoujo Madoka Magica - trochę odrzuca kreska, wrogowie dziwni, nijacy ale mimo tego bardzo podobne dla mnie co Mirai Nikki.. kocham jeden z endingów  <3....Another, Elfen Lied, Higurashi Na Nako Koro Ni, słyszałem jeszcze że Darker Than Black nie jest taki znowu najgorszy... Kill la Kill - też trochę dziwna kreska ale jakieś tajemnice, dążenie do prawdy też tam jest itp. 

Mam nadzieje że pomogłem  :)

Edytowane przez Sorata
Opublikowano

Szukam anime:

Żeby miało pare z tych gatunków przynajmniej i takżę takie jakie polecacie:

1.Akcja,Fantasty,Romans,Komedia

2.Magia,romans,ecchi

3.Nadprzyrodzone,tajemnice

Także w tych wszystkich dramat może być

Oglądałem z bardziej ogółnych: SAO,Mirai Nikki, Kokoro Connect,Trinity seven,Akame ga kill, Dakara Boku wa, H ga Dekinai.

Panu za podanie Highschool dxd dziękuje, zarąbiste. Szukam także podobnego do Highschool dxd jeśli chodzi o typ 2.. aktualnie bede oglądał Highschool of the dead.

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

Panu za podanie Highschool dxd dziękuje, zarąbiste. Szukam także podobnego do Highschool dxd jeśli chodzi o typ 2.. aktualnie bede oglądał Highschool of the dead.

Podobne do dxd jest ichiban ushiro no daimou

XrgAYyk.png

Opublikowano (edytowane)

High School DxD 2 sezon widziałeś? OVA? itp.? :D

Co do podobnych do High School DxD

np. *Strike the Blood - wampiry, magowie, ecchi, harem, szkolne

*Trinity Seven ( aktualny sezon, cały czas wychodzi) - harem, ecchi, demony, magowie, nadprzyrodzone, szkolne, trochę komedia

*Date a Live 1 sezon i 2 - harem, ecchi, szkolne, mecha, nadprzyrodzone zdolności, trochę komedia, szkolne

*Grisaia no Kajitsu ale tutaj to - harem, ecchi, szkolne, ukryte zdolności (zabójcy) wyszło z 7 odcinków, ale przetłumaczonych tylko 3. Może jeszcze będą tłumaczyć

Mam nadzieje że pomogłem. Tyle jestem w stanie polecić :3 

Edytowane przez Sorata
Opublikowano

NO WIĘC ANIME PODOBNE DO HDXD TO JEST:

SEKIREI

SEIKON NO QWASER

TO LOVE RU

SORA NO OTOSHIMINO

MANYUU HIKECHYUU

W KAŻDYM TYM ANIMU SĄ CYCKI WIĘC MYŚLĘ, ŻE TO WYSTARCZY :)))))))))))))))

52126142219396245817.jpeg

Opublikowano

High School DxD 2 sezon widziałeś? OVA? itp.? :D

Co do podobnych do High School DxD

np. *Strike the Blood - wampiry, magowie, ecchi, harem, szkolne

*Trinity Seven ( aktualny sezon, cały czas wychodzi) - harem, ecchi, demony, magowie, nadprzyrodzone, szkolne, trochę komedia

*Date a Live 1 sezon i 2 - harem, ecchi, szkolne, mecha, nadprzyrodzone zdolności, trochę komedia, szkolne

*Grisaia no Kajitsu ale tutaj to - harem, ecchi, szkolne, ukryte zdolności (zabójcy) wyszło z 7 odcinków, ale przetłumaczonych tylko 3. Może jeszcze będą tłumaczyć

Mam nadzieje że pomogłem. Tyle jestem w stanie polecić :3 

Oglądałem wszystkie oprócz ostatniego, zobaczę

Dakara Boku wa, H ga Dekinai 

Nawet spoko, ale do highschool dxd się nie umywa :D

Oglądałem, moim zdaniem naprawdę dobre

NO WIĘC ANIME PODOBNE DO HDXD TO JEST:

SEKIREI

SEIKON NO QWASER

TO LOVE RU

SORA NO OTOSHIMINO

MANYUU HIKECHYUU

W KAŻDYM TYM ANIMU SĄ CYCKI WIĘC MYŚLĘ, ŻE TO WYSTARCZY :)))))))))))))))

Dzięki obczaje

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano (edytowane)

1) Szukam anime podobnego do "Claymore"

2) Szukam anime podobne do "Akame ga KILL!" 

3) + szukam 3-4 dobrych anime. Gatunek? ani nie mecha, ani nie yaoi. Najlepiej jakby to było coś związane z: dramatem, komedią, romansem (ale nie szkolnym) fantasy, gore, ewentualnie harem,ecchi... Mogą a nie muszą być łączone gatunki te które wymieniłem.

Z góry bardzo dziękuje za pomoc. Będę wdzięczny ;)

Edytowane przez Sorata
Opublikowano

Mirai Nikki, Angel Beats oglądałem ^^ jedne z moich ulubionych anime <3 Kokoro zobaczę co to jest. Dzięki 

Opublikowano

3.

Blood Lad

No Game No Life

Yosuga no Sora (Pewnie ci się nie spodoba ale ja kocham ostatnie odcinki)

Seirei Tsukai no Blade Dance

Mangaka-san to Assistant-san to

Na pewno coś ci się spodoba

Opublikowano (edytowane)

Podobne do Claymore, Akame ga KILL!

dramat / tragedia, dużo krwi, super-moce / nadludzkie zdolności, bitwy pomiędzy ładnymi paniami? czemu nie :3 , dobra fabuła, autor nie boi się uśmiercić bohaterów ( tych dobrych też ) epickie walki ( te 2 które wymieniłem w temacie + Fate/Stay Night coś w tym stylu ) Kreska nie jest najważniejsza. Nie musi być w 100% podobne do Claymore, Akame ga KILL!, ale im więcej tych aspektów które wymieniłem tym chyba lepiej. Wszystko sprawdzę, jestem otwarty na propozycje. Znacie jakieś, takie anime? Im więcej podacie tytułów, tym lepiej. Będę niezmiernie wdzięczny. Z góry dziękuje ^^

Starać się nie MECHA, i nie tasiemce. Ostatecznie może to być jakiś harem

Nie podawać takich anime jak:

Berserk - odpada

Shingeki no Kyojin - widziałbym

Elfen Lied - widziałem

Mirai Nikki - widziałem

.....

Jakbym sobie coś przypomniał to coś dopiszę/zmienię

Edytowane przez Sorata
Opublikowano

Szukam anime podobnego do Hellsing i Tokyo Ghoul, chodzi mi o podobną tematyke ;D

Życie to lata bólu i sekundy szczęścia, więc żyj pełnią życia!

Opublikowano

Tokyo Ghoul to Claymore właśnie, widziałeś? - krew, flaki, potwory. Nie ma cenzury i to właśnie bardzo dobrze. Trochę stara kreska.

w TG Ghoule atakują ludzi i inne ghoule w Claymore to - dziewczyny z organizacji Claymore (pół ludzie, pół potwory) zabijają potwory albo inne Claymore...tak jak opisywałem wyżej: dramat / super-moce / autor nie boi się uśmiercić nikogo / epickie walki....

Opublikowano (edytowane)

Adiczki zobacz sobie Shiki akcja się wolno rozkręca i kreska może nie najlepsza ale anime epickie. 

(są tam ataki na ludzi i krew)

Edytowane przez BOZASNE