Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz anime lub mangi? Pisz tutaj!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Akame ga KILL! - akcja, dużo krwi, trochę komedia, nadprzyrodzone

Death Note, Zankyou no Terror, Danganronpa - psychologiczne, akcja, pewnego rodzaju  Jeszcze jakby dodać krew - Another, Mirai Nikki

Date a Live I,II - Mecha, harem, ecchi, akcja, nadprzyrodzone

Strike the Blood - harem,ecchi, nadprzyrodzone, demony, magia

Kuroko no Basket I,II - komedia, sportowe

Angel Beats - dramat, komedia, szkolne, trochę jakby romans, życie po śmierci

High School DxD - harem, ostre ecchi, demony, nadprzyrodzone, akcja, magia

Aldnoah.Zero - mecha, trochę historyczne, kosmos ( początek historii 1972 rok )

Corpse Party - gore, horror

Elfen Lied - gore, akcja, dramat, nadprzyrodzone, 

K - królowie, akcja,  (król - osoba żyjąca w naszych czasach obdarzona niewyobrażalnie wielką mocą. Przywódca jakiejś grupy bądź gangu itp.) akcja, nadprzyrodzone

Noragami - bogowie, akcja, nadprzyrodzone, szkolne

SAO I,II ; Log Horizon I,II ; Btooom! - gra,akcja (Log Horizon nie oglądałem, ale zamierzam. Słyszałem,czytałem że dobre)

Tokyo Ghoul - akcja, dużo krwi, nadprzyrodzone, osoby-ghoule którzy zjadają innych ludzi

Nanatsu no Tazai - trochę komedia, nadprzyrodzone, akcja

Fate/Stay Night: Unlimited Blade Works (TV) - akcja, nadprzyrodzone, magowie, 

Madan no Ou to Vanadis - historyczne, akcja, nadprzyrodzone, wojny, rycerze, ecchi

Akatsuki no Yona - akcja, wojny, trochę dramat  ( król,szlachta)

Black Bullet - akcja, zaraza/wirus, wojna z insektami, nadprzyrodzone, super moce

Ao Haru Ride, Sukiite ii na yo - romans, szkolne

Clannad - romans, dramat, szkolne,

Akuma no Riddle - akcja, szkolne. Dziewczyny (zabójczynie) w szkole mają za cel zabić 1 osobę lub ją ochraniać kto jak woli. Ten kto zabije zabójczynie i ten cel zostanie obdarzony nagrodą. Wszystko o czym by mógł pomarzyć. 

No Game No Life - komedia, gra/ świat gry, ecchi, nadprzyrodzone, psychologiczne

Mam nadzieje że pomogłem i żadnego anime nie pominąłem, jakby co dopiszę później   :) Daj znać które anime Ci przypadło do gustu ^_^

Edytowane przez Sorata
Opublikowano (edytowane)

Akame ga KILL! - akcja, dużo krwi, trochę komedia, nadprzyrodzone

Death Note, Zankyou no Terror, Danganronpa - psychologiczne, akcja, pewnego rodzaju  Jeszcze jakby dodać krew - Another, Mirai Nikki

Date a Live I,II - Mecha, harem, ecchi, akcja, nadprzyrodzone

Strike the Blood - harem,ecchi, nadprzyrodzone, demony, magia

Kuroko no Basket I,II - komedia, sportowe

Angel Beats - dramat, komedia, szkolne, trochę jakby romans, życie po śmierci

High School DxD - harem, ostre ecchi, demony, nadprzyrodzone, akcja, magia

Aldnoah.Zero - mecha, trochę historyczne, kosmos ( początek historii 1972 rok )

Corpse Party - gore, horror

Elfen Lied - gore, akcja, dramat, nadprzyrodzone, 

K - królowie, akcja,  (król - osoba żyjąca w naszych czasach obdarzona niewyobrażalnie wielką mocą. Przywódca jakiejś grupy bądź gangu itp.) akcja, nadprzyrodzone

Noragami - bogowie, akcja, nadprzyrodzone, szkolne

SAO I,II ; Log Horizon I,II ; Btooom! - gra,akcja (Log Horizon nie oglądałem, ale zamierzam. Słyszałem,czytałem że dobre)

Tokyo Ghoul - akcja, dużo krwi, nadprzyrodzone, osoby-ghoule którzy zjadają innych ludzi

Nanatsu no Tazai - trochę komedia, nadprzyrodzone, akcja

Fate/Stay Night: Unlimited Blade Works (TV) - akcja, nadprzyrodzone, magowie, 

Madan no Ou to Vanadis - historyczne, akcja, nadprzyrodzone, wojny, rycerze, ecchi

Akatsuki no Yona - akcja, wojny, trochę dramat  ( król,szlachta)

Black Bullet - akcja, zaraza/wirus, wojna z insektami, nadprzyrodzone, super moce

Ao Haru Ride, Sukiite ii na yo - romans, szkolne

Clannad - romans, dramat, szkolne,

Akuma no Riddle - akcja, szkolne. Dziewczyny (zabójczynie) w szkole mają za cel zabić 1 osobę lub ją ochraniać kto jak woli. Ten kto zabije zabójczynie i ten cel zostanie obdarzony nagrodą. Wszystko o czym by mógł pomarzyć. 

No Game No Life - komedia, gra/ świat gry, ecchi, nadprzyrodzone, psychologiczne

Mam nadzieje że pomogłem i żadnego anime nie pominąłem, jakby co dopiszę później   :) Daj znać które anime Ci przypadło do gustu ^_^

ODPOWIEDZ MI, CZEMU DO JASNEJ.. NIE ZAJRZALES DO MOJEGO MALA.. KILKA Z TYTULOW PRZEZ CIEBIE POLECONYCH OBEJRZAŁEM!

Akame ga kill - nie pasowala mi zbytnio w tym tytule komedia, i ogolnie mnie jakoś nie wciągnął, więc porzucilem na 6 odcinku. Jeśli poziom się zwiększył to powiedz, moze znowu będę oglądał. Dodaj też czy calosc zamknie się na pierwszym sezonie, bo nie mam ochoty czekać na nastepne, zeby zamknąć historie.

Death Note - Oglądałem. Jakbyś zajrzał na moją liste to bys wiedzial..  Dałem 10/10

Zankyo no terror -  Oglądałem. Jakbyś zajrzał na moją liste to bys wiedzial..  8,5/10

Another - Oglądałem. Jakbyś zajrzał na moją liste to bys wiedzial..  8/10

Mirai nikki - Oglądałem. Jakbyś zajrzał na moją liste to bys wiedzial..  10/10

Strike The blood - jakoś nie chce mi sie tego obejrzeć.. Moze obejrze jakąś recenzje i zmienie zdanie, ale wątpie, bo nie są to moje gatunki..

Angel Beats - Oglądałem. Jakbyś zajrzał na moją liste to bys wiedzial...

High School DxD - Oglądałem. Jakbyś zajrzał na moją liste to bys wiedzial...

Aldnoah.Zero - Planowalem to nawet kiedyś obejrzeć, ale póki nie wyszedł 2 sezon głupio byłoby to zaczynać. Okazaloby się fajne i musialbym czekać.. Zniechęciły mnie też opisy ów anime, że ponoć bardzo prościutkie fabularnie, no i niektorym sie mega podoba, niektorym nie, więc byłoby to ryzykowne. Kiedys pewnie zobacze.

Corpse Party - zapytam się o opinie mojego doradcy, obejrze jakies recenzje i zobacze opisy tego anime. Może obejrze. 

Data a live - nie przepadam za połączeniem tych gatunków co w data a live. Ogolnie nie lubie zbytnio ecchi.

Kuroko no Basket  - obejrzalbym jakieś anime o koszykowce jakby bylo bez jakichś super mocy. Moze kiedys knb obejrze, ale jak wyjdzie ostatni sezon.

Noragami - zerknę pewnie na opinie o tym anime. Dzięki za polecenie.

Elfen Lied - Dużo negatywnych opinii jest na temat tej produkcji. 

K - Nie jest to zamknięte fabularnie. WIęc na razie nie ruszam. ale ogolnie rzecz biorąc,  slyszalem, ze to średniak nie mający nic do zaoferowania oprócz zajebistej kreski. Jak by wyszedl sequel to moze bym się tym zainteresował.

Sao I - oglądałem.. Jakbys zobaczyl moją liste to bys wiedzial..

Sao II - porzucilem, nie interesowaly mnie kolejne odcinki, nie bylo to nic specjalnego, czulem ze gdybym wytrwal dalej to i tak sao II dostalo by ocene max 6/10

Tokyo Ghoul - Oglądałem...

Nanatsu no Tazai - zobacze co to jest, moze mi sie spodoba.

Fate/Stay Night: Unlimited Blade Works (TV) - oglądam to, ale ciezko sprawdzić moją liste..

Madan no Ou to Vanadis - Zobacze co to jest.

Akatsuki no Yona - niezbyt mnie interesują anime historyczne, ale zerknę co to wgl jest.

Black Bullet - oglądałem. 7/10

Ao Haru Ride, Sukiite ii na yo  - jak są zamknięte fabularnie to poczytam opinie na cih temat.

Clannad  - Nad tym się juz dawno zastanawialem. Pewnie kiedys to obejrze, drugi sezon tego anime ma na prawde wysokie oceny.

Akuma no Riddle  - Opis nie zachęca mnei do anime. może zobacze, nie wiem..

No Game No Life - niestety to oglądałem. 

Zawsze się zastanawialem jakie gatunki najbardziej lubie. Teraz juz wiem. Polećcie mi coś, tutaj macie określony mój gust:

http://scr.hu/1wdk/5x3da

Tutaj jest wgl cala ta strona, polecam, z*******a. 

Pomóżcie cos fajnego znaleźć. http://mal.oko.im/Golden1/profile

Edytowane przez Kaanashi

XrgAYyk.png

Opublikowano

BlackRock Shooter,NGNL..świat rzeczywisty-świat wirtualny-ktoś coś zna ?  :ninja:

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

Szukam anime podobnego do sakurasou no pet na kanojo 

Toradora Ci polecam. Z*******e anime

Zawsze się zastanawialem jakie gatunki najbardziej lubie. Teraz juz wiem. Polećcie mi coś, tutaj macie określony mój gust:

http://scr.hu/1wdk/5x3da

Tutaj jest wgl cala ta strona, polecam, z*******a. 

Pomóżcie cos fajnego znaleźć. http://mal.oko.im/Golden1/profile

XrgAYyk.png

Opublikowano

Szukam czegoś podobnego do Another/Deadman Wonderland coś psychologicznego albo horror.

Ogladalem tylko te dwa tytuly

Btoom, mirai nikki będą idealne. 

XrgAYyk.png

Opublikowano (edytowane)

Szukam jakiegoś shounena poza: Ft naruto bleach HxH one piece i db

Z tego co słyszałem do najlepszych shounenów po za hxh, one piece ludzie zaliczają jeszcze:

full metal alchemist brotherhood (obejrzałem, bardzo fajne anime. Nie jestem jakimś milosnikiem shounenow, ale temu tytulowi dalem 9/10)

Magi (to samo co u góry, dalem 9/10. Nieco gorsze od fma;b, ale też fajne)

Jojo (tego nie obejrzalem, ale ludzie wychwalają)

Polecam jeszcze:

fate/stay night, shingeki no kyojin

Edytowane przez Kaanashi

XrgAYyk.png

Opublikowano

xdemax6

Fate/Stay Night: Unlimited Blade Works zarąbiste. Sam zacząłem przedwczoraj :) https://www.youtube.com/watch?v=aoQQIlvHgYg - mała prezentacja. Walki super :D 

xemont

Corse Party -  horror, mocno brutalny!... Another, Shiki - trochę horror (Shiki nie oglądałem ale słyszałem że dobre ^^ Zamierzam obejrzeć kiedyś)

Death Note, No Game No Life, Danganronpa, Mirai Nikki, Madoka Shoujo Madoka Magica, Btooom!, Zankyou no Terror - psychologiczne (chyba tyle ale jak sobie coś przypomnę to napiszę) 

Kaanashi

Gra - to może jeszcze Madoka Shoujo Madoka Magica, Black Rock Shooter, Selector Infected WIXOSS (karty, dosyć fajne, polecam :3 ) drugi sezon to Selector Spread WIXOSS

z romansów, szkolnych, trochę nie typowy ale jak dla mnie super - Tasogare Otome x Amnesia

Mam nadzieje że pomogłem ^_^ 

Opublikowano

xdemax6

Fate/Stay Night: Unlimited Blade Works zarąbiste. Sam zacząłem przedwczoraj :) https://www.youtube.com/watch?v=aoQQIlvHgYg - mała prezentacja. Walki super :D

xemont

Corse Party -  horror, mocno brutalny!... Another, Shiki - trochę horror (Shiki nie oglądałem ale słyszałem że dobre ^^ Zamierzam obejrzeć kiedyś)

Death Note, No Game No Life, Danganronpa, Mirai Nikki, Madoka Shoujo Madoka Magica, Btooom!, Zankyou no Terror - psychologiczne (chyba tyle ale jak sobie coś przypomnę to napiszę) 

Kaanashi

Gra - to może jeszcze Madoka Shoujo Madoka Magica, Black Rock Shooter, Selector Infected WIXOSS (karty, dosyć fajne, polecam :3 ) drugi sezon to Selector Spread WIXOSS

z romansów, szkolnych, trochę nie typowy ale jak dla mnie super - Tasogare Otome x Amnesia

Mam nadzieje że pomogłem ^_^

nie jestem zainteresowany anime o grach. Może zobacze tą amnesie, ale powiedz mi, czy jest zamknięta fabularnie, nie chce czekać na nastepne sezony

XrgAYyk.png

Opublikowano

Aha luzik, napisałeś jakie tytuły lubisz także... :) Tasogare jest 1 sezon (12 odcinków) ale z tego co czytałem to manga dalej wychodziła. Ostatni chapter mangi (45.2) pod koniec 2013 roku 

Opublikowano

Aha luzik, napisałeś jakie tytuły lubisz także... :) Tasogare jest 1 sezon (12 odcinków) ale z tego co czytałem to manga dalej wychodziła. Ostatni chapter mangi (45.2) pod koniec 2013 roku 

ale nigdzie nie napisałem, ze lubie anime o grach. Nie przepadam szczerze mówiąc. anime tasogare jeszcze się nie doczekało chociaż zapowiedzi odnośnie zakończenia, czyli kolejnego sezonu to na razie nie będę ruszał, ale i tak dzięki za polecenie.

XrgAYyk.png

Opublikowano (edytowane)

Kaanashi

wziąłem to stąd: http://scr.hu/1wdk/5x3da "mój gust" ..Tam na dole masz podane"Game" Dodawałeś niedawno temu tutaj na forum :D

Edytowane przez Sorata
Opublikowano

Kaanashi

wziąłem to stąd: http://scr.hu/1wdk/5x3da "mój gust" ..Tam na dole masz podane"Game" Dodawałeś niedawno temu tutaj na forum :D

Nie rozumiesz czegoś. Na tym screenie są wszystkie gatunki jakie widziałem, ale tylko te najwyżej są przeze mnie lubiane. Jest to ułożone od najwyżej ocenianych do najniżej. Przy gatunkach game mam średnią ocen chyba 6,5

XrgAYyk.png