Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz anime lub mangi? Pisz tutaj!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Opis brzmi trochę jak Taiyou no ouji Horusu no daibouken, tylko trochę stare to animu jest. xD

A coś nowszego xD?

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

!!!!!!!!!!                Uwaga                !!!!!!!!!!

Poszukuję anime ==== przypadkiem natrafiłem na muzykę Krale - Frontie https://www.youtube.com/watch?v=jCwfWGCJsM4 i mam takie jedno fajne anime NA końcu języka i nie mogę sobie przypomnieć , Podobna muzyka jak i słowa  [ np w 2:45 na filmie ] była w op albo end tego anime.

Edytowane przez nevil112
Opublikowano

!!!!!!!!!!                Uwaga                !!!!!!!!!!

Poszukuję anime ==== przypadkiem natrafiłem na muzykę Krale - Frontier https://www.youtube.com/watch?v=jCwfWGCJsM4 i mam takie jedno fajne anime NA końcu języka i nie mogę sobie przypomnieć , Podobna muzyka jak i słowa  [ np w 2:45 na filmie ] była w op albo end tego anime.

aldnoah zero?

52126142219396245817.jpeg

Opublikowano

Z innej beczki, coś o wojsku może macie? Wiecie bohater jest komandosem, snajperem lub cuś. Zombie też mile widziane :D

b1427b380f6a1da2.png5623214702585481002474.gif
Opublikowano

Z innej beczki, coś o wojsku może macie? Wiecie bohater jest komandosem, snajperem lub cuś. Zombie też mile widziane :D

shingeki no kyojin, glowny bohater należy tam do oddziału wojskowego

Opublikowano

Jormungand

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

fullmetal panic

grisaia no kajitsu

52126142219396245817.jpeg

Opublikowano (edytowane)

@Kodzi12

"Wojsko" ( + fantasy )

Gate: Jieitai Kanochi nite, Kaku Tatakeri ( z tego sezonu. Tutaj jest najwięcej rzeczy związanych z wojskiem, ale do tego dochodzą także istoty z innych światów. Czołgi, armaty VS smoki, rycerze itp. Harem, komedia )

Fullmetal Alchemist: Brotherhood - trochę komedia, trochę dramat. Dobry tasiemiec, "wojsko"

Owari no Seraph - też się raczej nada ( trochę zawiodłem się na 1 sezonie. W jesiennym sezonie wyjdzie 2 )

Zombie : 

Highschool of the Dead - szkolne, zombie i .... cycki :D

Gakkou Gurashi! ( z tego sezonu ) 

Niestety tylko tyle ( Grisaia, SnK miałem jeszcze polecić, ale skoro widziałeś / nie przypadło do gustu ) Mam nadzieję, że chociaż trochę pomogłem :)

Edytowane przez Sil√eR
Opublikowano

@Kodzi12

"Wojsko" ( + fantasy )

Gate: Jieitai Kanochi nite, Kaku Tatakeri ( z tego sezonu. Tutaj jest najwięcej rzeczy związanych z wojskiem, ale do tego dochodzą także istoty z innych światów. Czołgi, armaty VS smoki, rycerze itp. Harem, komedia )

Fullmetal Alchemist: Brotherhood - trochę komedia, trochę dramat. Dobry tasiemiec, "wojsko"

Owari no Seraph - też się raczej nada ( trochę zawiodłem się na 1 sezonie. W jesiennym sezonie wyjdzie 2 )

Zombie : 

Highschool of the Dead - szkolne, zombie i .... cycki :D

Gakkou Gurashi! ( z tego sezonu ) 

Niestety tylko tyle ( Grisaia, SnK miałem jeszcze polecić, ale skoro widziałeś / nie przypadło do gustu ) Mam nadzieję, że chociaż trochę pomogłem :)

Dzięki, większość widziałem ;c

Gakkou? Już się biore za oglądanie.

Masz coś podobnego do HOTD?

b1427b380f6a1da2.png5623214702585481002474.gif
Opublikowano (edytowane)

@Kodzi12

Przypomniałem sobie, że jak chodzi o zombie to znam jeszcze ( anime takie sobie - przeciętne ) : ­

Sankarea

Zombie-Loan

Edytowane przez Sil√eR
Opublikowano

Szukam anime podobne do Kuusen Madoushi Kouhosei no Kyoukan

Najlepiej żeby występował tam romans , walki i np taki ziomek co ukrywa swoją prawdziwą moc [np jest dobry w szermierce ] , no nie wiem co jeszcze hmm , coś z petardą.

Coś czego dawno nie oglądałem , może być podobne do high school dxd [10/10] lub trinity seven.

Jeżeli nic nie znajdziecie to macie jeszcze jedno ----żeby ktoś został/zostanie władcą np demonów i miał wielką siłę

Opublikowano

Co do demonów to mam jedną pozycję, ale samo to kryterium jest poniekąd spoilerem, także... na własną odpowiedzialność.

Yu Yu Hakusho

Odnośnie pierwszego to, hmm... fushigi yuugi

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Król demonów ? + jest poniekąd podobne do DxD

Ichiban Ushiro no Daimaou

"Samogwałt to przyjemność, sam gwałt to już kara"

Opublikowano

@PitBull !

@Lolek123145

Coś jeszcze ? , może coś do max np 30paru odc ? , z ładniejszą kreską co się będzie chciało oglądać cały czas

Łap coś odemnie:p

Chrome shelled regios.

Dungeon ni deai wo motomeru no wa

Hagure yuusha no aesthetica

Isekai no seikishi monogatari

Madan no ou to vanadis

Nanatsu no taizai

Cross ange:tenshi to ryuu no rondo

Guilty crown

Is:infinite stratos

Mahouka koukou no rettousei

Ao no exorcist

Sacred seven.

IDcncno.png

Opublikowano

Coś w stylu Charlotte lub Angel Beats.

Aby było lekkie, echii, jakas akcja, romans.

Shuffle

DxD

Gokukoku no Brynhildr

Elfen lied - trochu brutalne

Hataraku Maou-sama!

Zero no Tsukaima

@PitBull !

@Lolek123145

Coś jeszcze ? , może coś do max np 30paru odc ? , z ładniejszą kreską co się będzie chciało oglądać cały czas

Hataraku Maou-sama!

Attack on titan
Suisei no Gargantia
Accel World

Ansatsu Kyoushitsu

"Samogwałt to przyjemność, sam gwałt to już kara"

Opublikowano

nooo i to ja rozumiem :D na dziś zostawiam sobie dog days 1 sezon jutro MOZE bedzie 2i3 , i jeszcze jedno ale ;/ dzis nie sprawdze tych anime lecz dopiero jutro / DZIĘKUJE ! <3

Opublikowano (edytowane)

Szukam jak zawsze dobrego romansidła. Liczę na dobre propozycje :)

http://myanimelist.net/animelist/ZeciarzEmil1

fate/stay night (2006) . romans jest tu gatunkiem pobocznym, ale jest obecny, zwlaszcza w drugiej polowie anime, czy moze troszke dalej, wolf children ma troszeczke romansu, generalnie polecam, 2 godziny dobrej zabawy, kiseijuu - świetne anime horror/thriller, troszeczke romansu też sie znalazło

byl seks :P

, welcome to the nhk, aczkolwiek to polecam tylko jeśli jesteś dorosły, niby ta seria ma w sobie komedii sporo, ale generalnie jest poważna, porusza dosyć trudne tematy, polecam jeszcze bakemonogatari, aczkolwiek jest to tak oryginalna seria, ze moze ci nie przypaść do gustu. 

Edytowane przez Ardina
Opublikowano

Szukam jak zawsze dobrego romansidła. Liczę na dobre propozycje :)

http://myanimelist.net/animelist/ZeciarzEmil1

Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora, Xam'd of Lost Memories, Syndrom Gimbusa, Hachimitsu no Clover, Nodame Cantabile, Katanagatari w pewnym sensie, Sakasama no Patema, Tonari no Kaibutsu-kun.

@ZeciarzEmil1

PS. Ogarnąłbyś tę listę, bo tnie się jak ruski czołg.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą