Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[24/7][Zapowiedź]Starożytny Minecraft [Karta-postaci-WL:ON][RPG][Magia][Bogowie][Piramidy][Historia serwera][No-premium]

Damian

Pytania związane z serwerem  

349 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy b?dziesz gra?/a na serwerze ?

• Tak
      304
    • Nie
      45
  2. 2. Które pomys?y chcia?by? aby by?y zrealizowane ?

• Groby
      223
    • Realistyczna ?mier?
      39
    • Z?amania
      20
    • Nowa ranga: Zielarz,niewolnik,oficer
      9
    • Launcher serwera
      10
    • Music Pack
      4
    • Skiny no premium
      33
    • Gladiator
      11
  3. 3. Czy b?dziesz na otwarciu serwera (7 pa?dziernik Niedziela godzina 16:00) ?

• Tak
      82
    • Nie
      34

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Olimpiady się przesuną o jeden dzień do przodu w związku z zmianą daty otwarcia.

Dodałem nowe pytania do ankiety, odpowiadajcie to bardzo ważne bo nie wiemy czy robić.

Pytanko: Czy chcecie forum/stronę/bloga serwera ?

• Odpowiedzi 805
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nick w grze: MeaX

Imię w grze: Desperado

Nazwisko w grze: Best

Wiek (prawdziwy): 15

Biografia postaci (minimum 10 zdań)Prosimy o nie pisanie o wojnach,ucieczkach.: Postac urodzila sie w Grochowcach dalej niewiem

Znajomość zasad RPG(Czy grałeś na takich serwerach, ogarnięcie czatów,ortografia):

Niewiem

Czemu chciałbyś zagrać na naszym serwerze ?: Podobaja mi sie piramidy:P

Opublikowano

Ja byłbym za wprowadzeniem "krytycznych" ciosów, np. strzał w głowę zabijał by na miejscu, uderzenie mieczem też, a pchnięcie w plecy dawałoby np. 150% obrażeń (tak zwany backstab).

W dupie ja mam, te wasze warny.

Opublikowano

Ja byłbym za wprowadzeniem "krytycznych" ciosów, np. strzał w głowę zabijał by na miejscu, uderzenie mieczem też, a pchnięcie w plecy dawałoby np. 150% obrażeń (tak zwany backstab).

Nie podoba mi się, fajnie by było, jakbym podlazł i walnął ci w głowę, gdzie mamy wysokość myszki, czyli każdy tam uderza? Beka, a backstab za odpowiednią umiejętnością.
Opublikowano

Otwarcie jutro dopiero 7 październik godzina 16:00

Dlatego dzisiaj beta na której nie trzeba używac czatów.

Ta beta jest przygotowana z powodu przeniesienia na jutro otwarcia oraz tego że chcemy przetestować serwer.

No chyba że wszystko będzie dobrze grało to otworzę serwer dzisiaj, tylko najpierw trzeba przetestować.

Opublikowano

Było by miło gdybyś napisał czy podanie zaakceptowałeś/odrzuciłeś, a nie ludzie się muszą domyślić, czy Ty ich odrzuciłeś czy po prostu do ich podania jeszcze nie doszedłeś.

Opublikowano

Zrobię listę wl, no cóż trochę to zajmię bo się tych stron nazbierało potem to wszystko opublikuje.

Uwaga: Otwieram także prezencik dla wszystkich posiadaczy komunikatora GG.

Jeśli chcesz zadać pytanie dot. serwera napisz: 6611255

Do godziny 15:30 odpowiem na !KAŻDE! pytanie.

a2x3kl.png

Pytania nadesłane przez gg

1. Jakie prawa ma Myśliwy ?

Odpowiedź: Myśliwy ma takie prawa jak Chłop, z tą różnicą że może zabijać zwierzynę i potem sprzedawać.

2. Czy osoba która wygrała Olimpiadę jest zwolniona od płacenia podatków ?

Tak, taka osoba i jej rodzina jest zwolniona dożywonie od płacenia podatków.

3. Czy tylko Myśliwy będzie mógł zabijać zwierzynę ?

Tak tylko ta warstwa społeczna będzie mogła tą czynność wykonać.

Uwaga: Beta przesunięta mam pilny wyjazd i będę o 20 !!

Nonsens, czyli jeżeli ja jestem zbuntowanym magiem, który mieszka poza miastem głównym ze swoim bratem to nie mogę zabijać zwierzaków, żeby mieć co jeść?

82949578565395015480.jpeg

By Me.

Opublikowano

Nick w grze: Makidos

Imię w grze: Bartok

Nazwisko w grze: Makson

Wiek (prawdziwy): 14

Biografia postaci (minimum 10 zdań)Prosimy o nie pisanie o wojnach,ucieczkach.:

Niegdyś młody chłopak w z bogatej rodziny umiejący tylko rozkazywać innym, teraz zwykły mężczyzna który musi pracować aby przeżyć. Ten nagły zwrot w jego życiu nastąpił gdy jego rodzice zostali zamordowani, a wielka posiadłość zaatakowana przez chłopów z kilku wsi. Minęły dwa lata i choć było ciężko razem z młodsza siostrą dalej żył. Pracował ciężko, jednakże coraz częściej szli spać z pustym żołądkiem. Gdy Bartok miał lat już szesnaście i powoli stawał się dorosły został już całkowicie dopity, wszyscy myśleli że się już nie podniesie. Jego siostra która miała skończyć w dniu następnym lat 14 została zgwałcona i zamordowana przez rabusiów z małej wioski. Gdy brat dziewczyny dowiedział się popadł w histerie i złamał miecz po czym wioska spłynęła krwią mieszkańców która nie miała żadnych ludzi wyćwiczonych w walce. Od tamtej pory minęło już lat pięć i samotnie podróżuje aby odkryć miejsce gdzie osiedli się i założy rodzinę, ale czy mu się to uda, nie wiedza nawet najmądrzejsi...

Znajomość zasad RPG(Czy grałeś na takich serwerach, ogarnięcie czatów,ortografia): Ogarniam wszystko z wymienionych i grałem na serwerach RPG tylko nigdy mnie nie zaciekawiły na dłużej.

Czemu chciałbyś zagrać na naszym serwerze ?: Szukam serwera RPG gdzie będę mógł spokojnie pograć i nie będę musiał sczytać jak gracze bluzgają na prawo i lewo myśląc że są przez to fajni.

lawsig_by_tomboyx98-d6t8ri0.png

Opublikowano

Nick w grze:AlfheimPL

Imię w grze:Alf

Nazwisko w grze:Heim

Wiek (prawdziwy):14

Biografia postaci : Alf Heim

Urodził się w odległym kraju na północny zachód od Grecji. Jego rodzice, byli bardzo starzy, gdy urodzili go i jego siostrę Eir,która zmarła, w wieku 3 lat, podczas wielkiej epidemii. Byli bardzo bogaci, ponieważ jego ojciec Haki był kupcem , podróżował do różnych krain, niektóre podróże trwały nawet paręnaście lat, przez co rzadko bywał w domu. Jego matka Ellara, była bardzo tajemnicza nie lubiła dużo o sobie mówić, wiedział jedynie że urodziła się w Grecji. Gdy miał 10 lat jego ojciec nie wrócił z długiej podróży kupieckiej, podobno zmarł podczas burzy piaskowej.Jego matka po 6 zmarła na, nieznaną chorobę.I tak został sam, w wielkim domu ale jego matka zostawiła mu tajemniczy list, w którym napisała żeby sprzedał dom, i powędrował na południe, do Grecji, wziął jej naszyjnik z dziwnym znakiem

i tam się osiedlił, pokazując ten naszyjnik grekom, i tak zrobił. Szybko sprzedał dom i jego zawartość, wziął złoto i najważniejsze rzeczy

i powędrował na południe, gdzie osiedlił się na małej wysepce zbudował małą chatę(zamierza zbudować duży dom). Utrzymywał się z

handlu(odziedziczył talent do handlu po ojcu). Pewnego dnia postanowił iść do pobliskiego miasta i pokazać medalion matki

Znajomość zasad RPG(Czy grałeś na takich serwerach, ogarnięcie czatów,ortografia):9-10/10 Tak grałem na serwerach RPG ogarniam chat i staram się nie popełniać błędów ort.

Czemu chciałbyś zagrać na naszym serwerze ?: Ponieważ lubię takie serwery, i nie lubię grać na singlu.

Opublikowano

Nick w grze: trepiok

Imię w grze: Trepiok

Nazwisko w grze: Fearun

Wiek (prawdziwy): 17

Biografia postaci (minimum 10 zdań)Prosimy o nie pisanie o wojnach,ucieczkach.itp :

Trepiok pochodzi z ludu koczowniczego który wędruje po pustyniach w pobliżu Ewenu. Odkąd się urodził wszyscy zaczeli uważać ze bogowie rzucili na niego klątwę od dzieciństwa posiadał siwe włosy, przez co ignorowany przez współplemieńców... Tak żył przez pierwsze 17 lat swego nędznego życia ucząc się przetrwania na niegościnnej pustyni oraz hodowli bydła którym opiekował się wraz z Ojcem Goikiem. Trepiok widząc zaraz większą pogardę ze strony innych ludzi zdecydował się na opuszczenie swego ludu. Odszedł z wioski zabierając część skór z bydła jak i prowiantu ruszając w stronę Ewanu... Gdzie sprzedał cały swój dobytek i zamieszkiwał pracując gdzie popadnie przez kolejne 2 lata...Przebywając w pobliżu piramid dowiedział się od jednego z kapłanów ze podobno to jedno z bóstw które wierzą w Grecii rzuciło na niego klątwę. dowiadując się tego faktu Trepiok porzucił swe dotychczasowe życie i wsiadł na okręt którym wypłynął do miasta które zwano Kredą.

Znajomość zasad RPG(Czy grałeś na takich serwerach, ogarnięcie czatów,ortografia): 8/10 grałem na kilku serwerach rp w Sampie, jak również gram na świecie fabularnym w pewnej grze przeglądarkowej... co do ortografii zdarzają mi się niekiedy pomyłki ale staram się ich unikać...

Czemu chciałbyś zagrać na naszym serwerze ?: z tego co widzę to będzie prawdziwy serwer roleplay a nie jakieś podróbki gdzie rp jest jedynie działka, a nie ma nic związanego z odgrywaniem postaci...

Co do Historii nie miałem za bardzo na nią pomysłu ale mam nadzieję ze pasuje...

edit: literówka w nazwie krainy

76561198030624353.png

Opublikowano

Nick w grze:KalekaaPL

Imię w grze:Mentel

Nazwisko w grze:Megas

Wiek (prawdziwy):13

Znajomość zasad RPG(Czy grałeś na takich serwerach, ogarnięcie czatów,ortografia): Nie

Biografia postaci (minimum 10 zdań):Mentel chcial zostac najsilniejszym oraz najbogatszym czlowiekiem na calym swiecie. Lecz przez ciagle wojny i ucieczki nie umial zdobyc nawet grosza zpowodu ze ciagle go okradali biedniejsi az wkoncu postawil sie wszystkim najsilniejszym i najbogatszym na swiecie i zmienil swoj cel aby pomoc biedakom ktorzy nie umieli zarobic grosza w calym swoim zyciu.Rozpoczal swa przygode postawiajac sie kraina i tak coraz czesciej napadal na bogate wioski,palace. A gdy dzieki Mentelowi biedacy juz sie stali bogaci chcieli go zabic z zadnego powodu. Uciekal dzien w dzien. Po miesiacu glodowki Mentel znalazl jaskinie i sie wniej ukryl znalazl tam kilka swin i krow ktore zabil i ich mieso potem zjadl. Gdy wiesniacy umarli z glodu okradl ich zwloki i juz z nikim nie walczyl i nie mial zadnego celu. Ale to nie byl koniec poniewaz tych co okradl Mentel chcieli sie zemscic wszyscy sie zgrupowali i mieli juz plan na Mentela ale gdy jedna osoba ktora trzymala na kartce ten plan nie zauwazyl ze creeper zaszedl go od tylu i go zabil i juz nikt nie znal tego planu. Po tygodniu poszukiwania jedzenia Mentel znalazl kurczaka z przylepiona kartka do glowy i przeczytal ta kartke. Gdy juz przeczytal uciekl na bezludne okolice swiata. Czy Mentel sie postawi calemu swiatu?Czy Mentelowi uda sie znalezc jakis sojusz? Czy Mentel przetrwa?

Opublikowano

@up A co ja mam powiedzieć?

Nonsens, czyli jeżeli ja jestem zbuntowanym magiem, który mieszka poza miastem głównym ze swoim bratem to nie mogę zabijać zwierzaków, żeby mieć co jeść?

Człowieku, na tym polega starożytność. Sam nie dasz rady, musisz latać do miasta by robić zapasy, lub dogadać się z adminem. Myślisz, że kiedyś, gdy ktoś mieszkał poza miastem miał łatwo? Przeważnie poza miastem mieszkali myśliwi, a nie każdy mógł w Realu ubić łapką świnie, lub zrobić drewniany/kamienny mieczyk i bez problemu zabijać świnie. Do tego potrzeba dobrej hodowli.

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

Jezeli dalej tak pojdzie to bedzie mozna pograc najwczesniej za jakies pol roku

Lepiej poczekać (Damian ma sporo pluginów do ogarnięcia), niż grać na serwie prełnym bugów.

Opublikowano

@up A co ja mam powiedzieć?

Człowieku, na tym polega starożytność. Sam nie dasz rady, musisz latać do miasta by robić zapasy, lub dogadać się z adminem. Myślisz, że kiedyś, gdy ktoś mieszkał poza miastem miał łatwo? Przeważnie poza miastem mieszkali myśliwi, a nie każdy mógł w Realu ubić łapką świnie, lub zrobić drewniany/kamienny mieczyk i bez problemu zabijać świnie. Do tego potrzeba dobrej hodowli.

Nawet, jakbym zabił świnię kijem, bo to już jest możliwe (ręką też) to chyba nie logiczne, żebym biegał do jakiegoś miasta, po żarcie, bo w okół mnie jest pełno zwierząt, ale nie mogę ich zabić.
Opublikowano

Jenkins_Farmer człowieku przemyśl co powiedziałeś...

Chętnie bym zobaczył Ciebie jak zabijasz gołymi rękoma krowę...

Może jeszcze codziennie przechadzasz się do lasu

pozabijać se dziki aby mieć kolacje?

Bear Grylls normalnie , tylko że on nawet nie zdołał by zabić krowy rękoma...

--------------

@down

Żywi się także padlinami i w niektórych odcinkach zabijał z łuku i oszczepami aby mieć pożywienie

Widać nie oglądałeś wszystkich odcinków ^^

-------------

Nie chce robić spamu ale będę edytować...

@2xdown

przestępcy pewnie w takich czasach szybko umierali lub jedli owoce , robaki

i drobną zwierzynę...

Naj­lep­szym środ­kiem prze­ciw pra­wu jest bezczelność.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...