Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sword Art Online - dyskusja

viper1924

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Widzę,że powstał mały rant na temat SAO i ALO, więc dorzucę swoje trzy grosze(uwaga, możliwe spoilery z nowelek ^,^)

ALO jest uzupełnieniem SAO, bo po ukończeniu SAO 300 graczy nie wróciło do realnego świata, czyli nie da się zekranizować SAO nie ekranizując ALO. Faktem jest, że motyw ratowania w tydzień jest naciągnięty i nie ma tego konceptu śmierci. Na szczęście koncept śmierci pojawia się w 5 tomiku nowelki, który (jeśli będzie ekranizowany) będzie w 3 sezonie.

3tk6kf.jpg

Zakończenie ALO jest tak samo naciągane(a może i nawet bardziej) niż SAO, jednak przyjemnie się to czyta. Generalnie 18 epie upchnęli chyba z 70 stron nowelki wycinając większą połowę z tego. Gdybym nie czytał nowelki to maiłbym problemy z połapaniem się. Chociaż patrząc na to, że epilog po samym ALO(grze) to prawie 1,5 chaptera to się nie dziwię, że tak pędzą z fabułą bo mogliby się wyrobić, jednak cierpi na tym wątek fabularny. Niestety. Na osłodę GGO zapowiada się o wiele lepiej.

P.S. Jakby ktoś chciał szczegóły zakończenia ALo, to walić na PW :D

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

• Odpowiedzi 859
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Widzę,że powstał mały rant na temat SAO i ALO, więc dorzucę swoje trzy grosze(uwaga, możliwe spoilery z nowelek ^,^)

ALO jest uzupełnieniem SAO, bo po ukończeniu SAO 300 graczy nie wróciło do realnego świata, czyli nie da się zekranizować SAO nie ekranizując ALO. Faktem jest, że motyw ratowania w tydzień jest naciągnięty i nie ma tego konceptu śmierci. Na szczęście koncept śmierci pojawia się w 5 tomiku nowelki, który (jeśli będzie ekranizowany) będzie w 3 sezonie.

3tk6kf.jpg

Zakończenie ALO jest tak samo naciągane(a może i nawet bardziej) niż SAO, jednak przyjemnie się to czyta. Generalnie 18 epie upchnęli chyba z 70 stron nowelki wycinając większą połowę z tego. Gdybym nie czytał nowelki to maiłbym problemy z połapaniem się. Chociaż patrząc na to, że epilog po samym ALO(grze) to prawie 1,5 chaptera to się nie dziwię, że tak pędzą z fabułą bo mogliby się wyrobić, jednak cierpi na tym wątek fabularny. Niestety. Na osłodę GGO zapowiada się o wiele lepiej.

P.S. Jakby ktoś chciał szczegóły zakończenia ALo, to walić na PW :D

czyli seriia się będzie staczać ale i tak warto oglądać bo póki co jedna z najlepszych wydawanych

NJxbd4x.png

Opublikowano

Tak widzę że wszyscy komentują to anime to też zacząłem oglądać bo pomyślałem że coś w tym musi być skoro cieszy się taką popularnością.

Na chwilę obecną zobaczyłem 4 odcinki (w nocy oglądałem) ale sądzę że dzisiaj dokończę resztę i zdam relację. Z tego co zobaczyłem do teraz

muszę powiedzieć że anime jest ciekawe i bardzo spodobał mi się motyw tej gry.

HBV27j.png

Opublikowano

Ale dalej zostaje wątek z nie odnalezionym GM SAO.

Uwaga! Spoiler z nowelki!

Kayaba zaprogramował swojego NerveGear, żeby jego mógz został usmażony w momencie ukończenia gry. Jednakże zaimplementował swoją świadomość do serwera jako oddzielny program, dzięki czemu Kirito mógł pokonać Oberona.

At the same time as the collapse of SAO in November 2024, Kayaba Akihiko had also died, that became clear two months ago - it was March 2025.

It seemed Kayaba had decided to die with the collapse of the world of SAO before the incident even occurred. But it was an unusual way to die. It seems he remodeled a FullDive machine to perform a super-high-power scan of his brain, where it burned out his brain and killed him.

Rozmowa Kirito z Heathcliffem

『It has been a long time, Kirito-kun. Though for me - the events of that day seem like just yesterday.』

It was different this time, as the voice seemed to reach me from some far-off place.

" - Are you alive?"

With that short question, I heard an answer after the briefest instant of silence.

『You could say that I am, and you could say that I'm not. In a sense, I am - an echo of Kayaba Akihiko's consciousness, an afterimage.』

"As usual, you're a person that says things in a confusing way. I'll express my gratitude for the time being - at any rate, it would have been nicer of you to have come out and helped us earlier."

『......』

The presence of a wry smile being revealed.

『That was unfortunate, my apologies. The time when the decentralized preservation system connected and awakened my program was just a bit ago - when I had heard your voice. There is no need for thanks.』

Last.fm

Opublikowano

Takie pytanko do was, co ile wychodzą te odcinki i na jakiej stronce są najszybciej ?

Odcinki z angielskimi napisami wychodzą co sobotę w okolicach 20:30. Link:

www.horriblesubs.info

Polskie napisy pojawiają się w niedzielę po południu na

www.animesub.info

Odcinek do obejrzenia online pojawia się niedługo po wypuszczeniu napisów.

http://www.anime-shinden.info/18917-sword-art-online-online.html

Last.fm

Opublikowano

Czyli pokażą przeprawę przez tunel i walkę z Eugene. Z tego co widzę po PV to chyba nie będzie tak źle z ekranizacją

Last.fm

Opublikowano

Pewne osoby tworzą projekt gry Sword Art Online- The Game. Wg mnie ciekawy pomysł i raczej zagram :D

Link do bloga~

@down

Przeczytaj odpowiedzi na propozycję to zmienisz zdanie ;)

Z drugiej strony nie można wierzyć w wszystko, co piszą w internecie.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Pewne osoby tworzą projekt gry Sword Art Online- The Game. Wg mnie ciekawy pomysł i raczej zagram :D

Link do bloga~

Zapewne wyjdzie coś pokroju Tibia Art Online, ale poczekać można.

Last.fm

Opublikowano

Zapewne wyjdzie coś pokroju Tibia Art Online, ale poczekać można.

Z lepszą grafiką w domu nic nie zrobią. Żeby zrobić grę z dobrą grafiką potrzeba pieniędzy, a to tylko projekt fanów tej serii.

Opublikowano

Co wam powiem to wam powiem ale jakiś taki słaby wydawał mi się ten odcinek co wyszedł dopiero.

Jak już akcja jakaś miała się dziać to odcinek się skończył :(

HBV27j.png

Opublikowano

Witam, jestem założycielem tego projektu Krzychu20, i to nie jest żadne naciąganie, miło mi że ktoś w ogóle ten projekt reklamuje, chciałbym pokazać jakieś screeny jednak gra jest robiona od zera i jak mam pokazać screeny jak wygląda np skrypt na życie, pisanie gry nie jest takie proste jak się wydaje więc nie oceniajcie pochopnie ;)

Opublikowano

PV 20:

http://www.youtube.com/watch?v=2f-8AleoD2E&feature=g-all-u

Zapowiada się ciekawie ;)

Walka z Generałem Eugene, która IMo jest najlepszą walką z całego ALO.

Last.fm

Opublikowano

20 odcinek to zdecydowanie najlepszy odcinek z dotychczasowych.Nie ma bata już nie zepsują tej serii :)

W sumie już teraz nie ma co skopać.

Last.fm

Opublikowano

Mi się chyba tylko wydaje, ale to co pokazywane było w Aincradzie było zdecydowanie lepsze..W ALO póki co nic nie widzę, 20 odcinek rzeczywiście pokazał jakąś dłuższą walkę, tyle, że reszta odcinka to schematy aż do bólu..boshe, to tak jakby być dorosłym i zachowywać się jak dziecko lub na odwrót. Fabularnie to tu nie ma nic do podziwiania. Mam nadzieję że skończą to 'na poziomie', bo inaczej będę sądził, że to anime słynie jedynie z romansu i (krótkich, dostarczających mały niedosyt) walk, a resztę do kosza na śmieci mógłbym porównać - z zewnątrz ładny, wypucowany a do środka czasami lepiej nie zaglądać :D Już bez patrzenia na pv i zaglądania do novelki mogę stwierdzić, jak poprowadzą kolejny odcinek - fly -> przystanek -> fight -> pitu pitu -> ending

Opublikowano

Mi się chyba tylko wydaje, ale to co pokazywane było w Aincradzie było zdecydowanie lepsze..W ALO póki co nic nie widzę, 20 odcinek rzeczywiście pokazał jakąś dłuższą walkę, tyle, że reszta odcinka to schematy aż do bólu..boshe, to tak jakby być dorosłym i zachowywać się jak dziecko lub na odwrót. Fabularnie to tu nie ma nic do podziwiania. Mam nadzieję że skończą to 'na poziomie', bo inaczej będę sądził, że to anime słynie jedynie z romansu i (krótkich, dostarczających mały niedosyt) walk, a resztę do kosza na śmieci mógłbym porównać - z zewnątrz ładny, wypucowany a do środka czasami lepiej nie zaglądać :D Już bez patrzenia na pv i zaglądania do novelki mogę stwierdzić, jak poprowadzą kolejny odcinek - fly -> przystanek -> fight -> pitu pitu -> ending

O ile do następnego epa to może pasować, to zakończenie jest bardziej rozbudowane.

Last.fm

Opublikowano

Czyżby juz w tym epie Suguha i Kirito mieli się dowiedzieć, że grają razem?

Btw. Ja chcę Tonkiego! Jak wytną motyw z Tonkim to w przyszłości będą mieli problem z ekranizacją Mothers Rosario.

RIP Tonki [*]

Last.fm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...