Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sword Art Online - dyskusja

viper1924

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wow wreszcie odc który mnie zaskoczył bo nie wiem co zrobią dalej, ale i tak się z tego trochę taka telenowela zrobiła

NJxbd4x.png

• Odpowiedzi 859
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

wow wreszcie odc który mnie zaskoczył bo nie wiem co zrobią dalej, ale i tak się z tego trochę taka telenowela zrobiła

Telenowela? Może trochę. Brak tego napięcia i niepewności połączonej z walka o życie, które były w Aincradzie.

P.S. RIP Tonkii [*]

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

Fajnie się skończył odcinek :P Zapowiada następny ciekawy. Ale i tak koniec anime jest przewidywalny...

Btw. jeszcze miesiąc te anime potrwa i koniec :/

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Fajnie się skończył odcinek :P Zapowiada następny ciekawy. Ale i tak koniec anime jest przewidywalny...

Btw. jeszcze miesiąc te anime potrwa i koniec :/

Zapraszam do nowelek :D

Last.fm

Opublikowano

Właśnie skończyłam oglądać 21 odcinek i jestem mile zaskoczona. W końcu coś się działo! Może niezbyt wiele ale jednak. Moim zdaniem to anime od pierwszego odcinka było boskie ale kiedy skończyła się akcja w Sword Art Online i wszystko przeniosło się do nowej gry anime zaczyna się ciągnąć jak flaki z olejem. Rozumiem że droga na szczyt drzewa jest długa ale oni się strasznie ślimaczą. Zresztą aż bije w oczy fakt że każdy odcinek schematycznie jest praktycznie taki sam...a już miałam nadzieję że Asuna w końcu się wyloguje :P

58815786.jpg

Opublikowano

W końcu dowiemy się o największym wałku w historii gier online, czyli celowe zablokowanie przejścia gry. Jedno mnie w sumie zastanawia: jak kartę, którą rzuciła Asuna złapał Kirito, skoro podobnona pewnej wysokości jest niewidzialna ściana

Last.fm

Opublikowano

W końcu dowiemy się o największym wałku w historii gier online, czyli celowe zablokowanie przejścia gry. Jedno mnie w sumie zastanawia: jak kartę, którą rzuciła Asuna złapał Kirito, skoro podobnona pewnej wysokości jest niewidzialna ściana

Wiesz to pewnie dzięki sile miłości i takie tam :) Zresztą przypomnijmy sobie finałą walką w SAO przecież Asuna była sparalizowana i teoretycznie nie powinna sie ruszać a ona jednak dała radę rzucić by uratować Kirita w sumie to tak samo Kirito juz niby przegrał a jego pasek hp spadło do 0 ale i tak nie przeszkodziło mu to w zadaniu ostatecznego ciosu przeciwnikowi :) Ten numer z kartą to pewnie taki sam błąd w oprogramowaniu albo jak kto woli "cud"

kirito_signature_final_by_trayylolz-d6jp

Opublikowano

Wiesz to pewnie dzięki sile miłości i takie tam :) Zresztą przypomnijmy sobie finałą walką w SAO przecież Asuna była sparalizowana i teoretycznie nie powinna sie ruszać a ona jednak dała radę rzucić by uratować Kirita w sumie to tak samo Kirito juz niby przegrał a jego pasek hp spadło do 0 ale i tak nie przeszkodziło mu to w zadaniu ostatecznego ciosu przeciwnikowi :) Ten numer z kartą to pewnie taki sam błąd w oprogramowaniu albo jak kto woli "cud"

"Still better love story than Twilight", a patrząc po zakończeniu ALO i walce Kirito z Oberonem, a później Kazuto z Sugou aż chce się rzucić "Still better ending than Mass Effect 3" :D Jedna rzecz intrygowała mnie od momentu przeczytania tego w novelce: czy ten motyw z kartą jest zamierzony, czy przypadkowo autor się pogubił? :D

Last.fm

Opublikowano

Dodatkowo mocno go powiększyli względem tego z novelki.

Last.fm

Opublikowano

Co do epa 22, no w końcu coś co wypadło na poziomie w tym całym ALO.

Ten Kirito wygląda jakby miał jakąś obsesję i mu powoli odbijało xD No ale ważne, że dał sobie upust. Co do końcówki, ja się nie popłakałem, bo jakbym mógł oglądając dzisiaj tylko 1 odcinek. No ale, scena wyszła b. dobrze^^

Opublikowano

Co do epa 22, no w końcu coś co wypadło na poziomie w tym całym ALO.

Ten Kirito wygląda jakby miał jakąś obsesję i mu powoli odbijało xD No ale ważne, że dał sobie upust. Co do końcówki, ja się nie popłakałem, bo jakbym mógł oglądając dzisiaj tylko 1 odcinek. No ale, scena wyszła b. dobrze^^

Wpychając flashbacki podczas walki zmarnowali jakąś 1/4 czasu antenowego i nie pokazali zastosowania karty od Asuny i skończyli na kłótni między rodzeństwem. Czekam na next ep. Zostały już tylko 3 odcinki, więc w następnym epie będzie

"zaliczenie" Grand Questu i odnalezienie Asuny, w 24 epie walka z Oberonem i Sugou, a w ostatnim epie motyw z World Seedem. Zapowiada się ciekawie :)

Last.fm

Opublikowano

Do 14 odcinka było fajnie. Aktualnie mnie nudzi, odcinek 22 przewijałem. Jako, że do końca 3 odcinki to obejrzę. Nie zamierzam wracać do tego anime, gdy będzie mieć kolejny sezon.

Opublikowano

Do 14 odcinka było fajnie. Aktualnie mnie nudzi, odcinek 22 przewijałem. Jako, że do końca 3 odcinki to obejrzę. Nie zamierzam wracać do tego anime, gdy będzie miał kolejny sezon.

Następny sezon to GGO, które moim zdaniem jest o wiele lepsze niż samo SAO.

Last.fm

Opublikowano

A ja dalej pozostaje fanboyem SAO , i czekam na kolejnego epa !.

mirajane_tag_by_raaims-d4f56kb.png

Komp:

Procesor: i5-4670k , Karta: Asus GTX 780 Ti , Płyta: ASRock H97 Perf. Cooler CPU: Raijintek NEMESIS

Opublikowano

Cóż walka z tymi strażnikami drzewa była świetna to lepiej wyglądało niz to sobie wyobrażałem bo przeczytaniu ?Light Novel coż a za to kłódnia między Sugu a Kirito wyglądała gorzej niż to sobie wyobrazałem :)

kirito_signature_final_by_trayylolz-d6jp

Opublikowano

Cóż walka z tymi strażnikami drzewa była świetna to lepiej wyglądało niz to sobie wyobrażałem bo przeczytaniu ?Light Novel coż a za to kłódnia między Sugu a Kirito wyglądała gorzej niż to sobie wyobrazałem :)

Walka była spoko, ale z tej kłótni zrobili dramę pokroju brazylijskiej telenoweli. Jednak jedno w tej dramie w sumie mi się podobało: reakcja Lyfy, a później Suguhy. Dawno nie widziałem tak dobrze odwzorowanych emocji.

P.S.

Ci, którzy wolą Aincrad od obecnych epów, to polecam czytanie novelek od 9 volumu, czyli Alicization. Znów wraca motyw śmierci.

//Zapominasz spoilerów ; )

Damn, sorry.

Last.fm

Opublikowano

Odcinek 22 był całkiem spoko.

Szkoda że dodali te głupie wspomnienia, ja rozumiem że chcą utworzyć jakiś klimat ale te odcinki są takie krótkie i dopiero coś się zacznie dziać a tutaj zonk bo leci już ending.

No ale ciesze się bo było trochę walki i akcji tyle że SAO zaczyna mi przypominać Modę na Sukces, gdzie Brooke robi sobie kawę przez kilka odcinków.

58815786.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...