Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sword Art Online - dyskusja

viper1924

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Lol ja czytałem novelkę nie widziałem nigdzie chaptera 16.5 :)

Edit:Mi to wygląda na fanfik :) Kawahara ma inny styl pisania :)

Ale biorę pod uwagę że się mogę mylić.Choć muszę przyznać świetny jest ten 16.5 chapter :)

Ten chapter jest tego samego autora co głównej novelki SAO. Ten chapter ukazał się tylko na stronie.

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

• Odpowiedzi 859
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ten chapter jest tego samego autora co głównej novelki SAO. Ten chapter ukazał się tylko na stronie.

Masz rację faktycznie to jednak jego dzieło zwracam honor :) Masz lajka za pokazanie mi tego 16.5,gdybyś mi tego nie pokazał być może nigdy bym nie natrafił na ten chapter a to była by wielka strata oj wielka :)

kirito_signature_final_by_trayylolz-d6jp

Opublikowano

Masz rację faktycznie to jednak jego dzieło zwracam honor :) Masz lajka za pokazanie mi tego 16.5,gdybyś mi tego nie pokazał być może nigdy bym nie natrafił na ten chapter a to była by wielka strata oj wielka :)

Witaj w świecie tzw. mangozjebów =d

Last.fm

Opublikowano

Już kilka lat siedzę w tym świecie :)

Ahh, w takim razie sorry =d

Żebynie było ze offtopic.

Tytuł kolejnego epa to The End of the World. Czyżby mieli ukończyć grę? Dla mnie to mało prawdopodobne bo są dopiero na 75 levelu, a samo anime zaplanowane jest na 25 epów. Jakieś sugestie? osoby, które czytały novelki proszone są o nie spoilerowanie.

Last.fm

Opublikowano

Za anime na pewno zabiore sie jak juz wyjdzie w calosci :) Kusi mnie kusi bardzo ale musze wytrzymac :D

Moje AMV:

Arpeggio Of Blue Steel:

https://www.youtube.com/watch?v=tMZDfT2ds4I

5 Centimeres per second:

http://www.youtube.com/watch?v=4UFHW47oIwc

Gun Gale Online// Sword Art Online 2:

https://www.youtube.com/watch?v=fP2gEn28_cY

Postaw +, właśnie plusy motywuja mnie do dalszego działania

Opublikowano

Łapcie link do PV odcinka 14

http://www.youtube.com/watch?v=VCEkxmAFfsE&feature=player_embedded

Cóż w zapowiedzi widać retrospekcje i szczerze mówiąc nie zapowiada to zbyt ciekawego odcinka.Ale myślę że zakończenie gry będzie rozłożone na 14 i 15 odcinek :)

Ja myślę, że te retrospekcje to część pompatycznego zakończenia sao, tylko wtedy co z pozostałymi 11 epami?

Last.fm

Opublikowano

Ja myślę, że te retrospekcje to część pompatycznego zakończenia sao, tylko wtedy co z pozostałymi 11 epami?

Zapewne kolejne epki będą z vol.3 novelki pt. ''Fairy Dance"

Opublikowano

Zapewne kolejne epki będą z vol.3 novelki pt. ''Fairy Dance"

Coś ala fillery? :c

Last.fm

Opublikowano

Coś ala fillery? :c

Nie w tej tym voluminie Kirito bodajże bierze udział w kolejnej grze. :) Zresztą jeszcze nie wiem dokładnie nie dotarłem do 3 voluminu.Czytam ala filery w 2 voluminie :)

Opublikowano

Nie w tej tym voluminie Kirito bodajże bierze udział w kolejnej grze. :) Zresztą jeszcze nie wiem dokładnie nie dotarłem do 3 voluminu.Czytam ala filery w 2 voluminie :)

To z łaski swojej nie spoileruj, bo za każdy spoiler czeka 1000lat męczarni w piekle :O

Last.fm

Opublikowano

No to ładnego cliffhangera nam dojebali. W sumie, gdyby w tym epie Kirito spotkał sie z Asuną w realu to mogłoby to być świetne zakończenie serii. Tak czy siak, chyba czeka nas nowa gra do której wejdą Kirito i Asuna.

1349537169795_zps88d5a6e4.jpg

Elfy, srsly?

Last.fm

Opublikowano

No to ładnego cliffhangera nam dojebali. W sumie, gdyby w tym epie Kirito spotkał sie z Asuną w realu to mogłoby to być świetne zakończenie serii. Tak czy siak, chyba czeka nas nowa gra do której wejdą Kirito i Asuna.

1349537169795_zps88d5a6e4.jpg

Elfy, srsly?

boże z normalnej postaci chcą zrobić typowego przychlasta z uszkami wtf im kompletnie odjebało , chociaż w anime może to wyglądać lepiej niż na arcie

ale i tak mnie przeraża takie dokańczanie mam nadzieje że w ostatnim sezonie chociaż 1/3 osadzą już w realu

NJxbd4x.png

Opublikowano

boże z normalnej postaci chcą zrobić typowego przychlasta z uszkami wtf im kompletnie odjebało , chociaż w anime może to wyglądać lepiej niż na arcie

ale i tak mnie przeraża takie dokańczanie mam nadzieje że w ostatnim sezonie chociaż 1/3 osadzą już w realu

Generalnie koncepcja tego anime to świat wirtualny, a realny jest tylko swego rodzaju dodatkiem. 1 albo 2 kolejne epy to będzie przygotowanie do akcji z postera i PODOBNO w tym arcu będzie trochę więcej ze świata realnego.

Btw. SAO ma tylko jeden sezon, który ma 25 epów. Do tej pory zekranizowano 2 z 10 tomów novelek, więc byłoby o czym robić kolejny sezon. Wszystko będzie zależeć od tego jak rozejdą sie DVD i BD, co nie powinno być problemem, bo jest to jedno z najwyżej ocenianych anime ostatnich lat(ponad 80% widzów ocenia na wyżej niż 8/10).

Te elfie uszka mnie rozpierdalają =d Generalnie na MALu wszyscy piszą, że główny antagonista będzie jedną z najbardziej wkurwiających postaci ever.

Last.fm

Opublikowano

(ponad 80% widzów ocenia na wyżej niż 8/10).

Te elfie uszka mnie rozpierdalają =d Generalnie na MALu wszyscy piszą, że główny antagonista będzie jedną z najbardziej wkurwiających postaci ever.

Ale te oceny to są oceny ludzi z europy z innych zakątków świata a to nie koniecznie oznacza że i Japończyką seria przepadła do gusty i właśnie zależy jak w Japonii sprzedadzą się BD,DVD i inne gadżety :) Czas pokaże.

Opublikowano

Ale te oceny to są oceny ludzi z europy z innych zakątków świata a to nie koniecznie oznacza że i Japończyką seria przepadła do gusty i właśnie zależy jak w Japonii sprzedadzą się BD,DVD i inne gadżety :) Czas pokaże.

Swego czasu na hsubsach był wycinek z japońskiego magazynu z topka anime i tam było, że SAO trzymało sie przez ponad miecha na 1 pozycji. Tak czy siak, ja jestem dobrej myśli =d

Last.fm

Opublikowano

Dzisiejszy 14 odcinek jest naprawdę wyśmienity, oczy łzami mi zaszły ;D mógłby ktoś mi podać link do mangi pl bo nie mogę znależć ;/ ?

Opublikowano

Dzisiejszy 14 odcinek jest naprawdę wyśmienity, oczy łzami mi zaszły ;D mógłby ktoś mi podać link do mangi pl bo nie mogę znależć ;/ ?

http://centrum-mangi.pl/Sword-Art-Online---Aincrad/

Generalnie anime jest na podstawie novelek. Novelki przetłumaczone na polski znajdziesz tutaj

http://www.baka-tsuki.org/project/index.php?title=Sword_Art_Online_PL

Co do samego epa:

DeathisFalse.jpg

Last.fm

Opublikowano

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=PAiUf-HHBZ0

I co o tym myślicie? :)

Moim zdaniem fajnie zrobione postacie :) Ciekawie się zapowiada.

Te uszy wyszły im przekomicznie. Jedno mnie w sumie intryguje

jakim cudem Yui będzie w grze skoro w 12 epie bodajże Cardinal ją usunał za ingerencję w świat gry czy jakos tak.

Co do samych nowych przygód to na MALu wszyscy nawijają o tym, że główny przeciwnik bedzie jednym z najbardziej irytujących postaci w historii.

Last.fm

Opublikowano

jakim cudem Yui będzie w grze skoro w 12 epie bodajże Cardinal ją usunał za ingerencję w świat gry czy jakos tak.

bo Kirito zapisał ją na czymś tam i powiedział Asunie że gdy przejdą grę to odtworzą jej dane :)

Opublikowano

bo Kirito zapisał ją na czymś tam i powiedział Asunie że gdy przejdą grę to odtworzą jej dane :)

Chodzi o tą taką jakby niebieską łezkę, którą Asuna nosiła jako wisiorek?

Last.fm

Opublikowano

Chodzi o tą taką jakby niebieską łezkę, którą Asuna nosiła jako wisiorek?

tak , wgl 1 seria ma mieć 25 odc jak dobrze rozumiem jesteśmy aktualnie przy 14 a oni już trailery do 2 sezonu wypuszczają lol ?

NJxbd4x.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...