Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sword Art Online - dyskusja

viper1924

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wyjebane całe anime, ale asuny na początku nie poznałem w tej wersji końcowej xD

• Odpowiedzi 859
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

SAO 9,5/10 ALO 7/10 ....

zakończenie przyjemnie aczkolwiek nie wiem jak maja zamiar 3 sezon wymyślić

Dwa tomy GGO + Mothers Roasrio. To daje materiału na kolejne 25 epów.

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

Obejrzałem całe . Wczoraj od 1 odcinka do 5 , a dzisiaj od 6 do 25 . Aż normalnie szkoda , że to koniec i będzie trzeba czekać na następne . Fabuła wymyślona i zrealizowana zajebiście . Anime podobało mi się 100/10 . Czyli wykracza po za skalę.

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Opublikowano

Tak po przetrawieniu na spokojnie wydaje mi się że faktycznie SAO > ALO, chodź oba dobre. A wy co o tym myślicie, które było lepsze?

Opublikowano

Tak po przetrawieniu na spokojnie wydaje mi się że faktycznie SAO > ALO, chodź oba dobre. A wy co o tym myślicie, które było lepsze?

GGO>SAO>Alicitazion>Mothers Rosario>ALO

ALO jest moim zdaniem najsłabszym arcem całej serii, bo fabuła mdła i za dużo się tam w sumie nie podziało.

Last.fm

Opublikowano

A wy co o tym myślicie, które było lepsze?

To pierwsze, SAO. Po zakończeniu ALO większość użytkowników klasyfikuje tytuł jako 'największe rozczarowanie'. Nie dziwię się, sam tak zrobiłem.

Opublikowano

Nie ma jeszcze zapowiedzi 3 sezonu SAO, jednak z tego, co piszą na MALu, to w lutym ma być event łaczący Accela i SAO, na któym zapewne będzie to zapowiedziane. Btw. co do tego eventu w lutym, to może pokażą tam crossovera SAO i AW.

Last.fm

Opublikowano

SAO był super ale kiedy przyszło na akcje w ALO to moja ocena drastycznie spadła. Dla mnie akcja w drugiej grze ciągnęła się niemiłosiernie...jedynie podobały mi się końcowe odcinki i piosenka z endingu. Wygląda na to ze czeka nas kolejny sezon, mam nadzieję że będzie o wiele ciekawiej, chociaż muszę powiedzieć że wygląd Asuny w nowej grze jest średni, mogli zostawić jej wygląd taki jaki miała kiedy była uwięziona.

58815786.jpg

Opublikowano

Fakt, ALO ciągnęło się jak flaki z olejem, ale dokończyło historię SAo, największego death game w historii.

Last.fm

Opublikowano

Jeśli chodzi o trzecią serię, wyczytałam, że ma być w marcu ._.

Chociaż wg niektórych za 6 miesięcy ;-;

Według nowelek to: Gun Gale Online (GGO). O fabule wiem niewiele, ale Kirito ma być babką (?!) ;d

A o Asunie nic nie ma, co mnie trochę martwi...

tumblr_o19rjjpQB21udwsc5o3_540.gif

.icon_eq.gif

Opublikowano

Jeśli chodzi o trzecią serię, wyczytałam, że ma być w marcu ._.

Chociaż wg niektórych za 6 miesięcy ;-;

Według nowelek to: Gun Gale Online (GGO). O fabule wiem niewiele, ale Kirito ma być babką (?!) ;d

A o Asunie nic nie ma, co mnie trochę martwi...

Nie będzie babką, tylko jego postać będzie łudząco przypominała dziewczynę.

P.S. Fabuła GGO jest znana czytelnikom novelek.

Last.fm

Opublikowano

Ja tam się trzymam tego, że ma wyjść w sezonie letnim. Tak czytałem, że za 6 miesięcy no więc...

Ale mnie to i tak nie obchodzi, dużo anime można sobie za ten czas pooglądać ;)

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Ah. Koniec. End. Czekamy na Gun Game Online?

Moje przypuszczenia okazały się słuszne. Z początku SAO zaczynało się wspaniale. Gdyby nie te lafiryndy zwane dziewczynami odbiegania od fabuły, anime byłoby lepsze. Potem, zamiast wydłużyć serię SAO o wiele więcej, to spieprzyli sprawę. ALO było najgorszym, czym mogli dołożyć. Dreszcz emocji spadł i pozostała nuda. Dodatkowo:

Ciekawe jak gracz, który spędził kilka lat może się wahać albo rozmawiać z przeciwnikiem? Do cholery, jak Asuna uśmiechała się do tego guzika, mogła szybciej wcisnąć i byłoby po sprawie. Ale nie. Ociągajcie i psujcie fabułę dalej, drodzy twórcy. Ja z kategorii SAO wypadam z głębokim zażenowaniem.

Boga nie ma w domu, wyjechał na wakacje do Vegas.

Opublikowano

Otaku twarda opinia :D mi ALO nie podeszło ze ojej mało było odcinków dziejących się w tym świecie i do tego czuje urazę .

Opublikowano

SAO był super ale kiedy przyszło na akcje w ALO to moja ocena drastycznie spadła. Dla mnie akcja w drugiej grze ciągnęła się niemiłosiernie...jedynie podobały mi się końcowe odcinki i piosenka z endingu. Wygląda na to ze czeka nas kolejny sezon, mam nadzieję że będzie o wiele ciekawiej, chociaż muszę powiedzieć że wygląd Asuny w nowej grze jest średni, mogli zostawić jej wygląd taki jaki miała kiedy była uwięziona.

W pełni się z tym zgodzę. Chociaż podoba mi się, że wprowadzili siostrę Kirito do 'wirtualnego świata' i bardzo ładnie tam wygląda (mimo, iż nie lubię blondynek ;d).

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Siema, temat do dyskusji o anime SAO i inne wersje tego :)

Co myślicie o następnych wersjach SAO? Kirito ma wyglądać tam jak dziewczyna :(

Opublikowano

Trochę późno ta dyskusja powstała.

Dla mnie pierwszy arc był epicki, ale drugi ssie.

Ten co ma wyjść w sezonie letnim będzie ciekawy, wraca motyw z pierwszego.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

GunGale Online?

Mi się nie podoba. Widziałem na YT zdjęcia z tego i Kirito wygląda jak dziewczyna oraz na początku gracze będą mieli problem z rozróżnieniem, czy to jest chłopak, czy dziewczyna. A o Asunie tam nic nie mówili :(

Opublikowano

Klaus, to jakieś potwierdzone info, czy tylko ploty? Jeśli to pierwsze, to jakieś źródło by się zdało.

Co do całego projektu SAO. Wszyscy narzekają na akcję drugiego sezonu (ALO). W tym tylko sęk, że adaptacja wydarzeń z Aincradu i pominięciu Alfheimu to niepełna adptacja, bo Alfheim to domknięcie historii z Aincradu. Co więcej, brak adaptacji Alfheimu zablokowałby możliwość adaptacji kolejnego, genialnego, arcu jakim jest GunGaleOnline. Fakt, fabuła mogła yć bardziej porywająca, ale takie żale to lepiej kierować do Kawahary Rekiego, czyli twórcy novelek. A-1 Pictures(studio odpowiedzialne za ekranizcję) poprawnie wykonało swoją robotę. Czemu poprawnie, a nie dobrze? Bo wycięli przygody Kirito i Leafy w Jotunheimr, czyli w podziemiach głównego miasta Alfheimu(zapomniałem jak się nazywa, gomen.). A-1 można też opieprzyć za strasznie szybkie tempo ekranizacji Alfheimu, bo objętościowo, to ALO zajmuje w nowelce więcej niż SAO z historiami pobocznymi, a jak wiemy, ALO zostało strasznie pocięte byleby się wyrobić w tych stadradowych 25 epach, a szkoda. Ogólnie odwzorowanie nowelki określam na 4+(w skali szkolnej oczywiście). Less fanservice, more story, please. Zapytacie czemu bronię tego anime. Ano bronię, bo znam dalszą fabułę i wiem, że na ekranizację warto czekać z ręką wiadomo gdzie, bo materiał do ekranizacji jest cholernie ciekawy(trap Kirito, ciekawie użyte bronie palne, pojawiają się niektóre postacie z Aincradu).

Jeśli ktos dobrze zna angielski, to dla lepszego wczucia sią w fabułę polecam przeczytanie nowelek(mi przeczytanie 10 tomów zajęło niecałe 2 miesiące).

P.S. GGO > cała reszta SAO.

Last.fm

Opublikowano

Nie ma co tego porównywać do novelki, GGO też mogą ładnie obciąć, wyrównać końcówki i jeszcze przyprasować. Co do Aincrad i ALO w anime, potencjał miały spory, ale ostatecznie jak się temu przyjrzeć to średni średniak. Ni to dobra fabuła, ni to jakieś fajne walki, romans jakiś chlapki. Już nawet śmiem twierdzić, że Accel World prezentuje się o wiele lepiej.

Opublikowano

Ja stanowczo jestem na nie dla innych serii sao ! Dla mnie pierwsza seria była jedną z najlepszych anime jakie widziałem , niestety 2 seria była dla mnie ogromnym rozczarowaniem , gdyby to anime skończyło się na 16 odc. miało by naprawde oryginalny koniec i z pewnością stało by się jednym z moich ulubionych .Ale tak sie nie stało , dodali 2 serie i zjebali ....

1382302052-U722126.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...